0039. výborné dalamánky od sovicka16 - celokváskový


foto:

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 44%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml žitného kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
125 ml vody
3 lžíce oleje
1 lžička cukru nebo můžeme dát 1 lžíci melasy (kromě chuti dá pečivu i tmavší barvu)
2 lžičky soli
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
50 g žitné celozrnné mouky
kmín nebo lněné semínko


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto prohněteme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat a rozdělíme na 10 - 12 dílů. Z nich pak vytvarujeme dalamánky. Můžeme je dělat i šišaté. Dáme plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, po délce jemně nakrojíme a necháme pod utěrkou 15 – 20 minut kynout. Pomašlujeme vejcem rozšlehaným s troškou vody a posypeme kmínem nebo lněným semínkem.
Pečeme při 180°C / cca 27 minut. V polovině pečení je potřeme vodou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: udivena
39.dalamánky s kváskem

foto: Miri*
Dalamánky od Sovičky 39

foto: aluvi
039.dalamánky od sovicka16

foto: aluvi
039. minibagetky podle receptu od sovicka16

foto: janarhodes
039. VYBORNE DALAMANKY

foto: Kuchařík
39.dalamánky

foto: welkin
Dalamánky od sovicka 039.

foto: emmicka
celokváskové dalamánky č. 39

Názory čtenářů

Iva 8.1. 11:04  

Dalamánky vypadají báječně, kvásek mám , mouky taky. Jen malý dotaz jaké jsou druhý den (pokud zbydou). Děkuji Iva

Zaneta98 10.2. 21:13  

Vyzkoušeli jsme, tedy já jen do pekárny a zbytek má 12 letá dvojčata.Jsou opravdu výborné.Do těsta jsem přidala trošku melty a tou jsem je i potřela.

Svetluska78 9.4. 13:10  

recept na žitný kvas je tady - klik nebo tady - klik

stiborova.d@ centrum 9.4. 11:20  

chtěla bych vědět jak se dělá žitný kvasek

paták václav 26.3. 14:52  

výborné

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.