0121. výborné mazance od ben3


foto: ben3
121.mazance

Autor: ben3
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml mléka
1 žloutek
125 g rozpuštěného másla
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
50 g cukru
2 vanilkové cukry
trochu soli
citrónová kůra
větší 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme mandle a rozinky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme bochánky.
Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout minimálně 45 minut.
Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem nebo rumem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C.
Hotové mazance ihned přendáme z plechu na mřížku.
Těsto lze použít i na vánočku.



foto: zulan
Mazanec od Ben3

foto: sagy-2
mazance od Ben3

foto: zulan
121 Mazanec od ben3

foto: rob1
121.mazanec od ben3

foto: Mystery.ous
121 Mazance od ben3

foto: Fikina
0121.výborné mazanceod ben.3

foto: skupinka
mazanec 0121

foto: Mystery.ous
0121 Mazance od ben3

foto: Inamka
0121 - výborné mazance od ben3

foto:

foto: skupinka
naše velikonoce

foto: IVČA-SUSOVA
0121.výborné mazance od ben3

foto: evoun
Maznec od ben,nakrájený

foto: rob1
121.mazanec od ben3

foto: Jehlička
Mazanec od Ben.

foto: StreLenka
0121 Mazanec

foto: Andinka
121. mazance od Ben

foto:

foto: Kirri
č.0121 výborné mazance od ben3

foto: lotka4
opět mazanec ale 0121

foto: Madlenka1
Mazanec č. 121

foto: Kirri
č.0121 voňavé mazance od ben3

foto: Andulka
0121-Výborné mazance

foto: didier
do

foto: budulinka2
0121. Mazance od ben3

foto: IVČA-SUSOVA
0121. výborné mazance od ben3

Názory čtenářů

Pejsek2 7.4. 22:47  

Dal jsem na rady a raději zdojnásobil cukr a ještě než vychladl, byla půlka prvního bochníku fuč - díky za recepis :)

Helenn 14.2. 8:47  

Dnes jsem pekla, dle rad jsem dala 100g cukru místo 50g,dobře jsem udělala ;-) Těsto výborné, vláčné. Pekla jsem v troubě.Děkuji.

Petra 23.11. 3:10  

nemůžu spát, a proto právě zadělávám těsto... jsem moc zvědavá, jestli těsto při kynutí nepřeteče formu pekárny. Max. hmotnost mé pekárny sencor je totiž jen 900g :)

MoniKoli 8.1. 12:23  

povedl se, výborný

Kamila 15.10. 16:56  

Dobrý den, jsem začátečník mužů si udělat těsto a dat do ledničky .. Upéct druhy den?

Sonička 21.7. 11:40  

Na netu je jich hodně, ale tenhle opravdu nemá chybu, krásně jemný a vláčný i za dva dny, jenom pečení v pekárně na světlou kůrku, jinak o.k. doporučuji

Mishule78 25.12. 8:44  

Andy no susene drozdi tak asi proto:o(jako ale spatny nebyl ale suchy hned druhy den.

Anndy 23.12. 19:49  

Mishule78 - špatné droždí nebo příliš těžké těsto

Mishule78 23.12. 17:05  

NO tak me se teda vubec nepovedl, nevykynul v pekarne takze mam z toho dva takove zdrcle koule....cim to je nevim, ale pekarna mi funguje dobre.:o(

Petousek 12.4. 4:31  

Opravdu skvělý recept, akorád se mi připálil. Nejprve jsem ho pekla na 180 10 min a po té jsem teplotu stáhla jak je uvedeno a asi podalších 7 min už byl ,,na krásu". Poraďte jak ho pečete. Díky

Ivon 9.4. 7:48  

Mazanec se mě moc povedl, vlastně jsem dělala dva. Je to úžasný recept, autorce patří velký dík. Jiný už asi nebudu péct.

lotka4 8.4. 13:16  

zkoušela jsem tento mazanec a těsto úplně skvělý nakynul až k víku pekárny ,připečení trošinku splaskl ,protože jsem pootevřela víko ,ale byl bezvadný -super recept

