0737. vdolky od DagmarM


foto: DagmarM
737. vdolky

Autor: DagmarM
   Hodnocení: 95%  


Suroviny:
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
1,5 lžičky soli
1 vejce
1 lžíce cukru
500 g hladké mouky
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, vytvarujeme vdolky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem a posypeme hrubou solí a kmínem. Necháme dokynout a pečeme na 160°C asi 25 minut.
My je milujeme k bramborové polévce s houbami.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: budulinka2
737. Vdolky od DagmarM

foto: Jitula
Veka podle receptu 737

foto: cigorka
737 vdolky od DagmarM

foto: cigorka
737 vdolky od DagmarM

foto: cigorka
vdolky č737

foto: Kirri
Č.1345 Hranický chleba a č.0737 vdolky od Dagmar M

foto: borovec
737 vdolky od Dagmar

foto: midarka
Párek v rohlíku trochu jinak, vdolky od Dagmar č. 737

foto: midarka
Vdolky od DagmarM č. 0737

foto: Peggy09
0737. vdolky od DagmarM

foto: Kirri
č.0737 vdolky od DagmarM

foto: Kirri
č.0737 vdolky od DagmarM

foto: Anndy
737. hamburger

foto: budulinka2
737. jako anglické rohlíky

foto: Kirri
č.0737 vdolky od DagmarM -se sýrem

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
737. vdolky od DagmarM

foto: korinka
Dnešní veky

foto: itty
737 vdolky od Dagmar jako rohlíky

foto:

foto: emmicka
pletenky

foto:

foto: žirafka81
737 Vdolky

foto: hračka
bulky č.receptu 737

Názory čtenářů

surikatka 11.11. 19:54  

Dnes jsem vyzkoušela k postupu "párky trochu jinak" - do těsta jsem namíchala napůl hladkou mouku s polohrubou, místo mléka jsem použila vodu - a dostala jsem pochvalu, že jsem vynikající kuchařka - takže posílám pochvalu za recept .

LUCI 5.7. 22:09  

Výborné, znám je od malička jako rozpeky k vepřovému v mrkvi, čočce, fazolkám na kyselo - dobře známe v plzeňském kraji ;-)

Zdeněk 27.6. 20:15  

skvělé a povedly se díky za recept

Peggy09 27.3. 16:16  

LUXUSNÍ NELZE DODAT VÍC

midarka 28.1. 21:21  

Výborné těsto, dneska jsem opět s něho dělala housky, jsou výborné.

fojty 5.4. 11:39  

Vynikající, děkuji za recept, je uložen :)

žirafka81 2.2. 12:45  

Výborný recept. S těstem se krásně pracuje, nelepí a po upečení je nadýchané. Akorát v horkovzdušné troubě stačí péct 20 min. a jsou dokřupava :-)

korinka 9.11. 18:47  

ztohoto těsta peču většinou veky a opravdu nemají chybu jsou vynikajíci,už jiné dělat ani zkoušet nebudu.

Anndy 3.8. 14:31  

Výborné! Z bulek jsem udělala hamburgery.

Kirri 14.4. 17:24  

Dneska jsem pekla poprvé housky,tento recept je super,jen místo másla jsem dala sádlo,skvělé těsto,skvělá chuť,výborné!!!!!

Tallu 22.6. 16:04  

dělala jsem jako veku na chlebicky a naprosto vynikajici, udelala jsem si jen malou upravu, misto masla jsem dala domaci sadlo a 50g hladke mouky nahradila psenicnou celozrnnou plnohodnotnou...doma uz jinou veku nechteji, fakt super!!!

Marsi 5.4. 22:13  

Původně jsem chtěla dělat obdobný recept, který tu také je - péřové rohlíky, ale nakonec jsem se rozhodla pro tento, kde je méně cukru a nelituju! Skvělý recept, dělala jsem z něj veky a byly úžasné. Recept jsem dodržela do puntíku a nebylo třeba nic přidávat.

Fikina 24.11. 11:00  

Jsou výborné.Těsto nemá chybu.Jedlé i druhý den.Jeden jsem schovala a i třetí den se dá jíst.Super díky.

Helili 13.6. 20:21  

Těsto jsem dosypávala celozrnnou moukou.Jsem spokojená.Dětem chutnají a to je hlavní.Už jsem si udělala 2dávky i do mrazáku neboť pekárna jde na reklamaci.

ojunka 31.3. 22:53  

Místo másla jsem dala sádlo a udělala jsem plněné rohlíky a housky s párkem. Těsto je výborné, vláčné a určitě ho dám do oblíbených. Všem doporučuji.

Jaaniinaa 19.2. 9:12  

dobrotka dobroučká:-))

Ala.Faba 31.1. 7:41  

jsou výborné

DagmarM 27.1. 15:52  

Já jsem jihočeška, moje celá rodina až do bůhví kolikátého kolene také a vdolky se u nás pečou běžně k polévce. :))

nera 24.11. 21:25  

Vdolky se jim říká ve východních Čechách a taky ve středních-Čáslavsko

vrabcak 1.11. 9:29  

Dnes tady poprvé:-) Jdu zkusit zadělat vdolky.
Jak už psala Hekute, tyhle vdolky snad znají jen u nás ve východních Čechách, naši ostatní příbuzní ze severních, jižních a středních Čech vůbec nevědí, co to je, když to není sladký vdolek na způsob bavorského...

Macmac 30.10. 21:35  

Skvělé těsto a moc chutné. Určitě budu dělat často.

modrina 22.10. 11:06  

Pekla jsem z poloviční dávky jako bagety, lehce poupravené (z nouze ctnost, opět jsem něco neměla :) ) - 100 ml vody, 1 vejce, 30 g másla, 200 g hladké mouky, 50 g celozrnné pšeničné, necelou lžičku cukru, 1/4 kostičky droždí a lžičku cukru. Jsou opravdu vynikající!!!

Ivkalbc 16.9. 13:06  

Fakt skvělé! I druhý den jedlé, a to já řeknu málokdy...

hekute 16.9. 10:34  

Pekla jsem je k dršťkové polévce...jsou bezvadné ...Jo a s názvem " vdolky " k polévce - jsem se setkala zde ve vých.Čechách- jinak znám vdolky - jako sladké pečivo.. :-)))))

Sabrila 15.9. 16:08  

Taky jsem dala míň cukru a mouku jsem dala napůl hladkou a napůl polohrubou. Jsou super. Dříve jsem je dělávala jen z polohrubé. Teď jsem udělala kompromis a příště vyzkouším jen hladkou.

rehek 15.9. 14:35  

Receptík jsem mírně upravila (cukru jen 1 čl a 100g mouky hladké nahradila moukou hrubou) a vdolky byly jak od maminky.

modrina 9.9. 12:38  

Jelikož jsem do péřovek dala jen jednu lžíci cukru a přidala trošku mouky, byl to vlastně do puntíku tento recept. Takže chválím, jsou opravdu vynikající!

babiMinka 2.9. 17:38  

Jsou výborné, vlastaně je to recept jako na péřové rohlíky,ale se právným poměšrem cukru.dělala jsem i jako rohlíky a jsou super!!!

maca26 25.2. 18:19  

Měli jsme je k rajské, delikatesa :-).

cinie 20.1. 8:31  

vypadají úžasně určitě zkusím

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.