0490. sádlové housky od Tethys


foto: eva.sv
490 Sádlové housky

Autor: Tethys
   Hodnocení: 93%  


Suroviny:
250 ml mléka
2 lžičky cukru
100 g změklého sádla
1 lžička soli
500 g hladké mouky
30 g čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto necháme pouze umíchat, vytáhneme ho z pekárny před kynutím, propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 1 hodinu. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme solí a kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: pipicjukova
490 sádlové

foto: pipicjukova
490 sádlové

foto: HanaR
Sádlové housky od Tethys

foto: ojunka
č. 490 sádlové housky

foto: Ivča69
490 Sádlové housky

foto: Ilona
490.sádlové housky

foto: Inamka
0490 - sádlové housky od Tethys

foto: cinie
č. 490 sádlové housky

foto: Ivkalbc
Zelné kapsy a housky z těsta 490

foto: svabe
490 sádlové housky od Thethys

foto: nera
housky 490

foto: cinie
č. 490 sádlové kaiserky od Tethys

foto: PavelX
0490.sádlové rohlíky od Tethys

foto: Tiama
Pizza závin

foto: vip
490 Sádlové houstičky

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
490. sádlové housky od Tethys

foto: jirina27
0490.sádlové housky od Tethys

foto: Tiama
490. sádlové housky od Tethys

foto: vip
Uzlíky podle receptu č.490

foto: šebik
490 sádlové houstičky

foto: veru.s
Sádlové housky č.490

foto: modrina
0490 Sádlové housky

foto: 11Jarka
490.Sádlové housky a rohlíčky

foto: veru.s
490 Sádlové rohlíčky

Názory čtenářů

Kari 22.10. 20:00  

Super těsto, zpracování housek bez podsypávání a housky vynikající a nadýchané, jen musím posolit po natření vajíčkem. Jinak jsou na 1*.doporučuji)))

natka2 3.8. 18:44  

Opravdu moc dobré. S těstem se pracuje báječně. Mohu jen doporučuji a děkuji za tento recept.

Inamka 23.4. 21:46  

Opravdu výborné!

jittus 21.4. 13:56  

Tento recept u nás zvítězil, rohlíky peču skoro každý den, jsou výborné a recept rozdávám po celé rodině.

dedulka 20.4. 14:26  

I já jen chválím výbornou chuť. Příště však přidám více soli.

HanaR 30.3. 10:29  

Dneska jsem vyzkoušela tento recept a nemá chybu, s těstem se nádherně pracuje a houstičky jsou vynikající.

pipicjukova 6.2. 9:54  

děkuji za recept,s těstem se dobře pracuje a chutově taky moc dobré.

StreLenka 23.1. 8:16  

Včera večer jsem upekla, dneska ráno nejsou. Pekla jsem je z kachního sádla, je tam krásně cítit, jen bych asi příště trochu přisolila. Ale s vajíčkovou pomatlánkou lahůdečka.

adonys 19.1. 19:09  

dneska jsem je pekla po prve polovinu malych housek a z poloviny cop plněny ořechy všechno bylo super,určitě se k receptu vratim

Jitisek 12.1. 14:04  

včera jsem vyzkoušela a můžu doporučit, přesně podle receptu, jen těsto jsem malinko hlídala, možná mi špatně vážily váhy, ale super se motalo, potřela jsem vajíčkem, posypala kmínem, grilovacím kořením a hrubou solí a jen se po nich zaprášilo, kynulo mi to 2 hodiny, protože jsme netopili a bylo v kuchyni chladno, ale v troubě vyskočily krásně a fakt skvělé

modrina 9.1. 15:30  

Přesně podle receptu - 4 bagetky s paprikovou vegetou a slaninou nebo sýrem, 4 pletené housky. Jsou hutnější, ale moc dobré. A s těstem se pracuje opravdu naprosto dokonale!

lebahu 5.1. 19:20  

Měla jsem tady trošku podmáslí, tak jsem část mléka nahradila jím a sádla jsem dala jenom 75g. Housky jsou vynikající!

rejt 5.10. 0:16  

Těsto naprosto super. Výborně se s ním pracovalo. Rohlíky senzační. Doporučuji. Děkuji za recept.

krkovice 17.6. 22:02  

fajn těsto,housky jsou dobré

paulla 5.4. 15:17  

S těstem se parádně pracovalo..už mě kynou na plechu..Doporučuji! určitě se ještě k tomuto těstu vrátím..

pverica 25.3. 10:05  

Opravdu vynikající housky!Takové v obchodě nenajdete!!!!A těsto super!!!Úžasně dobře se s ním pracuje!Díky za takový "FAJNOVÝ"recept!!!!

staninaaa 19.3. 22:01  

Anndy díky za vysvětlení. Jsi moc hodná. Chtěla bych je udělat a to droždí mi tam nějak nesedělo, víš.

