0125. tmavé housky ben3


foto: Ilona
125.tmavé housky

Autor: ben3
   Hodnocení: 96%  


Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 8 dílů, umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Poznámka: téměř stejné jako č.30 - rozdíl v koření a octu.


foto: jirina27
0125 tmavé housky ben3

foto: haicle
0125 tmavé housky od Ben3

foto: avi74
125 tmavé housky ben3

foto: keddie
0125. tmavé housky ben3

foto: modrina
0125 Tmavé housky jako rohlíky

foto: vozlenka
recept č. 125

foto: cigorka
Houstičky ke snídani recept č. 125

foto: elain
kaiserky

foto: Bryoska
125.Tmavé housky ben

foto: zulan
125 tmavé housky od ben3

foto: jaguda
Celozrnné kaiserky podle receptu 0125

foto: Araj
0125 houstičky

foto: evik22
tmavé housky ben3 0125

foto: duduka
tmavé housky

foto: Tuko
0125. Tmavé housky ben3

foto: Liuška
Tmavé pletenky dle receptu č. 125

foto: Liuška
Tmavé pletenky č. 125

foto: Liuška
0125. tmavé houstičky od Ben3

foto:

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
125. tmavé housky od ben3

foto: Andinka
125. Vánočka z houskového těsta od Ben3

foto: Eva+Klárka02/07
125. housky

foto: zulan
125 tmavé housky ben3

Názory čtenářů

Petra 21.11. 17:00  

zkoušela jsem jako první recept v pekárně a výsledek je opravdu skvělý :) doporučuji :)

Petr H. 2.10. 21:02  

Pečeme doma i jako chléb v domácí pekárně s poloviční dávkou soli a musím říct, že lepší chléb nám z pekárny ještě nikdy nevypadnul. Krásně vláčný a i při čtvrtém pokusu nádherně naběhnul, což se nám s jinými recepty příliš nedařilo (nebo to aspoň nebylo vůbec pravidlem). Díky!

jirina27 12.9. 22:43  

Super recept, nic jsem neměnila, housky jsou moje první, s těstem se krásně pracovalo, ani jsem si tam nezamotala ruce :-) nemají chybu!

Šárka 11.9. 22:03  

Tak jsem včera upekla tyto housky a ještě dnes večer byly super.Jsou boží a mnohem lepší než z obchodu.Ty obchodní už druhý den nejsou k jídlu.Tento recept budu dělat ještě hooodněkrát.

MarkyC 26.5. 16:02  

Housky jsou naprosto skvělé, vláčné, voňavé, zkrátka bezvadné. Sypala jsem semínky černuchy a zmizely, než jsem se otočila. Jdu péct další várku. Moc děkuji za recept

modrina 7.5. 10:13  

Opět jsem zkusila tento recept - opět úspěch. Vyfotit jsem nestihla. :) Jsou naprosto luxusní!!

SvaPepina 1.3. 21:46  

Vyborne! Moc diky za recept, chutnaly cele rodine!

eriam 20.11. 19:11  


Dnes jsem poprvé vyzkoušela tento recept.Měla jsem jen celozrnnou mouku,tak jsem jí dala napůl s hladkou a výsledek vynikající. Nikdy bych nevěřila,že si sama upeču tak výborné houstičky. Autorce mooooooc děkuji

mktka 12.10. 16:35  

jedním slovem: VÝBORNÉ!!!!!

Ivulisek 1.5. 18:42  

dneska sem je dělala, na mě teda moc slané, ale jinak vynikající, budu dělat častěji

Eva+Klárka02/07 11.4. 13:35  

Nejlepší housky!

HanaR 14.2. 16:28  

Dnes recept vyzkoušen, skvělé těsto, jak chutově, tak i konzistence, jsem zvědavá, jaké budou 2. den. Ale dávám do oblíbených.

Liuška 24.8. 18:15  

Moc děkuji za recept! Byly voňavoučké a měkoučké.
Konečne jsem sa sebe pyšná, že jse mi něco takhle povedlo. Ještě to samozřejme chce vylepšovat, ale jsou opravdu skvěle vymyšlené.
A dalo by se to udělat i jako chlebík. Dávam 100 bodů. :)

krizaci 1.2. 18:12  

Výborné! Doporučuji!

Pupulo 16.12. 18:35  

Dobréé byly,už nejsou :o)Příště zdvojnásobím dávku. Recept parádní!

