0155. francouzská bageta od EVA.


foto: hekute
0155- francouzské bagety

Autor: EVA.
   Hodnocení: 95%  


Suroviny:
450 ml vody
1,5 lžíce medu
1,5 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
800 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout.
Před pečením ahoře nařízneme několik šikmých řezů a pomašlujeme slanou vodou.
Pečeme při 180°C / 25 minut.
Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
155.francouzské bagety

foto: ssostra
bageta 155

foto: duduka
francouské bagety

foto: Damina
155. francouzská bageta od EVA

foto:

foto: Perutynka
0155. Celozrnné bagetky :)

foto: yolly
č.155

foto: yvouch
0155. francouzská bageta od EVA.

foto:

foto: soví dědeček
pro velký úspěch opět bagety č.155

foto: Kirri
č.0155 francouzské bagety od EVA

foto: korinka
Mojí obříci-bagetky

foto: barunka00
0155.francouzská bageta od EVA.

foto: minka
Bagety menší 0155

foto: JarkaS
0155. francouzská bageta od EVA.

foto: simcav
francouzké bagety od EVA 0155

foto: Anndy
155. francouzské bagety

foto: LenkaVaj
bagetky podle 0155. franczouská bageta Eva

foto: avaya
0155.francouzská bageta od EVA.

foto: koplik
č.155

foto: nellyka
Bagetky 0155

foto: VVaja
0155 Bageta francouzská

foto:

foto: zdenka2009
Bagety č.155

Názory čtenářů

Ellis 10.12. 19:42  

úžasný recept, bagetky byly výborné... Chutnaly celé rodině a nikdo si je nemohl vynachválit. Z části těsta jsem neudělala bagety, ale houstičky a posypala různými semínky, kmínem, solí s bylinkami apod. a bylo to také vynikající. Tento recept opravdu doporučuji :-)

Vlastucha 9.10. 13:17  

Z tohoto množství jsem měla 4 obří bagety, spíš veky a taky tak chutnaly. Jako ta nejobyčejnější veka. Bez chuti a bez zápachu. Dokonce prý připomínaly housku, která se peče do jitrnic. Je zvláštní, že chleba upečený ze stejných surovin, tj. mouka, droždí, voda chutná výborně a jen se po něm zapráší. Tak tyto "bagety" usuším a budu mít domácí strouhanku.

Dana 29.6. 18:30  

Přidala jsem do těsta sušený česnek a koření na těstoviny,výsledek je vynikající chutné pečivo,mňamky :) Díky za receptík :)

Jarda Anděl 16.1. 20:41  

Super! Manželka mě pochválila :)

ivet 22.10. 19:53  

Nejlepší kterou jsem kdy pekla, už nikdy jinak.... Je pravda, že čím méně surovin tím lépe. Rychlé, skvělé, bez konkurence

LenkaVaj 15.10. 15:20  

dneska jsem pekla z poloviční dávky a měla jsem krásně křupavé bagetky... musím pochválit.... děkuji za jeden z nejlepších receptů

Janulka.76 2.5. 13:36  

výborné,též se zdařili na 1* :),děkuji za recept

Sara 25.4. 22:03  

Naprosto jedinečné. Díky

perca 6.3. 12:05  

VÝBORNÉ. nic víc ani nemusím psát ;-)

jupe 26.12. 15:05  

Vynikající! Dneska jsem pekla místo veky na chlebíčky a všem moc chutnala. Určitě zopakuji. :)

korinka 19.11. 21:30  

tak jsem dneska pekla poprvé no vynikajíci akorát příště udělám z těsta 6.bagetek abych neměla zase takové obříky,všem moc doporučují.

jarmule 18.8. 14:25  

Těsto mi už kyne, dělám poprvé ... pořád se ještě učím :-)mám z toho trošku obavu, med jsem měla dost zcukernatělý, jestli jsem ho tam nedala moc.

Zlobikbobik 16.2. 17:13  

Dnes poprvé zkouším,s těstem se pracovalo dobře,tak jsem zvědavá po upečení.Teď kynou na plechu.

Muffinka 31.12. 14:58  

Výborná, právě jsem ji ochutnala a nemá chybu. Dala jsem do ní jen ten med, cukr už ne.

dadulkax 16.11. 17:51  

Asi se budu opakovat, ale další úžasný recept, jednoduchý, rychlý a mňamózní..manžel řekl,, to nemělo chybu,,

Zkousilka 10.3. 10:32  

Včera jsem vyzkoušela, jsou dobré, ale francouzské bagety jako z obchodu mi teda nevyšly. Nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu, hoooodně mi nakynuly, takže se mi slepily na plechu v jednu buchtu (rozřízli jsme, nevadilo), ale hlavně nám chybí křupavá kůrčička navrchu. Uvnitř jsou krásně měkké a vláčné, to ano.
Poradíte, co bylo špatně?