Adlinka 27.3. 22:14  

dobrý den dámy pekařky! Taky jsem se letos odhodlala k prvnímu mazanci, poprvé kynuté těsto... a vypadá to, že to není zase taková sranda :-) můj první pokus teď zrovna sedí u topení a kyne a jsem zvědavá, jak dopadne... ale mám takový pocit, že to na první pokus nebude nic na chlubení :-)
našla by se mezi Vámi zkušenými taková, která by tento konkrétní recept dokázala napsat polopaticky pro skutečného začátečníka? Od A do Zet? :-) včetně kvásku, kolik čeho kdy a jak? narazila jsem tady např. na to, že se dává do trouby při pečení kastrůlek s vodou..? Cenné fígly Vás zkušených kuchařinek pekařinek jsou prostě nenahraditelné.... :-) předem děkuji

Kirri 18.11. 20:28  

Výborný recept,nic se nemusí dosypávat,je skvěle vychytaný.Jen cukru dávám 100g ale jinak je výborný!!!!

Muffinka 30.10. 9:32  

Tak chuťově opravdu výborné, příště zkusím vychytat líp to kynutí :-)

Muffinka 30.10. 8:38  

Andy, může to být tím dlouhým kynutím... Nechávám to kynout dýl, to je fakt, díky moc, ještě mě napadlo že to může být ve větším teple než by bylo třeba. Díky, příště to zkusím nechat míň kynout :-)

Anndy 30.10. 8:26  

Muffinka - zkus víc "utáhnout" těsto. Zapracovat o malililinkato víc mouky, aby těsto drželo. Nenecháváš zbytečně moc dlouho kynout? Pokud je těsto překynuté, může se po teplotním šoku rozjet.

Muffinka 30.10. 8:06  

Holky jak t o děláte že vám to tak hezky nakyne? Já cokoliv peču v troubě se rozleje a je z toho placka :-(

Anndy 11.4. 10:10  

Radka Dufková - já hrnek s vodou nechávám v troubě při každém pečení kynutého těsta

Radka Dufková 10.4. 11:16  

dobrý den,dneska dělám tyto mazance podruhé,poprvé jsem ho upekla v pekárně,dneska chci zkusit péct v troubě,dala jsem program těsto a čekám,v pekárně se mi naposledy moc povedl a byl vynikající ale byla to kostka,hrozně se mi líbí ty bochánky,doufám,že se mi taky tak povedou,chtěla jsem se jen zeptat,dává se taky při pečení v troubě dolů kastrůlek s vodou,nebo nemusí????Omlouvám se,jsem pekařka začátečník

Sunflower 12.2. 21:28  

Děkuji za skvělý recept

Anndy 9.11. 9:17  

Glosterka - děkuji

Glosterka 8.11. 22:56  

Ďakujem Ti milá Anndy za radu. Ja používam sójové mliečko všade - do varenia aj do pečenia. A zalievam sa ním. :-)
To ma mrzí, že má Tvoja dcérka takéto problémy. :-(
Už sa teším na tie mazance. Nejedla som ich 6 rokov!!!
Pozdravujem Ťa a prajem Ti všetko dobré, aj dcérke! :-)

Anndy 8.11. 16:53  

Glosterka - určitě můžeš, kolik kravského mléka, tolik sojového. Mám s dcerou stejný problém.

Glosterka 8.11. 15:19  

Ahojte! Toto vyzerajú byť parádne a výborné mazance :-). Môžem spraviť cestíčko zo sójového mlieka? Mám alergiu na kravské...

Hanka316 2.10. 19:05  

Skvělé,všem moc chutnalo!!!

skupinka 6.4. 17:03  

Tento recept nemá chybu, zkoušela jsem i s herou a více cukru jsem dala také a je to super!!!
Ale i klasický s máslem je moooc dobrý!!!
Už jiný nedělám.

jajka66 6.4. 10:24  

Letos jsem se rozhodla upéct mazance a zkoušela jsem tento. Výsledek byl vynikající, všichni se jen oblizovali. V pátek jsem pekla ze tří dávek a v neděli ještě jednu, protože již nebylo.

Marcela74 4.4. 16:29  

Tak jsem dnes zkoušela péci mazanec dle veru.s z 18.12.. Byl moc výborný. Jen jsem dala o půl lžičky více droždí. Doporučuji!!! Byla to mňamka.

kakas 3.4. 13:16  

Pekla jsem ze dvou kil mouky:o)))a porůznu rozdala.Všichni se jen olizovali.Přidala jsem ještě rum.Naprosto perfektní těsto a vynikající výsledek.Moc děkuji za naprosto úžasný recept!!!!!!!!!!!!!!

