0268. jahodová, třešňová a jiné marmelády od Svetluska78


foto: Svetluska78
268. Jahodová marmeláda

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
500 g jahod
165 g želírovacího cukru 3:1
1 lžička citronové šťávy

900 g třešní (jahod)
300 g želírovacího cukru 3:1
1 lžička citronové šťávy


Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
268. Třešňová marmeláda

foto: iveeta
Marmeláda č. 268

foto: macecka
JAHODOVÁ MARMELÁDA

foto: ivisek
marmelada:jahodova+ tresnova c.268

foto: Svetluska78
borůvková marmeláda z DP

foto: Bronik
268 jahůdkový džem

foto: Bronik
268 jahůdková marmeláda z DP

foto: budulinka2
0268. Jahodový džem

foto: vyžlička
jahodový džem č.268

foto: Katt
0268 - jahodová marmeláda od Svetluska78

foto: Ivkalbc
268. jahodová marmeláda

foto: ojunka
268. jahodový džem

Názory čtenářů

věra 15.6. 14:39  

nevím proč zbytečně špiníte pekárny, když to v hrnci máte za 10 min uvařeno. Používám jen gel fix 3:1 a normální cukr. Vše podle návodu na sáčku. Zavařuji 10 let.

KikaHo 12.12. 15:21  

Je možné udělat marmeládu z mražených jahod? Děkuji

tweetyz 2.9. 18:16  

Skvělý recept :-) marmeládu už nikdy nekoupím, není nad domácí :-D

Sandra81 23.6. 17:02  

Prosim o radu. Minuly tyden jsem delala marmeladu z jahod, pomer 1400 g jahod a 1400 g zelir. cukru, jak bylo napsano na obalu od cukru. Marmelada ale vubec neztuhla je tekuta. Tak jsem vse znova vylila do hrnce a pridala jeste navic 3 pytliky zelatiny, udelala podle navodu, pak zpet do sklenic, a druhy den zase nic. Zase je to tekute, tak fakt nevim kde se stala chyba. Vse jsem mela omyte a pak zvazene a delala to v pekarne. Prosim vite nekdo cim by to mohlo byt??? dik za radu nebo dnes se chystam na marmeladni pokus c. 2.....

Matuna 13.6. 17:51  

Také se zítra chystám poprvé na marmeládu v pečce.Ale mám obavy -když to nepřikreju alobalem je možné,že to přeteče.Když přikreju-zničím si pekárnu-přečetla jsem příspěvky a teď fakt nevim jak na to.Mám ETA Harmony.Meruňky mám nakrájet na drobno nebo nějak jinak rozšmelcovat než je dám do pekárny?CHjo,to je dilema asi to udělám klasicky..Poraďte prosíííííííím

irena B 13.3. 8:40  

michamicha: udělej přesnídávku. je to super domácí a pro děti úžasná..recept je jednoduchý a u nás si na ní pochutnává celá rodina..popřípadě dám recept i když se nedělá v pekárně.

RoKo 6.3. 2:16  

Skusil uz niekto pouzit trstinovy cukor? Mozem tym nieco pokazit? Dakujem za rady.

michamicha 12.1. 13:55  

zkoušel jste někdo dělat z jablek? mám jich plnou bednu od tchánů a začínají se kazit, tak to chci nějak zužitkovat :-) jak dlouho vydrží tahle marmeláda když se už nezavařuje?

Anndy 8.6. 12:18  

zzanzi - ano, já to tak dělám, mrkni na r.č. 1303.džem, marmeláda / klik je tam popsaný postup

zzanzi 7.6. 14:04  

marmošku mám horkou nalet do skleniček a otočit??pak už nezavařovat???

xdeedee 5.8. 15:05  

tak jahodova i tresnova marmelada se povedla, bohuzel boruvkova z 500g ovoce nezhoustla :(

Anndy 19.7. 12:40  

xdeedee - není potřeba.

xdeedee 8.7. 15:26  

ahojky, chystam se dnes udelat tento recept, mam marmeladu jeste zavarovat?Diky za rady

