0804. anglické rohlíky od Ajna


foto: Ajna
Anglické rohlíky 804

Autor: Ajna
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
260 g vody
180 g mléka
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2,5 lžíce bramboráku v prášku nebo sušené bramborové kaše
50 g žitné chlebové mouky
600 g pšeničné hladké mouky
1 lžička cukru
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme olivovým olejem smíchaným grilovacím kořením, poklademe proužky anglické slaniny, kolečky Poličanu a zasypeme nahrubo strouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 190°C / 20 - 25 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Technická poznámka:
NÁKLADY:
suroviny ve výše uvedeném receptu + 200 g anglické slaniny + 150 g sýra Ementaler (Penny market) + 10,- Kč energie za troubu a 1,-Kč za pekárnu=
18 rohlíků / 85,- Kč
t.j. 4,70 Kč / 1 ks

Anndy dělala z 3/4 dávky a pro klasickou pekárnu dvouhákovku těsto akorát, až k víku:
195 g vody
135 g mléka
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2 lžíce sušené bramborové kaše
38 g žitné chlebové mouky
450 g hladké pšeničné mouky
1 lžička cukru
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Kirri
č.0804 anglické rohlíky od Ajka

foto:

foto: tissue
anglické rohlíky č. 0804

foto: Kirri
č.0804 -se sýrem

foto: Kirri
č.0804 Anglické rohlíky od Ajna

foto: borovec
804 anglické rohlíky

foto: daffne
0804. anglické rohlíky od Ajna

foto: Hejenka
Sýrové šamróniky

foto: jirina27
0804

foto: Vivka
804. anglické rohlíky od Ajna

foto: haicle
0804 Anglické rohlíky

foto: haicle
0804 Anglické rohlíky

foto: modrina
0804 Anglické rohlíky od Ajna

foto: daffne
0804. anglické rohlíky od Ajna již po xxxxx té :)

foto: haicle
č.0804Anglické rohlíky

foto: haicle
0804. anglické rohlíky od Ajna

foto: ceranda
sobotní pečení

foto: hekute
0804- anglické rohlíky od Ajna

foto: ceranda
anglické slaninové rohlíky

foto: IvanaJ
anglické rohlíky 804

foto: hlemyzdik
recept č. 804 anglické rohlíky

foto: sokotanek
č.0804 - anglické rohlíky od Ajna

foto: Willa
0804.anglické rohlíky od Ajna

foto: Eva+Klárka02/07
804. Anglické rohlíky

Názory čtenářů

No.emi 2.7. 10:12  

Naše oblíbené rohlíky, pečeme je často...a zatím se nepřejedly ;-).

vakoule 6.4. 8:26  

no jo ty museji byt dobre

modrina 2.1. 13:29  

Dělala jsem je nezdobené na silvestrovskou oslavu u přátel. Krom malé úpravy poměru mouky (500 g hladké + 150 g chlebové žitné) jsem do puntíku dodržela recept - těsto bylo dokonalé, naprosto se nelepilo, skvěle se s ním pracovalo, a hotové klásky a houstičky měly takový úspěch, že jsem je druhý den dělala znovu. :) Díky za recept, je opravdu perfektní! Příště je vyzkouším i se sýrem a slaninou. :)

No.emi 11.9. 21:02  

Jen poznámka ;-). Na základě hustoty vody - 1000 kg/m3, je tedy v podstatě úplně jedno, jestli dáte množství v gramech nebo v ml, protože množství je shodné :-). Pokud tedy nemáte doma vodu mořskou, ta má hustotu krapet větší - 1025 :-) ;-) :-D.

jirina27 11.9. 15:26  

Tak jsem konečně také vyzkoušela, nemají chybu, výborné, asi budu muset dělat pořád, prostě dobrota!

daffne 21.4. 20:27  

Jsou výborné, u nás se vždy po nich jen zapráší.