Fikina 17.3. 22:22  

Musím moc pochválit.S těstem se krásně pracuje,při pečení voní celý byt.Jen jsem podle vaších rad přidala 50g cukru,lžičku soli a místo másla dala Heru.Mazanečky nadýchaný jak peříčko.Vydrží krásně vláčný.Díky moc.Všem doporučuji.

Aady 13.3. 10:21  

Koukám tolik kladných odpovědí.Tak na Velikonoce upeču

Romca.KD@seznam.cz 10.3. 15:08  

Tak jsem narazila na tento recept a tak mě tady ty názory naladily,že už jdu taky na to.

Mystery.ous 28.2. 20:17  

Provoněly krásně celý dům, s těstem se výborně pracovalo.

Akita.1 7.12. 6:21  

Podle tohoto receptu pečeme vánočky a mazance už spoustu let, jen mám na půl kg.mouky 12dkg cukru a půl č.lžičky soli,jinak je recept stejný a je výborný.

ivos 25.11. 13:34  

Delal jsem tento recept poprve a hned se povedl. dik!

Evisa 14.11. 23:41  

no ještě, že jsem to dopekla kolem půlnoci, jinak bych snad snědla celý mazanec na posezení, takhle jsem si s výčitkami 3x odkrojila :-)) VYNIKAJICÍ!!!

sluníčko31 25.10. 20:50  

supr těsto už jsem z něj dělala mazanec a dneska poprvé v životě vánočku nadýchaně jako peříčko,jen musím dát víc cukru je málo sladká....dala jsem tam kandované ovoce rum rozinky jen mandle jsem nenašla ale přesto je to mnamka...

juhu 24.9. 19:38  

tak vleze :) a je opravdu super - nadýchaný jako peříčko, voňavý a dobroučky. Recept jsem nechala beze změny, jen jsem dala 70g cukru, myslím, že by nám stačilo i 50g.

Věrka 23.9. 23:02  

Vleze se mi tento mazanec (i upečení) do pekárny pro chleba max. 900 g???

Radka 7.9. 8:34  

Tento recept je naprosto vyníkající. Dávám dvojitou dávku cukru a když mám, tak přidám kandované ovoce, čokoládu, oříšky a nemá to chybu. Pekla jsem jej už minimálně 6x a vždycky strašně rychle zmizí. Díky za báječný recept!!

Lucka FL 3.8. 14:43  

Ahoj, tenhle recept je naprosto bezchybný! Nejraději mám mazance s marmeládou - rozdělím na dvě části, vyválím na plus minus obdélník, pomažu marmeládou (angreštovou :-) ) zatočím, svinu do většího uzlu a dám jim 30-40 minut kynutí. Prostě bomba :-)

avr 19.7. 16:03  

Tento mazanec nema chybu, fantasticke cesto, super sa s nim pracuje, odporucam!!!!!!!!!!!!!!

IvNiMaDaPe 28.5. 14:40  

Chtěl bych se zeptat na jaký program bych mohl péct tento mazanec v pekárně UNOLD 68415. Díky

Janushka 4.5. 18:00  

Opět peču mazanec..přidala jsem kandované ovoce a jsem si jistá,že do rána nevydrží! Je to bomba!!

Deshalb 13.4. 10:18  

Těsto na mazance je super,pekla jsem mazanec poprvé a nemá to chybu.

lebahu 12.4. 19:29  

Dala jsem 80 g cukru, je vynikající!

slavka.t 12.4. 16:30  

Dnes jsem tento mazanec pekla prvně. Přidala jsem trochu cukru navíc a místo rozinek jsem dala nakrájené sušené meruňky. Je to lahoda.

jannka75 12.4. 14:57  

Dopečeno před chvílí a už téměř půlka jednoho snědená,místo másla jsem použila sádlo a část hladké jsem nahradila celozrnnou a super,je krásně nadýchaný.

Jannka 11.4. 23:06  

Tak je upečeno a i snědeno a chce to fakt víc cukru,jinak to nemá chybu.