Pemi 23.1. 16:58  

Už je mám dané na dokynutí na plechu a už se nemůžu dočkat až je předložím rodince k večeři :-) Vypadají fakt mňamózně!

Dutch 25.12. 14:41  

Vynikající, dnes poprve pečené, těsto super, krásně se zpracovalo i nakynulo, jsou to spíš večky než bagety :-)

Pupulo 16.12. 18:21  

Nebojte se ničeho a jděte do toho! :o) Bagety jsou super! Výborný recept! Děkuji za něj!

skupinka 3.11. 11:32  

úžasné.....co dodat. Ze začátku jsem tomu moc nevěřila,ale jsou jako z obchodu, fakt výborné a krásně křupavé.Budou u nás často.

666salome 23.10. 16:39  

Mňamka, prostě je peču a peču a nikdy se u nás nepřejí, občas je dělám plněné ať je trochu změna :)

vyžlička 22.8. 8:00  

bagety jsou výborné,peču je často!

Anndy 16.8. 18:10  

lowlie - řekla bych, že záleží na délce kynutí před samotným pečením a pak na vlhkosti v troubě.
Po ukončení programu Těsto těsto pořádně propracuj, vytvoř rohlíky, housky, bagety, bulky..... (zde vlevo nahoře, sekce POSTPY), dej naplech nejlépe s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a nech dostatečně kynout. jak dlouho ti nikdo nepoví. Každý má doma jinak teplo. J8 plech přikrývám utěrkou a nechávám kynout cca 30 - 45 minut - podle druhu těsta apod. Pak pomašluj, pro barvu a dobrou kůrku se mě osvědčil žloutek smíchaný s trochou mléka a dej do dobře vyhřáté trouby - zapnu na 200°C a jak tam dám plech, stáhnu na cca 170°C - opět záleží na typu a stáří trouby. U horkozduchu se říká, že stačí péct na cca 160°C. Do trouby dávám kastrůlek s vodou, Svetluska78 doporučuje vhodit na dno pár kostek ledu, nej by byl suchý led! Drobné pečivo by mělo být hotovo po cca 10 - 20 minutách nejdéle! Zase záleží na druhu těsta, velikosti pečiva. Po upečení je důležité pečivo ihned přendat na mřížku, horký plech ho zbytečně vysušuje.

lowlie 16.8. 17:02  

Dneska jsem je delala z polovicni davky. Chutove byly moc dobre, na povrchu trosku tvrdsi, ale stale dobre. Takze za recept chvalim. Chtela bych se vsak zeptat, jestli mi nekdo zkusenejsi pomuze. Vetsinou kdyz delam pecivo, tak se mi vevnitr upece, ale NIKDY se mi vylozene neudelaji typicke bubliny, cili mam pecivo dost tezke. Drozdim to podle me neni, chleba v pekarne je vzdy v poradku. Mam troubu pouze horkovzdusnou, tak nevim, jestli ta tomu nevadi. Nevite nekdo, cim to muze byt? Vody urcite nedavam hodne, vsechno delam presne podle receptu a testo samotne vypadalo konzistenci vyborne. Dela mi to pri kazdem pecivu. Neni tak nadychane a potom nas trosku boli briska :) (PS: nejime je teple, ale vychladle). Diky moc za jakoukoli snahu mi pomoct.

Tregi 12.8. 9:05  

Děkuji!

Anndy 11.8. 16:11  

Tregi - je to úplně jedno. Jeden druh droždí je 7g na 500g mouky, jeden 11g na 1kg mouky. Ale pro pečení v dom.pekárně je jedno, jaké droždí použiješ, prostě na 500g mouky pro chleba stačí 1 lžička.

Tregi 11.8. 14:02  

když píšete sušený droždí, tak který používate? Já mám doma dva druhy, jeden sáček na 1kg mouky a jeden sáček na 500g...oba mají stejnou gramáž...

avaya 10.8. 11:46  

asi jsem měla těsto moc řídké, strašně špatně se mi zpracovávalo,furt lepilo,ale zato výsledek - byly vynikající!!

