0717. české rohlíky


foto: Svetluska78
Rohlíky

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
260 ml vlažné vody
20 g oleje (1 velká odměrka)
10 g soli (1/2 velké odměrky)
500 g polohrubé výběrové mouky
17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
5 g cukru (1 malá odměrka)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Pokud chcete, aby byla vrchní kůrka lépe zbarvená tak zvyšte v receptu množství cukru (klidně až na 10 g) nebo použijte Sladovit či Sladěnku.
Pokud se vám stane, že máte rohlíky moc tvrdé - vysušené - zvyšte teplotu trouby při pečení a zkraťte dobu pečení - já osobně peču v plynové troubě na plný výkon a s roštem v horní pozici.

Poznámka:
odměrka přiložená k pekárně

foto postup I / klik


video postup / klik


Úprava receptů pro pečení v USA od Pavky:

500 g polohrubé mouky (250 g all purpose flour, 250 g Semoliny)
1/2 lžíce soli (10 g)
1 lžička mletého cukru (5 g)
260 ml vody (dávám 270 g)
20 g oleje (dávám 30 g)
1,5 lžičky sušeného droždí
Poté vytvarujeme rohlíky a pečeme na 200°C (390 stupňů Farenheita)


foto: svabe
717české rohlíky

foto: Willa
0717 české rohlíky

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
Rohlíky č. 717

foto: Ilona
717.české rohlíky

foto: Kirri
0717 české rohlíky

foto: Kirri
č.0717 české rohlíky

foto: mlíčko
717. České rohlíky

foto: zuzanic
0717. české rohlíky

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
717. české rohlíky

foto: svell
0717 vynikající rohlíky!

foto: tissue
párek v rohlíku jinak .....těsto č. 717

foto: lekorka
české rohlíky č. 717

foto: lotka4
rohlíky 717

foto: IvaSv
0717. české rohlíky

foto: Zvědaváholka
0717. české rohlíky

foto: Zvědaváholka
0717. české rohlíky

foto: Nika32
1. Rohlíčky - 717.české rohlíky

foto: avi74
717 rohlíky

foto: haicle
0717 Rohlíky

foto: Hejenka
0717. české rohlíky

foto: jirina27
0717. české rohlíky

foto: nametelka
č. 717 - české rohlíky

foto: Farmářka
rohlíky č.717

foto: Hejenka
Těsto z receptu č. 717. české rohlíky... Bulky ála Billa

Názory čtenářů

A.K. 29.10. 12:05  

Ahoj,pekla jsem je vcera,dala jsem vic vody a o fous vic oleje...jinak to neslo vypracovat,pak nadhera,manzel vypracoval testo,dcera umotala rohliky se mnou a zbytek peceni podle receptu...tvrde nebyly,krasne se upekly a byly po vychladnuti vynikajici...co zbylo nechala jsem do rana v troube a byly krasne mekke...dnes pecu zase.Zkousela jsem ruzne recepty...tenhle je zatim nejlepsi...nesedi mi v jinych receptech mleko a vejce,to pak chutna jako buchta a ne jak rohlik...uz mam zapsano v kucharce a moc dekuju,jen se po nich zaprasilo

gabrusa 25.5. 8:28  

Ahoj, pekla jsem již 2x a pokaždé byly jiné, tak snad se rady někomu budou hodit. Dávám 250g polohrubé a zbytek tak půl napůl celozrnnou a hladkou, vody víc, aby bylo těsto měkké. Vždy umotám 12 rohlíků, potírám slanou vodou. Poprvé jsem 8 ks ještě rozkrojila, pomazala kečupem, posypala oregánem, ozdobila slaninou a sýrem. Při otevření trouby vycházela pára, rohlíky byly naprosto dokonalé. Druhý den byly jen suché - a rohlíky byly na povrchu strašně tvrdé. Takže doporučuji do trouby vložit kastrůlek s vodou. V první várce zřejmě zdobení zvládlo vytvořit v troubě vlhko, podruhé nemělo co, tak byly na povrchu hodně tvrdé. Trochu to zachránilo vložení ještě teplých do mikrot. sáčku, ale pořád zůstávaly tuhé. Jinak jsou naprosto výborné, opravdu chuťově hooodně podobné kupovaným, žádné buchty. Těsto zadělá pekárna, s kynutým se pak dobře pracuje, za chvíli je hotovo. Díky za recept. :-)

