0412. pasta per pizza od Irena.


foto: udivena
412.pizza od Ireny

Autor: Irena.
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
asi 650 ml vlažné vody
1 rovná lžíce jemné mořské soli
1 lžíce zlatého pískového cukru
800 g hladké bílé mouky s vyšším obsahem lepku
200 g hladké semolinové mouky nebo hladké bílé mouky s vyšším obsahem lepku
14 g sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto je na 6 - 8 korpusů z 1/4 surovin jsou 2 pizzy.
Vykynuté těsto buď rozdělíme na dva díly. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Přendáme nejlépe na vyhřátý plech. Potřeme směsí z: passaty, sušeného česneku, oregana, olivového oleje. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.
Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: hana**
č.412

foto: hana**
Pizzenky č.412

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.