0212. housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena.


foto: HaCH
212.

Autor: Irena.
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
240 ml mléka
2 vejce
6 lžic másla
3 lžíce cukru (stačí 1,5 lžíce)
1 lžička soli
500 g polohrubé mouky
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vytvoříme placičky vysoké 1 cm nebo umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, necháme 30 minut nakynout, pomašlujeme mlékem, posypeme např. sezamem, pečeme při 200°C. Z těsta bylo 6 bulek a 6 rohlíků na Hotdog.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: midarka
Párek v rohlíku- recept č. 212 od Irena

foto: Demoniaque
0212.housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Ireny

foto: Mystery.ous
hambáče dle receptu 212

foto: Anndy
212.hamburger

foto: Dutch
0212 hamburger od Irena

foto: lesnamacicka
0212. hamburger

foto: svabe
212housky americké pro hamburger od irena

foto: IVČA-SUSOVA
0212.housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena.

foto: zulan
212 housky americké od Irena

foto: IVČA-SUSOVA
0212.housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena.

foto: STECKA
Housky na hamburger 212

foto: Hejenka
0212.housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena

foto: Tallu
0212.housky americké pro hamburger

foto: cinie
č. 212 housky na hamburgery od Irena

foto: StreLenka
0212.Hamburgerové bulky

foto: Nevanka
212

foto: svabe
0212 hamburger od irena

foto: ddidi
č. 212

foto:

foto:

foto: svabe
0212 housky americké pro hamburger

foto: Svetluska78
212. tentokrát po anglicku

foto: Kirri
č.0212 hamburgery

foto: tissue
housky na hamburgry č.0212

foto: f.mamina
0212.housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena.

foto: Hejenka
0212. housky americké pro hamburger a párek v rohlíku od Irena

Názory čtenářů

Cinky 1.8. 13:02  

Právě dopékám druhou várku a jsou peckovní! Dala jsem půl hladké, půl polohrubé a večer budeme dělat mini hambáče, tak si hosté určitě pochutnají.
To Hanka Malá: houska se má před podáváním ogrilovat, aby se nerozmočila ;-)

Hanka Malá 16.7. 1:02  

Chuťově opravdu vynikající! Dala jsem jen jednu lžíci cukru a místo másla Heru a provedly se. Okamžitě vyměňuju můj současný recept na rohlíky za tenhle. Jen teda na hamburgry nedoporučuju. Maso a zelenina po chvilce bulku rozmočí.

SarinaH. 26.10. 6:03  

Když jsem je dělala poprvé, tak jsem se přehmaty a vzala hladkou mouku, vůbec jsem to nezjistila, těsto se chovalo přesně jako v popisu. Na podruhé jsem zjistila chybu a pouzila polohrubku, už to neudělám, ty z hladke mouky byly mnohem lepší, nadychanejsi, měkčí, druhý den vlacne. Děkuji za recept, vynikající.

midarka 20.4. 18:16  

Z těsta jsem dělala párky v rohlíku, jsou úžasné. Dala jsem půlku kvasnic a lžičku cukru a bohatě to stačilo. Díky za recept je výborný.

Martina 14.1. 11:24  

Dnes jsem zkousela pect dle tohoto receptu. Pecivo je vyborne, muzu jen doporucit. Pouze jsem do testa pridala krapet vic mouky, asi 4 lzice, nebot jsem mela testo prilis ridke, ale jinak super. Diky za recept!!

Kuni_Luca 25.5. 14:03  

je možné péct z tmavé mouky? zkoušel jste to někdo? děkuji moc

Ospala 27.4. 1:19  

Fakt výborné, mohu jen doporučit.

