0397. anglické rohlíky po česku od zajoch


foto:

Autor: zajoch
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
100 ml podmáslí
300 ml mléka
100 g žitné tmavé mouky
400 g hladné mouky
1 lžička soli
trošička medu
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Během hnětení si těsto musíme ohlídat a mouku dosypávat tak, aby těsto nelepilo! Záleží na hustotě podmáslí a tak nejde přesněji napsat, kolik mouky přesně je potřeba
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak poklademe plátky anglické slaniny, sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: amazonk@
0397.anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Marsi*Alfik
0397. anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Mystery.ous
0397 Anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Aida01
Anglické rohlíky č. 397

foto: droběna
0397.Anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: itty
Anglické rohlíky č. 397

foto: Damina
397.anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
397. anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: olahr
č.397 anglické rohlíky

foto: joja17
0397. Anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: avi74
0397. anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: mlíčko
397. Anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: lenulinka_m
rohlíky č. 397

foto: trnovacka
0397 Anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Aida01
Anglické rohlíky č.397

foto:
pletýnky po česku č. 397 od zajoch

foto: Andulka
397-Anglicke rohliky po cesku od zajoch

foto: Bronik
rohlíky a šneky

foto: Bronik
anglické rohlíky 397

foto: STECKA
ANGLICKÉ ROHLÍKY 397

foto: lucyU
0397.anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Tapi
397.anglické rohlíky po česku od zajoch

foto: Bronik
397 anglické rohlíky (polobagetky)

foto: Kytik1
397. anglické rohlíky po česku od zajoch

foto:

Názory čtenářů

PetraS. 30.8. 9:28  

Jsou úžasné, budu péct pravidelně :-)))

Lenka 30.8. 9:26  

Naprostá bomba!! Už dělám po několikáté a vždycky zmizí neskutečně rychle! Vyzkoušela jsem několik receptů, ale tento vede :-D

Anndy 27.11. 17:05  

Brumla - pekárna netřeba, těsto zadělej v ruce nebo v robotu.

Brumla 24.11. 11:43  

Je potřeba domácí pekárna? popřípadě co mám dělat když ji nemám? :)

Anndy 12.4. 19:14  

JTina - může

JTina 12.4. 13:48  

ahooj, nemam podmasli, muze byt misto toho kefirove mleko, co myslite? :-) Mam opravdu husté kefírové

Janula8152 22.5. 15:06  

Tyhle jsou naše oblíbené. Jen jsem teď po delší době vytáhla a napadlo mě, jaká mouka je vlastně myšlená tou tmavou žitnou. Já dávám vždycky žitnou chlebovou, ale nepatří tam spíš žitná celozrnná?

PetaL 7.2. 13:05  

Pekla jsem poprvé v pátek. Chuťově jsou naprosto úžasné. Je to fakt dobrota.

droběna 15.9. 13:15  

Velká dobrota,rohlíčky i druhý moc dobrý.

Aida01 27.3. 12:33  

Dělala jsem podruhé, tentokrát jako bochánky a opět výborné

amazonk@ 12.3. 12:34  

Naprostá DOBROTA!!! Kdo ještě nevyzkoušel "hurá do toho" :-)) U nás doma všem mooooc šmakovalo.

trnovacka 17.8. 18:15  

výborný recept.Neměla jsem podmáslí,tak jsem dala 200g zakysané smetany a 200g mléka.Plnila jsem co dúm dal .Moc dobré

Vlasta35 2.6. 16:03  

Jsou prima, taky jsem kápla trochu oleje a dala 400 ml kefíru, oblíbený recept, díky moc :-D

Ywi 9.5. 13:40  

Doplňuji, že jsem kápla trochu olivového oleje.

