0156. podmáslové bagety od EVA.


foto: jajiti
156. Podmáslové bagety od EVY

Autor: EVA.
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
400 ml podmáslí
1 lžička soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Nahoře nařízneme několik šikmých řezů a před pečením pomašlujeme slanou vodou. Pečeme při 180°C / 25 minut.
Hotové ihned přendáme z plechu mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: mlíčko
156. Podmáslové bagety od Eva a domácí lučina s pórkem a jarní cibulkou

foto: Kamar
Na silvestrovské pohoštění

foto: Inamka
0156 - podmáslové bagety od EVA.

foto: zulan
156 podmáslové bagetky od EVA

foto: zeuwicka
156.podmáslové bagety

foto: bambuca3314
podmáslové bagety č.156

foto: smrzka
bagetky 156

foto: MamčaDáša
0156.Podmáslové bagety od Eva

foto: svabe
0720tmavé bagety od cinie a 0156 pomáslové od eva

foto: Akita.1
0156 podmáslové bagety od Eva

foto: jana.h
156.podmáslové bagety od Eva

foto: GeorgiaG
Podmáslové bagety od Eva recept 0156

foto: Marsik
Podmáslové bagety podle č. 156

foto: irka.v
bagety

foto:

foto: sigi1
0156 podmáslové bagety od Eva

foto: itty
podmáslové bagety č.156

foto: yolly
č.156

foto: petiti
0156. podmáslové bagety od EVA

foto: mlíčko
156. Podmáslové bagety od Eva

foto: mlíčko
156. Podmáslové bagety od Eva

foto: mlíčko
156. Podmáslové bagety od Eva

foto: mlíčko
156. podmáslové bagety od Eva

foto: ajik68
0156.podmáslové bagety

foto: mlíčko
156. Podmáslové bagety od Eva

foto: mlíčko
156. Podmáslové bagety od Eva

Názory čtenářů

Anndy 20.3. 18:53  

verca - těsto si během hnětení prostě MUSÍŠ ohlídat. Nesmí lepit, ani být tuhé. Důležité je taky, nechat po umotání, před pečením, dostatečně nakynout

verca 20.3. 15:38  

Těsto se mi lepidlo, bohužel jsem dala tady na názory, ze supr, takže jsem to při míchání nehlidala a az když jsem vyhrávala hotové těsto, tak jsem myslela, ze ho ani nevydoluju z formy jak bylo přilepeny :-( na valu jsem teda zapracovala ještě vcelku dost mouky. Nicméně výsledek byl hrozny, bagety po upečení byly snad 2kilove, bez chuti a davové. :-( Jak je možné ze se vám vše daří v pekárně, me se celkové recepty moc nevedou:-( poradte prosím. Mám SilverCrest z Lidlu. Recepty co k ni jsou tak vyšly nádherné, ale tady co recept to hrůza a nic mi nejde :-(

Majka 17.11. 16:14  

peri....mám také tuto pekárnu a výborný recept na 4 bagety je na CD k pekárně,návod má taky recept na 8 baget,ovšem ty nejsou tak dobrý.Zítra vyzkouším tento s podmáslím.

zzanzi 6.8. 8:23  

pekla jsem a paráda-moc manžovi chutnaly-určitě zase upeču-jo jen jsem nahradila 100g mouky celozrnou a nasekala slun.semínka a trochu sezamových a super-dělala jsem na jednohubky

zralok 24.7. 21:00  

tak receptík hodnotím jako fajný,přidala jsem lněná semínka....jen jsem nestihla ohlídat těsto.... bylo řidší,lepilo jak blázen. Dělala jsem rovnou z dvojdávky. Aspoň mě napadlo to udělat do čtyř šišek podobajícím se vekám. Po vykynutí to samozřejmě bylo přes celý plech.Přidám pak fotečku :DD. Ale chuťově bezva. Určitě zase vyzkouším ;-)