Aady 25.6. 9:57  

Bezva recept,dělala jsem z třešní a dnes udělám z jahod

junovka 27.8. 22:13  

perfektne....z akehokolvek ovocia:)

Anndy 25.7. 19:41  

Letaliki - zrovna jsem jí dodělala recept č.1303 / klik

Letaliki 25.7. 17:42  

Ráda bych zkusila meruňkovou marmeládu...ale nidky jsem jí nedělala...co udělat se směsí z pekárny?

feliberi 25.7. 14:12  

Tak jsem zase po dlouhé době dělala merzňkový jam v DP ten byl pěkně hustý. Ale dělala jsem druhý rybízový a jelikož mám odšťavňovač, tak jsem vylisovala šťávu, přidala cukr a dala jeden gelfix, ale po "upečení" na program 11 byl řídký. Tak jsem jej vylila opět do pečky přidala trochu cukru a dala ještě jeden GELFIX. No je trošku hustší, ale v podstatě je řidší. Asi to je tím, že jsem jej dělala jen z té šťávy.

Anndy 23.7. 0:07  

stazinka - BUĎ želírovací cukr NEBO obyč.cukr a želírovací přípravek, třeba Gelfix

stazinka 22.7. 16:17  

dobrý den, ráda bych udelala marmeladu a to recept,kilo ovoce, pul kila cukru a zel. pripravek, ten cukr musi byt zelirovaci anebo staci normalni a pridat jen ten pripravek? dekuji
stazinka

Svetluska78 18.7. 20:23  

Jana: ano můžete. Já osobně také rybíz pasíruji a marmeláda je OK

oszor 18.7. 17:23  

Zdravím všechny, dnes jsem dělala džem z meruněk. Mám Moulinex XXL, dala jsem 3/4 kg meruněk a 3/4 sáčku želírovacího cukru 2:1. Výborně se vše uvařilo, jen mi připadá, že by se to nemuselo nechávat tak dlouho (program na marmelády je na 65 minut) vařit - džem je dost tuhý. Nemáte někdo zkušenost, jestli mohu třeba po 50 minutách vypnout?
Jinak moje zkušenost - nedávat celé kilo ovoce, při vaření by pravděpodobně vyteklo. Lepší je dodržet množství podle návodu pekárny - v mém případě 3 /4 kg ovoce.

Jana 17.7. 15:34  

Mám rybíz a chtěla bych udělat marmeládu.Jenže mi vádí pecičky.Můžu rybíz rozmixovat a přepasírovat?No a dál postupovat dle vašeho receptu,šťáva plus cukr plus žel.cukr,v pekárně?Dík za odpověď,ještě jsem nikdy nedělala mormeládu v pekárně.Mám DOMO pekárnu.Jana

_

gabdzule 16.7. 14:15  

Ahoj,musím se také pochlubit,mám kámošku moulinex xxl,dělala jsem marmeládu meruňkovou.Z 1kg meruněk,350g cukru 1 gelfix extra,trochu kyseliny citronové a fakt marmoška nemá chybu.Nic mi neuteklo,a jdu dělat další.Výborná!!!!

Hawáh 7.7. 23:20  

Hele, lidi a co takhle marmošku z mirabelek - zkuste - neprohloupíte. Je lepší než z meruněk.

Val40 7.7. 19:11  

Všechny zdravím, poprvé jsem zkusila marmeládu v pekárně a čerpala ze zkušeností tady, 1kilo jahod nakrájené na půlky, 500g cukru ,žel.přípravek 3:1, a opravdu to funguje!!Pohodička, marmeláda super,už se dělá další dávka.Kdo ještě váhá nebojte se toho, já jsem v zavařování začátečník:-). Děkuji za všechny rady.Tak přemýšlím co tak meruňky???Pokud jsou zkušenosti,budu ráda za rady.

