0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna


foto: Svetluska78
Škvarky z domácí pekárny

Autor: Perun
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
1 kg syrového sádla
1 lžíce mléka


Nastavení pekárny: Program Marmeláda 2x


Postup:
Sádlo nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do pečící nádoby, kde necháme hnětače, dáme do pekárny a zapneme program Marmeláda / Džem (program necháme projet 2 x), před koncem přilijeme 1 lžíci mléka, ať máme škvarky krásně zlaté.

Před škvařením se může přidat i sůl, ale snižuje se tak trvanlivost jak škvarků tak sádla - proto moc nedoporučuji.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: jirina27
0732.škvarky z domácí pekárny od Peruna

foto: šneček.pomalý
0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna

foto: fosilka
0732 škvarky z DP

foto: ajur
Vyškvařené sádlo 732

foto: Baruše
škvarky z DP od Peruna 0732

foto: kopretina3
První sádlo a škvarečky z pečky

foto: dzungara
0732_skvarky

foto: ojunka
732.škvarky

foto:

foto: Sysina
škvarky č. 732

foto: oszor
732.Škvarky a sádlo ze 2 kila sádla

foto: Perutynka
0732. škvarky z pekárny

foto: JanaR
č. 0732 - Škvarky z domácí pekárny od Peruna

foto: Helili
732.ŠKVARKY

foto: blizenec
Rp.č.732 - škvarky....

foto: Lucie.H
Domácí škvarky a sádlo, recept č. 732.

foto: Ivkalbc
732.škvarky a sádlo

foto: modrina
732 Škvarky z domácí pekárny

foto: Svetluska78
732. škvarky

foto: kudlanka74
0732. škvarečky

foto: aanuska
732.škvarky a masť

foto: atafle
732 škvarky

foto: Paia
Škvarky - 0732

foto: mohrovka
0732 škvarky od Peruna

foto: vovec
732 sádlo z domácí pekárny v hrnečku z Hamouzova statku ve Zbečně

Názory čtenářů

ivopav 12.11. 10:31  

Taky se musím přidat,mezi ty úspěšné.Naprostá pecka,dlouho mi trvalo přesvědčit manželku,aby se zkusilo.To je pořád cholesterol a samý takový nesmysly.Nakonec je jedla jako já čuně teplý a dva hrnečky pořádného sádla ji utvrdily.Dnes ještě takový to drobení dáme do chleba :)
Děkuji za super tip.

evka19 4.11. 12:58  

Fíííborné mám novou pekárníčku levnou super :))) zapla sem po třetí aby zčervenaly škvarečky.Bezva stránky moc :)))chlebík žitný upečený a návštěva nechce dnes domů hihi...že až ráno se pojede :DDD

Evik 4.11. 12:40  

Fííííborné :)) teplý chlebík a díky této stránce škvarečky zapla sem ještě ted po 3 na chvilku ať sou červenější, mám pekárničku levnou novou a super:)) drahé věci jsou jenom zaplatit za značku

jirina27 26.9. 21:12  

Tak tohle je opravdu bomba, dala jsem program 2x marmeládu, jsou krásně zlaté i bez mléka, žádné poškrábání formy, jak tady někdo psal, vše je super, už jinak dělat nebudu, díky za recept!

adelajan 13.7. 20:31  

Tak jsem je zkusila, dělala jsme je z prorostlejšího bůčku na program marmeláda 3x a byly výbornééé....:-)a ještě k tomu hrneček krásného voňavého sádla...