stokrat 22.9. 8:17  

Ahoj . Peču si rohlíky a vždycky mě při pečení popraskají,pletýnky a motánky ne. 4ím to může být? Díky Marcela

Pavla B. 4.3. 1:23  

Domácí pečivo peču už několik let v podstatě denně doma. Toto je nejlepší recept na těsto, jaký jsem kdy vyzkoušela. Peču z něho různé tvary pečiva a velice často /např. nejčastěji uzlíky/. S těstem se velice dobře pracuje, nelepí se. Z této dávky dělávám 10 kusů pečiva. Kynout nechávám minimálně 30 minut zakryté na plechu, na sporáku, pod kterým se rozehřívá el. trouba. Takže mi vždy krásně nakynou, zvětší objem. potom je potírám rozšlehaným vajíčkem a peču do požadované barvy.
Moc děkuju za velice chutný receptík.

Anndy 8.11. 20:15  

Renata - kynuli dostatečně dlouho na plechu umotané před pečením?

Renata 3.11. 23:30  

Dělala jsem podle návodu, jen jsem neměla čerstvé droždí, ale sušené. Těsto krásně nakynulo, krásně se s ním pracovalo, avšak v troubě hrozně málo naběhli. Může to být tím sušeným droždím? Manžel říkal, že je to spíš jak pivní rohlík.

jita 29.5. 16:49  

pekla jsem je poprvé,těsto dobře nakynulo,vytvarovala jsem je,ale nic moc nenakynuli za 40 min,jsou to takový tyčky i po upečení,čím to?

Karel 17.5. 12:43  

Lidi vy tady v těch receptech chválíte rohlíky,ale vždyť jsou ty recepty pořád dokola všechny stejné a je to jen na tom jaké máte zrovna droždí.V pekárnách mají jiné drždí a rohlíky jsou nadýchané.Takové domácí rohlíky jsou těžké a jsou cítit droždím takové rohlíky doma neupečete

Anndy 23.12. 7:44  

Vlaďka - super! Ale popravdě kynutí v troubě nedoporučuji, těsto se zbytečně vysušuje. Na kynutí stačí pokojová teplota

Vlaďka 22.12. 19:41  

m1rti - já jich někdy dělám i 15, protože máme malou dcerku, tak nevadí, že jsou menší. A po natočení je nechávám kynout v troubě, kterou mám nastavenou na cca 50°C i 30 minut. Krásně se nafouknou a pak jsou nadýchané jak peřinka. Vydrží mi jako čerstvé tři dny a čtvrtý den jsou sice gumové, ale pořád jedlé.
Dnes zkouším udělat veliké bagety/veky na chlebíčky, tak doufám, že to nespálím nebo nedopeču.

Anndy 18.12. 18:36  

m1rti - rohlíků bys měla mít aspoň 12. Pokud jich máš 8, budou hutnější, těsto je tedy silnější nebo víc namotané. Zkus si s nimi pohrát, máš tu i odkazy, jak na motání rohlíků.
Aby nebyli tuhé, nech je malinko déle kynout před pečením

m1rti 18.12. 17:00  

jinak musím říct, že vytažený z trouby a vychládlý jsou fakt vynikající, že jeden, dva sním i já ..... jen mám takovou vtipnou historku, soused od tchýně namáčí starý rohlíky slepicím a jednou manželovi jeden rohlík zbyl, tak ho nechal tchýni na strouhanku ... a ta ho věnovala sousedovi pro ty slepice. No a po dvou dnech se jí soused ptal, kde ty rohlíky vzala, že nejdou rozmočit! že nechtějí sát vodu. Jen sousedka poznala, že je to rohlík domácí, a prý je vidět, že není tak šizenej, jak rohlík z obchodu, tak mají historku k lepšímu teď :)

