0243. langoše - 11 x a stále jinak :o)


foto: Anndy
243.langoše a)

Autor:
   Hodnocení: 99%  


Suroviny:
a)
50 ml mléka
250 ml kefíru
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička prášku do pečiva

b)
1 hrnek mléka
1 bílý jogurt (150 g)
1 lžička sody
2 vejce
4 - 6 lžic oleje
trochu soli
1 kg hladké mouky
1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušeného droždí

Poznámka:
poloviční dávka od cinie:
200 ml mléka
1 bílý jogurt
1 vejce
2 lžíce oleje
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli
500 g hladké mouky (při hnětení přidat 2 lžíce)
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

c)
dle daililie
500 ml mléka
400 g bílého jogurtu
1 lžička sody
sůl
1 kg hladké mouky
1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušeného droždí
Toto těsto může být i několik dní v lednici a zpracovávat se postupně

d)
250 ml vlažného mléka
150 ml oleje
špetka soli
500 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
špetka cukru

e)
250 ml mléka
250 ml kysané smetany
2 vejce
1 lžička soli
800 g hladké mouky
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí

f)
slovenské langoše od ivisek
200 ml mléka
1 vejce
100 ml kyselé smetany
500 g hladké mouky
25 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
sůl

g)
langoše s bramborou od Uursik
250 ml vlažného mléka
2 velké vařené brambory
sůl
300 g polohrubé mouky
30 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
Po promíchání necháme kynout pod utěrkou asi 10 minut, pak uděláme asi 12 bochánků, které necháme znova kynout pod utěrkou asi 10 minut, roztáhneme na tenkou placičku a smažíme na oleji. Pak potřeme olejem se solí a česnekem, kečupem a strouhaným sýrem.

h)
langoše od Zorka.
160 ml mléka
špetka soli
250 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 kostka čerstvého droždí (opravdu celá!)

V pekárně program Těsto, ale v žádném případě nenechávat doběhnout do konce ... těsto velmi rychle kyne (stačí po zadělání 1 x srazit, nechat ještě 20 - 30 minut kynout a vypnout).
V ruce zadělat, nechat asi 20 minut kynout, ještě jednou propracovat a nechat dalších 20 - 30 minut kynout.
Poté rozdělit na 8 bochánků a nechat kynout na vále přikryté utěrkou dalších asi 15 - 20 minut.
Poté vytahovat na placky a smažit na hodně rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Tento recept je náš oblíbený. Podáváme s česnek utřeným se solí a rozmíchaným v mléce, strouhaným sýrem a kečupem.

i)
langoše od matysek8
250 ml mléka
125 ml šlehačky
500 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

j)
langoše od minka
250 ml mléka
1 lžička soli
1 vejce
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
21 g (1/2) čerstvého droždí

k)
langoše od parta
300 ml vody
1/3 čerstvého droždí
500 g hladké mouky
1 lžička soli
trochu cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na cca 15 dílů (podle libosti, jakou chceme velikost langošů), uděláme kuličky, které prstama nebo rozvalovacím válečkem roztahujeme na tenkou placku.
Necháme chvilku nakynout.
Vložíme do rozpáleného oleje (můžeme použít fritovací hrnec) a smažíme.
Ihned pomašlujeme osolenou vodou s česnekem, potřeme kečupem, sypeme strouhaným sýrem.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Rominska
Langoše č.243c

foto: Lida008
langoše č.243-od Zorka

foto: ojunka
243. langoše podle daililie

foto: hlemyzdik
243. langoše - verze těsta D

foto:

foto: StreLenka
0243.lagoše

foto: minka
Langoše dle svého receptu

foto: parta
Langoš

foto: Saly22
0243.Langoše-typ e

foto: B-u-f-y
Langoše č.243

foto: O.K.K.O
243 Langoše

foto:

foto: IVČA-SUSOVA
0243.Langoše -a)

foto: Nellys
langoše 0243. langoše - 11 x a stále jinak:o) b. poloviční dávka od cinie:

foto: mlíčko
243.d) Langoše

foto: Hejenka
243. langoše od Zorka

foto: IVČA-SUSOVA
0243. langoše "F"

foto: Ivkalbc
243.langoše

foto: lebahu
Langoše 243 varianta d)

foto: Lida008
langoše č.243-od Zorka

foto: Katt
0243 - langoše

foto: Lagus
č.243 d) langoše

foto: eva76
243 . Langoše

Názory čtenářů

Flora 26.9. 11:04  

Když pečete langoše a skládáte je na sebe do komínku (5-6 na sebe) potom celý komínek otočte vzhůru nohama.Budou krásně vláčné.Pravé maďarské langoše se mazali posoleným husím sádlem.Jestli se Vám zdají moc mastné,proložte je plátky papírových utěrek.Nepřilepí se.

Anndy 27.8. 15:31  

máca - co na nich bylo špatného? Dělám je dost často. A nepečou se, ale smaží :-)

máca 26.8. 19:08  

Dnes jsem pekla langoše z receptu d je to děs z langošemy to nemá nic společného.