Hupcza 4.8. 20:26  

jsou opravdu dobré - měkounké, voňavé

Aleona 23.6. 17:53  

Výborné

Demoniaque 25.3. 16:58  

sou výborný, těsto krásně tvárný, přidala jsem trochu vody, asi tak 20ml, dala míň kmínu a navíc dala ještě 50g ječný mouky a super

ajkab 14.3. 9:40  

Výborné.Při druhém pečení mi došla celozrnná pšeničká mouka,tak jsem ji nahradila celozrnnou plnohodnotnou,,přidala slunečnici,sezam a ovesné vločky a ty byly přímo božské.

modrina 5.2. 10:44  

Přesně podle receptu, měla jsem 4 bagety a 4 rohlíky, pekla jsem v bagetové Moulině. Jsou naprosto fantastické!!! Díky za recept!

BARTICEK 3.2. 10:59  

Včera si syn vybral tyto housky,udělala jsem někajé -sýr a šunka.Jsou vynikající.Děkuji za recept.

Very... 26.1. 19:22  

Ňam, ňam. Výborný recept ben3.:-) Už teď vím, že jedna dávka (8 housek) je opravdu málo - příště zkusím dvě. Mám Moulinex, dala jsem program 6 - kynutá těsta a pak nechala hodinu kynout. Přišlo mi, že čím déle kynou, tím jsou lepší.

Ivkalbc 11.1. 20:18  

Skutečně výborné, přidala jsem nastrouhaný brambor, jinak bez úprav, dávám 5 hvězdiček!

scherrmartina 14.12. 22:05  

fakt moc dobry

Anndy 4.10. 18:01  

asi jsem se upsala v receptu, v originále je 1 vrchovatá lžička sušeného droždí, takže 1/4 čerstvého + možná kousilínek

shineon 4.10. 11:23  

jak je to s droždím? lžička sušeného je přeci jako 1/4 čerstvého, i to množství mouky tomu napovídá, ale aby mi to pak vykynulo?

andina3 3.7. 14:28  

Jsou moooc dobrý,právě jsem je dopekla..

Lentilka11 16.6. 22:03  

Sou opravdu vynikající,skvělé no mnam,odpoledne sem upekla první a všechny se hned snědly,tak ted peču další na ráno,chválím.

Skjaninka 5.6. 17:00  

Super recept.....a hlavne dlho cerstvééé....robila som housky, a zrovna mi pekáren spracúvá cesto, tak budú bagetky....:-)

marbes 2.6. 9:30  

Jsou skvělé!!! Pro toho, kdo rád tmavé pečivo, tak doporučuji. U nás ho baštím jen já s dcerou, tak jsme si napekly houstičky i na mrazák a máme je pak jak čerstvé :-)

AliceD 24.5. 20:52  

Dnes jsem je vyzkoušela a jsem s receptem moc spokojena. Udělala jsem 12 bochánků, ale připadaly mi moc velké, tak příště asi udělám 16.

Betty9 12.5. 9:23  

Udělala jsem z těsta 4 malé záviny k večeři. S těstem se dobře pracuje. Velmi dobré!

jakubi 27.3. 9:53  

Přidávám se s chválou, dělala jsem včera. Těsto bylo super akorát, nic jsem nemusela přisypávat a pracovalo se s ním jedna radost. I kolegyním v práci chutnaly. Dovnitř i navrch jsem dala dýňová semínka a motala jsem do kytičky.

kopretinnka 11.3. 17:01  

další skvělý recept,jestli vydrží měkké do druhého dne nevím,jen se po nich zaprášilo,takže snad to zjistím příště :)

Zdendax 28.2. 10:42  

Jsou výborné a měkké i druhý den! Jen jsem je pekla na víc stupňů a déle. Nemají chybu!

Lillu 25.2. 19:42  

Tak jsem je pekla,protože je tu psáno ,že vydrží a netvrdnou,no nezjistím to,protože jsme je už snědli a to během chvilky,takže velká pochvala:)

Marsel 12.2. 10:52  

jsou naprosto super!!!

marika77 27.1. 19:53  

Dnes jsem je vyzkoušela a jsou vážně dobrý.

hadrfakrova 3.9. 9:25  

super recept, jsou měkounké i druhý den.Dýl u nás nevydržely

Marsy 72 22.5. 12:24  

omlouvám se za překlep tedy SUPER!!!!!

Marsy 72 22.5. 12:23  

Mňam mňam jsou seper dobrý a opravdu vydrží dlouho měkké.Tedy když se dřív nesnědí.Doporučuji

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.