m1rti 18.12. 16:56  

Prosím vás , chci se zeptat .... tento recept je super, kolegyně z práce, které jsem ho předala, je nadšená hlavně z toho, že v něm není mléko. Když tyhle rohlíky udělám doma, tak manžel pro kterýho je vlastně peču, já rohlíky moc nejím, mi říká že jsou dobrý, akorát takový hutný, že ho tudíž zasytí víc (ale to snad není chyba),a rohlíky kupovaný jsou prý křehčí, tak nevím, jestli něco dělám blbě, je fakt že jak jsem četla, uděláte z těch 500 g mouky víc rohlíků než já, mám je teda macatý, dělám je zatočený a vypadají spíš jako crossan :)a na plech jich dám 8, když jsem zkoušela aby jich bylo víc, zas se mi blbě tvarují a tak pěkně nenaběhnou, jako těch 8 .... tak nevím

Petráček 1.11. 14:26  

Dnes jsem dělala rohlíky poprvé a musím říct, že jsou fantastické. Kam se hrabou kupované.

Šárka1202 26.9. 14:48  

Vyzkoušela jsem je několikrát a nejlepší byly když jsem třetinu mouky nahradila hladkou a použila čerstvé droždí (z Lídlu).Pro,syna jsem u dvou rohlíku zabalila dovnitř párky.Jsou nadýchané uvnitř peřové no paráda.Péct při vysokém stupi jen asi 15minut.Mnohem lepší než z obchodu,protože i druhý den jsou jako čerstvé(pokud Vám teda zbydou).

jirina27 28.8. 9:01  

Výborný recept, rohlíky jsem dělala poprvé, držela jsem se receptu a byly krásně křupavé, moc dobré, sama bílé pečivo nejím, ale tentokrát jsem neodolala :-)všichni chválili :-))

Muli.ska 19.7. 23:33  

Místo vody jsem použila smetanu a fakt moc, moc dobrý.

Zvědaváholka 15.4. 21:26  

Rohlíky opravdu mňamózní, dělala jsem: 300g polohrubá +200g hladká mouka+3 lžíce kvásku.
Pekla jsem při 220 st 20 minut s plecháčkem vody v troubě.
Před pěčením kynuly 40 min. na plechu.
Vynikající, jako z obchodu, ale mnohem chutnější, foto u mě v galerce.

Yogii 14.3. 10:37  

CO SE NEPÍŠE V NÁVODECH NA DOMÁCÍ PEKÁRNY, ANI V KUCHAŘKÁCH. Spousta lidí má problémy s kynutím těsta. Důvodů může být několik: kvalita vody, expirační doba použití mouky a kvasnic, barometrický tlak a v neposlední řadě množství přísad, které nejsou zrovna přátelské ke kynutí /např. sůl/. Je li těsto tuhé, také hůř kyne. Kvalita vody: Používáte li vodu z vodovodního řadu, kde je voda chórovaná, je třeba ji převařit. Pri větším obsahu chlóru ve vodě je to pro kvasnice přímo fatální.Kvasnice a mouka: Kvasnice samozřejmě nikdy nepoužíváme déle než je vyznačeno na obalu, těch pár korun nikoho nezabije. Pokud těsto špatně kyne, větší množství kvasnic většinou nepomůže, sám používám 1/4 kostky na 500 gr mouky. I v kvalitě droždí bývají rozdíly, zvykněte si pokud možno na jednu značku a nebudete překvapemi. Mouka: Ta má také svou expirační dobu. Před koncem bývají občas v marketech výprodeje za relativně nízkou cenu, třeba 4,- kč. Jednou jsem se uhamounil a koupil 100 kg, peču chleba i pro drůbež. Nechtělo to kynout i když jsem ji 2x přesíval pro zvýšení obsahu kyslíku v mouce.I novou mouku je třeba vždy prosít z téhož důvodu. Už tam nebývají mouční červi, ani jiný nepořádek. Drůbež si nestěžovala.Tuto mouku můžete použít s práškem do pečiva, tam to nemá vliv. Barometrický tlak: Naši předci pekaři byli i dobrými meteorogy. Museli vědět kolik kvásku, aby pečivo bylo akorát. Takže, čím vyšší tlak /pěknější počasí/ tím těsto hůř kyne a naopak. Taky u hladiny moře bude kynutí obtížnější, než na Lysé hoře. Pokud jste se nepoučili, tak se aspoň zasmějte. Yogi.

