0523. velikonoční nádivka od Betty9


foto: Betty9
523. Velikonoční nádivka

Autor: Betty9
   Hodnocení: 19%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
12 rohlíků (housek)
10 vajec
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
1/4 lžičky muškátového květu
1/2 lžičky zázvoru
1 - 2 lžičky tymiánu
nasekaná čerstvá pažitka, petrželka
1 - 2 hrsti mladých kopřivových lístků příp. jiné zelené bylinky
400 g uvařeného na kostičky nakrájeného uzeného masa


Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník


Postup:
Oddělíme vaječné bílky od žloutků – žloutky dáme do formy pekárny a z bílků ušleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a vymačkáme – přidáme ke žloutkům. Přidáme i máslo, koření, bylinky a sůl. Zapneme míchání a hnětení. Míchání jde obtížněji, podle potřeby přilijeme trochu mléka a špachtlí hmotu opatrně nahrnujeme nebo i přitlačíme na hnětací háky, aby se hmota dobře propracovala. Zpracovanou hmotu vyndáme do mísy, vmícháme sníh a uzené maso. Vrátíme do formy bez hnětacích metel, můžeme pro barvu svrchu poprášit paprikou a spustíme program Pečení. Po jeho ukončení případně program zapneme znova. Pozor, u některých pekáren Pečení nelze přidat hned.
Pokud nemáme program Dort / Moučník, zvolíme program Rychlý a následně Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Betty9
523.nádivka

Názory čtenářů

Aady 25.4. 19:03  

Tak je výborná a zaslouží si mnohem lepší hodnocení

Aady 24.4. 20:36  

Do nádivky jsem přidala vařenou brokolici,tak jsem zvědavá jak bude chutnat,ale voní hezky

Marcela74 4.4. 16:26  

Tak jsem ji dnes vyzkoušela a moc se povedla a chutná nám. Jen jsem dala více muškátového květu a více uzeného.

Jannka 12.4. 21:06  

Já rohlíky polévám vodou kde jsem vařila maso,je to lepší než jen mléko.

pavlásek 11.4. 17:17  

Tak zítra vyzkouším a písnu jak dopadla

Ilona 7.4. 18:04  

Podle mě má míchání pekárnou ten smysl, že se neupatlá mísa. Ale ještě jsem to nezkoušela, letos to zkusím.

viktor 2.4. 16:42  

Nestačí ji umíchat víse, přidat sníh z bílků a dát do pekárny PÉCT. Proč se musí míchat pekárnou? Má to nejaký smysl? Nebo lepší výsledek?Děkuji za odpověď

Betty9 27.3. 14:43  

Zkusila jsem dát do formy žloutky, přilít mléko, přihazovat nakrájené rohlíky a jde to! Pomocí dřevěné špachtle jsem rohlíky přimačkávala na háky a pekárna je krásně rozmíchala. Po troškách jsem podle potřeby přidávala mléko. Nesnáším ty upatlané ruce a tohle byla čistá práce. Pak jen přidat máslo, koření atd.

alibabka 26.3. 23:38  

No, tohle jsem měla najít před týdnem. Já trubka pekla nádivku v troubě :-((. Příště jde do pekárny

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.