Jannka 11.4. 17:15  

Právě zadělávám,tak jsem zvědavá,jak dopadnou.Dělám je prvně,vždy jsem kupovala,ale teď za ty peníze už teda ne,na co bych tu pekárnu měla.

duli 9.4. 18:25  

Takže jsem ho pekla znova,přidala jsem sůl/dala jsem 1 lžičku/ a taky jsem přidala cukr-70g.A nemá chybu!!!! Jen ještě trefit čas.

markyta1 8.4. 11:42  

výborné těsto-jen jsem zapoměla přidat mandle,ale jinak je mazanec opravdu skvělý.

Halintoa 4.4. 18:23  

Cesto je fantastické, robím ho na striedačku s mandlami a sušeným ovocím:o).

KvietinkaLC 2.4. 18:55  

Tak tento mazanec nemá chybu! Iný už nerobím. Zjedli sme ho na posedenie. Zmeny oproti originál receptu: 10 PL cukru, bez citrónovej kôry. Piekla som v pekárni Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette na programe 4 (sladký), váha 1000 g, kôrka: svetlá.

duli 27.3. 21:42  

Tak jsem zkusial tentokráte tenhle mazanec a těsto je výborné.Pekla jsem ho normálně v troubě,ale nějak se mi rozkleslo do šířky,jsou nízké.špatně jsem snad zpracovala?Nebo moc droždí? No uvidím.Až se dopečou,vyfotím a dám sem.Ale voní to tu!!!

Anndy 27.3. 11:23  

endyhu - veškeré pečivo, které se bude péct v troubě musí být před pečením - po vytvarování, umotání...dostatečně nakynuté a MUSÍ se dát do vyhřáté trouby!
Proč těsto nekyne - příliš husté, ale spíš delší dobu otevřené droždí. Já peču pouze z čerstvého, respektive mraženého droždí:
ZAMRAŽENÉ DROŽDÍ
koupené kostky čerstvého droždí nakrájím na 1/4 (pomocí režné nitě), oddělím, naskládám do plastové krabičky s víčkem a dám do mrazáku.
Pokud jdu péct, vytáhnu droždí, kolik potřebuji a ještě zmrzlé dávám do mouky + 1 lžičku cukru a zahrnu moukou.
Hodně rychle povolí a těsto nakyne tak, jako s čerstvým!
Pozor - u pekárny bez předehřevu (např.Moulinex XXL,…) bych droždí nechala mírně povolit - se startem bych chvilku počkala.


Jak by mělo vypadat těsto: nesmí lepit, nesmí být příliš hutné....
jak nejenom na první chléb / klik
dole je video postup, kde je vidět konzistence těsta

endyhu 27.3. 10:08  

Ahoj Andy , chtěla bych se zeptat, zda když pečete v troubě, tak jestli ji na dokynutí předehříváte. A taky by mě zajímalo, kde dělám chybu při pečení vánočky a mazance: poprvé bylo kynutí úžasné, ale teď se mi několikrát stalo, že těsto nevykynulo. Přidávám rum a rozinky hned od začátku do hnětení. A ještě jeden dotaz: jaká má být správná struktura těsta? Děkuji Endy

natka2 24.3. 12:17  

Super a mňamozní,není co dodat.Těsto perfektní,jen jsem dala 100g cukru ale jinak žádné upravy, s rozinkami výborné. Pekla jsem to v moulinex XXl jako sladký chléb a jenom se zaprášilo. Moc děkuji za recept.

AVERENA 16.3. 8:28  

výborné, včera jsem pekla,přidala hrozinky,brusinky, mandličky..děti první nevěřícně pokukovaly,protože kupovaná jim nechutná a dnes ráno nezbyl z těch dvou bochánků ani kousíček..že by se to vypařilo?

FIS 31.1. 15:00  

Těsto mi vykynulo až moc-příště dám míň drořdí,nebo sušené.Jinak ale mazanec nemá chybu.Chuťově je to 1 !!!!!

Želka 28.1. 20:16  

Výborné cesto,krásne sa s ním pracuje.Mazanec a vianočka výborná.