lotka4 9.3. 12:28  

s těstem se krásně pracovalo -nelepilo se nic ,jen musím vychytat motání ,byly krásně křupavý moc dobrý

Anndy 25.2. 8:30  

gabi-benidorm - dávám na dno trouby plechový hrnek se studenou vodou - voda se zahřeje, než se trouba roztopí a ty tam dáš pak plech s těstem.

gabi-benidorm 24.2. 22:45  

může mi prosím někdo poradit jak na ten hrnek s vodou do trouby?nikdy jsem to nedělala,jaký hrnek použít jestli ten obyč na čaj nebo je na to nějaký speciální a jakou vodu tam dát jestli horkou nebo studenou a kam ten hrnek v troubě umístit,na plech k rohlíkům asi ne že? :) děkuji moc

LeninkaT 24.2. 19:00  

díky,jsem si uvědomila že vlastně mám ještě tu odměrku s malou a velkou odměrkou, jsem na ni uplne zapomněla....

Anndy 24.2. 16:38  

LeninkaT - jak nejenom na první chléb / klik

Malá odměrka = lžička
velká odměrka = lžíce
!!!!!

LeninkaT 24.2. 13:09  

mám odměrku na 200ml u pekárny, zdá se mi to moc oleje....?? jakou máte vy ?

Michal 11 8.2. 17:33  

Ahoj tohle je první recept kdy mi pečivo opravdu chutnalo díky moc,rohliky byli perfektní.Párkrát jsem zkoušel péct chleba v pekárně ale chutově to nebylo nikdy nic suprového.
Tyhle rohlíky jsem pekl v troubě horkovzdušné a moc se povedli.Uvažuji i o stavbě pece na chleba ale nevím jestli se to dá použít i na rohlíky.

lekorka 8.1. 18:28  

Tak než jsem dopsala komentář, rohlíčky stačily trochu vychladnout, a už je se synem a mamkou ládujeme. Jsou výýýýýýborné, jsem moc spokojená!!! Moc děkuji za tento recept, určitě budu dělat častěji!!!

lekorka 8.1. 18:18  

Tak jsem rohlíčky právě vytáhla z trouby. Vypadají teda úžasně, ještě aby byly k jídlu :-) Pokud ano, přidám foto ;-)

svell 2.12. 18:32  

jsou vynikající!Povedli se mi hned napoprvé :-)

Janka 12.8. 21:54  

Zkusila jsem rojlicky poprve a byli vyborne :-D Dekuji za skvely recept. Super :-D

alfa176 30.6. 19:05  

Moje první rohlíky v životě.Recept suprový,rohlíky vynikající,jen doladit stejnou velikost :).Velká pochvala.Jo a ještě další pochvala za krásný návod na pletení vánočky,moc mi pomohl,neboť jsem nikdy vánočku nedělala a má první se mi povedla,jupíííí :).