Leveret 25.6. 15:34  

před chvíli jsem dopekla, jsou výtečné!

salamandra77 18.6. 21:07  

dnes jsem vyzkoušela a jedním slovem úžasný. Krásně se mi pracovalo s těstem, jen jsem nestihla vyfotit. Udělala jsem 4 velký a tři, t moje sarančata snědly. Zítra dělám znova

Mirek 17.6. 8:56  

Já nevím proč, ale pokaždý mám u baget hodně tvrdou kůrku. Jinak chuťově jsou vynikající, jen kdyby byly měkčí. Peču je celé v pekárně, která už je na ně uzpůsobená.

eva76 17.5. 21:22  

Moc dobré, zařazuji mezi oblíbené.

pipicjukova 13.3. 16:39  

byli moc dobré jen jsem nastihla nafotit,děkuji.

patzrn 26.2. 20:24  

Tak dnes mala premiéru. Super, super!!! Akurat na moj vkus trosku prisladka, nabuduce dam menej cukru. Inak cesto krasne vykyslo, bagetky su, ehm... boli vlacne. Dakujeme za dobry recept.

JKpipule 21.2. 21:35  

Tak zítra upeču a dám vědět!!!! Děkuji za odpověď

Anndy 21.2. 16:37  

JKpipule - cukr se dává vždy a med dodá malinko jinou chuť. Moc sladkého tam není, je to recept na 800g mouky

Ájušenka 21.2. 12:43  

Výborný recept, díky!!!!

JKpipule 21.2. 11:49  

Chci se jen zeptat nejsou sladké, když je tam ten med a cukr??

bonini 15.2. 21:48  

výborná...dělala jsem jí už několikrát

alias 11.2. 17:31  

tak se povedly, dělala jsem z poloviční dávky, kdyby se to náhodou nepovedlo.. - i když na první ochutnání mi přišly spíš jako chleba... asi jsem pekla moc pomalu (180° 20minut)...

salve 8.2. 18:25  

Výborné!!! dostala jsem recept minulý týden od kamarádky a dnes jsem ho objevila tady. Opravdu výborné těsto, kreásně se s ním pracuje. Bagety jsou vláčné ... z tohoto množství jsem měla 4 velké "veky". Dělala jsem k nim ševcovský mls a snědly se k večeři :-)) .... mám 2 sportující kluky 16 a 20 let, takže pořád velký hlad. Doporučuji!!!!

petra 28.1. 19:05  

Dnes jsem pekla. Jsou opravdu výborné. Díky za super recept.

Very... 27.1. 16:51  

Výborné, včera jsem pekla nějaké tmavé - celozrnné housky, ale tyhle byly lepší. Udělala jsem asi 17ks a jsou opravdu perfektní. Jen jsem do těsta přidala asi lžíci kmínu.

Malajda 19.1. 7:24  

Moc dobrý.Dělala jsem je poprvé a myslím,že bezva.

kristin 17.1. 23:22  

super, povedly se................ jako z pekárny :-)

lebahu 17.1. 12:31  

Jsou výborné, z poloviční dávky mi vyšly 3 kousky přes celou délku plechu.

I.v.k.a. 14.1. 8:04  

Nemam slov...nic lepšího jsme snad nejedli!!! :-)))

pletýnka 13.1. 14:26  

jsou výborné, moc mi chutnaly

Dorottka 30.12. 12:47  

Dodávam ešte to, že nabudúce ich budem piecť o 5 minút menej. Chcela by som svetlejšie. Držím špeciálnu diétu a myslím si, že 20 minút na upečenie tejto bagety úplne stačí.

Dorottka 30.12. 12:45  

Ahojte! Včera som po prvýkrát piekla túto bagetu. Už dlho sa mi na ňu zbiehali slinky...:-) Bála som sa však, že toľký pomer surovín nezvládne moja pekárnička a že mi cesto bude utekať. Aj napriek tomu som to skúsila. Cestíčko nakyslo PARÁDNE!!! Bolo krásne nadýchane, hmmm... NO PARÁDA!!! Z cesta sa mi podarilo vykúzliť 4 obrovské babety. Nechala som ich ešte 20 minút podkysnúť, 10 minút pred pečením som si vyhriala trúbu, potrela som ich slanou vodou a šup-šup do piecky:-)). To bola nádhera. Chuťovo sú delikatesou. Už mi zostali len 2... ak ešte sú...:-)

Anndy 7.12. 16:37  

fousek - super!

fousek 7.12. 16:11  

Dnes jsem pekla poprvé bagetky a musím říct, že byly výborné, hned se povedly a žádný problém nebyl, prostě mňamka

Anndy 6.12. 20:37  

Mykeš - většinou tolik, kolik je na fotkách 3 - 4, záleží na tobě, jak je chceš velké

Mykeš 6.12. 18:49  

Ahoj.
Prosím,kolik těch bagetek z toho množství materiálu tak uděláte?Díky Radka

Salmaluci 16.10. 14:09  

Ahojky pekařinky a pekaři, musím říct, že bagety jsou super. Jsou moc dobré. Opravdu super.

