0099. masopustní koblížky od Zorčina manžela


foto: Zorka.
Koblihy 5 č. 99

Autor: Zorka. - další recepty
   Hodnocení: 91%  


Suroviny:
300 ml mléka
špetka soli
3 lžíce rumu
100 g másla
8 žloutků (rozšlehat ve změklém másle)
3 lžíce moučkového cukru
400 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
1 kostka čerstvého droždí (42 g)
marmeláda na plnění


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Půl hodiny před skončením programu ale už těsto poleze z pekárny (viděla jsem na vlastní oči :-) Podle mého by stačilo těsto z 1/2 dávky.
Na fotce nejsou zdaleka všechny koblihy
Po vykynutí těsto propracujeme, vyválíme asi na 1 cm silnou placku a vykrájíme skleničkou kolečka, naneseme marmeládu, nejlépe meruňkovou, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme a přesahující těsto vykrajiovátkem nebo skleničkou odkrojíme.
Ještě chvíli necháme kynout, pak smažíme na vrstvě tuku (nejlépe ve fritéze), aby v něm koblihy plavaly.
Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené pocukrujeme.



RADA, aby se koblížky při smažení neotvíraly (Ivanika)

Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka,ale pouze si je lehce na těsto skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme skleničkou nebo tvořítkem na koblihy kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.


foto: lencadv
koblížky 099

foto: avr
0099 koblizky

foto: vladka
99 koblihy

foto: avr
0099 koblizky

foto: Janca11
Masopustní koblihy od Zorčina manžela 99

foto: skupinka
koblížky 0099

foto: PUPÍNA
koblížky č.99

foto: Marky..
mini koblížky č.99

foto: kuli1
0099.masopustní koblížky od Zorčina manžela

foto:

foto: mlíčko
99. masopustní koblížky od Zorčina manžela - 1/2 dávky

foto: pule
koblíšky č.0099 + bábovka od berusmamka

foto: Ivča69
č.0099 Koblížky od Zorčina manžela :-))

foto: Lida008
koblihy č.99

foto: ivulka6
č.99 masopustní koblížky od Zorčina manžela

foto: Ronjja
č.99 koblížky od manžela Zorky

foto: mohrovka
99 Koblížky

foto: Sherry2
0099. Koblížky od Zorčina manžela

foto: berusmamka
Dnešní pečení..0099.Koblížky

foto: jajiti
Koblížky č. 99

Názory čtenářů

Bubetkaa 5.4. 11:11  

Prosím na kolik stupňů a jak dlouho smažit?
Děkuji

T33 23.3. 9:44  

Těsto se mě trošku lepilo ale koblihy super !Diky

rhody 18.2. 20:01  

Poraďte mi někdo, prosím....dal jsem jahodovou marmeládu a koblížky, i když z venku nádherné, uvnitř úplně duté s vyjímkou marmeládového patra uprostřed. Čím to je????
Těsto krásně vykynulo a koblížky bez marmelády byly OK. Fritéta eta na 170 st.???

vavano 9.2. 18:16  

Fakt jsou moc dobré :-) Těsto se mě teda trošku lepilo ale koblihy super ! děkuji

Anndy 2.8. 18:16  

Lasix - super!!!!

Lasix 2.8. 8:31  

Andy - děkuji za odpověď.
Rum jsem nakonec dala, nebyl tam vůbec cítit. Pochopila jsem, že je to spíš složka proti nasávání oleje... :-)
Udělala jsem koblížky z poloviční dávky, ale musela jsem hodně při míchání přisypávat mouky. Přesto bylo těsto úžasně vláčné, nadýchaně, voňavé. A to dokonce s čersvými droždí (hurá, konečně první úspěch). Koblížků bylo 13 a byly opravdu úžasné, jen se po nich zaprášilo. Už nikdy víc koblihy z obchodu... :-)
Děkuji za receptík a všem za přínosné komenty... ;-)

Anndy 30.7. 17:06  

Lasix - já se sušeným nejsme kamarádi. Oblíbila jsem si droždí čerstvé mrazit.
Rum vynechat

Lasix 30.7. 11:43  

Ahoj dámy, jakou máte zkušenost se sušenými droždí? A čím nahradit Rum, ten přímo nesnáším... :-) Díky

Lucie 26.6. 10:19  

Dneska je chci vyzkoušet, snad se povedou vypadají výborně, držte palce...:)))

Hanka 18.2. 11:17  

dnes koblížky dělám...dlouho asi nevydrží..jsou výborné ,nadýchané ,jemné,dávám jedničku s hvězdičkou

vavano 15.2. 12:15  

V sobotu je u nás fašank tak je zkusím :-) poprvé :-o)) mám z toho krapítko obavy :-)

Pavlína 5.5. 12:51  

Zrovna jsem dopekla a ochutnala.Jsou famozní.Lepší jsem snad ani nikdy nejedla :)))

a.d.e.a 13.2. 12:45  

dělala jsem je už hodně krát ale dnes jsem neměla čerstvé droždí tak jsem dala sušené. Zklamalo mě to a jak jsem se na ně těšila.

kuli1 21.2. 13:52  

Zapomněla jsem napsat,že z celé dávky jsem jich měla 32 ks.

kuli1 21.2. 13:52  

Skvělý recept.Koblížky nám moc chutnaly. Zaprášilo se po nich,jen tak tak jsem je stihla vyfotit. S těstem se dobře pracovalo. Dělala jsem z celé dávky a dala jsem sušené droždí 4 lžičky ,těsto opravdu utíkalo z pekárny.... Nakonec jsem smažila na pánvičce a ne ve friťáku...bylo to i tak rychlé!!!Díky za výborný recept.Zdravím...

