0238. pizza Margherita od ben3


foto: ben3
238.Pizza Margherita z Apetitu

Autor: ben3
   Hodnocení: 76%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml vody
špetka cukru
špetka soli
700 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto rozvážíme po 200 g bocháncích na jednu porci, uděláme korpusy na plechy, pomašlujeme ostrým kečupem a obložíme na pánvi orestovanou a zchladlou náplní z kuřecích nudliček se zeleninou.
Pečeme na horkovzduch při 250°C / cca 10 minut. Okraje musí být zlatavé

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




TIP omáčku:
250 g drcených sterilovaných rajčat
3 velké stroužky česneku - posekáme
1 lžíce oleje
1/2 lžičky oregana
trochu chilli
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
trochu pepře na dochucení
Směs promícháme a asi 7 minut dusíme na slabém plameni do zhoustnutí.
Z těsta uděláme bochánky a necháme 15 minut potřené olejem odpočívat. Potom na plechu od středu prsty roztahujeme do placky v průměru 25 cm a necháme hrubší okraje. Opět trochu potřeme olejem.
Troubu rozpálíme na 250°C a v ní kachličku položenou na roštu na spodní pozici.
Pizzu dáme s plechem do rozehřáté trouby na 5 minut a zapečeme.
Vytáhneme, natřeme omáčkou, posypeme šunkou a sýrem, dáme na kachličku a pečeme už jenom 5 minut do zezlátnutí okrajů.
Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.


foto: ben3
238.pizza s tuňákem

foto: ben3
238.Pizza s rajčatovou omáčkou a šunkou

foto:

foto: HankaJa
Pizza 2. - 238

foto: SHana
Pizza 238 s náplní å la carte

foto: Renulek
Pizza č.238

foto: hana**
Pizza

foto: Vera07
238.pizza Margherita (Apetit) od ben 3

foto:

foto: Helča+2
Pizza 238

foto: HHanka
238 Pizza

foto: mirca71
pizza 238

foto: mirca71
další 238

foto: ivankadav82
pizza nepizza 238.

foto: Katt
0238 - PIZZA od Ben3

foto: smrzka
0238 pizza

foto: patek
pizza č. 0238

foto: Lucyy
0238. Pizza Margherita

foto:

Názory čtenářů

Huriva 17.9. 20:49  

Také jsem dělala z poloviční dávky pro holčičku k svačině:-)Když se upekla tak byla vysoká,ale po vychladnutí spadla na tenkou placičku.Nstrouhala jsem na ní párek,sýr a pro oko přidala jako vždy kukuřici:-)

Lucyy 9.4. 14:12  

Absolutní delikatesa! Máme toho na 3 plechy! :-)

natka2 5.7. 19:59  

Moc dobrá pizza. Těsto je křehké a mňamozní. Peču v remosce takže mi stačí na dvě pizzy poloviční dávka a dávám více soli.Děkuji a doporučuji.

Katt 31.1. 11:06  

Výborné těsto, moc pěkně se s ním pracuje, po upečení je křehké a moc chutné ...

gapka 18.1. 17:50  

ben3 - ja jsem to nemyslela spatne:-) Nechtela jsem se nikoho dotknout. Nemyslete si, ze neco zbylo:-)) Byla to nejlepsi domaci pizza, jakou jsem zatim jedla. Jen, ja jsem tak trochu uchyl na pizzu a asi dokud neudelam takovou tu supertenkou a superkrupavou pizzu, nebudu spokojena.
Z testa jsem byla nadsena, jak se dalo krasne natahovat a tak. Pripadala jsem si, jako profiik:-))

Uursik 17.1. 11:19  

pro gabka: ono je to dost těžké - těsto jako z pizzerie - tady je recept http://www.pizza-pizza.cz/index.php?page=testoy
taky záleží na druhu mouky a jestli máš pizza kámen, tak to nebude mít chybu. ono v troubě takovou teplotu nedocílíš.

ben3 17.1. 9:31  

gapka: Sto lidí, sto chutí. Jestli se ti to zdá jako slaný koláč, tak si najdi jiný recept. Nám a spoustě holek z Dámy to chutná a dělají ji rády.

gapka 15.1. 20:01  

Mam ji tri velke plechy, na ochutnani az dost, haha:-))

gapka 15.1. 20:00  

u nas taky:-) Testo jsem vytahla krasne na tenko, nakynulo nadherne, pracovalo se s nim krasne ale ta chut - to je takovy slany kolac. Marne uz roky shanim recept na testo jako z pizzerie.

Anndy 15.1. 14:38  

gapka - u nás se buchty dělaj jinak

gapka 15.1. 13:43  

skoda, ze to neni pizza, ale slana buchta:-((

Anndy 19.8. 17:08  

do těsta jsem přidala lžíci oleje a bylo úplně akorát, žádné dosypávání. Rozválela jsem na 2 plechy (bohužel neumím s těstem házet). Potřela jsem kečupem, posypala najemno nakrájenou cibulí, kyselou okurkou, anglickou slaninou, zbytkem grilovacích párečků ze včerejšího griování, zelenou paprikou, rajčaty, pokladla toustovou šunkou, vysočinou, pokrájeným hermelínem a nakonec plátky eidamu. Pekla jsem 18 minut, v půlce plech otočila. Nekořením

kropt 11.8. 19:54  

Kečup? Chilli? Tak tohle neni Margherita, ale nejaka slana buchta s kečupem. Italove neznaji kečup, maximalně pasatu.

sarrafinka 17.1. 19:46  

výborne těsto

Betty9 8.8. 10:03  

Těsto je výtečné.
Udělala jsem jen z 350 g mouky a 150 ml vody na jeden plech a pro 4 to k večeři stačilo. Skvěle se povedlo i na odložený start.

SHana 25.6. 13:56  

Opravdu je těsto uplně super. Dělala jsem ho n plech a u ho mám v recepech. :-)

Šarda 6.4. 22:42  

moc dobré těsto a krásně se s ním pracuje

bambuca3314 7.3. 20:47  

krásná pizza

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.