0699. martinské rohlíčky


foto: Ilona
Historické martinské rohlíky

Autor:
   Hodnocení: 33%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
špetka soli
1 vejce
90 g krystalavého cukru
50 g změklého másla
50 g sádla
trochu citronky
500 g polohrubé mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), které plníme jakoukoliv náplní.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
699.martinské rohlíčky

foto: malinaa
699 -NASLANO

foto: Vera07
Martinské rohlíčky paní Koutné-cukrárna Meruňka

foto: rehek
Martinské podkovy

foto: Kovářka
Martinské rohlíčky č.699-s mákem a s tvarohem

foto: jarekxxl1
sv.Martinské rohlíčky-dle SHany

foto: SHana
Martinské rohlíčky

foto: Ivanika
699 - Martinské podkovy

foto: malinaa
699

foto:

foto: Kovářka
Martinské rohlíčky s mákem,pudingem,šv.povidly-č.699

foto: Ilcia
0699 Martinské rohlíky

foto: Zdendax
Martinské rohlíčky č.0699

foto: majka.dve+
martinské rohlíčky č.699

foto: zulan
699 martinské rohlíčky

Názory čtenářů

Anyz507 10.11. 19:45  

recept jsem vyzkoušela a je perfektní , s těstem se výborně pracuje a rohlíčky jsou chuťově vynikající

Marjanka30 16.2. 14:02  

luxusní rohlíky, s těstem se výborně pracuje a rohlíky jsou chuťově výborné.

Anndy 15.10. 22:53  

je to sladké těsto, takže sladkou náplň.
Více o martinském pečení zde:
http://domacipekarny.dama.cz/zajimavosti_historie_peceni.php?d=44

Helka16 15.10. 19:24  

Plníme jakoukoliv náplní, tzn. sladkou nebo slanou?

Ilcia 11.11. 19:36  

těstíčko parádní, krásně se s ním pracovalo díky

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.