0077. irské bulky od zindule


foto: zindule
irské bulky

Autor: zindule
   Hodnocení: 38%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml vody a 2 lžíce Solamylu svaříme a necháme vychladnout
100 ml vody
2 lžičky soli
600 g hladké mouky (nebo 300 g pšeničné celozrnné + 300 g hladké mouky)
1 a 1/4 lžičky sušeného nebo větší 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat,rozdělíme na části a vytvoříme bulky, které obalíme jednou stranou v Solamylu a tou nahoru skládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 15 - 20 minut.
Hotové bulky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: jana308
irské bulky č.77

foto: verunka.nika
Irské bulky č.0077 od Zindule

foto: ivulka6
č.77- Írske bulky od Zindule

foto: zulan
77 irské bulky od zindule

Názory čtenářů

berunk 11.12. 18:56  

Jsou výborné,dělala jsem zkusmo jen z poloviční dávky,a hned zítra udělám z celé,páč za chvíli je těch pár kousků fuč..

Janulka 5.8. 12:14  

houstičky jsou výborný,pěkně křupavý,dělala jsem 300g celozrné a 300 hladké mouky,fakt nemaj chybu!
děkuji za recept

osma 28.2. 22:30  

Su to vyborne chrumkave zemle,mam uz v oblubenych.

verunka.nika 27.2. 12:50  

Dnes jsem bulky dělala z poloviční dávky a měla jsem 6 bulek a jeden závin plněný salámem a sýrem, těsto krásně vykynulo a pěkně se s ním pracovalo. Jsou křupavoučké a moc chválím recept :-)

jana308 14.1. 18:23  

krásně se spracovávalo těsto,rychle uépečeno-co dodat,prostě nádhera.

Anndy 26.12. 18:09  

jarina.mala - na našich stránkách jsou recepty pro domácí pekárnu, ale jasně, že se dají zadělat i ručně. Jen je nutno dát více droždí- tj. buď dle návodu na sáčku se sušeným droždím (jsou dva druhy 7g na 500g mouky a 11g na 1kg mouky) a nebo 1 kostka čerstvého na 1 kg mouky

jarina.mala 26.12. 14:04  

Ráda bych se zeptala zda recepty kde není podotknuto těsto v pekárně se zadělává ručně neb se může dát do pakárny. Jaina.mala

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.