Aleona 7.7. 12:06  

Loni jsem někde vyčetla ,že se má přikryt marmeláda v pekárně alobalem aby nevytekla.Byla to největší blbost jakou jsem kdy udělala.Pekárnu jsem si málem odrovnala.
Zkoušela jsem poté i bez alobalu a super.Kdo si nechcete pekárnu zničit opravdu o alobalu ani nepřemýšlejte .

esvs 29.6. 22:55  

Ahoj,po pečlivém prostudování vašich rad a názorů jsem poprvé uvařila jahodovou marmeládu v pekárně. Mám Harmony, děsily mě vaše historky o přetečení apod.,nicméně jsem si dodala odvahu.Nic jsem alobalem nepřikrývala a výsledek je super. Použila jsem 1 kg vidličkou rozmačkaných jahod, 0,5 kg cukru, Gelfix 2:1 a 1 lžičku kys.citronové. Nic mi nevyteklo, neprskalo, suroviny jsem dala všechny najednou, nastavila program džem a za hodinu a 20 minut bylo hotovo. Mám z toho 5 skleniček po cca 300g marmo-džemu. Možná bude řidší, zatím je ale teplá, uvidím ráno, na formě po vylití ale ztuhla. Skleničky mám otočené dnem vzhůru. Všechny zdravím. Eva

fionecka 28.6. 10:15  

ahojky tak jsem dělala taky marmeládku z třešní a je mňaminky děkuju za recept:-)

Anndy 26.6. 6:23  

Filda - Harmony má jednu z největších forem. Občas prý uteče, ale určitě jen pokud ovoce bylo více než kilo, je mě to divné.
Vloni jsem dělala třešňovou z celých třešní, mňam! Letos jsem je před tím rozmixovala. Obě jsou vynikající!
Záleží na tom, jak máte marmeládu / džem rádi. Jestli s kouskama ovoce nebo bez.

Filda 25.6. 22:18  

tak já jsem asi vyjímka!!! Dávate tam to ovoce rozmixované nebo celé?

Anndy 25.6. 22:16  

Filda - nejní možná, aby z Harmony vytekla marmeláda z 1kg ovoce!!!!

Filda 25.6. 22:03  

Prosím poradte co dělám špatně.Mám etu harmony a dělala jsem z jahod a pak z třešní a i když jsem to přesně odvážila tak mi vždy přetekla.Dík

Atani 21.6. 12:21  

Tak se mi prave dela jahodova. Zatim to vypada moc dobre. Aby to lepsi zelirovalo, tak jsem pridala lzicku kyseliny citronove. Jinak k tomu uchovavani. Moje mamka me ucila, ze sklenicky do kterych davam zhavou marmeladu by mely byt taky zhave. Dam teda do zhave sklenicky, otru pod vickem, dam vicko, otocim dnem vzhuru a postavim na mokrou uterku. Nahoru taky prikryju mokrou uterkou a necham vychladnout. A pak s nima sup do sklepa a krasne mi vydrzi.

budulinka2 12.6. 10:39  

Včera jsem dělala jahodový džem z 1 kg jahod. NEVYTEKLA! Dala jsem 500 g cukru a gelfix 2:1. Nakrájela jsem jahody jen na půlky, aby se nerozvařily a zůstaly tam kousky. Džemík je výborný!

Sysina 11.6. 13:36  

Mám vyzkoušené na vršek marmelády dát lžičku rumu. Nekazí se a provoní

Lusy,Ondra,Markétka 7.6. 8:49  

Tak jsem včera udělala z kila třešní marmeládu a je super.Díky za recept

Anndy 4.6. 16:39  

pozun - vloni jsem dělala několik druhů džemů a vždy z 1kg jahod. Mám pekárnu Professor, tedy klasickou formu, menší, než Harmony a v pohodě. Takže nebát se a směle do toho!

pozun 3.6. 21:32  

Chystám se poprvé dělat marmeládu z jahod, ale mám obavu, aby mi nevytekla. Mám Etu Harmony, mohu dělat z 1 kd jahod? Prosím poraďte. Díky

Anndy 1.6. 18:34  

Janca11 - program stačí nechat projet jednou a nádoba není potřeba zakrývat, u XXL je dost vysoká. Ale samozřejmě můžeš

Janca11 31.5. 21:21  

Chystám se dělat marmeládu z jahod. V pekárně jsem ji ještě nezkoušela,mám pečku Moulinex XXL. Máte někdo zkušenost s touto pekárnou při přípravě marmelády? kolikrát se musí nechat projet program marmeláda,a mám nádobu přikrýt alobalem?

