0119. koblihy od daililie


foto: Želka
0119.koblihy od daililie

Autor: daililie
   Hodnocení: 93%  


Suroviny:
cca 200 ml mléka
50 g másla
50 g pískového cukru
špetka soli
4 žloutky
2 lžíce rumu
500 g hladké nebo polohrubé mouky (můžeme 250 g hladké mouky + 250 g polohrubé mouky)
35 g droždí čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vyválíme a naznačíme pomocí tvořítka na koblihy nebo skleničky kolečka, na ně dáme kousek marmelády, přiklopíme vykrojeným kolečkem a okraje přitiskneme a vykrojíme.
Necháme na vále ještě chvíli kynout.
V dostatečném množství tuku, aby koblihy při smažení plavaly, smažíme

Ilona: RADA, aby se koblížky při smažení neotvíraly (Ivanika)
Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
119.koblížky plněné hořkou čoko na vaření

foto: PR0VIEW
Koblížky

foto: dajano
119.koblížky

foto: Marcela54
Kobližky se sojovou moukou

foto: Renulek
Koblihy č.119

foto: Akita.1
koblížky č. 119

foto: Alena1167
119.koblížky

foto: eiculinda
koblížky č.119

foto: Kuchařík
119.koblihy

foto: berusmamka
Koblížky podle 0119. - naše první

foto: klara3009
119 koblihy od daililie

foto: gagabik
0119 koblihy od daililie

foto: vladka
119 koblihy

foto: Andulka
0119-koblihy od daililie

foto: angels
opět koblížky,tentokrát č.0119,plněné nugátem a jahodovou marmeládou.ty levné a jednoduché koblihy jsem dělala poprvé a naposledy.tady s těma se nedají vůbec,ale vůbec srovnat

foto: Jajinka.J
Koblihy od Daililie č.0119

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
119. koblihy od daililie

foto: Kirri
č.0119 koblihy od daililie

Názory čtenářů

Martinka 7.5. 12:30  

Jsou skvělé,dělám po několikátý

Ivik 27.3. 13:28  

Tak jsem je dnes dělala poprvé - jsou výborné. Mohu se jen zeptat, nemám friťák - smažíte je na vařiči na pánvi (aby plavaly) nebo ve vyšším hrnci?

petra 8.2. 17:52  

super recept, vyborné koblížky, snad vydrží do rána

Veronika 16.2. 14:28  

Jsou super dneska delam dalsi varku :-)

Míša 18.9. 18:27  

byli víborné ... A doporučuji k tomu horké čokoládové KAKAO A VYHCUTNÁ TE SI TO JEŠTĚ LÍP !

Huriva 26.7. 20:46  

Jsem zapomněla dát cukr,tak jsem udělala něco jako šišky,smažila ve fritéze a obalila ve skořicovém cukru.Bylo jich teda mnoho:-)Příště z poloviční dávky,kdo se s tím má v tom vedru smažit:-)

Lucie 16.6. 10:38  

Dnes jsem dělala koblížky podle tohoto receptu a už ho mám v oblíbených.jsou výbornéééé.

vixen 8.4. 23:55  

super, díky! jen není dobré dávat "tekoucí" marmošku - měla jsem domácí od rodičů - marmoška téměř všechna vytekla už v průběhu kynutí, a pak pečením. Ale těsto teda vynikající! se zbytkem jsem udělal tzv. uzly a jen pocukrovala - jak z pekárny!!! doporučuji!

jinak těsto jsem vyválela na tak cca 0,5cm, ono tto pak ještě nakyne. Naznačila jsem si kolečka po celém vyváleném plátu a do půlky dala marmošku a druhou vykrojila, jen ty kolečka jsem trošku po obvodu "rozplácla" a pak přiložila na naznačené kolečko s marmeládou a vykrojila. Jen díky té blbé tekoucí marmeládě se mi to rozklížilo.

