0803. housky od Zabak


foto: Topolka
803 housky od Zabak

Autor: Zabak
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
500 ml mléka
75 g rozpuštěného sádla
1 vařená strouhaná brambora nebo 1 lžíce sušené bramborové kaše
1 lžička soli
1 lžička cukru
800 g polohrubé mouky
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí
trochu kmínu


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme housky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme a pečeme.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Pozor při kynutí v menších pekárnách! Těsto nemusí kynout celý program, až bude k víku, těsto vyndejte a zpracujte dle postupu.


foto: Ivkalbc
803.housky od zabak

foto: smrzka
803 housky od zabak-ako chlieb

foto: danyy
0803.housky od Zabak

foto: Kida1
803.housky od Zabak

foto: ojunka
803. jako veky

foto: ojunka
803. jako bagety

foto: svabe
803 žabákovky

foto: cinie
č. 803 žabákovky

foto: svabe
803 rohlíky od zabak

foto: ojunka
803. jako veky

foto: ojunka
803.jako miniburgry

foto: cinie
č. 803 veky

foto: aja-andrejka
Kovářky bulky č.74, Zabakovky č.803

foto: Marsik
Uzlíky s hrubou solí z č. 0803

foto: Marsik
Pletýnky s kmínem a hrubou solí z č. 803

foto: cinie
č. 803 vypečené žabákovky

foto: VVaja
0803 Housky od Žabák

foto: cinie
č. 803 veky na chlebíčky

foto: Marsi*Alfik
0803. housky od Zabak

foto: ivulka6
č. 803 jako rohlíky

foto:

foto: cinie
č. 803 klasické žabákovky

foto: ajik68
0803.housky od Zabak

foto: Kuchařík
803.veky

Názory čtenářů

Jitkada 30.1. 15:30  

Skvělý recept. Moc děkuji. Výborné! Doporučuji :-) Dávám k sobě do alba fotečky :-)

Alena od Kokorina 28.10. 9:41  

Jine housky nez tyto nepecu, jsou fakt luxusni a vnuk se po nich muze umlati-dekuju Zabacku za uzasny recept!!!!!!

Marsi 19.6. 20:11  

Naprosto úžasný recept. Poměr surovin jsem si upravila tak, abych mohla použít 1/2 kostičky droždí, aby se mi těsto vešlo do mojí Delinky. Nemusela jsem nijak dál upravovat, poměr byl dokonalý.
Žabákovky se zařadí mezi často využívané recepty u nás doma. Dávám maximum hvězdiček.

Šajda 26.8. 18:02  

Housky jsou vynikající, moc díky za tento recept!! Dělala jsem z půl dávky a přisypávala asi lžičku mouky, no ale na druhou stranu jsem dávala 38g sádla, 0,5 nemám na váze :-)) takže myslím že těsto je dobré jak je. Skvěle se s ním pracovalo a jsou výborné chuťově. Místo brambory, která se mi nechtěla vařit nebo kaše, kterou jsem neměla doma, jsem dala směs bramboráku v prášku.

Kolečko 16.4. 18:45  

Dnes jsem dělala poprvé, těsto vynikající, krásně se s ním pracuje a tvarují se housky. Určitě se stane oblíbeným receptem

iveta40 21.3. 8:07  

vyzkoušela jsem tento recept,dobře se dělá s těstem a jen vychládly byly pryč.

kudlanka74 20.3. 7:21  

houstičky jsou výborný, zkusím udělat veky na zítřejší oslavu doufám že se povedou

modrina 16.3. 12:47  

Ze 3/4 množství, mouky 400 g hladké a 200 g celozrnné pšeničné. Rohlíky jsem plnila svou oblíbenou trojkombinací (čertovská omáčka, anglická slanina a sýr), housky jsou angličáky (anglická, papriková vegeta a sýr navrch). Mooc dobré!

Širín 26.2. 19:56  

ahoj, taky bych se chtěla přidat k všeobecné chvále...houstičky jsou vynikající,miznou mi pod rukama....jo a ještě něco, přidávám určitě lžičku soli...

alus.s 21.2. 18:21  

pekoška byla skoro k víku, nádherné těsto a housky jsou V Y N I K A J Í C Í. Jen jsem dosypala trochu mouky. Pro velký úspěch budu péct častěji.

hanyke23 24.1. 17:53  

výborné těsto,je jech ale stále málo.Nikdy mi nestačí pro všechny musím druhý den péct nový :-).Jediné co asi nezjistím je ,jak dlouho vydrží upečené

vichricek 17.1. 23:51  

Těsto je opravdu jedna báseň, nádherně se s ním pracovalo, dělal jsem poloviční dávku a vyšla akorát na 1 plech, recept mohu opravdu vřele doporučit. Jinak jsem upravil žabáky podle návodu od Svetlušky...