Marsyk 27.2. 11:35  

Nejlepší co jsem kdy jedla! Jen mám problém s těstem, i když jsem v průběhu hnětení přidala mouku, po vykynutí se těsto stále dost lepilo, po propracování s přidáním mouky bylo jak má být. Nemám dovažovací váhu a tak jsem tekutiny dávala v ml - tam bude nejspíš ten problém :( Příště zkusím dát méně tekutin. Ale i tak se povedly znamenitě!

zzanzi 9.2. 18:05  

delam rohlicky jsou super ale potiram kecupem a na to kladu-vic nam chutnaji ale jinak super

Willa 26.3. 14:29  

Pekla jsem dle receptu a jsou výborné.Plnila jsem sýrem a angl.slaninou a potřela gril.kořením.

čtyřlístek 29.1. 10:54  

Pekla jsem rohličky už několikrát a vždycky jsou super,vynikající recept

sirana 19.1. 17:18  

19.1.2011 dnes jsem vyzkoušela s poloviční dávky tyhle anglické rohlíky a jsou boží Prostě nemají žádnou chybu.Doporučuji všem kdo je ještě nezkusili.Jsou mnohem chutnější než kupované.SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!

oszor 3.5. 23:27  

Tak jsem je konečně taky vyzkoušela a úžasné!! Dělala jsem je do práce, takže jsem potřebovala více kousků. Byly sice trochu menší - asi jako kupovaný rohlík, ale vyšlo mně jich z této dávky 24 (foto zde nahoře). Jinak jsem se bez reptu držela tohoto receptu :-)))))

Tapi 10.4. 8:48  

peču poněkolikáté,teď jsem testovala novou MV troubu a VYNIKAJÍCÍ

Marsi 27.3. 22:56  

Jsou naprosto skvělé, těsto dokonalé, zařazuji mezi oblíbené.

Tallu 17.2. 8:05  

prostě mňamoznííí

Martina 22.11. 16:49  

Musim rict,ze jsem se bala ....ale jsou vynikajicni:-)))Doporucuju!!!!!Konecne jeden z dobrych receptu.A deti chteli druhy den znovu:-))

avr 16.11. 18:04  

piekla som ich prvy krat su troska baculate ale zato vyborne super recept odporucam a diky

andrellis 14.9. 14:35  

Musím se připojit opravdu VÝBORNÉ rohlíčky, super recept.

Anndy 3.8. 21:45  

FIS - právě proto, že autorka použila dovažovací váhu. Nic se ale nedělej g = cca ml. Hustotu těsta si stejně ohlídáš během hnětení

FIS 3.8. 20:10  

Mohla bych se zeptat proč jsou tekutiny v gramech?? Mám obyč váhu a tam to bude těžké zvážit dobře.

Anndy 20.6. 0:22  

macikovec - u receptu č.717 je odkaz na video, který najdeš i zde vlevo POSTUPY / PEČEME S DÁMOU ROHLÍKY

macikovec 19.6. 20:37  

Rohlíčky jsou vynikající !!!!!!!!!!!!!!!! Akorád bych potřebovala poradit jak správně se motají rohlíky. Dle postupu u receptu č.80 mi to vůbec nejde.

ali002 31.5. 17:55  

Anglicke rohliky výborný,receptik doporucuji.Jsou lepsí než v krame za 16kc

Šárec 12.5. 19:11  

Tradiční rohlíčky které u nás jedou často na večeři, vždycky se povednou!! Dnes jsme zkusili trochu zdravější obměnu, dali jsme dvě lžíce olivového oleje a vynechali sádlo a místo 50g žitné mouky dali 100 a tím pádem ubrali hladké mouky na 550. Máme je v troubě ale těsto bylo super a věřím že budou skvělé jako vždy :-))

trnovacka 7.4. 23:12  

Naprosto úžasný rohlíky,po dlouhé době jsem jedla něco tak úžasného.Byl to můj druhý pokus s pekárnou.takže díky moc za recept trnovačka

Safirra 10.3. 9:13  

Jsou naprosto úžasné!