ELIS 4.6. 17:36  

TOHLE JE UPLNĚ NEJLEPŠÍ STRÁNKA,KTREROU JSEM NA POČÍTAČI NAŠLA.VYZKOUŠELA JSEM PÁR RECEPTU A PEČIVO UŽ TÉMĚŘ NEKUPUJI.DÍK.

fojty 14.3. 11:37  

VÝBORNÉ!!! Dala jsem asi 2 hod, ale manžel říká že to je moc, tak příště v Harmony+ pouze 1 cyklus. Mně ale chutnají tak jak jsou :) Také bez mléka

Michaela 29.2. 16:18  

Mmm tak mám moulinex a program marmeláda míchá jenom 3min.nazačátku a pak nic.To asi dobré na škvarečky nebude.

malyLibor 3.2. 16:40  

No, tak škvarky už se pečou. Dnes poprvé, ještě nikdy dřív jsem je nezkoušel. Pečou se teprve 50 minut, ale už voní celý byt. Jsem zvědav, jak to dopadne. Mám Eta Harmony a věřím, že mi nepodřou formu, ale naopak, že dopadnou skvěle.

Růžena K. 21.1. 8:43  

Ahoj pekařinky, mám Moulinex home bread 573101, škvarky jsem dělala poprvé.Z vašich názorů jsem měla smíšený pocit zda dělat nebo nedělat. Ale byla jsem příjemně překvapená.Škvarky jsem dělala 3x na program marmeláda,ale to byla moje chyba, měla jsem velké kousky sádla(již koupené nakrájené).Příště menší kousky a program jen 2x. Ale i tak jsou super.Forma v pořádku, v kuchyni žádná pára ze škvaření a výsledek prostě super, dělala jsem bez mléka.

Greydy 16.12. 15:29  

Tak jsem zkusila udělat ty škvarky a musím říct, že SUPER!!!Mám Moulinex XXL, dala jsem kilo sádla na kostičky-ani malé ani velké, 2x program marmeláda, jak už se "koupaly" v sádle přidala jsem tu lžíci mléka. Ani jsem minuty nepřidávala neubírala, škvarečky zlaté, křupkavé ale ne spálené...Po přecedění jsem je mírně posolila, sádlo ne. Ale švarky dlouho nevydržely, byly hned pryč. Prostě paráda. Já tedy mohu jen doporučit:-)

alenstan 14.11. 22:16  

Výborné škvarky i sádlo a nemusela jsem stát hodinu u plotny a míchat.Dělala jsem z 1,5 kg a tak jsem musela chvíli dopékat.2 x marmeláda nestačilo,ale je to luxus.

PetaL 6.11. 20:07  

Tak jsme měli naprosto luxusní škvarečky a dle manžela i výborné sádlo. Recept je super, měla jsem sádlo na velké kostky, takže 2x program marmeláda a chvilku ještě na pečení. Příště nakrájím malé. Byla to vážně dobrota bez smradu a práce a pak jsem ještě dle rad taky upekla chlebík.

Michaela 21.9. 17:41  

děvčátka všimly jste si, že ti co píšou, že se jim pekárna poškrábala mají Eta harmony? Je to náhoda? já mám pekárnu z lidlu asi rok, peču v ni skoro denně, škvarky teda zkouším poprvé a zatím 100% spokojenost.

Evelyn 23.7. 10:30  

Na škvarky v pekárně na věčné časy a už nikdy jinak!!! Jsem nadšená. Škvarky miluju, ale kupované jsou docela drahé a nejsou moc k dostání a dělat je na plotně je přeci jen otrava. Mám pekárnu Eta a nebyl žádný problém. Čas, jak jsem vypozorovala, závisí na tom, kolik hmoty do nádoby dáme. Rozdělila jsem 2,5 kg na dvakrát, ale nepravidelně. Napoprvé jsem dala víc a nechala jsem program proběhnout dvakrát a ještě pár minut po třetí. Na druhou várku jsem dala cca 1 kg a stačilo jeden a 3/4 programu, ten druhý jsem ukončila dvacet minut před jeho koncem.
Nádoba se neodřela, jen to tak může vypadat, protože na některých exponovaných místech (která už právě byla trochu odřená) ulpívají minidrobečky, které jsou těžko dolů a je třeba je odmočit.
Ale výsledek je prostě skvělý a kromě krájení sádla zcela bezpracný. Všem doporučuji a autorce/autorovi moc děkuji.