I.v.k.a. 17.1. 12:24  

Super těsto :-))) Super se s nim pracovalo :-)) A vypadá to mňamózně :-))
Dala jsem tam asi 180ml podmáslí a zbytek dolila mlékem, dvě lžičky soli...

svabe 15.1. 13:37  

dneska jsem je dělala s párkem podle světlušky,jsou super

Anndy 13.1. 14:14  

Zadělala jsem jen z 3/4 dávky a upekla bagety, bezvadný!

veru.s 4.1. 20:10  

Skvělý recept - dala jsem jen víc soli a jsou mňamózní. Chválí celá rodina :-)) Budou to takové naše nedělní snídaňové.

blondata 1.12. 20:50  

ROhlíky jsou výborný,příště víc přísolím,ale jinak perfekt!!!

BettyM 18.9. 11:51  

Žabákovky jsou výborný, zmenšovala jsem množství na 500 g mouky (300 g polohrubé, 200 g celozrnné a sůl i cukr jsem dala po jedné lžičce), ale i tak vyšly krásné houstičky, dobré i druhý den.

feliberi 15.8. 20:53  

Tyto ŽABÁKOVKY jak jsem je přejmenovala jsou výborný a nic se nemusí přidávat. Patří mezi nejoblíbenější v naší rodině

shineon 14.8. 9:18  

Taky jsem podlehla epidemii a žabákovky dělala, byly dobré, fotku tu ale už nemám (přitom mi je pomáhala hlídat i Jájinka)

blizenec 7.8. 10:30  

Dobroučké houstičky,samotné i plněné...

Anndy 24.7. 16:34  

výborné housky!!! Dělala jsem jen z 1/2dávky = 1 plech

Linnda 22.7. 23:42  

Tenhle recept se ti žabáčku povedl na jedničku. Dělám ho často. Těsto super (přidávám jen 1 lžičku soli), rohlíky nebo houstičky jsou jako peříčko. Plním je většinou párkem s hořčicí nebo kečupem. Mňamka!

Anndy 3.5. 19:52  

Eva - pokud neáš Moulinex XXL nebo Etu Harmony, doporučuju dávku snížit. Z 500-600g mouky. Potírám žloutkem rozkvedlaným v mléce. Jina o glazování / klik

Eva 3.5. 17:37  

budu poprvé péct tyhle housky,chci se zeptat,jestlise to v pekárně dělá z téhle dávky,nebo jí mám zmenšit a jestli se před pečením něčím potírají.děkuji

Rowan 29.4. 18:15  

Bezkonkurenční a přímo luxusní :) !

Renáta13 28.4. 10:39  

Děkuji za recept, houstičky jsou opravdu moc dobré.

Vlamira 25.4. 15:55  

Anndy dík:-)

Anndy 24.4. 0:27  

Vlamira - v ruce zadělat nejdřív klasicky kvásek.

Vlamira 23.4. 20:27  

a pak kynout:-)

Vlamira 23.4. 20:24  

Ahoj, jdou udělat i ručně? A dělá se dopředu kvásek nebo se rovnou zamíchá těsto?Dík

Anndy 20.4. 22:53  

Fresh75 - sádlo doporučuju koupit nebo si udělat, neztratí se. Dávám i do buchet a těsto je fakt lepší! Jinak pokud není, pak ano - olej nebo máslo, ale není to ono

Fresh75 20.4. 20:32  

Ćhystám se zadělat, ale nemám sádlo, můžu něčím nahradit, olejem nebo máslem???

macek44 6.4. 17:52  

tak jsem je dnes pekla,těsto super a výsledek užasný.Polovinu jsem plnila a jsou fakt boží.DÍK ZA RECEPT.

AlbiGol 2.4. 21:18  

Hosky jsou výborné, těsto málem uteklo z pekárny.

Mirka_brno 31.3. 13:41  

Děkuji za odpověď,pekla jsem to na 180°C cca 25 minut a jsou moc vyvedené:-)Recept budu určitě dělat i nadále.Škoda že jsem ještě nenašla takové pěkné těsto i na víc celozrnější housky,zatím byly všechny recepty lepivé i když dobré,tak je dělám v muffinkáči:-)

Anndy 30.3. 16:07  

Mirka_brno - jak dlouho kynout, to je těžké. Každý má doma jinou teplotu, ale mělo by to být minimálně 30minut na plechu před pečením. Já někdy nechávám i hodinu, prostě to chce koukat. Vše peču na cca 180°C a jak dlouho, to je taky těžký, každá trouba peče jinak a taky jde o to, čím máš mašlováno před pečením, ale do 20 minut by mělo být upečeno!