AliNor 9.4. 9:42  

Testo jsem zadelavala rucne. Poprve jsem delala polovicni davku s jednim vejcem a take jsem prisypavala mouku. Podruhe jsem delala z cele davky a vejce dala jen jedno a nemusela jsem pridavat vubec nic. Testo se VUBEC nelepilo a bylo krasne vlacne. Udelala jsem 6 strednich bulek a 7 mensich rohliku. Chut je luxusni, tento recept mohu vsem doporucit :))

Pepe 18.8. 14:31  

Milujem grilovanie a toto je radost delat amater ako ja to dokazal vsetko super diki moc za recept si jednicka :)

stirinka 13.8. 13:09  

mooc dobrej recept!!! Foto asi hodím až příště, protože zřejmě nebude co fotit! :D Já teda neochutnala, ale moj tři chlapi mlaskali!

mifie 13.7. 19:10  

jedním slovem luxusní !!!!! Opravdu to nemá chybičku!

MíšaS 8.6. 13:50  

ddidi, děkuji za inspiraci!! :-)

tissue 2.6. 16:46  

konečně jsem je vyzkoušela,cukru jsem dala jen lžíci,jinak vše dodrženo...měla jsem z toho množství 8 docela velkých bulek

zzanzi 12.5. 10:33  

právě peču a jsou super mám 12bulek:-) určitě budu na hambáče dělat:-)

ddidi 30.10. 22:39  

Ahojky všem, dnes jsem pekla opodle tohoto receptu mimihamburgery. Dělala jsem 20 g kuličky a bylo jich celkem 45, plnila jsem je jako jednohubky,pomazány, sýr, salám,zelenina. Byly opravdu úžasné,nestačila jsem vyfotit než přišla návštěva a pak už mi to bylo blbí. Měly velký úspěch, moc děkuji za skvělý recept.

dadulkax 22.10. 18:44  

SUPER..SUPER..SUPER....víc není co dodat..krásně se s těstem pracuje..je to rychlovka..až bude trošku více času dám sem fotečku jak se nám povedli:-)

Mira80 7.8. 7:56  

povedlo se,no teda ale Ty jsou!!

Mira80 6.8. 14:19  

už se hněte těstíčko,zítra máme návštěvu tak budeme dělat místo klasické grilovačky hambáče,snad se povedou:-))

MíšaS 4.7. 19:47  

Výborné těsto, hamburgry neměly chybu, dokonce díky tomuto receptu naše babička začala na stará kolena ujíždět na "hambáčích". :-)

Hejenka 30.4. 16:22  

Bezva recept. Plnila jsem malými vídeňskými párky, povrch potřela kečupem a posypala karibským kořením. Měla jsem 20 menších rohlíků.

STECKA 8.4. 16:51  

Výborný recept.Dělala jsem poprvé a neměly chybu.Manžel zahlásil,že takové housky budu péct častěji.Udělala jsem hamburgry se sekanou z domácí pekárny a všichni se jen olizovali.Díky za recept.

IVČA-SUSOVA 28.3. 10:16  

použila jsem ZLATKU mouku

IVČA-SUSOVA 26.3. 19:02  

výborné !!!100% super těsto po 45min lezlo z pekárny

svabe 17.3. 13:48  

nemůžu jinak,zase jdu chválit,děkuju za recept

lesnamacicka 10.3. 21:44  

Dnes som skúšala, sú výborné, len som ozaj musela prisypávať kopu múky, aj 150 g. Prvé mi vyšli 10 kusov, hneď sa zjedli, tak som hneď robila zas, ale väčšie po 7 kusov.

Tallu 17.2. 8:04  

výborné těsto, vlastní hamburgery jsou mňamka

Dutch 4.2. 11:20  

Výborný, krásně nakynuli hamburgříci - už je z Donalda nekoupím - domácí je domácí :-)

Luci82 6.11. 18:55  

nějak mi to přeskočilo:) sice trochu pozdě ale děkuji za výborný recept!Byla jsem mile překvapená jak se povedlo!!

GeorgiaG 18.10. 22:05  

Jo a dosypávat jsem nemusela, těsto bylo parádní.