Ywi 8.5. 21:22  

Tyto rohlíky jsou luxusní. Dala jsem ale místo podmáslí majolku a dosypala trochu víc mouky než je psáno. Rohlíky jsem zamotala jako klasické, jen jsem dovnitř dala půl párku s kečipem a sýrem a navrch také sýr (jen tři bez sýra pro chlapa). Rohlíky jsou luxusní, výborné a nemají chybu. Syn, kterému je 8 jich zbouchal 7 ani nemrkl. Zítra asi budou zas. Foto dodám později,nabíjím baterie...

koplik 6.5. 21:17  

jsou skvělé, měkoučké a vláčné, pekla jsem v elek.troubě s hrnkem vody, Absolutně jedinečné, výborný recept

Tapi 24.4. 21:12  

Moc dobré,přidala jsem trochu bramborákové z hříbky(pol.v sáčku)zbytky salámu,sýra i vař.vejce do těsta.Některé jsem plnila míchányma vajíčkama z hlívou ustřičnou - učila jsem se mřížkovat :-)

blizenec 1.10. 20:56  

Moc dobroučké,mňam,mňam...

jahance 23.8. 21:43  

Trochu jsem se opozdila s odpovědí,ale jsou fakt supr,není co dodávat!!!!

menhet 22.8. 19:17  

Byly skvělý, neumím sice moc ještě rohlíky dělat, ale i tak byly výborný a přítel si na nich pochutnával. Má tyhle rohlíky rád a v pekárně občas mívají staré a tvrdé, ale tyhle byly i po pár dnech měkkounký. :)

Marťásek 28.4. 20:15  

Tak jsem před chvilkou dopekla tuhle dobrůtku - z lenosti však bulky místo rohlíků :-)) Děti baštily ještě teplé :-)) Jsou vynikající , dělala jsem je napůl s celozrnnou pšeničnou moukou příště dám méně mléka , těsto bylo řídké . Určitě brzy zopakuji :-))

budulinka2 21.4. 15:16  

Úžasný. Bylo jich 16 menších a zůstal po večeři jeden!!! Budu je dělat určitě často!!!

marbes 17.4. 20:52  

Tak se musím přidat do řady spokojených! Dneska jsme si zkusili k večeři udělat rohlíčky, byly z toho sice houstičky místo rohlíčků, ale i tak byly moooc mňam. Myslím, že je budeme mít hodně často.

jahance 16.4. 18:29  

Samá chvála,tak se musím do nich pustit! Zítra napíšu názor-jsem moc zvědavá...

acvi 13.4. 19:18  

Místo anglické jsem dala paprikový salám a uzený sýr ,tento recept nemá chybu !!!

sarrafinka 22.3. 20:55  

v týdnu jsem opět pekla,tento recept nemá chybu!

Val40 12.3. 8:40  

jsou perfektní, včera jsem pekla,přesně jsem dodržela recept,polovinu jsme snědli ještě večer, jsou opravdu velice dobré, doporučuji!!díky za recept

domis 3.3. 13:23  

Moc děkuji za tne recept zítra je budu hned dělat

Anndy 22.2. 16:39  

STUHA - právě se mi dopekli a baštíme. Také jsem obměnila - místo podmáslí jsem dala sójovou kyšku (300g kelímek) a zbytek dolila vodou. Mouku žitnou jsem dala chlebovou žitnou a soli 3 lžičky, místo medu lžičku cukru

STUHA 22.2. 13:22  

jsou moc dobré i když jsem si recept mírně prizpůsobila, místo podmáslí jogurt, možná i víc žitné mouky, taky bych řekla víc osolit, ale to asi záleží na chuti a na slanině, jsou fakt mňamkovnííííí

zajoch 21.2. 9:28  

Množství mouky závisí na hustotě podmáslí. Proto se pokaždé může malinko lišit.

Linnda 16.2. 18:03  

Dobrota!! Těsto jsem zadělala jen z hladké mouky (žitnou jsem nedávala) a pár lžic jsem dosypávala, bylo řídké. Část slaniny jsem zabalila do rohlíků. Ani nestačily vystydnout - už nejsou, zítra bude asi repete.

veverkaAnicka 11.2. 22:08  

Super, i kdyz se mi napoprvy povedlo hutnejsi testo a pak mi jeste prekyuly. Myslela sem, ze budou na snidani, ale uz je pulka pryc, zitra mam upict dalsi :)

Blka 26.1. 17:40  

Jsou moc dobré, jen jsem dala málo soli, tak jsou málo slané :-(
Těsto byla ale strašně lepkavé. Musela jsem dosypat dost mouky, ale i tak. Možná to bylo tím, že jsem místo podmáslí dala vodu...

eva.sv 9.1. 20:40  

Jsou úžasný !!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.