PedroKV 12.1. 20:40  

Mazanec se povedl, super recept. Akorát by to chtělo na domácí pekárnu méně přísad, pekl jsem v Domo 3650 na program Ovoce a ořechy (3:37 celkový čas) a těsto pěkně vyběhlo nahoru. Nakonec jsem přidal ještě 12 minut a je to akorát. Aspoň máme (měli jsme) velký mazanec. Během hodiny je ho už půlka, já, manželka a tchýně jsme se trošku zakousli :-) Jo, přidal jsem polévkovou lžíci rumu. Rozinky jsem namočil do mléka, až si pekárna houkla o jejich přidání, tak jsem je tam nasypal. Dal jsem jich asi hrst, ale mohlo jich být klidně jednou tolik. Jo a pro ostatní amatéry, jako jsem já: nikde se nepíše, kolik té citronové kůry. Nasypal jsem zbytek, co jsem doma objevil, tj. necelou polévkovou lžíci a dosypal ji pomerančovou kůrou, protože citronová už nebyla. :-) Mazanec jsem si na památku vyfotil, protože jak už jsem řekl: je ho už jen půlka :-)

nejdeto 10.1. 12:49  

Řeknu to jednoduše. Jsem nadšená tímto receptem.. Krásné těstíčko. Opravdu výborné mazance. Jen se po nich zaprášilo.

Rusalka 2.1. 22:17  

Vybrala jsem si tento recept a půjdu ho hned vyzkoušet,tak pak dám vědět,jak dopadl.

ben3 23.12. 8:06  

jířa35; bez problémů se ti to vejde, je to z půl kila mouky. Akorát to tak krásně kyne. Dneska jsem pekla vánočku.

alus.s 21.12. 22:27  

vynikající recept, těsto suprově vykynulo pomalu až k víku, dala jsem 60g cukru, pekla na program sladký. Určitě znovu upeču.

jířa35 20.12. 22:21  

Holky,vejde se mi tato dávka do Siesty? A pokud chci zpracovat těsto a pak z toho udělat vánočku,chápu správně prog.Příprava těsta a pak už si dělám ty své copánky? Moc prosím,písněte mi to někdo do vzkazíku.Omlouvám se,ale začínám...Děkujuuu

veru.s 18.12. 21:01  

Tenhle mazanec/vánočka se v naší rodině s malou obměnou peče už celé generace. U nás je to: 230ml mléka, 125g másla, 1 celé menší vejce + 1 žloutek, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250g hl. mouky, 250g polohrubé mouky, 1 ČL soli, 2 ČL droždí, rum, mandle, rozinky, vejce na potření. A je to lahůdka :-)

Very 13.10. 11:58  

Tak tento mazanec je naprosto dokonalý. :-) Krásně voní, nakyne tak, že skoro vyleze z formy, je úžasně nadýchaný, no prostě paráda. Pekla jsem v sobotu a dnes pro velký úspěch znovu. Jedinou změnu, kterou dělám je, že dávám dvojitou dávku cukru a přidávám lžičku rumového aroma pro vůni. Pekárna Moulinex, program 4 - sladký, velikost 1000g, kůrka střední. Všem doporučuji.

110864 10.10. 13:51  

Tak tento recept nemá chybu.Opravdu vynikající mazanec,jen se po něm zapráší.Již jsem pekla několikrát a nic bych neměnila ani na poměru cukru,je akorát.Mouku dávám 250g hl.a 250g polohr.amísto ´másla používám heru.Já ale zadělávám všechno sladké pečivo herou.Ještě jednou dík za receptík-super!

Anndy 1.10. 21:55  

David - klidně půl na půl

David 1.10. 21:07  

Anndy - jaký dáváte poměr mouky?? v receptu je uvedeno 500g (hladké a polohrubé), kolik mám dát jaké?? a droždí sem dal akorát

Anndy 1.10. 19:37  

David - špatná konzistence těsta nebo moc droždí?

David 1.10. 19:04  

zkusil jsem ho upéct v pekárně, je vynikající, akorát byl uprostřed propadlý, může mi někdo poradit, v čem je chyba??

lumir 11.9. 20:58  

Těsto je vynikající,mazanec nadýchaný,jen bych přidala příště trochu víc soli. Nakynul až pod víko,před pečením potřela medem a posypala mandlikama. Děkuji za výtečný recept!

jarunat 24.8. 20:42  

To je pohádka, měla jsem jen maloučko rozinek tak jsem dala sušené brusinky a pár těch namočených rozinek s troškou rumu po zapípání a pekla jsem na speciálu. Je tam jen kousíček a nevím nevím jestli zítra urvu kousek do práce. Díky

Keira 13.8. 13:07  

Tak podávám hlášení,a asi nic nového nepovím,jen to, že je opravdu úžasný a povedl se natošup,nakonec jsem ho upekla v pekárně,bez háku na program sladké a je vynikající,po chvilce po něm nebyla ani čichová památka :o)) Doporučuji a děkuji !!!