GeorgiaG 18.10. 22:02  

Jsou vynikající !!! Dnes jsem pekla 2x po sobě, měly velký úspěch ! Dala jsem jen 1 vejce, místo másla sádlo, cukru 2 čajové lžičky, 400g polohrubé a 100g hladké mouky a přidala 2 lžíce kvásku. Děkuji za recept !

Janažu 26.6. 21:01  

dnes jsem z tohoto receptu dělala veky. Sice jsem musela hodně dosypávat mouku, ale výsledek je "vynikající". Opravdové veky. Vyšly mi dvě větší. Děkuji moc za recept.

patek 26.4. 18:26  

výborné,dělám často,vejce dávám jen jedno

ojunka 15.4. 15:55  

Dnes jsem zkusila, dala jsem asi 2čl cukru a místo másla, sádlo a olej, s těstem se výborně pracovalo a krásně vykynulo. Taky jsem dosypávala mouku, ale to si každý musí ohlídat, chuť výborná, díky za recept.

svabe 29.1. 16:33  

zase jsem se vrátila k hamburgerům,moc nám chutnají,bezva recept,díky

Tapi 25.1. 20:53  

Dala jsem min cukru jen jednu lžičku a dost jsem dosypávala mouky a jinak dobrý.

Lagus 22.1. 13:18  

Díky za recept,moc se povedly a jen se po nich zaprášilo.

lebahu 6.1. 22:02  

Dnes jsem pekla k večeři a super!
Dala jsem míň cukru, jen jednu lžičku. A přisypávala jsem dost mouky.

Anndy 31.12. 12:11  

Venca Ditka Váša - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB



Jak dlouho si nechala před pečením kynout na plechu? Čím si mašlovala? Hned po upečení si přendala z horkého plechu na mřížku?
Jinak spíš dělám bulky, které během kynutí několikrát "připlácnu".

Venca Ditka Váša 31.12. 12:03  

Těsto v pekárně nakynulo až do plna, ale při zpracováni se hodně lepilo. Udělali jsme placičky vysoké 1 cm, ale bulky byly po upečení nízké a uvnitř dost hutné. Asi jsme něco udělali špatně, ale postup dle receptu jsme dodrželi přesně. Měli jsme 6 kusů bulek.

svabe 13.11. 18:19  

jsou fakt výborný,těsto krásně vláčné a dobře se mi s ním dělalo a výsledek vynikající i mému muži hamburgery chutnaly a to je co říct.děkuju za recept

blizenec 11.10. 12:32  

Jsou výborné,děkuji za receptík...

Anndy 24.7. 17:41  

cukru dám příště aspoň o půlu méně, zdáli se nám zbytečně sladké. Na plechu trochu splácnout, hodně nbydou, tak ať nejsou vysoké! Jsou skvělé!

Lusil 30.4. 23:21  

aha, prave som si pozorne precitala suroviny a tam je: mleko na potreni... takze uz viem cim potriet ^^

Lusil 30.4. 23:17  

no hned zajtra ich skusim. len mam dotaz - cim to treba potriet aby boli take pekne, matne? ako ma na obrazku anndy.

marbes 27.4. 20:32  

Rychlé občerstvení tohoto typu navštívíme tak 1x ročně, ale obávám se, že doma bude mnohem častěji. Housky jsou úžasné, dávám 100%, děti zahlásili, že od těch originál jsou k nerozeznání.
Pozn.: dělala jsem poloviční várku, vykrajovala 7cm vykrajovačkou na koblihy a bylo jich 11ks, trochu jsem musela dosypat mouku, cca 20g, s těstem se dobře pracovalo

ivisek 7.4. 21:02  

jsou moc dobre!!!!!

Ivi-kočka 26.3. 17:25  

Zkusila jsem je a jsou opravdu výborné-skvělý recept

nauriel 22.2. 17:23  

Dobré a povedly se. Díky za recept.

LadyML 17.2. 13:17  

V dnešní době velmi žádané, díky za recept, potřebuji si i našetřit na domácí pekárnu!;o))

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.