Adika299 31.1. 10:53  

Piekla som včera prvý krát šišky(pampúšiky),boli super,robila som z celej dávky,dala som asi 4 lyžice pšeničných otrúb a len 1/4 droždia.Kysli trochu dlhšie asi o 1 hodinu.Pridala som do cesta ešte citrónovú kôru,čo im dá úžasnú chuť.Odporúčam vyskúšať.

skupinka 9.11. 12:05  

tak dneska jsem udělala koblížky z poloviční dávky. těsto se sice trochu lepilo,ale jinak jsou výborné...:-) Mám jich 11.Peču ted nějak často:-)

Janca11 20.9. 17:07  

Jsou vynikající.Dělala jsem z poloviny dávky a i tak byla pekárna plná těsta. Brzy budu určitě opakovat.

Zu21 6.7. 18:23  

Výborné doporučuji!!!!!!

Bosanova 26.6. 13:28  

Včera jsem je zkoušela, poprvé v životě jsem dělala koblihy a perfektní, doslova je sežrali a málem pochybělo. Navíc po vykynutí těsta je práce na cca 20 min. tedy blezková akce. Pravda, ještě musím vychytat to otevírání při smažení, lepila jsem je co to dalo a pár mi udělalo žabičku.

kicki 14.6. 19:25  

Naprosto dokonalé těsto! Včera byly koblihy sežrány na posezení, tak jsem dneska musela udělat ještě jednu várku!
Jen mi prosím poraďte, jak to mám udělat, abych v těch koblížkách neměla vzduchovou bublinu. Plním je před smažením podle zdejšího návodu, zvenčí vypadají nádherně, ale když kousnete uvidíte uvnitř díru jak vrata :-( Ale chutnají skvěle, jsem asi jediná, komu ta díra vadí :-D

Anndy 17.5. 19:40  

Janca11 - 1/4 čerstvého droždí = 1 lžička sušeného droždí

Janca11 16.5. 20:52  

Holky mám dotaz ohledně droždí,musí se dávat jen čerstvé? Já totiž používám jen sušené,nevím jak se pracuje s čerstvým.

zlata 9.5. 16:28  

šišky sú skvelé, len som mala strašne riedke cesto - to má byť také? Alebo je to tým, že som maslo roztopila? Nemá sa rozpustiť? Ale pridala som múku a aj tak boli vynikajúce, len sa tak za nimi zaprášilo. A to boli moje prvé šišky v živote.

avr 1.5. 11:56  

robila som z plnej davky, cesto som niekolkokrat davala naspat do formy tak kyslo, ale na chuti sa to vobec neprejavilo, koblizky, po slovensky sisky su vynikajuce, odporucam, diky za recept

berda78 22.3. 16:40  

Udělala jsem mini koblížky z půl dávky. Byly s povidly a jen se po nich zaprášilo. Opravdu skvělý recept. Jen jsem přidala více mouky. Jinak vše OK.

hanulinda 9.3. 23:05  

Jako dech.......... dělala jsem je taky s poloviční dávky a mám jich stejně plnej pekáč.....fakt nemaj chybu akorát je potřeba o trochu víc mouky, je třeba válet nižší těsto.....opravdu musíte vyzkoušet...............je to raz dva

Gabča.H 6.3. 14:41  

to je fotečka dnešního mého výtvoru, tolik jsem jich udělala z 1/2 dávky, těsto je opravdu výborné, dělala jsem některé jako malé langošky s jahodovou pěnou a na talířku je pár plněných marmeládou, já jsem těch menších snědla 7, doufám že mi nebude blbě. Jsou fakt moc dobré. Teď čekám co řeknou na to děti a manžel :-). byly to moje první koblížky co jsem kdy dělala a povedly se hurá!!!

Kočkodlak 28.2. 17:57  

Včera nám přišla pekárna a dnes jsme vyzkoušeli tyto koblížky. Z poloviční dávky a pekárna byla i tak plná, přidali jsme jen mouku. Koblížky jsou excelentní. Děkuju za recept.

Jaaniinaa 19.2. 9:00  

Takže tytop koblížky nemají chybu,prostě jsem dělala z poloviční dávky a jen se po nich zaprášilo!!!Můj názor je,že jsou daleko,daleko lepší nežli z obchodu-prostě super mňamka,dala bych 10.hvězdiček:-))**********

Eliann 15.2. 17:16  

Urobila som síce len z pol dávky, ale sú vynikajúce a nadýchané. Urobila som k nim penu z bielkov a pochutili sme si.

