0465. koblihy od aneco


foto: aneco
šišky koblihy 465

Autor: aneco
   Hodnocení: 12%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
60 g krystalového cukru
špetka soli
3 žloutky
2 lžíce rumu
50 g Hery (nebo jiného ztuženého tuku)
500 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vyválíme na 1 cm a vykrajujeme tvořítkem na koblihy asi 25 ks koleček, uprostřed uděláme jamku na džem popřípadě Nutelu.
Pomalu smažíme na oleji.
Postup na ovocnou pěnu, na kterou používáme bílky z koblih:
na 3 bílky asi 90 g práškového cukru a 4 - 5 lžíce džemu.
Bílky šleháme do polotuha a pomalu začneme přidávat cukr, došleháme dotuha. Potom přidáme džem a ještě přešleháme. Kdo se bojí salmonely, musí šlehat bílky nad parou. Kdo nemusí až tak sladké, dá méně cukru, cca 3 lžíce stačí. Můžeme také použít čerstvé ovoce, potom je potřeba více přisladit.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: veverkaAnicka
465. Koblihy

foto: EsterE
Valentynske koblihy - recept 465

foto: Ivanika
465. Masopustní koblihy

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.