cinie 25.1. 20:40  

Jani, fakt úúúúúúúúúžasný.....super těsto a vynikající mňamka.....až teď jsem si všimla, že máš tekutiny v g....no já starej zbrklouš jsem to lila do odměrky na ml, ale fakt to byla BOMBA!!!!!!!

aanuska 22.1. 21:13  

super recept,plnila som aj do rožkov a aj slaninku a syr na vrch, odporúčam každému

Tapi 22.1. 21:07  

Taky jsem dělala z 3/4 dávky,byla toho plná pekárna.Místo sušené bramborové kaše použila jsem bramborák.VYNIKAJÍCÍ!Jen tak,tak jsem je stačila vyfotit :-)

Anndy 17.1. 21:36  

Tapi - ano, opravdu v gramech

Tapi 17.1. 20:52  

mam dotaz - ta voda je v gramech?

nejdeto 17.1. 20:12  

Tak nevím kde se stala chyba, dala jsem všechno podle receptu, těsto se krásně hnětlo, krásně vykynulo. Po vytažení z DP se mi hrozně lepilo, všechno jsem ale zmákla a výsledek byl vynikající. Určitě budu dělat znovu, třeba mě trkne, kde je ta zrada.

1evulka 5.1. 8:34  

Výborné, potřela jsem česnek. kořením a byly hned pryč. Foto jsem nestihla byly rychlejší

alus.s 24.11. 18:33  

pekla jsem podruhé a opět vynikající. Těsto super, rohlíky chuťově hmmmmmmm mňam. 16 kousků cca 190°C 22 min

rejt 13.11. 22:16  

Chci moc poděkovat za úžasný recept a vřele ho doporučuji. Rohlíky zmizely rychlostí světla. Byly M Ń A M Ó Z N Í.

alus.s 10.11. 21:50  

těsto nádhera, výborně zpracovatelné, rohlíky mňamózní, vláčné. Super recept.

BABY-EVIK 5.11. 15:57  

zkoušela jsem anglické rohlíky poprvé a byli opravdu výborné! Do těsta jsem si ještě přidala lněné semínko. Potřela jsem je grilovacím kořením. MŇAM!

iwetka_a 26.10. 13:04  

jsou fakt super doma se ponich jen zaprášilo

Martik69 5.10. 11:33  

jsou výborné, jenom těsta je plná pekárna (domo3975) tak jsem ho musela shodit

BettyM 11.9. 10:40  

Moc dobré, s těstem se krásně pracuje, dobře se tvaruje a i druhý den jsou výborné - teda pokud zbydou :o))

Ilcia 6.9. 11:51  

teda ty jsou jak peřinky,fakt vynikající,doporučuji všem a samozřejmě díky za receptíček

Jitisek 3.9. 19:30  

super, naše oblíbené

Želka 30.8. 12:22  

Vynikajúce!!!!

EVČA23 12.8. 12:30  

Je to opravdu dobrota mohla bych peci každý den!!!!!

Anndy 24.7. 16:33  

VY-NI-KA-JÍ-CÍ! Super - bomba - skvělý!

svabe 23.7. 7:46  

senzační a moc dobré

Reiki 17.7. 14:42  

Senzace.Krásně se s těstem pracuje, bez podsypávání.Z této dávky jsem udělala 6 rohlíků 6 zapečených klobás a 12 zelňáků.Chutnaly znamenitě.Dík Ajni!

petra 26.6. 17:55  

vinikajici dobrota

blizenec 6.6. 15:11  

super,super,super...

elki 27.5. 22:42  

Opravdu vynikající

sarrafinka 18.5. 19:08  

jedním slovem vynikající

ivka01 7.5. 20:51  

Sú vynikajúce, použila som len hladkú múku a potierala pizza korením, super! Nestačila som odfotiť...

vaha 3.4. 20:07  

Jsou senzační,potírala jsem ďábelským kořením,nemělo to chybu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.