0217. rychlá pizza od zindule


foto: PR0VIEW
Rychlá pizza od Zindule

Autor: zindule
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
2 kelímky bílého jogurtu
1 kelímek vloček
2 vejce
1 lžička soli
2 kelímky polohrubé mouky
1,5 prášku do pečiva


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
1 kelímek = 150g
Necháme jen umíchat, bez kynutí.
Těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme v celku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.

Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: smrzka
pizza 217

foto:

Názory čtenářů

Zuzka 15.6. 8:58  

Ahojte, prosím kolik je z toho plechů pizzy, když budu dělat tenkou? Děkuji

Huriva 4.6. 20:39  

Tak jsem si došla k našim pro kelímek vloček co dávají králíkům:-)Říkám,když nebude dobrá,tak ji stejně usuším králíkům,ale dobrá byla:-)Na králíky nezbylo.

jarmule 16.8. 12:55  

Děkuji Andy :-) tož to já si skáknu do krámu a vyzkouším ji :-) :-)

Anndy 9.8. 20:20  

jarmule - chybička, opravím, nekyne

jarmule 9.8. 12:45  

Asi jsem hloupá, nezlobte se, ale může mi někdo poradit ....... v receptu se píše ... jen umíchat, BEZ KYNUTÍ a vzápětí se píše "po vykynutí" těsto propracujeme .... nechává se to tedy kynout?

stazka7 15.6. 23:06  

díky za odpověď. Zatím jsem neměla s těsty problém a tentokrát jsem nemohla být fyzicky u míchání. Tak jsem mouku přisypala už ručně na konec. Nebylo to úplně ono, ale pizza i tak zmizela během chvilky. Ještě si ji zopakujem.

Anndy 14.6. 21:59  

stazka7 - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

stazka7 14.6. 18:26  

mícháte v pekárně? těsto jsem měla nějak moc řídké.

Lucka 19.10. 10:36  

Mooc dobrý

Lucka 15.8. 17:05  

je to super Díky.

Anndy 12.2. 12:23  

atina1 - ano 1/2 kelímku vloček = ovesných můžou být i pohankové...

atina1 11.2. 22:32  

Tím kelímkem vloček se myslí ovesné vločky? Díky.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.