0263. těsto na pizzu


foto: baštová
Pizza od Arny 71

Autor: Arny71
   Hodnocení: 29%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
max. 120 ml vlažné vody
1 lžíce krystalového cukru
1 lžička soli
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
250 g hladké mouky
3/4 lžičky sušeného nebo necelá 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme v celku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.

Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
Pizza č.263 se šunkou, ananasem a sýrem

foto: amria
závin se zelím a klobásou č.263

foto: Betyyna
pizza - těsto jako 0263

foto: Želka
č.263

foto:

Názory čtenářů

Lucie 21.3. 21:07  

Dnes jsem pizzu také pekla a je opravdu výborná :-) Chutnala celé rodině. Doporučuji recept a děkuji za něho.

Huriva 3.4. 17:38  

Taky musím těsto pochválit:-)

Sísí 28.2. 12:03  

Pizza byla vinikajici dostala jsem chut na pizu a nasla si recept tady Mm...Ta byla vinikajici :)))

Alzuz 28.12. 11:53  

Pizza byla vynikající. Postupovala jsem přesně podle vašeho receptu a moc jsme si pochutnali. Všem doporučuji.

Blka 21.3. 14:08  

Pizza byla vynikající. Také jsem dala obyčejnou hladkou. Manžel říkal, že po dlouhé době měl dobrou pizzu. Mluvil o ní ještě druhý den.

garfula 20.1. 9:51  

úžasné těsto,mouku jsem použila obyč.hladkou,těsto se krásně natáhlo na celý velký plech a po upečení bylo krásně křupavé.

Arny71 26.3. 13:33  

Na pizzy doporučuji použít Pizza mouku od f. Ramill, což je speciální vysokolepková mouka. Vyzkoušel jsem a doporučuji, oproti běžné hladké mouce je pizza z této mouky výrazně křupavější a křehčí.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.