0402. tmavé makové kaiserky od Rominska


foto: Rominska
Tmavé makové kaiserky č.402

Autor: Rominska
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
1 - 2 lžíce oleje
1 lžička soli
200 g špaldové mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), uděláme bochánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a pomocí raznice na kaiserky nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme nemletým mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové kaiserky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto:

foto: Demoniaque
kaiserky - č. 402

foto: Tiama
402 tmavé kaiserky

foto: budulinka2
0402. Kaiserky - pozměněné

foto: hekute
402 - kaiserky od rominska

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
402. tmavé kaiserky od Rominska

foto: budulinka2
0402. Kaiserky - tentokrát jako minibagetky

foto: Tuko
0402. Tmavé kaiserky

foto:

Názory čtenářů

hekute 26.9. 14:47  

Kaiserky jsou výborné, taky jsem přidala asi 3 PL hl.mouky a trochu víc soli než je v receptu - jinak jsou moc dobré...a dávám*****

Zaneta98 13.4. 17:04  

Tak jsem také vyzkoušela a musím pochválit. Jsou výborné!! Nadýchaný a křupavý.... Pokud se zdají někomu málo slané, tak pro příště snad jen přidat trochu soli :)Jsou výborné

Jana Remková 31.5. 19:36  

Nevím, jestli jsou bez chuti, ale vypadají úžasně!! Já nevím, jak se to tady ovládá, prosila bych moc autorku receptu, jestli by se mi neozvala na meil Hulova.Remkova@seznam.cz Děkuji Jana

boxina 17.4. 14:35  

pod názvem kaiserka doufám, že budou stejné chutí jak kupované...bohužel tyto kolem pravé kaiserky ani neprošly. Jsou sice nadýchané, křupavé..ale skoro bez chuti

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.