Anndy 1.5. 11:00  

marcelkas - je to tam napsané - místo cukru.

marcelkas 29.4. 19:21  

Jak mám použít tu Sladěnku? Něco vynechat? Díky Marci

Petra 23.4. 21:32  

Mooc dobré dneska jsem pekla poprvé, na dva plechy - půl obyč a půl s anglickou a sýrem, dopekla jsem před deseti minutami a slaninové už nejsou....-)

Ivulisek 10.4. 13:50  

dělám je dnes už podruhé a jsou tak výborné, že než vystydnou, tak je jich tam jen polovic

zlatokacka 31.3. 19:54  

naprosto famózní. Neměla jsem doma polohrubou, tak jsem si ji namíchala z hladké a hrubé půl na půl.Přidala jsem plátek šunky při motání a posypala sýrem. A než jsem vyndala druhý plech, tak byly všechny fuč. :-)

Lola.Sv 14.3. 11:39  

Rohlíky jsem dělal poprvé tak jsem z toho měl trochu průvan ale rohlíky se povedly a jsou výborné!

Willa 25.2. 17:47  

Moc dobré.

Xxx.klarka 18.2. 9:21  

Toto těsto nám nejvíce chutná, jak na rohlíky, tak na párky v rohlíku trochu jinak, ale je i vynikající na pizzu. :)

22453 30.1. 22:25  

Ahojky,tak včera jsem pekla z 1 a půl dávky bylo jich 22ks sypané sýrem pro 4 lidičky a dnes jsem si to zopakovala rovnou z dvojité 30ks.po 10 ks se sýrem,plněný párkem, plátkem anglické a sýra na vrch.Vnučka říká,že bych se tím mohla živit jak jsou výborné.Za to děkuji fantastickému receptu

michamicha 19.1. 20:50  

právě jsme jeden ochutnali a jsou výborný :-)

tissue 11.12. 19:10  

Super!! už jsem pár receptů vyzkoušela,ale tyto jsou zatím nejvíce jako kupované a křupavé.

edita_h 7.10. 18:01  

Dělala jsem rohlíky přesně podle návodu, plynovou troubu jsem dala na max, pořádně předehřála,dala hrnek s vodou. Plech jsem po 5ti minutách otočila(vzadu nám to hřeje víc :) a po dalších 5ti minutách jsem plamen trochu stáhla a nechala ještě minutku dvě dozlatova. Výsledná chuť byla nadočekávání!Moc děkujeme za recept.Ještě jsem chtěla zjistit,jak je to s tou chutí,když rohlík není uplně čestvý,ale bohužel,nezbyl žádný na kterém bch to mohla otestovat :D

miradka 20.8. 14:49  

Na prvý krát mi vyšli úplne super, len na pekáči mi nenakysli tak ako som si predstavovala. Mala som ich menšie ako obchodné, ale chuťovo oveľa lepšie.Na druhý deň už boli malinko gumovité....

Marsi 31.5. 22:30  

Skvělé těsto, úžasná chuť, křupavoučké. Recept jsem dodržela do puntíku a jen tleskám!

Anndy 10.5. 15:42  

Lukawood - důležitá je také délka kynutí před samotným pečením. Péct na více °C a kratší dobu, já na horkovzduch peču na 200°C! Po upečení sundat hned z horkého plechu nejlépe na mřížku - horký plech pečivo vysušuje

Lukawood 10.5. 14:09  

použila jsem variantu 300g polohrubé m. a 200 hladké m. Možná příště zkusím jen hladkou

Lukawood 10.5. 14:07  

ahojky, rohlíky výborný, ale po upečení nebyly křehké a křupavé, ale spíš tvrdé a hutnější. Těsto vykynulo dobře, pekla jsem na 170C horkovzduch, tak nevím co dělám špatně:-( Na pohled krásné,ale skoro na vylomení zubu

gama1958 12.2. 11:21  

Výborné těsto, nelepí se, dobře se s ním pracovalo. Dělala jsem housky, byly moc dobré!!!
Autorce za s hvězdičkou!!!

xany 4.2. 16:35  

Úžasná dobrota - doteď jsem měla ráda jen chleba :-). Zatím fotku nedávám, musím se naučit pořádně tvarovat.....