Petra 28.4. 20:44  

Tak jsem dnes vyzkoušela mocinky dobré, ale příště v mojí pekárničce FIF bude program Marmeláda pouze jednou. Nechala jsem je jednou a pak dala podle návodu podruhé a po 15 minutách jsem musela vypnout - stihla jsem to tak tak, aby nebyly připálené. Sádlo z prvního peční mám krásně bílé a z druhého už je nahnědlé. Poučení zní - vše je třeba vyzkoušet a nenechat se odradit..:-)

lukas1000 28.3. 14:52  

Tak jsem koupil novou nadobu, 559,- Kc neni spatna cena, ale nadoba neni tak kvalitni jako original co byl u pekarny. Hlinkovy plech je tenci a hridelky nejsou rozebiraci ... tak uvidime. Je to k vzteku.

lukas1000 26.3. 9:20  

Mno, takze vcera jsem poprve zkusil skvarky v pekarne. Priznam se, ze jsem program nechal proje 2 a pul krat ... coz byla zasadni chyba. Je to moc, sadlo smrdi, skvarky jsou preskvarene, ale HLAVNE, nadoba to odnesla a je poskrabana. Jsem tak na sebe nastvanej, ze to ani neni mozny. Skvarky uz v pekarne nikdy! Mam ETA Harmony.

mktka 12.2. 13:07  

Vynikající nápad! Naprostá bomba, už se ládujeme! Rozhodně budeme dělat častěji. MŇAM!

Pak jsem upekla chlebík, takže čištění formy bylo pohodové.

Jana 17.12. 10:53  

Ahojky. Zdravím všechny..........musím to také udělat.Jen nevím, přiklopit,či nikoli? Pohádové vánoce všem.

pavlina 13.12. 15:38  

mam eta harmony a poškrábala se mi ve všech rozích

nametelka 12.11. 13:49  

Včera jsem dělala škvarky z 1,7kg sádla (pekárna Unold 8660) a naprosto luxusní, jen vzhledem k množství jsem program marmeláda zapla 3x. Škvarky už jinak dělat nebudu :)

petikova.j 28.10. 19:50  

Škvarky jsem vyzkoušela ale zaprasila jsem si celou pekárnu !!! Když jsem zavřela víko tak pára s masným tukem se usadila všude !!! Potřebuji poradit jestli víko otevřít nebo zavřít !!!

Perutynka 29.5. 4:39  

škvarky super, bála jsem se přidat mlíko, ale dobře to dopadlo :)

Sysina 19.2. 6:47  

Včera jsem měla se škvarky v pekárně premiéru a dopadla výborně. Akorát jsem váhala, kolik toho mléka tam přidat. Ale dobrý....

rekona 26.9. 10:01  

Hned jdu vyzkoušet.

Castella 20.9. 11:13  

ahoj, jaké máte pls zkušenosti se škvarky v pekárnách Domo? díky

danielala 9.9. 22:04  

V moulinexke robím oškvarky pravidelne, ale nie na programe marmeláda, lebo je v prípade tejto pekárne naozaj nevhodný a zbytočný: najprv 5 minút "okmásava" sádlo hákmi bez ohrevu, potom 10 minút odpočíva a následne 50 minút pečie bez premiešavania.
Odporúčam u MOULINEX nasl. postup: vybrať háky, vložiť kocky sádla, nastaviť program pečenie na 1,5 až 2 hodiny (podľa veľkosti kociek)a každých 10 minút premiešať drevenou vareškou. Po skončení predĺžiť program pečenie podľa potreby, u mňa vačšinou 2 hodiny stačia.

vveraaavera 2.9. 18:04  

Mám pekárnu teprve týden,již jsem upekla chleby 2x,perník,zadělala knedlíky a právě teď doškvařila škvarky i přesto,že mám pekárnu Moulinex Home Bread,
je vše O.K.Vše se zatím zadařilo.Je to paráda.