Anndy 19.3. 16:18  

staninaaa - protože se těsto nechává jenom umíchat a nekyne. Musí pak stihnout dokynout na plechu, po umotání. Je to podobné jako třeba u chleba, který děláme na program Rychlý, tam je zapotřebí také více droždí než obyčejně.

staninaaa 19.3. 15:58  

Ahoj. Chtěla bych se zeptat proč jsou v 500 g hladké mouky 3 lžičky suš droždí? Myslela jsem, že se dává 1,5 lž. jako do chleba. Asi je v tom nějaký rozdíl, tak mi to prosím napište. Díky.

lupka 15.3. 13:10  

přidávám se ke všem kladným názorům, je to skutečně super těsto, se kterým se skvěle pracuje a chuťově moc dobré

Reiki 3.3. 16:57  

Moc dobré chuťově a bezvadné nelepivé těsto.Díky za recept.

Anndy 15.2. 16:55  

Irena900 - ano třeba tak. Pokud máš pekárnu s předehřevem, je to po zapnutí po cca 40 minutách, kdy pekárna přestává míchat a začne kynout

Irena900 15.2. 13:17  

Andy děkuji za odpověď, zkusím to prostudovat, mám pekárnu Gallet, toznamená, že si musím nastavit asi minutku, podle toho conajdu v návodu a až mi cinkne tak se půjdu podívat k pekárně co dělá a pak ji vypnu? Jsou to začáteční dotazy, prosím nezlobte se za moji "blbost".

Anndy 15.2. 12:16  

Irena900 - jakou máte pekárnu? Nastavíte program Těsto a až přestane hnětat, pekárnu pomocí přidržení tlačítka Start/Stop pekárnu vypnete. Podívejte se do časové tabulky, pokud byla přiložená k pekárně, jednotlivé kroky, co kdy a v jaký čas pekárna dělá

Irena900 15.2. 11:08  

prosím pěkně, začínám teprve s pekárnou se sbližovat a poradíte mi, jak to mám vypnout a hlavně jak to poznám před tím kynutím, aby nekynulo v pečce. Díky za rady.

Zdendax 14.2. 18:48  

Jsou vynikající!!! Měkké a nadýchané,prostě super! Krásně se mi povedly rohlíky,housky jsou nějaké pomuchlané,ale na chuti to neubírá. Budu trénovat ;+)

hankamishka 26.1. 13:53  

byly úžasné,nic lepšího z housek jsem snad nikdy nejedla,dělám další a udělala jsem jich více menších,s těstem se dobře pracuje,když nelepí

hankamishka 19.1. 14:03  

super těsto,nelepí a úžasně se s ním pracuje,motala jsem housky do kytiček,vyšlo mi jich 10 velkých,daladokynout do nahř.trouby na 50 a uvidíme

mercedeska/Krnov 20.10. 18:13  

Jsou to moje třetí housky a tyto zatím vyhrávají chuťově.Moc dobré.

Vlasta35 5.8. 9:09  

samá chvála, tak to jdu zkusit, jen mi nejdou ty rohlíky mod motat, zkusím housky?to budou asi paskvily

karmala 31.7. 16:11  

Jsou to nejlepší rohlíky,peču pořád

Martis 28.4. 14:38  

Jsou výborné, s těstem se krásně pracuje a chuťově jsou vynikající.

bambuca3314 22.4. 20:30  

bezva super těsto a výborný pečivo

Anndy 22.4. 10:58  

rohlíčky (housky) jsou jedny z nejlepších, které jsem zatím dělala !!! Doporučuju!

Rubinola 18.4. 18:50  

Rohlíky nemají chybu. Jsou sice kalorická bomba, ale chuťově moc dobré.

nelus 15.4. 13:38  

jsou fakt moc moc dobré,nejlepší rohlíky co jsem pekla

iveeta 14.4. 18:12  

Jsou moc dobry.Ja je nechala kynout pod utěrkou na balkoně na sluničku.

Ivana. 17.3. 19:25  

Moc prima těsto, hezky se s ním pracuje. Housky jsem nechala kynout v lehce nahřáté troubě a pak pekla horkovzduchem na 175°C asi 15 min.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.