IVČA-SUSOVA 30.3. 19:26  

langoše F , těsto se samo udělalo , lehounce podsypala na vále, supr , doporučuji 8ks

Erica 13.1. 17:47  

Jako dite jsem jezdivala s rodici na Slovensko az k Madarskym hranicim k jedne pani, ktera nas vzdycky uvitala Langosem. Moc dobre si pamatuju, ze do nich davala zakysanou smetanu. Proto jsem vyzkousela variantu e) a f) a musim rict, ze jsou presne takove, jake jsem jidavala u te stare pani. A to byla kucharka, pane....

Miriam 27.9. 16:34  

dělala jsem a), musela jsem dolívat

Toms 29.8. 15:30  

Může mi někdo poradit, jak těsto na langoše uchovat, lze ho zamrazit nebo hotové langoše, chtěla bych si udělat těsto a pak třeba ho udělat k večeři, má někdo zkušenost?

Eva 14.2. 11:20  

Zadělávala jsem přesně podle e) varianty a super. Těsto se nelepí, krásně se s ním pracuje a langoše měly uspěch... Doporučuji E.

Lenka 5.6. 21:34  

Tak před chvílí jsem dodělala langoše i) a jsou vynikající!Mohu jen doporučit!

malich 2.6. 16:38  

Těsto je úžasné - děkuji!!

Aaalenkaaa 22.5. 19:51  

budu dělat prvně - která varianta je nej? :-)

eriam 18.2. 19:29  


Dělala jsem variantu e ,z dávky bylo 8 velkých langošů. Těsto krásně vláčné a to jsem půl smetany nahradila bilým jogurtem,,příště pro nás malinko víc osolit těsto. Jsou tak akorát mastné - prostě super recept.

IVČA-SUSOVA 8.11. 15:39  

dělala jsem variantu a), měla jsem 8 velkých langošů do fritáku , těsto super ,jen jsem musela přidat 30ml mléka

jarmila janicekkk 26.8. 15:05  

jarka-dnej jsem vyzkoušela D,jen jsem dala polovinu oleje a nahradila mlékem,byly skvělé a ne tak mastné.Doporučuji.Recept co jsem měla,se hodně lepil na ruce při vytahování

zralok 10.8. 15:19  

udělala jsem před chvílí d) a je mi moc zle. Omylem jsem dala studené mléko,takže malá chybička,možná proto se to nevím no...příjde mi,že to je sám olej...myslím,že v receptu je ho zbytečně moc.Jak jsem to chtěla roztáhnout,šlo to jednoduše,ale úplně mastné...je mi líto d) už nikdy neudělám. Fotku dodám.
Až teď jsem si všimla,že jich tu je dost i bez použití oleje.

Anndy 31.7. 13:15  

Zkoušela jsem variantu a) jindy dělám e). Žádný podstatný rozdíl nevidím, jsou prostě vždy vynikající!
Také jsem vyzkoušela mašlování česnek, sůl a mléko (jindy dělám s vodou). Tekutin je tam tak málo, aby bylo jen na dobré pomašlování, takže také žádný viditelný ani chuťový rozdíl.
Každopádně vyzkoušejte.

Shira3131 30.7. 19:53  

Máme vlastný kefír a tak padla už druhýkrát voľba na prvý recept - je dokonalý, netreba nič prisypávať či dolievať - paráda :o)
Vyšlo mi 8 väčších langošov.

Huriva 1.7. 20:37  

Došlo mi čerstvé droždí,tak jsem prvně zadělala se sušeným a řekla bych,že je daleko lepší než čerstvý.Langoše jsem dělala několikrát,ale teprve ze sušeného droždí se parádně nafukovali:-)

Huriva 6.3. 19:32  

Dnes jsem dělala pro návštěvu langoše d) po druhé.Hostům chutnalo,nic nezbylo,dílo se povedlo:-)

Huriva 25.2. 15:16  

Dělala jsem těsto d),ale ubrala jsem ma oleji.Moc dobré:-)

Ainny 11.2. 10:20  

Varianta D) u nás neprošla. Chuťově byly langoše celkem dobré, ale s těstem se mi moc dobře nepracovalo a langoše neměly ten správný patvar. To by ale ještě tak nevadilo jako to, že byly hrozně mastné.

Anndy 10.1. 13:22  

dělala jsem variantu e), měla jsem 8 velkých langošů na pánev o průměru 28 cm. Super! Mašluji osolenou vodou smíchanou s vymačkaným česnekem, na to kečup a strouhaný sýr.

gonce 26.5. 8:03  

Včera jsem udělala langoše podle d/ - jsou vynikající,nestačila jsem dělat, brali mi je z pod ruky :-D

MarunaS 20.3. 20:47  

Dnes jsem zkoušela langoše dle receptu d) z poloviční dávky, kvasnic jsem dala 1/2, jsou vynikající, ale hodně mastné. Příště zkusím méně oleje.