Lusy,Ondra,Markétka 15.5. 11:53  

Dneska jsme škvařila škvarky,a jsou super,akorat mám pěkně poškrábanou pekárnu.Ale už jsme je dělala po třetí a teprve tedka ji mám pěkně poškrábanou.takže se škvarka už končím

ZuzaM 10.5. 17:33  

Tak jsem udělala škvarky a někde nastala chyba. Škvarky jsou krásně zlaté, ale nejsou vůbec křupavé. Mám pekárnu Domo, nechala jsem projet program 2x a ještě kus. Mám spoustu sádla, ani nevím co s ním.:-) Možná jsem je mohla ještě zkusit dopražit v troubě na plechu, ale nevím, jestli by to nestříkalo.. Byly tak na 1cm kostičky.
Škoda, nápad bezvadný, bez smradu, připálenin...

lebahu 18.4. 15:17  

Škvarky výborné a bez práce. Dělám je opakovaně.
Jenom neudělejte chybu jako já, byla jsem nenažraná a chtěla jsem jich hodně, tak jsem včera naládovala pečku krájeným sádlem co se do nádobky vešlo. Sádlíčko se vyškvařilo dobře, ale zřejmě pekárna nestíhala teplotně, tak byly škvarky hadrové, spíš dušené než smažené (pomlela jsem je rovnou na pomazánku) a příště už budu zase dělat jenom přiměřené množství.

Anndy 11.4. 16:06  

Janca11 - přesně podle receptu a nastavení Marmeláda - tedy Zavařenina - program č.11. kdosi zkoušel z 1,5kg sádla a dobrý

Janca11 10.4. 23:38  

Jak děláte škvarky v pekárně Moulinex XXL? Na jakém programu a kolik nakrájíte sádla? Mám stach,aby se nepoškrábala forma.

Sísa 8.4. 6:41  

Anndy, tak jdu do toho. A díky za odpověď

Anndy 7.4. 14:31  

Sísa - přikrývat formu nemusíš, forma by se podřít neměla, ještě nikdo neříkal, že by se mu to stalo.

Sísa 7.4. 13:51  

Prosím, když dělám krup. kaši, zakrývám formu alobalem. Není to potřeba při škavrcích? Jo a nepodřu si formu mám ETA Harmony. Díky

fosilka 21.3. 13:28  

Dnes jsem je dělala a jsem nad míru spokojená. Díky za nápad. Mám etu delinku,dvakrát sem projela program 7,jen poslednich 10min už sem vypla.

akinka 26.2. 19:51  

Škvarky byly dokonalé, jen jich bylo zoufale málo

Anndy 31.1. 23:46  

lehoku - vůbec nic! Buď spokojená a hodně zdaru při pečení! Jak píšu, svou funkci i tyhle pekárny splňují!!!

Katt 31.1. 19:36  

Dneska jsem dělala škvarky v Moulinex Baquette a super!! Zkombinovala jsem program marmeladu s programem pečení a za hodinku byli škvarky hotové. Vřele doporučuji :)

lehoku 31.1. 17:08  

Andy-moc děkuji za odpověď. Jen jsem z toho teď trochu smutná. Pekárnu mám 4 dni a hrozně jsem se na ni těšila.Před koupením jsem si na ni četla test a bohužel o programu marmeláda tam nic nebylo. Vůbec jsem netušila, že je v tom takový rozdíl:(. S kůrkou máš asi pravdu, když jsem zkoušela receptík na podmáslový chléb, byl moc světlý.Dala jsem ještě dopéct a kůrka byla hlavně ze spodu moc tvrdá.Tak nevím co s tím???