Carlita1 31.7. 12:15  

Ahoj poprosím o radu jsem uplný začátečník s pekárnou.Koupila jsem půl kila borůvek a co ted s tím?Koupím jak čtu 6elírovací cukr 3:1 a dál prosím poradte kujííííííí :-)

Iveta 26.7. 22:12  

Já dnes dělala prvně z rybízu a někde jsem udělala chybu zřejmě.Ovoce + cukr želírovací souhlasil,ale stejně jí mám řídkou...

bobule 22.7. 20:01  

je opravdu moc dobra.

tereza 21.7. 17:57  

Kdyz se dela rybizova marmelada,ma se pridavat jeste extra cukr?bojim se aby marmelada nebyla nejak moc kysela.

marbes 7.7. 19:44  

Tak podle tohoto receptu máme vyzkoušenou jahodovou, malinovou, borůvkovou, rybízovou a momentálně dělám marmošku ze žlutých třešní. Marmeláda u nás mizí rychlostí blesku ;-)
P.S.: Máme DOMO3955, alobalem přikrývám, kolikrát i vytekla, ale pekárna peče dál. Třeba to u droping byla jen blbá shoda ukolností.

Ficek01 3.7. 15:27  

Můj jahodový džemík je taky výborný,děti řekly,že je daleko lepší než z obchodu a to je víc než pochvala z potravinářské inspekce :-))Mám Domo 3955,dělala jsem z 1kg jahod a nemusela jsem vůbec přikrývat alobalem ani drhnout pekárnu!

*michelle* 3.7. 10:42  

džemík byl výborný!

Nisika 1.7. 11:51  

Droping - já taky nepřikrývám, mám domo 3955 a i když je nádoba skoro plná (zbýval fakt jen 1 cm okraj), tak neprská.

Anndy 30.6. 14:56  

droping - já dělám marmošku z 1kg ovoce a vůbec nepřikrývám

droping 30.6. 13:39  

Tak ja jsem prikryla alobalem a diky tomu mi to pekne vzkypelo a trocha natekla do pekarny a asi mi odesla.

Jeste pockam, jestli se mi tam nedostala vlhkost,
jak jsem to cistila vlhkou houbickou a nevyschne to, ale spirala proste prestala topit.

Asi jsem mela uderat do alobalu dirky, ne?

shineon 15.6. 18:43  

ještě 2 lžičky kyseliny citronové

shineon 15.6. 18:43  

Měla jsem kilo a půl třešní, dala jsem tedy 1 a 1/2 sáčku Gelfixu 1:3 (tedy byl to Želírfix od Vitany), 525 gr. ovocného cukru (Glukopur) a cca 1/3 lahvičky mandlové tresti (takové té malinké, co se prodává v Kauflandu po 2 lahvičkách v balení). Program Džem, ukončila jsem ho trochu dřív, protože to skvěle želírovalo. Naplinila do sklenic a otočila na víčko.

marie 15.6. 16:10  

Já dávám na povrch hotové marmelády trochu rumu-vydrží velmi dlouho i bez sterilování

Anndy 14.6. 13:18  

Martina Frintová - no asi jako kupovaná marmeláda. Pokud bude dobře skladovaná (lednice, sklep, komora....) pak dlouho

Martina Frintová 14.6. 11:13  

A ještě jak dlouho vydrží ?? Jestli ji nemuíme sníst hned :-)

Anndy 14.6. 10:24  

Martina Frintová - dnem vzhůru jsem nechala až do vychladnutí a marmeláda by měla být hladká, džem je s kousky ovoce. Uděláš si to prostě jak chceš - jestli marmošku nebo džem

Martina Frintová 13.6. 17:19  

Ahoj, zkoušela jsem dle Vašich nápadů tady udělat třešňovou marmeládu v pekárně - ty třešně jsem měla jen na půlky, myslela jsem, že se rozmixují tím varem, ale neva. Chci se zeptat, jak dlouho mají ty skleničky být dnem vzhůru ? A máte také Vy ostatní tu marmeládu plnou kousků toho ovoce? Příště to asi nějak rozmixuji.
Díky

Nisika nepřihlášená 11.6. 10:29  

Včera jsem dělala jahodovou marmeládu a je skvělá! Díky za recept.

