0442. kváskové veky od aneco


foto: Anndy
442.kvásková veka nakrojená

Autor: aneco
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
150 - 200 ml vody podle hustoty kvasu
2 lžíce oleje
1 lžíce sušené bramborové kaše
1 bílek
2 lžičky soli
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvarujeme dvě veky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 15 - 17 minut.
Hotové veky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: aneco
kváskové bochníčky č.442

foto: aneco
kvaskove plnene rohlicky.c.442

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.