0746. nadýchaný italský chleba Pugliese s podmáslím od tapka


foto: tapka
č.746 Nadýchaný italský chleba Pugliese s podmáslím

Autor: tapka
   Hodnocení: 18%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
kvásek biga připravíme den dopředu:
145 g hladké mouky
1/4 lžičky droždí
12 lžic vody
1/2 lžičky soli

vypracujeme buď ručně, nebo v pekárně do hladkého vláčného těsta a necháme 6 hodin v pokojové teplotě v misce pod folií potřenou olejem - zdvojnásobí objem.
Potom prohněteme a dáme znovu pod folii do teploty cca 16 - 19°C nejlépe přes noc. Potom necháme cca 1 hodinu v pokojové teplotě a můžeme pokračovat.
do pekárny dáme celou bigu a dále:
200 ml vody
200 ml podmáslí
435 g hladké mouky + 3 lžíce dosypat
1,5 lžičky sušeného droždí
po částečném promíchání přidáme 1,5 lžičky soli


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Chlebík je krásně křupavý, ale uvnitř nadýchaný. Kdo má rád italské pečivo, bude nadšen.

Jak na ošatkový chléb / klik





foto: tapka
č. 746 Italský chleba Pugliese s podmáslím nakrojený

foto: tapka
č.746 Pugliese s podmáslím ze dvou ošatek na veku

foto: Tapi
746 Nadýchaný italský chleba Pugliese s podmáslím

foto: alena62
0746.nadýchaný italský chleba Pugliese s podmáslím od tapka

Názory čtenářů

Tapi 28.2. 16:39  

chlebík je vynikající,pekla jsem ho v ohnivzdorné mise a dost ho přibyvalo

gun 19.6. 12:31  

Je vynikající, včera jsem ho upekla, trošku upravený s kmínem. Dokonce i dcera ho chválí a to je co říct.

Pumlitsch 3.3. 17:27  

chlebík je naprosto úžasný a u nás oblíbený.Peču ho každou sobotu

rendula 18.2. 20:34  

Tak hlásím,že chuťově je chlebík výborný,krásně nadýchaný,nedrolí se,je fakt super!!!!!

rendula 18.2. 11:27  

Už ho mám v troubě a vypadá velice jedle!!!!!!
Až zakrojíme,podám další hlášení!!!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.