Lentilka11 5.6. 20:26  

tak babičky poradily,prý jen otočit dnem vzhůru:-)

Lentilka11 5.6. 19:34  

prosím o radu sem začátečník a nikdy sem marmeládu nedělala,po programu v pekárni jen stačí dat marmeládu do skleniček a nechat ji vychladit?pak už se s ní nic nedělá?díky moc

Anndy 2.6. 21:38  

Anndy 2.6. 21:33  

mirocka - tak se přímo jmenuje ten želírovací přípravek

mirocka 2.6. 15:46  

co znamena ten pomer 3:1? 3 diely cukru a 1 diel jahod alebo naopak? dakujem

Pidlísek 18.2. 12:08  

děkuju Andy.Už jsem jí dělala asi 4x a bez alobalu,nikdy mi neprskala.Ale i tak děkuju.Všem chutná

Anndy 3.2. 14:03  

Pidlísek - neboj nic, nemá jak ublížit. Jen zakryje nádobu, aby marmoška nebyla všude:-)

Pidlísek 3.2. 10:00  

mám dotaz na zkušené holky,neuškodí ten Alobal pekárně,docela se toho bojím.Díky

DasaSaldova 20.1. 11:42  

A muže mi někdo napsat přesný postu i gramaž na marmeladu.

Anndy 19.1. 15:01  

DasaSaldova - pokud nedáš želírovací cukr, ale gelfix, osladíš džem dle sebe. Na obale je napsáno 1kg ovoce + 500g cukru, můžeš dát míň
http://www.droetker.cz/produkty/produktyf.php?zarazeni=2&sub=14&poradi=P6000

DasaSaldova 19.1. 13:32  

Poradte chdi zkusit marmeládu v domácí pekarně jsem začátečník a chtěla jsem se zeptat jestli se dává i normální cukr nebo jenom želirovací a co je ten gel-fix nemůžu najít nějaky poměr děkuji předem.

Marek 28.7. 16:17  

Na gelfixu píšou před cukrem a asi na tom něco je,protože jsem to tam dal na začátku všechno najednou a vůbec mi to nezhoustlo.

Betty9 26.7. 15:11  

Taky používám gelfix (nejraději 3:1, ale málokdy ho mají) a přijde mi zbytečné používat pekárnu. Ovoce navážím (případně pokrájím jahody, meruňky ...), pokud není šťavnaté malinko podleju a nechám cca 5-10' povařit. Pak podle návodu na gelfixu přidám gelfix a cukr, povařím - a hotovo. Miluju, když jsou v džemu velké kousky ovoce, třeba višně, ty jen vypeckuji.

rendula 22.7. 7:50  

Liduš určitě nádobu přikryj alobalem,já se na marmošku teprve chystám,ale když dělám vpekošce rýžovou kaši,taky zakrývám,aby to necákalo všude po celé pekárně.

Liduš 14.7. 20:20  

Pomoc, dělala jsem višnovou marmeládu z 1kg a dala jsem tam 500g želírovacího cukru 2:1 a zapla jsem program džem/mám pek.HARMONIE/ ale džem my vytekl.Kde jsem udělala chybu a ještě se chci zeptat -přikrejváte něčím tu nádobu aby až se začne vařit marmeláda tak aby to necákalo dovnitř do pekárny?Díky

malina 20.6. 22:11  

já dávám gel-fix 3:1 nebo 2:1.... podle druhu ovoce ...a sypu s cukrem hned na začátku programu :-)

chanamalka 6.6. 10:04  

Zkoušela jsem udělat jahodový džem, dala jsem tam hned na začátku všechno - gel-fix klasik i krystalový cukr. Ale chuťově se mi to nezdá až tak moc. Dáváte taky gel-fix na začátku nebo až na konci? Díky za radu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.