Janiko1 13.2. 18:44  

Tak jsme dneska podruhé dělala tyto vynikající kobližky z plné dávky,jen jsme udělala napůl kobližky na ktré dávám pak povidla a tvaroh a z druhé půlky jsme točila uzlíky obalované v cujru a skořici.nemají chybu.

KvietinkaLC 10.2. 14:35  

Koblížky sú úžasné. Žiaľ robila som ich len z polovičnej dávky, čo bola radikálna chyba. Zjedli sa na posedenie :-).

ukcebarv 8.2. 12:06  

Moc děkuji za tento recept! Díky němu jsem vyhrála soutěž o nejlepší masopustní koblížek:-))))

lemulka 4.2. 19:42  

Koblížky jsou excelentní!!!!!!!!Akorát je třeba přidat víc mouky...jinak paráda

Lida008 31.1. 21:13  

Koblížky jsou vynikající.Bylo 40ks.ani jeden nevytekl,moc pěkně se s těstem pracuje.

lemulka 27.1. 12:31  

Zrovna koblížky zkouším, jen se chci zeptat - po upečení je propichujete špejlí nebo ne? Lenka

Janiko1 18.1. 22:40  

tak kobližky byly výborné už jiné dělat nebudu.Měly velký úspěch,jen se po nich zaprášilo.

Janiko1 16.1. 20:07  

manžel právě projevil přání ..koblihy..tak jdu mna ně podle tohoto receptu.

Linnda 10.1. 18:26  

Vynikající, doma jsem si šplhla:-). Dělala jsem z poloviční dávky, bylo jich 24 a plnila pudinkem a marmeládou.

modrina 8.1. 10:50  

Přidávala jsem trošku mouky, jinak podle receptu. Z půlky jsem jich měla 25 + ze zbytečku dvě kroucenky. Koblížky se mi sice neotevřely, ale dost jich popraskalo, takže olej se na tu vytékající marmeládu dost zlobil. :) Ale chuťově jsou výborné.

Anndy 3.1. 17:32  

petra - do pekárny Moulinex XXL by se těsto vejít mělo, ale jak je doporučeno, stačí z 1/2 dávky. Pokud necháš celou dávku a těsta je plná forma, přeruš program, těsto vyndej a zpracuj.
Program 13 - kynutá těsta.

petra 3.1. 8:45  

A na jaký program v pekárně necháte kynout,mám moulinex xxl a nejak se mi nevede. Díky za radu.

Majka68 25.12. 18:51  

výborné

Anndy 24.7. 18:05  

úplně naprosto skvělý! Dělala jsem z 1/2 dávky, měla jsem 18ks. Některé jsem plnila borůvkovým džemem, jiné kostičkou čoko na vaření

Jana&3 22.5. 17:21  

Výborný recept, dělala jsem jen z poloviční dávky, pak z poloviny koblížky a z poloviny jen šišky obalené v cukru (část rodiny jaksi o koblížky nestojí). Všichni si pochutnali.

sanderjil 12.4. 22:43  

tak vážení koblihy jsem dělala dnes poprvé jsou super...ale má to jednu chybu už jsou pryč,dostala jsem velkou pochvalu

zvonecek.3 12.3. 19:46  

Zrovna jsem dosmažila, nevypadají jak ty vaše,ale chuťově jsou výborné.Nedělala jsem je v pekárně, jelikož ji nevlastním. Snad bude druhý pokus lepší. A jem se chci optat jestli je máte taky trochu duté a nebo jen já a něco dělám špatně.

Mrs.Baker 15.2. 22:38  

matlafousku,vlastní zkušeností jsem dospěla k závěru, že bezlepkové těsto nesnese několikarého hnětení a kynutí. Když jsem pekla v zapůjčené Eta Siesta BLP chléb za směsi na programu klasik (cca 3h20min), výsledkem byla nepoživatelná černá cihla, pak jsem vyzkoušela recept od Lenka74 č.307 na program sprint trvající cca 2h, výsledek byl výborný.BLP program u Moulinex XXL trvá taky jen 2h20min s vynikajícími výsledky.

matahari 15.2. 16:21  

Tak jsem dneska dělala koblihy, protože máme zítra u nás masopust. Jsou výborné, už jsem snědla 4 ještě teplé a musela jsem je uklidit, aby zítra masopustní maškary měly co jíst.

LucieLN 5.7. 16:23  

Tyhle koblížky jsou opravdu výborné. Dělala jsem taky z poloviční dávky a pekárna byla plná.

matlafousek 21.5. 19:22  

Měla jsem půjčenou Clatronic B2784 a pekla jsem bezlepkáč na program 6 asi 1hod.(hnětení a kynutí ) a pak jsem dala program na pečení. Chleba dostaly slepice nedal se jíst a to byl z chlebové bezlepkové směsi. Jsem z toho nešťastná, když vidím jak Vám pečení jde.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.