Inamka 31.1. 19:30  

Jsou úúúžasné! Nejrohlíkovatější rohlíky! Z patnácti kousků zbyly k snídani dva chudáčci. Ale stejně se rána nedožijou...

leusko 29.1. 21:12  

Robila som prvý krát rohlíky č.717, upravené od Svetlušky s vodou a solamylom. Na prvý krát čo som motala rohlíky sa mi vydaril dokonca aj tvar, po vrchu som posypala polovicu rascou a polovicu sezamom a obyč. soľou, nemala som hrubozrnnú. NEMALI CHYBU!!!!!!Už ani nemajú lebo nezostal ani jeden z 15ks!!!!!!!!!
Svetluška - VĎAKA!!!!!!!

trojan1673 8.12. 17:12  

jak to děláte,že na těch fotkách toho máte tolik.Mě z toho vyšlo jen 11 kousků.

Anndy 28.10. 14:55  

Marketa - dej klidně hladkou mouku, jen si ohlídej hustotu těsta při hnětení. Mrkni třeba na recept č. 31, 80 ....

Marketa 28.10. 8:49  

Zkousel prosim nekdo tyto rohliky s hladkou moukou? Polohrubou tu bohuzel nesezenu. Dik.

Anndy 18.10. 21:56  

montego1 - necháváš po umotání, před pečením dostatečně nakynout? Mašuješ je před pečením? Dáváš do trouby kastrůelk s vodou?

montego1 18.10. 18:13  

Rohliky super ale v troube mi praskají. Poradte prosim proc to praska.

petrolina42 28.6. 23:03  

ahojky vsem ..:-), prave jsem rohliky dopekla a povedly se :-), urcite upecu znovu.

Šajda 20.6. 11:30  

Rohlíčky byly skvělé, nic ze surovin jsem neměnila, byly uvnitř krásně vláčné a zvenku křupavé. Jen jsem po vytažení z pekárny přisypala tak dvě špetky mouky, těsto mi vyšlo trochu řidší - dávala jsem lactorex - možná proto. Potřela jsem celým vajíčkem a pekla raději pomalu na cca 180 asi 25 min.. Opravdu vynikající!! Díky za recept

Ringana 31.5. 21:29  

rohlíky nemají chybu, místo vody jsem dala mléko a 60 gr. másla (hera). Díky za recept

Anndy 24.4. 19:27  

Romana - doporučuju se podívat na video! těsto nesmí lepit. Důležitá je taky délka kynutí po vytvarování, před pečením a pak po upečení sundat z horkého plechu - vysušuje pečivo

Romana 24.4. 16:20  

Právě je peču, zatím se mi žádné rohlíky ani bulky nepovedly - chleba vždy na jedničku,ale rohlíky jsou vždy tuhé. Má být prosím konzistence těsta stejná jako u chleba? Nebo ho děláte řidší.... Děkuji moc za rady!

AliceD 24.3. 22:59  

Dnes jsem je dělala už asi počtvrté - přesně podle receptu, výsledek výborný, povedly se mi jak tvarově, tak hlavně výborně chutnaly. Takže i v bdoucnu je budu dělat přesně podle receptu, žádné experimenty -rodina bude spokojena. Za recept deítka s hvězdičkou.

avr 24.3. 17:46  

ceske rohliky som robila prvy krat, ale urcite nie posledny, super recept a chutia fantasticky, manzel vyhlasil, viac uz nekupujeme!!!!!!!!

Anndy 10.3. 18:55  

macikovec - nooo, oni by se tam nevešli a vykynuli by do sebe a následně se spekli.....

macikovec 10.3. 17:24  

Ahoj všichni, já ještě pekárnu nemám, ale měla bych dotaz. Četla jsem tady pár receptů na rohlíky a překvapuje mě, že se nepečou v pekárně, ale v klasické troubě. Proč tomu tak je?? Chleba to upeče, tak proč ne rohlíky? Moc děkuji za odpověď

kokollarinka 2.3. 19:37  

moooc dobré rohlíky,určitě patří ode dneška k mým oblíbeným,super!!!