Keira 12.8. 10:19  

děkuji Andy,dneska se na to vrhnu tak snad se zadaří,pak dám vědět jak to dopadlo :o)

Anndy 12.8. 8:50  

Keira - určitě ano, akorát bych dala kůrka Světlá

Keira 11.8. 10:35  

Ahojky,mám dotaz....chtěla bych ten mazanec zkusit péct normálně v pekárně,mám tam dát místo programu těsto,základní jako na chleba? Děkuji :o)

hafunda 27.7. 12:50  

Bení, suprovej, skvělej receptík. Zrovna zadělávám těsto, teda pekárna:-) a udělám z něj honzovky :-)

Anndy 24.7. 18:00  

vynikající těsto na mazance i vánočky

blizenec 23.7. 20:40  

moc dobrý mazanec..

Mellinda 26.6. 21:10  

Recept je opravdu super. Můžu všem doporučit. Není moc sladký a navíc se vždy povede. Pekla jsem již několikrát.

Reiki 31.5. 11:42  

Skvělý recept, bezvadné těsto.Cukru pro nás akorát.

Sabrila 23.4. 20:35  

Výborný a sto lidí sto chutí, mě se zdálo cukru dost.

Gabča.H 15.4. 11:36  

ahoj, dělala jsem ho a je dobroučký snad ho příště stihnu vyfotit. Dala jsem taky víc cukru.

gabina.v78 2.4. 16:44  

Tak tenhle je fakt vynikající

žůža 1.4. 17:27  

Zrovna jsem vyklopila těsto z pekárny,je skvělé nemá chybu,jenom si myslím,že bude mazanec málo sladký,mám recept,který jsem pekla léta a tam je cukru jednou tolik a nezdál se nám sladký.Za chvíli ho šoupnu do trouby a pak napíšu jak se mi povedl.Zatím ahojky všichni!!

Betty9 23.3. 16:04  

Taky už jsem je pekla po týdnu podruhé. Vynikající. Těsta je pro Siestu hodně, trochu odeberu a udělám malý bochánek v troubě. Zbytek má pak v pekárně pěkný nepřeteklý tvar.

matahari 23.3. 15:48  

Tak jsem se pustila do mazanců a musím říct, že jsou vynikající. Zadělávala jsem na dvakrát a byla radost po vykynutí s těstem pracovat. Dala jsem je pak do trouby a pořád sledovala, jak se krásně pečou a kynou. Ještě teplý mazanec pomalu vzal za své. Už máme jenom kousek, tak asi zase zadělám na nový.

Eliška. 22.3. 15:17  

Ahojky všichni. Tak teď jsem dodělala mazanec a šup s ním do trouby. Musím tento recept moc pochválit. Jak jsem jej vyklopila z pekárny, tak kdybych si neposypala ruce moukou, tak by to vůbec nevadilo, protože těsto je tak skvělé, že se vůbec, ale doslova vůbec nelepilo. SUPER! Děkuji, doporučuji všem!!! Už se těším, až si uvaříme kafčo a zbaštíme ho. Dcerka mi pomáhala, tak se prý taky těší.

Ronjja 22.3. 8:56  

taky dávám víc cukru

Betty9 18.3. 14:33  

Přidávám cukr, jinak VÝTEČNÝ!

Magdalene 17.3. 18:20  

peču jen podle tohoto receptu a doma chrotají vždycky blahem

Raďaska 17.3. 11:43  

testo je fajn, jen pro zmenu musim pridat vice soli :-D

feliberi 6.3. 15:42  

mazanečky jsou výborné, jen musím příště přidat trochu cukru, podle mojeho je to málo sladké. Stačí asi 5dkg

jolisek 19.2. 21:46  

Těsto je úžasné!

mindas 7.2. 12:52  

skusím,líbí se mi recept

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.