110864 9.10. 0:14  

Výborné bagety,vhodné i na jednohubky.Moc nám chutnaly,jen se po nich zaprášilo.

Anndy 10.9. 17:58  

lin11 - V troubě nesušit, naopak péct na více stupňů (cca 180°C), kratší dobu (cca 20 minut) - podle velikosti pečiva.
Dobré je dát do trouby plecháček s vodou.
Po upečení sundat z horkého plechu a dát vychladit na mřížku.

lin11 10.9. 15:51  

Tak jsem to asi měla. Ale když jsem pekla, tak zůstala velikost a byly tvrdé. Snad to příště bude lepší.

Anndy 8.9. 20:04  

lin11 - spíš vyválet dlouhé "nudle", oni se trochu rozkynou, ale ne tak moc. Naříznout můžeš klidně před kynutím

lin11 8.9. 19:44  

Prosím poraďte. Dnes jsem dělala poprvé bagety.
Na plechu nakynuly, ale když jsem je prořízla tak zplaskly a pak se moc nepovedly. Jak mají být velké před kynutím na plechu a kde se stala asi chyba? Děkuji za rady. Linda

Jarunka 22.8. 12:43  

tak se povedly! a jsou vyborny. akorat jsem je vsechny 4 nacpala na jeden plech, tak trochu srostly. Příště budu pect ve dvou patrech.
Dnes přijede manžel ze služební cesty, tak to se blejsknu :-) děkuju za recept.

Jarunka 22.8. 11:39  

tak prave mi kynou na plechu, vypadaji uzasne, mam z nich radost!

Anndy 24.7. 17:55  

výborné bagety!!!

Ajakr 2.7. 14:42  

Tak ty jsou - dnes jsem je dělala až skoro nejsou

monul 1.7. 14:03  

anndy - asi sem něco udělala špatně zdrclo se, kurka byla jako u chleba vevnitř neudlané, je to moje chyba, asi sem to brzo otevřela nevím

limeta 17.6. 14:38  

Syn jiné nechce. Už je peču i pro jeho spolužáky.!! Skvělý recept! Díky

Anndy 11.6. 9:13  

monatek - super!

monatek 10.6. 23:09  

Děkuji,Anndy,bagetky se mi povedly.Plnila jsem je slaninou a tvrdým sýrem,moc dobré.

Anndy 10.6. 21:06  

monatek - celý program Těsto - tzn. i s kynutím a na plechu nechat VŽDY ještě kynout

monatek 10.6. 19:19  

když dám přípravu těsta,tak je tam už kynutí.To mám nechat na plechu jeste další pulhodinu kynout?Nebo přerušit program pred kynutím,udelat bagety a nechat kynout na plechu?????????

Anndy 9.5. 19:57  

monul - jak nepovedli, zdrcli? Těsto mělo správnou konzistenci? Droždí nebylo dlouho otevřené? Po vytvarování si nechala na plechu ještě aspoň 20-30minut nakynout? V troubě si pekla aspoň na cca 170°C , cca 20 minut?

monul 9.5. 19:04  

Tak poslušně hlásím, že mě se nepovedly:-( zkusím je někdy udělat zas snad to bude lepší, nejspíš se zdrclo těsto nebo něco

Ivi-kočka 24.4. 17:54  

Neodolala jsem a vyzkoušela-výborné.Velká pochvala.

beruska2 22.4. 18:18  

Opravdu výborné. Díky za receptík.

Skjaninka 13.4. 20:30  

Luxusná záleitost, proste jedna básen :-)

*michelle* 10.4. 8:37  

měla jsem je dnes na snídani, byly dobroučké!

teki 26.3. 10:56  

já je natírala slanou vodou dvakrát - nedělejte to, byly pak mokré. Hodí se i jako rohlíky na jednohubky.

Romikka 16.3. 21:20  

faaaaaakt super... mnam... len tak sa po nich zaprasilo... u nas budu casto

kopretinnka 11.2. 15:43  

Jsou výborné,moc nám chutnaly

Anndy 19.11. 13:43  

Akert - vše na plechu po vytvarování, před šoupnutím do trouby by mělo dokynout, cca 20-30minut.

Akret 19.11. 11:39  

Jak dlouho se ty bagetky maji nechat kynout?

Kateřina 15.10. 21:39  

Tohle je úžasná záležitost- uvnitř krásně vláčná a chuťově úžasná bageta!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.