0640. trdelníky od Svetluska78


foto: Svetluska78
640.trdelníky

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60 g másla + 20 g sádla
60 g moučkového cukru
5 g soli
500 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

na pomašlování - bílek
na obalení - vlašské a lískové ořechy
na mašlování při pečení - rozpuštěné máslo
na konečné obalení - cukr + vanilkový cukr


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na cca 30 dílů, vždy vyválíme váleček a namotáme na olejem potřenou trubičku (na kremrole).
Každý trdelník pomašlujeme bílkem a obalíme v ořechách.
Při pečení každých 5 minut potíráme rozpuštěným máslem.
Pečeme 10 minut na 250°C, pak stáhneme na 180°C a pečeme ještě cca 10 minut. Po upečení obalíme v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Pokud nemáme trubičky, použijeme pivní lahve nebo přesnídávkové skleničky. Přiblížíme se tak velikosti pravých trdelníků.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ivankadav82
trdelníčky ořechové 640.

foto: ivankadav82
trdelníčky skořicové

foto:

foto: JanaC
Trdeľniky 640.

foto: hana**
Preclíky z č.640

foto: Romana32
640. trdelníky

foto: jolisek
640.Trdelníky od Světlušky

foto: jaja35
Černá ovce rodiny a trdelníky 640

foto: yaga
trdelniky od svetluška78 č 640

foto: lucyU
640.trdelníky od Svetluska78

foto: StreLenka
640. Trdelníky

foto: Marica1972
trdelníky od Svetlušky č. 640

foto: pečinka
0640 Trdelníky od Světlušky

foto: zulan
640 trdelníky od Svetluska78

foto: vitas.07
0640.trdelníky od Svetluska78

foto: Vlasta35
0640. trdelníky od Svetluska78

foto: verunka.nika
Trdelníky od Světluška74 č640

foto: Petr+66+
0640.trdelníky od Svetluska78

foto: Petr+66+
0640.trdelníky od Svetluska78 + vratné lahve

foto: HaCH
0640.trdelníky od Svetluska78

foto: Želka
0640.trdelníky od Svetluska78

foto: minja
0640.trdelníky od Svetluska78

foto: IVČA-SUSOVA
trdelník 640. od Světluska78

Názory čtenářů

IVČA-SUSOVA 14.10. 20:25  

chutově jsou skvělé,ale těsto v pekárně bylo sypké a tak jsem přidala 1dc mlíka navíc a super , nakynula celá pekárna

Petr+66+ 3.12. 19:52  

Po upečení super, ale těsto při válení mělo snahu se trochu trhat, bylo tužší a moc nenakynuté.

Pivní lahve jsou v pohodě (pokud je nehodíte po upečení do vody :-D ), po upečení se to krásně dá stáhnout, a aby se to neodmotávalo je vhodné konce zasunout pod vedlejší "závit".

Pro představu:

pečinka 18.4. 21:44  

Jsou super,vše podle receptu akorát jsem nepekla na 250 st.,stačilo 200st.

Anndy 8.2. 15:55  

6jaja - horkovzduch nemám, ale všeobecně se radí o 10°C méně než je uváděno v receptu

6jaja 7.2. 23:43  

Jakou mám dát teplotu u horkovzdušné trouby...může mi někdo poradit..díííky

Vlasta35 2.2. 18:25  

Trdelník mě láká, ale nedovedu si představit jak to drží na té pivní lahvi? A nerupne to v troubě? taky nemám trubičky na kremrole

Anndy 23.11. 15:20  

mindas - jak při pečení bez skleničky???? Ono se to peče na tom!!!! Jinak je jasný, že to tvar neudrží!

mindas 23.11. 13:10  

Andy, dík za radu.Když je udělám třeba na skleničce, nemusím se bát, že při pečení /bez skleničky/ mi klesnou. Prosím promin, ptám se jako začátečník. Stejně díky.

Anndy 22.11. 20:59  

mindas - je to přímo v postupu: Pokud nemáme trubičky, použijeme pivní lahve nebo přesnídávkové skleničky. Přiblížíme se tak velikosti pravých trdelníků.
Jedná se o kovové trubičky třeba na kremrole. venda1 použila třeba i kovové,ale i dřevěné rukojeti od vařečky, měchačky a pod.

mindas 22.11. 16:51  

Mám dotaz, na co navíjíte ty trdelniky, vypadají báječně.Dík za radu.

žůža 3.4. 20:09  

Tak jsem ty trdrlníky dopekla,jsou moc dobré,jen těsto bylo tužší a při válení se mi trhalo.Zkusím příště dát víc tekutiny

peterson 12.3. 20:48  

jsou super super dííííííííík

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.