Anndy 31.1. 16:10  

lehoku - jak píšu v diskusi:
Do Moulinex XXL a Baguette bych nešla ze tří důvodů:
- program Džem / Marmeláda - buď míchá nebo hřeje, ostatní pekárny to dělají zároveň - bezvadný program nejen na džemy, ale na škvarky, mléčné a rýžové kaše a jiné.
- nedává signál po ukončení programu Těsto, což je docela důležité, protože většinou zaděláváme těsto, kde je víc droždí a pokud si nevšimnu, že je hotovo, může těsto překynout
- zdá se mi, že dělá shora nejsvětlejší kůrku
Jinak ale zastane veškerou bezva práci a upeče výborný chléb jako kterákoliv jiná pekárna

Ale i ti, co mají Moulinex škvarky i džem, kaši a pod. zkusili a udělali, jen to prostě není ono - myslím ten program.

lehoku 31.1. 14:59  

prosím o radu-mám pekárničku moulinex 500031 a chci zkusit tenhle receptík. Dala jsem program marmeláda, ale pekárna míchá jen pár minut na začátku a pak už jen peče. Je to v pořádku???

Danka 26.1. 20:34  

Funguje to výborně, žádné cákance mastnoty po kuchyni a žádné připalování. Po prvním projetí programu jsem odebrala naběračkou většinu sádla a škvarky nechala dodělat do červena jenom asi v jedné třetině sádla. Sádlo je krásně bílé. Bylo. Místo umývání pekárny jsem zvolila ten fígl s upečením chleba.

nejdeto 24.1. 14:24  

Tak jsem taky vyzkoušela i když s obavami aby se mi nepoškrábala forma. Ale nic se jí nestalo, sádlíčko mňam, škvarky super, jen to opravdu dlouho trvá, ale je to bez práce.

Barabaca 18.1. 19:23  

Zkoušeli jsme, ale po prvním projetí programu jsme škvarky dodělali klasicky v kastrolu na sporáku, v pekárně to trvá straaašně dlouho :-/

Danka 16.1. 12:57  

Tak omyl, nevím, co jsem měla nastaveno, ale program marmeláda začal míchat, tak to asi bude dobré.

Danka 16.1. 12:53  

Proč se nastavuje program marmeláda, a ne program pečení, když rozdíl spočívá jen v počátečním zamíchání u programu marmeláda, ale během dalšího zahřívání už u tohoto programu míchání neprobíhá, stejně jako u normálního pečení?

Renatka1970 14.1. 7:00  

v pátek nová eta harmony a už je vnitřek zcela poškrábaný od škvarků :-(

cammelia 12.1. 21:18  

Dokonalé - a hlavně byly bez práce a bez smradu. Díky za nápad.

brábule 6.1. 20:55  

Pekárnu mám od vánoc,ala sádlo už jsem škvařila.škvarečky jsou ňamňam

blbka 29.12. 19:41  

jak poznám že už sou

blbka 29.12. 19:40  

hm jak poznám že už sou

Paia 27.12. 18:26  



0732. skvarky ze Moulinex Home Bread XXL OW500030 - 3x pr. 11 a pak 30minut pr. 14

Anndy 26.12. 21:59  

atafle - FOTKY stáhni z foťáku do PC do své složky (třeba na plochu poče) a ulož ve formátu .jpg. Nejlépe i zmenši, ať se ti jich do galerie vejde víc.
Třeba na šířku 540
Pak jdi na stránky Dámy, vpravo nahoře klikni na FOTOGALERIE, NAHRÁT FOTO....
pomocí PROCHÁZET najdeš fotku, kterou chceš vložit a dáš VLOŽIT FOTOGRAFII.
Pro přehlednost je lepší si založit názvy různých galerek (třeba Rodina, Příroda, Vaření, Tvoření...)
(ZALOŽIT NOVOU FOTO GALERII)
Jak se nahraje, skočí ti tam okno, ty si zvolíš, do jaké své GALERIE si to chceš dát (Rodina, Příroda, Vaření, Tvoření...)
Pak rozbalíš okno KATEGORIE, kde Michal-webmaster- chce, aby to bylo přehledné...takže pro Rodinu je tam třeba Děti a rodina...pro Vaření-Pečení a vaření....

