0516. velikonoční perníčky


foto: Martaska
Velikonoční perníčky

Autor: Martaska
   Hodnocení: 71%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
180 g cukru moučka
90 g medu
2 vejce
1 žloutek
100 g másla
citrónová kůra
2,5 lžíce perníkového koření
1 lžíce kakaa nebo karobu
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Těsto necháme v pekárně pouze umíchat, před kynutím vyndáme. Necháme nejlépe 2 dny uležet v lednici.
Těsto vyndáme a necháme asi 2h při pokojové teplotě, pak rozválíme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) plát 4 - 5 mm silný a vykrajujeme oblíbené tvary, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C chvilku, jen co začnou mít barvu.
Po vytažení z trouby ihned pomašlujeme rozšlehaným vejcem nebo jen bílkem a přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Martaska
Velikonoční perníčky č. 516, druhá část

foto: PR0VIEW
perníčky - velikonoční

foto: lenka32.
516. perníčky

foto: marcelka31
516.Perníčky

foto: LENULA
516 velikonoční perníčky

foto: MaminaJitka
velikonoční perníčky č. 516

foto: Paa
Velikonoční perníčky recept č.0516

foto: midarka
Perníčky č. 516

foto: ajik68
0516.perníčky a košíčky

Názory čtenářů

Letaliki 4.12. 11:13  

Super recept

Kari 11.12. 3:58  

Tak jsem dala zadělat těsto a jsem moc zvědavá na výsledek)))

ajik68 12.3. 19:40  

Super recept a pekárnička těsto krásně umíchala:-)děkuju autorce za super receptík :-)

Jannka 9.12. 18:26  

Letos peču poprvé,právě se zadělává těsto.

Lucwia 7.12. 11:19  

Výýýborné perníčky..dělám je tedy jako vánoční..ale jsou chuťově vynikající a chodím si je sama užírat do spíže...budu muset do vánoc udělat ještě jednu várku :) děkuji za receptík

kakas 4.12. 18:30  

Výborné těsto,krásně se s ním pracuje a chuťově výborné!!!!

jejda 27.2. 22:05  

Jdu na ně i na velikonoce-prostě se receptík osvědčil-díky za něj.

jejda 23.11. 18:57  

Jsou hooooooodně dobré a vím o čem mluvím!Prostě recept na jedničku a co je naprosto super a mě by to nenapadlo-takovéto těsto dělat v pekárně.Asi se holka (pekárna) před svátky nezastaví.Autorce moc moc moc děkuji

jejda 23.11. 18:52  

Ivatema-záleží,zda je budete péct když budete sama doma,jinak ROZHODNĚ nevydrží.O víkendu se mi záhadně vypařili perníčky ze DVOU dávek-opravdu jsou výborné.Jsou hned měkké,tak je klidně můžete péct později,ale myslím,že by měli vydržet-teda pokud je uchráníte:-))

Ivatema 22.11. 12:28  

A když jsou perníčky hned měkké, vydrží do Vánoc? Nebo je na jejich pečení ještě brzy?

jejda 19.11. 15:17  

Pro vysoký lesk perníčků je dobré je potírat jen rozkvedlaným žloutkem s kapkou mléka.Toto někdy barvím bretonem-super efekt!

maryjana1 7.4. 21:11  

Perníčky jsem dělala poprvé, tak jsem je raději zadělala jen z poloviční dávky, jsou opravdu skvělé.

Magda 5.4. 21:43  

Nikdy jsem perníčky nedělala, až teď, co mám pekárnu, jsem si na ně troufla :-)Do těsta jsem dosypávala poměrně dost mouky (měla jsem velká vajíčka), místo perníkového koření a prdopeče jsem dala prodoper a zvolila jsem 15-ti minutový program "těsto na nudle" a dopadlo to výborně. V lednici jsem z nedostatku času těsto nechala dokonce tři dny... Pekla jsem vždy jen pár minut, pak zdobila čokopolevou v sáčku a jsou ÚÚÚŽASNÉ! Měkké, voňavé, mňam!!! Díky!!!

blondata 17.11. 19:48  

Perníčky jsou výborné,tak měkké se mi ještě podle žádného receptu nepovedly.Možná je to tím,že pekárna lépe vypracuje těsto...nevím.

Anndy 15.11. 17:40  

Kiki - perníčky potírám ihned po upečení rozšlehaným vejcem

Kiki 15.11. 14:58  

Mam dotaz, jak dlouho ty pernicky pecete? A nepotiraji se bilkem nebo žloutkem?

Anndy 13.11. 14:23  

Luciadaa - program č.2 - Sprint

Luciadaa 13.11. 13:52  

Dobry den mám pekarnu Eta,na jakem programu to mám tedy udělat?

Zuzabo 28.10. 19:13  

Nemá se to potírat bílkem?????

MaminaJitka 23.3. 14:23  

dnes jsem je pekla s dětima, s těstem se krásně pracovalo, udělala jsem z nutnosti jednu změnu v receptu, neměla jsem perníkové koření, tak jsem obyčejný prášek do pečiva nahradila kypřícím práškem do perníku a dopadlo to výborně

Anndy 21.3. 18:52  

Market - dnes jsem pekla malinko jinačí, ale na 180°C

Market 21.3. 17:02  

Prosim vás, napište na kolika stupněch se to má péct.
Díky za odpověď.

Květka 10.3. 21:57  

Mám obdobný recept, vyzkoušela jsem vypracovat v pekárně, nemá to chybu. Krásně hlaďoučké těsto.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.