Anndy 8.10. 17:51  

peri - recept si ze zdejších vyber jakýkoliv - na housky, rohlíky, bagety.... nevím, zda se ti do té formy vejde přímo z 500 g mouky, ale zkus to! Doporučuji recept č. 31, 80, 717 ...

peri 8.10. 17:23  

Prosím o radu mám pekárnu Moulinex home bread baguette /obsahuje nosič na 4 bagety/ a nikde jsem nenašla recept. Prosím poraďte. Díky

Angua 4.9. 17:27  

Super bagety, zrovna si pochutnávám... Dělala jsem s nízkotučným kefírem, podmáslí zrovna doma nebylo. Určitě je udělám brzo znovu!

ka69 9.7. 20:51  

Jsou výborné.Zase je někdy upeču.

Inamka 12.5. 20:27  

Výborné, plnila jsem kečupem, šunkou a sýrem a sypala sezamovým semínkem.

pečinka 26.4. 15:38  

Moc dobrý

iveta40 21.4. 17:55  

super recept ,bezva těsto,moc nám chutnalo.Díky

Tapi 24.3. 20:51  

Moc dobré papaničko,akorát jsem přidala 50gr mouky a jednu káv.lžičku vegety.Díky za recept.

licko 16.3. 12:12  

tak jsem nemela podmasli dala jsem kefir a taky moc dobre program klasik nechtelo se mi s tim patlat tak jsem to upekla hned v pekarne je nadychany a dobry da se to pouzit i do toustovace musi se akorad prizpusobyt velikost

Rencaa 31.1. 14:50  

Právě jsem vytáhla z trouby a vypadají luxusně....těším se až ochutnáme......

skladanka 25.1. 20:17  

Misto podmasli jsem dala 300ml kysane smetany a 100ml mleka.
Upekla jsme ve dvou formach na srnci hrbet a bylo to super:)

meneden 5.1. 19:28  

Upekla jsem z toho rovnou chleba, program Bílý chléb 700g střední kůrka, je super! Moc díky za recept!

lebahu 2.1. 10:56  

Pekla jsem je na Silvestra a povedly se. Z dávky mi vyšly 3 dlouhé bagety přes celý plech. Sypala jsem jednu mákem, druhou hrubou solí s kmínem a třetí sezamem.

Želka 27.11. 11:33  

Dnes som ich piekla prvý krát a sú výborné.

Anndy 5.8. 22:56  

kyberneťáček - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Čím potírat najdeš v sekci RADY - GLAZOVÁNÍ

kyberneťáček 4.8. 23:26  

dnes jsem zkoušela, jsou moc dobré. Jen mi vyšlo dost "mazlavé" těsto, i když jsem odměřovala ingredience přesně podle receptu. Příště asi zkusím dát trochu méně podmáslí. Poradíte mi někdo jak docílit krásnou zlatavou barvu? I když jsem pekla přes půl hodiny, jsou jen světle béžové - potírala jsem dle receptu slanou vodou.

pavčak 16.6. 11:52  

jsou fakt výborné,dělala jsem je už několikrát,jednu ještě vždy posypu zrníčky.DÍKY ZA SKVĚLÝ RECEPT.

osma 2.6. 20:43  

Su super,super,ine uz robit nebudem.Diky za recept.

Blabla* 21.5. 16:36  

Výborný!

Kiara 18.4. 11:53  

Katulín: Peču na program "Basic" - základní, chleba 700 g.

katulín 18.3. 11:03  

Kiara, na jaký program chleba pečeš? děkuju.

Kiara 10.3. 20:49  

Jsem líná těsto vyndavat a plácat bagety, tak to tam nechám a peču z toho těsta rovnou chleba, přidávám dýňová semínka a je to vysoce mňamózní a super skvělý chleba, který dlouho vydrží a nemá co se chuti týče obdoby, jinej už dělat snad ani nebudu!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.