FOTO DO DISKUSE
- klikneš na FOTOGALERIE, vybereš si fotku, jakou chceš dát do diskuse, klikneš na ní,
ona se zvětší. Pod ní, vpravo dole je HTML KODY-klik,
ty zkopíruješ celé to PRVNÍ okno (Vložení malé fotky s odkazem na velkou fotku:...)
- na stránce pod tím je napsáno jak!-
a vložíš to do diskuse domácích pekáren, fotky pod recept přidávm já.
PROSÍM ZAŘAZUJTE FOTKY DO SPRÁVNÝCH KATEGORIÍ a připisujte k nim číslo receptu!
U nás to znamená kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY!!!

atafle 26.12. 21:29  

muzete mi nekdo prosim poradit jak vlozim fotku sveho uzasneho vytvoru ? diky

atafle 26.12. 21:22  

JKpipule - myslim, ze to neni tim, ze si je delala z bucku, ja to dnes vyzkousela taky, mam DP eta delicca, dala jsem program 7-marmelada 2x, ale jeste nebyly hotove, tak jsem ho spustila potreti a cca po dalsich 45 minutach byly hotove a jsou krasne zlatave a krupave :-), chce to jen vydrzet :-)

JKpipule 17.12. 8:33  

Takže mám pro vás pekařinky jedno zjištění!!!! nedělat škvarky z bůčku v pekárně jako já, vůbec mi nezčervenaly, chce to jak tu holky píšou opravdu jen sádlo!!!!

Anndy 16.12. 14:37  

JKpipule - háky nechat v pekárně, potřebuje se to míchat

JKpipule 16.12. 14:06  

Chci se jen zeptat necháváte háky v pekárně? Děkuji

Anndy 15.12. 20:26  

JKpipule - proč pečení? Škvarky se dělají pouze na porgram marmeláda a to 2x následně po sobě

JKpipule 15.12. 11:23  

Ahojky, chci se zeptat, mám Etu harmony, co když dám program marmeláda jako první a druhý pečení???? Je v tom rozdíl?? Moc děkuji za odpověď Jana

hrudka 12.12. 13:29  

Andulko, děkuju za vyčerpávající odpověď:-)

Andulka 11.12. 21:27  

hrudka: Ja dneska v pekarni topila sadlo, ktere jsem krajela tak 2,5cm x 2cm. Mam pekarnu Unold 8650 a nechala jsem prejet cely program konfiture(marmelada), pak jsem chvilku asi 10minut pockala a znovu jsem jeste 1x zapnula ten stejny program. Asi 10 minut pred koncem jsem tam prilila asi 2 lzice mleka. Ono to trochu jakoby zasumi, ale to je OK. Pak kdyz mi pekarna zapipala, ze konci program, chvilku jsem pekarnu nechala otevrenou a pak jsem pres sitko slela sadlo do kameninoveho kastrullu. Skvarky jsem v sitku mirne stlacila, aby z nich sadlo vyteklo. Vytopene sadlo jsem si dala na balkon a skvarky uzavrela do sklenice a dala do lednicky.

hrudka 11.12. 20:16  

Díky za odpověď, škvarky jsem i tak udělala, ten program marmeláda chládla jenom chviličku, asi je to tím, že na konci cyklu asi 15 minut už jenom stojí a asi nic nedělá. Podařily se, ale asi by byly lepší z bůčku. Ze sádla jsou moc mastné, nebo z nich vytlačujete to sádlo? A na jak velké kostičky je krájete? Já jsem je měla asi 1cm x1cm.
A pekárnu jsem dostala v neděli k narozkách a tchyně ji kupovala v Expert elektro.