Saly22 6.3. 19:27  

dnes som robila recept e)fantasticky sa s ním robilo-super,dík za recept

Marky78 12.2. 19:22  

já dělala langoše už snad postý,ale odjakživa děláme s tím bílým jogurtem,tusím Béčko,jen do toho ještě přidávám jednu-dvě vařené brambory a senza záležitost!!!
Tyto už dělala moje babička :-)

Ilcia 30.1. 16:48  

těsto jsem dělala dopoledne a za chvilku jsem z půlky těsta smažila ale nebylo to ono byli tuhé, těsto musí odpočívat déle, a druhou část jsem dělala odpoledne a byli perfektní bubliny - bezva jemné, dělala jsem jéčko

kuli1 25.1. 18:54  

zapomněla jsem napsat,že jsem dělala recept d/

kuli1 25.1. 18:53  

Andy děkuji moc za radu....

kuli1 25.1. 18:53  

Tak je dokonáno. Langoše se povedly. Dělala jsem v Gallet 205,program těsto,1.50 min.Nechala jsem program dojet a potom už to byl fofr. Nestačila jsem nandávat na stůl....děkuji za super recept, jiný už zkoušet ani nebudu.

Anndy 25.1. 16:05  

kuli1 - program Těsto vždy celý, pokud není v receptu jinak. Tady tedy u d) celý.
U varianty h) se nenechává kynout, protože je tam jen 250 g mouky a celá kostka droždí!

kuli1 25.1. 14:34  

dobrý den,chtěla bych zkusit variantu d/ program těsto....rozumím dobře,že nemám nechat doběhnout program do konce? Platí to i pro variantu d/ ??Jak dlouho to tak cca mám nechat v pečce tedy?

Drajo 23.2. 18:02  

Variantu a) dělám už roky, pouze s malou obměnou. Místo prášku do pečiva dávám jedlou sodu a přidávám trošku cukru. Těsto může být v lednici několik dnů. Zkoušela jsem i jiné recepty a tento vždy zvítězil.

key 8.2. 9:19  

Dělala jsem také variantu d.Jsou výborné a ani jsme je všechny nesnědli,tak mám zásobičku v mrazáku

meneden 14.1. 11:07  

Dělala jsem d) a jsou super, moc doporučuji! Děti naprosto nadšené, měla jsem z dávky 13 kousků.

I.v.k.a. 14.1. 8:15  

Dělala jsem 243D a byli výborný!!! :-))

Mykeš 7.1. 19:26  

Ahoj.
Zkoušela jsem "déčko",zala jsem to jen namátkově,protože jsem si jaksi nemohla vybrat.S hrůzou jsem zjistila,že místo dvou jsem dala jen jednu lžičku droždí,ale super,nic se nestalo,těsto i tak krásně nakynulo,bylo asi 13 kousků,takových bochánků.Chutově výborné.
Radka

Anndy 29.12. 19:49  

langoš - nevidím důvod!

langoš 29.12. 17:28  

jsou výborné doporučuji všm akorát snich budete myt sračku.

Anndy 23.10. 21:59  

ZitaXXL - no já nevím.....Těsto se nechá v pekárně projet na celý program Těsto, pokud je tam více droždí, nemusí se čekat do konce programu ( u receptu je to napsáno).
Postup jak na langoše pak jsi vlastně napsala.....

ZitaXXL 23.10. 11:06  

Nechápu to, kyne, kyne, kyne... mohl by mi nekdo lepe popsat, pote co dam v pekarne program testo jak dal postupovat, treba s variantou d, nebo c...

predem diky


V pekárně program Těsto, ale v žádném případě nenechávat doběhnout do konce...těsto velmi rychle kyne (stačí po zadělání 1x srazit, nechat ještě 20-30 minut kynout a vypnout). V ruce zadělat, nechat asi 20 minut kynout, ještě jednou propracovat a nechat dalších 20-30 minut kynout. Poté rozdělit na 8 bochánků a nechat kynout na vále přikryté utěrkou dalších asi 15-20 minut. Poté vytahovat na placky a smažit na hodně rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Tento recept je náš oblíbený. My podáváme s česnek utřeným se solí a rozmíchaným v mléce, strouhaným sýrem a kečupem.

Anndy 24.7. 17:34  

dělám variantu d) už léta - super

modrina 6.5. 21:32  

Variantu c znám už leta, takže jsem sáhla po ní. Těstíčko bylo naprosto skvělé a úspěch jako se vším z pekárny zaručen. :) Zdobili jsme česnekovým sádlem, strouhaným sýrem a česnekem. Výborné!!

Štepanka 15.8. 13:30  

Jako naj jepši vidim těsto na langoše C)mam ale menši vyhrady,ne davam 500mil.mleko ale 250mil.a kromě 1lžičku soli a lžičku sody přidam lžičku cukru.Těsto spracovavam v mikseru a opracovane těsto přeložim do tenke igelitky kterou předem dobře omastim olejem,přendam do misy,ouška igalitki ne svazuji ale jen preložim přes sebe.Toto těsto se da pouzit ne jen na langoše aletaky na pizzu,jsou viborne pirožki plněne balkanskim syrem a usmazene taky na hruzne pečavo.Testo mužeme uchovat v chladničce nekolik dnu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.