Anndy 3.3. 15:26  

doporučuji přečíst:
jak nejenom na první chléb

Anndy 3.3. 15:25  

Veru - suroviny jdou do pekárny tak, jak jsou napsány v receptu

Veru 3.3. 13:07  

Jaký je prosím postup přípravy těsta? Nikdy jsem s droždím nepracovala. :-(

T33 10.11. 21:14  

výborné jsou moooc dobré.diky

Anndy 19.5. 11:36  

Helka16 - smažím ve friťáku, takže na kamnech víc oleje a zprudka

Helka16 19.5. 8:58  

poradíte mi, prosím někdo, jak je mám smažit? Spíš zprudka na vysoký stupeň nebo pomaleji? Nemám s tím, žádné zkušenosti. Díky

Hanka+L+A+V 25.2. 22:44  

Vynikající recept! Koblížky krásně nadýchané a přímo žravé! Dávám jedničku s hvězdičkou! Určitě budu dělat často!

Gabi 25.8. 21:31  

Byl to první recept v nové pekárně a SUPER:-)

berusmamka 4.3. 20:21  

Jsou úžasné...už nebudeme péci obden vanilkový oblak..nyní to budeme střídat i s koblížkama :-))

klara3009 4.3. 20:01  

souhlasím - jsou výborné, mléka stačilo 150ml a těsto bylo akorát, jen se po nich zaprášilo...

eiculinda 27.2. 19:03  

koblížky se povedly, jsou výborné, jen jsem přidala ještě trochu citronové kůry.....

Mykes 27.2. 18:55  

Tak koblihy naprosto super!!!Dělala jsem je z poloviční dávky,kdybych náhodou musela vyklápět do koše.Ale nemusela.Předpokládám,že nedožijí rána.Opravdu výborné.

Alena1167 27.2. 9:56  

Dávala jsem taky jen 21 g droždí, víc rumu - 3 lžíce a jenom 3 žloutky, byly výborné!!!

Anndy 25.2. 16:57  

Mykes - cca 1cm?

Mykes 24.2. 19:02  

Ahoj.
Prosím o radu,jak vysoké má být těsto,když ho vyválíte,
Díky Radka

Dag-mar 23.2. 19:24  

Krásně se mi povedly. Dělala jsem je včera, pár jich zbylo na dnes a pořád jsou vláčné.
Zatím nejlepší, co jsem dělala. Asi už nebudu jiné zkoušet.

Želka 23.2. 17:47  

Výborné!!!

Aleona 23.2. 11:23  

Výborné koblížky,jen jsem dala o trochu méně droždí (pul kostky)a trochu mouky dosypala.Jen se po nich zaprášilo

I.v.k.a. 14.1. 8:15  

Byli výborný, ale víc mi chutnali, když se udělali bez marmelády. Byli líp nakynutý a takový plný (motánky-viz.moje foto). V některých koblihach s marmeládou jsem měla vzduchovou bublinu...ale těsto vynikající!!!!! :-)))

gapka 12.1. 23:04  

:-) priblizne, tak to jo. Budu koukat, kde je kopecek:-))) diiky, Anndy!

Anndy 12.1. 17:44  

gapka - uprostřed budeš mít marmeládu, takže tak přibližně budeš vědět, jak vykrojit

gapka 12.1. 17:33  

Takovy trapny dotaz: kdyz naznacena kolecka prikriji druhym platem, jak budu vedet, kde mam tu marmeladu = kde mam vykrajovat naostro??

Anndy 24.7. 18:02  

vynikající koblihy, smažila jsem v hrnci (jindy ve friťáku na nejvyšší stupeň). Místo másla jsem dala 10g oleje a 40g sádla.

EvikP 3.3. 23:32  

výborné...

bulisak 31.10. 16:43  

vyzkoušeno - jsou moooc dobré, hned byly pryč!! :-)

PŠENČICE 18.3. 13:25  

perfekt,zítra vyzkouším

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.