Anndy 11.12. 18:33  

hrudka - Eta harmony bohužel vyjela s jednou sérií, kde nejde přidávat program Pečení, takže možná ani program Marmeláda (většonou tyhle pekárny rozdali jako výhru v Perla soutěži). Bohužel, pekárnu je nutné otevřít, nejlépe vyndat formu a nechat vnitřek pekárny vychladnout...cca 20 minut

hrudka 11.12. 13:15  

Ahoj, pekárnu mám od neděle Etu Harmonie, každý den peču, zkoušela jsem i ovesnou kaši-super, a tyhle škvarečky mě moc lákají. Jenom nevím, jak mám dát dvakrát za sebou program marmeláda, když mi po prvním dojetí programu naskakuje na displeji HHH a v návodu je, že ji mám nechat zchládnout. Díky za odpověď.

muškatka 9.12. 21:06  

Musím jen chválit.

zdenase 15.11. 0:42  

škvarečky výborné, ale mléko nedávám nakonec, nýbrž hned jak trochu pustí sádlo, pak to neprská

modrina 5.11. 20:45  

Teda dámy, už jsem si rozmařile zvykla, že z pekátny tahám samé dobroty, ale tohle je teda zase bomba.. Naprosto skvělé! Teď už teda určitě puknem. :) Dělala jsem z kila syrového sádla, nakrájela na velmi drobno a pustila marmeládu (bagetová Moulinka 1:05 hod.) dvakrát. Jeden cyklus by na nás byl málo, máme rádi škvarečky hodně vykřupané. Mléko jsem nikdy nedávala, tak jsem nedala ani teď, i tak jsou škvarečky zlaté. A formu taky nemám poškrabanou. Zkrátka sama pozitiva a sociální jistoty! :))

jitka a jirka 24.9. 14:51  

Děkujeme :) sádlo je prima, sqele se povedlo. mňam. mějte se fajn

Ivanhoe 20.9. 20:44  

Škvarky jsou prostě skvělé a téměř bez práce, na konci škvaření přídávám pro vylepšení chuti nejdříve cibuli nakrájenou na kolečka a úplně na konci ještě rozmačkaný česnek a trochu mléka.

BettyM 18.9. 11:36  

Škvarky miluju, ale vždycky mi vadil ten smrad při škvaření, takže z výroby v pekárně jsem nadšená. Nesmrdí to ani trošku :o) Jen to mléko na konci už nedávám, jednak to děsně prskalo, a hlavně zbarvilo se i sádlo, což vadí především mému tátovi ;o) Každopádně dík za super nápad :o)

blizenec 6.9. 20:25  

Vykoušeno,prostě paráda....

soralka 6.9. 9:05  

tak to je naprosto dokonalé.Škvarky jsem měla výborné bez zápachu.Jsem nadšená.Program marmeláda jsem projela jednou a kousek .Mám ETU Siesta.Výborný nápad děkuji

Lida008 4.9. 15:31  

Škvařím z1,5kg slaniny,mám ETA HARMONY.Po sádle
následuje chleba,bez čištění nádoby-je výborný.
Druhý ciklus vypínám když zkončí míchání,asi10min
před koncem.

Uursik 20.8. 9:10  

ou, teda holky, - domácí škvarky - teplé a k tomu teplý chleba - něco sice pro žlučníky, ale to musí být super.

shineon 13.8. 21:13  

skvělý nápad.... už jsem dělala 2x, inspirovalo mě to k vaření Chilli con carne a Guláše v pekárně

doblbanek 23.7. 22:04  

Mám etu harmony a škvarky jsou úžasné.Program č.9 pouštím 2x,ale druhý cyklus zkrátím o 20 minut.Zkoušela jsem i marmeládu a taky jsem pekárnu vypnula dřív a marmeláda byla super.