Anndy 25.2. 16:53  

lucik - jak je v receptu - z 500g mouky mám vždy 15 - 16 ks rohlíků

lucik 25.2. 15:10  

Rohlíky jsou výborné, povedly se napoprvé, jen je příště udělám větší, myslela jsem, že víc nakynou. Takže těsto rozdělím ne na 15 ks ale zkusím 10 ks. Chci se zeptat kolik děláváte ks rohlíků z této várky těsta? Děkuji

jitumo 15.2. 21:38  

Rohlíčky jsou super. Budu péct častěji.

gabik 14.2. 21:51  

rohliky sú vyborné, robila som ich už3x aj s párkou a hned sa zjedli

BARTICEK 8.2. 14:59  

Tyto rohlíky má syn rád,s těstem se dobře pracovalo.Jedli jsme je ještě teplé.Jsou výborné.Doporučuji a děkuji za recept.

Anndy 6.2. 13:00  

cammelia - zde nahoře vlevo klikni na RADY / GLAZOVÁNÍ. Jde o to, čím si mašlovala, mě se nejvíc osvědčil žloutek smíchaným s mlékem.

cammelia 5.2. 22:25  

První rohlíky z pekárny, které mi opravdu chutnají. Byly poměrně světlé (asi jako klasické tukové rohlíky z obchodu), i když jsem je pekla 19 minut, ale chutnaly výborně. Děti se mi na ně vrhly a cpaly se ještě teplými rohlíky, což je nevídané, protože většinou se k výrobkům z pekárničky stavějí dost skepticky. Za mě 100%.

Katt 2.2. 10:56  

Těsto skvělé, dobře se s ním pracuje.Rohlíky jsou mňm, mňam :)

stazina 28.1. 19:25  

JSOU KRUPAVE,ALE NEVIM KDE JSEM UDELALA CHYBU DALA JSEM 400G POLOHRUBE,100G HLADKE A NA CHUT NEJSOU DOBRE.JE CÍTIT MOUKA S KVASNICEMI,ALE NEVZDAVAM TO SKUSIM TO ZNOVA PŘÍŠTĚ.

aladínek 26.1. 19:49  

Rohlíky byly výborné. Recept byl akorát. S těstem se skvěle pracovalo. Mohu jenom doporučit.

Edí 16.1. 16:19  

Jsou skvělé!!!!!Moc děkuji .Edí

Anndy 11.1. 19:25  

pipicjukova - bezva. Voda se do trouby nedává kvůli spálení odspoda, ale kvůli vlhkosti, aby se pečivo nevysušovalo.

pipicjukova 11.1. 19:08  

dnes jsem je upekla,dobré.Jen jsem zapoměla dát do trouby vodu tak se mi chytli zespodu(mám plyn).Děkuji za recept,našla jsem ho na jiných stránkách,ale autorka se přiznala že pochází od sud.

Tapi 11.1. 13:10  

Rohlíčky jsou moc dobré,z těstem se skvělé pracuje a že ja jsem veliký nepřítel válečku tak manža mi poradil ať to valím strojkem na nudle - šlo to skvělé!Polovinu jsem plnila uzeninkou,před pečením potřela žloutkem a posypala mákem,soli,kmínkem.Na druhy den taky byly dobré i na třetí - budu to muset řešit mrazákem,pač my jsme jenom dva.

Ronjja 7.1. 20:18  

Fakt výborný, tak na snídani zas už nebudou :(

dala jsem 350 hl.mouky a 150 plhr.mouky

modrina 6.1. 11:12  

Pekla jsem z poloviny jako bagety v bagetové Moulině. Jsou výborné!!