Mirka_brno 30.3. 15:49  

Tak jsem se nechala zlákat a už mám zaděláno.Těsto vypadá úžasně a krásně se s ním pracuje.Akorát koukám tu vůbec není,co mám dělat dál:-)Jako např.jak dlouho kynout,na kolik stupňů a jak dlouho péct. Zatím jsem pekla jen celozrnné housky a tam je na 180°C 20 min. Je to u tohoto těsta stejné?Děkuji za odpověď, pokud ji někdo stihne poslat než to strčím do trouby:-):-):-)

vaha 28.3. 19:52  

Výborné,taky jsem přidala sůl.Doporučuji.

ZicaHartis 28.3. 9:00  

Jsou dobré, přidala jsem o 1 lžičku soli víc.

acvi 26.3. 21:23  

Housky č.803 od Žabáka jsou supeeer,o 100% lepší jak č.080 ,,všem doporučuji :-))

tapka 26.3. 10:37  

tak to jsou nejlepší houstičky, jaké jsme kdy dělali. Parádní, i druhý den dobré.

cinie 24.3. 12:14  

včera jsem dělala veky na chlebíčky a musím říct, že jsou vynikající!!!!!!!!!!!!!!!

Zabak 14.3. 16:33  

cinie: Opravdu co mouka to rozdíl - já měla mouku i od stejného výrobce, jen jindy kupovanou, dělala jsem je v úterý a moku jsem musela ještě dosypávat :-/

feliberi 14.3. 11:14  

Také jsem zkusila tytou housky a jsou super. Nic jsem tam nepřidala, jen trochu více soli. Jsou opravdu výborné a na druhý den jako čerstvé

Marsik 13.3. 19:21  

Super, u nás se povedly na jedničku. Část jsem ještě "doladila" anglickou a sýrem a fakt super - jak vzhledově, tak chuťově...

cinie 13.3. 10:56  

Taky jsem je zkoušela jsou dobré, ale musela jsem na celou dávku jak je v receptu přidat dost mléka, protože to pekárna nemohla utáhnout. Soli jsem dala 2,5 lžičky.

Kida1 12.3. 9:46  

Housky jsou perfektní. Jen jsem dala 2 lžičky soli do těsta. Mašlovala jsem vejcem rozšlehaným s vodou a sypala mákem. Měla jsem jich 18 ks po 81 g těsta. Polovinu jsem dělala housky z jednoho pramene a polovinu kytičky z uzlu. Do kytiček mi přesně "pasovalo" kolečko šunkového salámu z Intersparu. Dala jsem je rodince k svačině do práce a do školy.

sarrafinka 10.3. 18:30  

Tak jsem dnes udělala housky z poloviční dávky,ale dala jsem lžičku soli a myslím,že to bylo tak akorát,cukru jsem dala jen půl lžičky.Jsou dobré!

Zabak 10.3. 18:24  

RADKAv: Radu, taky jsem se toho bála popravdě ale dala a sladké vážně nejsou a málo slané mi taky nepřijdou - netuším čím to je.

RADKAv 10.3. 18:10  

Trošičku mě mate poměr sůl:cukr.Opravdu soli jen 1lžička a cukru 1lžíce?Nejsou potom ty housky sladké?

Reiki 10.3. 14:17  

Skvělé těsto, velmi chutné.Manžel už jiné nechce.Všem doporučuji!

TinaK 10.3. 10:48  

Jsou to zatím nejlepší housky které jsem zkoušela.Jen se po nich zaprášilo.Všem doporučuji

Zabak 10.3. 9:46  

shineon: světluška dala link na motání housek z jednoho pramene - to jsou ty vlevo na mé fotce, ty kytičky vpravo jsou dle tohoto - http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=53 - obé motání je velmi jednoduché

Mikeš 10.3. 9:02  

Raženka - to je opravdu ražená houska, nikoli pletená, která je popsána v uvedeném návodu.
Ražená houska se vyrábí tak, že se kousek těsta vhodí do strojku, kde je převálcován takovým miniaturním "kolem od traktoru" - tj. kolečkem se vzorem podobným stromečku.

Svetluska78 10.3. 8:25  

shineon podívejte se tady - klik

shineon 10.3. 7:42  

Dotaz: Jak docílíte toho tvaru "raženky"?

Lucka001 8.3. 19:32  

Jsou úplně super, dávám jim 1*, měkoučké, nadýchané a moc moc dobré, určitě doporučuju vyzkoušet.

Lucka001 8.3. 17:42  

Právě se mi zadělalo těsto a už mi to kyne na plechu, budou to tzv. "raženky" :-) Těsto bylo krásné, nakynulo ve formě až k víku a krásně se s ním pracovalo, tak pak dám vědět jaký byl ohlas od strávníků :-))

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.