Sallow 8.7. 9:45  

Jste holky šikulky. ..... Dávám 1 s hvězdičkou a vyzkouším - super nápad!!!

vasila 6.7. 18:09  

hned zitra koupim sádlo a budu škvařit,pekárnu mám na zkoušku ,jestli se ujme tak ji koupím.
Vasila

crhovka 15.6. 11:33  

Děkuji za špicový nápad,škvarky máme rádi,ale skrze smrad ze škvaření je kupuji.Teď už si je budem dělat doma.Díky.

jajax 30.5. 12:13  

podla predoslych rad som v pekarni upiekla hned chlieb a forma nebola vobec mastna.muka do seba vsetku mastnotu vcucla.je vela pekarok ktore piekli sekanu alebo zapekali cestovinu ale ziadna sa nestazovala na poskodenie alebo premastenie.

kebulik 30.5. 10:33  

Ahoj zienky, niekde som citala, ze mastne potraviny a maso poskodzuju a zbytocne zamastuju vnutro.

jajax 21.5. 11:53  

skvarky boli nakoniec uplne v pohode aj ked som musela dat program 3 krat.ale stalo to za to pohodlie,ze som nemusela nic strazit.takze dik.

cindaminda 20.5. 18:30  

Je to opravdu výborný nápad.Už jsem to vyzkoušela dvakrát a sádlo se perfektně vyškvařilo a bez hlídání. Dělala jsem to vždy jen asi z 1/2 kg sádla a stačila jen 1 hod.20min. Mám pekárnu ETA Harmony.

jajax 20.5. 17:27  

skvarky su pre mna velkym sklamanim.asi to zavisi od pekarne.uz davam program marmelada 3-ti krat a stale su gumove.ale mozno to este niekedy skusim.skvarky mame velmi radi.

Iivetata 20.5. 16:30  

Výborné.Dělala jsem je 1.30 min.Pekárna ETA HARMONY

jajax 20.5. 13:50  

Ďakujem,myslela som si,len ma zarazil Petrin ohlas.Nechapem od coho si mohla paskriabat teflon.Idem dat slaninu do pekarne a potom sa ozvem ako to dopadlo.

Svetluska78 20.5. 9:10  

jajax nene hnětací háky nechat v pekárně - škvarky se musí míchat

jajax 19.5. 21:34  

ked robim skvarky,mam vybrat haky z formy?inac super napad.clovek zasne co vsetko sa da v pekarni robit.a to som si myslela,ze moja dnesna zapecena cestovina je nieco extra.

Lucka001 20.4. 18:36  

je to super, už jsem jednou praktikovala a dnes škvařím zase, bez práce, bez hlídání, nechám dvakrát jet marmeládu, mám jí 1:20 dlouhou, takže celkem 2:40 a je to akorát :-)

chladam 16.4. 23:14  

super, dnes první škvaření a dopadlo vše na jedničku

Petra 16.4. 12:01  

já si výrobou škvarků zničila teflonový povrch a dost se poškrábal, asi jsem měla vyndat háky:-(jsem tak naštvaná!!!!Mám Etu Maximu.

Samantha 15.4. 20:01  

tý jo, tak to zkusím, já jinak škvarky nedělám, jsem zhnilá u toho stát

Hanča 8.4. 19:25  

tak v pekárně ECG jsem škvarky dělala 1 hod. a možná to chtělo o malinko méně-tak 55 min?Jinak super,bez práce,bez zápachu,no prostě jsem byla nadšená

Hanča 25.3. 18:22  

má každá pekárna stejně dlouhý program marmeláda?Právě škvarky dělám,mám pekárnu ECG-1h 20 min a jednou už to programem projelo a je to téměř hotové.Jinak je to super nápad.Díky

gabinka bábinka 23.3. 14:39  

Holky, já Vás obdivuju, jak jste nápadité a šikovné. Samozřejmě vyzkouším. V životě by mne nenapadlo dělat škvarky, marcipán, sekanou, knedlíky vařené poté v mikrovlnce v domácí pekárně. Jsem šťastná, že existujete a díky všem !!!! :-)

dendrobie 2 18.3. 13:51  

marmeládu jsem dělala a byla výborná, škvarky určitě zkusím, aspoň nemusím drhnout remosku, v které se to vždycky moc připeče.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.