Pepina 5.1. 11:32  

Pekárnu mám již dlouho, hodně ji používám, zlušela jsem i rohlíky,ale moc se mi nelíbili.
Dnes jsem vyzkošela tento recept,za který moc děkuji, to je on který jsem hledala, je opravdu super! Najedla jsem se ještě teplých rohlíků s máslem a nebudu ani obědvat.... určitě je upeču znova, ještě jednou děkuji za rececpt

1evulka 5.1. 8:29  

Moje první rohlíky a povedly se. Dík za recept

Slunečnice 4.1. 16:08  

Rohlíky jsou výborné. Mám teprve chvíli pekárnu a učím se s ní, rohlíky jsem nikdy v životě nepekla, ale podle tohoto receptu (varianta s vodou, ne s mlékem) a podle super návodu na pletení máme rohlíky a uzlíky. Moc nám chutnají a brzy budu péct zase.

lebahu 3.1. 21:05  

Prostě na rohlíky a housky jsem blbá, už jsem zkoušela snad 10 receptů. Chuťově super, ale pěkný je mít asi nikdy nebudu :-((

Anndy 3.1. 17:33  

lebahu - no okamžité teplo těstu určitě nesvědčí! Když vytáhnu z lednice, nechám na lince volně "probrat" a dokynout.

lebahu 3.1. 8:14  

Ach jo, dnes jsem se pokusila udělat rohlíky "na noc do lednice", ráno jsem je dala vykynout do trouby s horkou vodou (jak mi někdo radil) a ony se mi na plechu rozvezly. Uvidím co to udělá po upečení. Čím to může být? Těsto po uhnětení bylo nádherně tuhé...plastelína. Může to být tím, že jsem jim udělala teplotní šok? z lednice kynout do cca 40 C v troubě?

Svetluska78 27.12. 11:13  

lebahu: ono to pod tou utěrkou docela dost osychá - zkus příště dát do velkého mikrotenového sáčku - tam se líp udrží vlhkost a pak to nepraská. No a hlavně, že chutnaly

lebahu 27.12. 9:20  

Svetluska78: Kynuly normálně v kuchyni na stole, přikryté utěrkou. Ale sežrány byly okamžitě ještě teplé, takže šlo jenom o kosmetickou závadu:-))

Svetluska78 26.12. 22:04  

lebahu: a za jakých podmínek kynuly? Nemohlo těsto při kynutí "oschnout"?

lebahu 26.12. 19:54  

Zkoušela jsem je dnes poptvé, chuťově jsou dobré, ale při pečení mi popraskaly. Pekla jsem cca 15 min na 200 stupňů v horkovzdušné troubě, před pečením kynuly 45 min na plechu, v troubě jsem měla pekáček s vodou. Čím to může být?
Recept jsem dodržela jak je napsaný.

Anndy 29.11. 15:38  

aniinka - proč nezdá?

aniinka 29.11. 14:44  

nezdá se mi těch 17,5 g doždí.............uvidim

hanyke23 18.11. 16:37  

tak to je vážně super těsto.Moc nám chutnají.Děláme jako obyč .rohlík,ale i ,,hambaté ,,do práce nebo na akce :-)

leady 18.11. 15:54  

Rohlicky jsem pekla dnes poprve,vyborne testo,dobre se snim pracuje,ale po upeceni byly svetle i kdyz jsem je potirala olejem.
Pekla jsem v horkovzdusne troube .Po vychladnuti vyzkousime,snad budou dobre.
Prosila bych radu jak docilit tmavsi kurcicky.
dekuji
leady

estrellka 17.11. 18:36  

včera jsme je pekli poprvé z 500 g polohrubé mouky - těsto kynulo přes noc v ledničce.. po upečení byly rohlíky tvrdé a tuhé.. dnes jsme si dali repete, ale z 300 g polohrubé a 200 g hladké mouky.. nedávali jsme rohlíky do ledničky, ale nechali venku asi hodinu vykynout.. pak jsme je pekli 15 minut na 250 °C a jsou výborné :o)

hanyke23 6.11. 20:08  

Moc dobré těstíčko.Bezva rohlíky,dělám je stále

Anndy 25.10. 18:45  

jelikož mám novou digitální váhu, odměřila jsem suroviny přímo ve formě a přesně podle receptu na g a ml. Nádherné těsto! Žádné dolívání ani dosypávání nebylo potřeba!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.