0424. karlovarské rohlíky


foto: iveeta
Karlovarský rohlíky č.424

Autor: Uursik - další recepty
   Hodnocení: 98%  


Suroviny:
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
1 kg pšeničné hladké mouky
50 g droždí
15 g soli
30 g cukru
250 g margarínu
30 g sušeného mléka
4,2 dcl vody
30 g oleje na potírání (já použila sádlo)
Z 1 kg mouky vyrobíme 35 ks po 40 g


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Tento recept uvádím s laskavým svolením pana Fr. Brusáka
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2hod.
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.

Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malých bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohliku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.

Ale s použitím pekárny jsem to všechno nandala ve správném pořadí - první tekutinu a pak sypké, a dala program těsto, a pak jsem to v pekárně ještě nechala.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ddidi
č. 424 Karlovarské rohlíky

foto: Lagus
Karlovarské rohlíky r. č. 0424

foto: vladka
424 karlovarské rohlíky

foto: pipicjukova
424 karlovarský

foto: AVERENA
0424 karlovarské rohlíky

foto: Prvosenka
424 - Karlovarské rohlíky

foto: ojunka
424.karlovarské rohlíky

foto: avaya
0424.karlovarské rohlíky

foto: avaya
0424.karlovarské rohlíky

foto: Janca11
Karlovarské rohlíky 424

foto: feliberi
č.424 KARLOVARSKÉ ROHLÍKY

foto:

foto: budulinka2
0424. Karlovarské rohlíky

foto: JarkaS
0424.karlovarské rohlíky

foto:

foto: pajinka22
Karlovarské rohlíčky č. 424

foto: pajinka22
Karlovarské rohlíčky č. 424

foto: pajinka22
Karlovarské rohlíčky č. 424

foto: ka69
Karlovarský rohlík 424

foto: patek
424 karlovarské rohlíky

foto: JarkaS
0424. karlovarské rohlíky

foto: hekute
0424 Karlovarské rohlíky

Názory čtenářů

jozka2 1.7. 2:17  

to je fantasticke

Janulka 19.5. 12:42  

jsou moc dobré,zkusila jsem z poloviční dávky měla jsem jich 15 :-),děkuji za receptík:-)

ka69 21.5. 19:26  

Výbornéééé,s těstem se krásně pracovalo.Jenom jsem nemotala rohlíky,ale minipletýnky.Všem doporučuji!!!

Pitrýsek2 26.1. 22:37  

Díky za fantastický recept....po těchto rohlících se u nás jen zapráší-musím je péct velmi často-je to mňamka!!!!!

Stefi 9.11. 15:47  

se musím smát ,rohlíky s dlouhou životností ,u koho ??? ještě nikdy se nám to nepodařilo vyzkoušet.
Zkoušela jsem to i se sádlem ,jak tu bylo uvedeno ,taky dobré

budulinka2 17.9. 18:48  

Dávala jsem Heru, ale měla jsem jí málo, tak zbytek máslo. Těsto úžasné a finální výrobek ještě úžasnější. Po skončení programu Těsto jsem ještě nechala v pekárně půl hodinky kynout. Měla jsem z poloviční dávky 16 ks, mašlovala jsem "nezdravým" domácím sádlem.

Uursik 19.12. 14:57  

nevím, ale hodně jsem teď četla, že zlatá haná není vhodná, ona má takovou svoji specifickou příchuť ne hodně navoněná - aspoň mně to tak připadá.

mamka 18.8. 15:21  

hm tuk nemam tak jsem tam dala zlatou hanu a hladky byl zbytek tak jsem dala zbytek hladky a zbytek polohruby a dosypala hrubou a jsou k poblití

luuccaa 15.7. 8:57  

výborný rohlíčky !!! Děkuji za receptík, určitě budu péct častěji :)

avaya 28.6. 12:15  

tak takovou rychlostí, jako tyhle , ještě rohlíky nezmizely

AVERENA 17.3. 8:57  

taky jsem vyzkoušela a výborné..ani mi nezbylo na svačinu:-)posypala jsem hrubou solí..fotky dodám později..moc dobroučkéé

pipicjukova 8.2. 16:07  

rohlíčky jsou moc dobré,není to samé co si pamatuji jako dítě,ale třeba je to pečením v té páře!
Děkuji za recept.

twintwin 22.1. 22:01  

Vynikající, okamžitě se po nich zaprášilo :-) Díky za super recept.

lebahu 3.1. 21:33  

Vynikající, dala jsem tuku (sádla) 100g.

Karel Švarc 28.11. 16:45  

Povedly se, jsou výborné příště dám méně tuku.
Pekl jsem je s vodou na 200°C.,v teplém vzduchu 22minut.

feliberi 15.8. 20:51  

Tyto karlováky nemají chybu. Do receptu jswem nec nemusela přidávat. Jsou u nás mezi nejoblíbenějšími

EVČA23 6.8. 13:38  

Rohlíčky jsou suprové nikdy nezbyde do druheho dne všem znaním doporučuji.

Anndy 24.7. 17:07  

dělala jsem z 1/2 dávky, rohlíky jsou mastnější, ale výborné!

blizenec 5.6. 22:43  

opravdu výborné,chutnaly všem...

nnadka 6.3. 10:13  

Anndy děkuji za radu,jdu péct

Anndy 5.3. 18:22  

nnadka - 1 kostka droždí=42g / 1/4 kostky čerstvého droždí = 1 lžička sušeného...viděla bych to na 4,5 lžičky sušeného droždí.

nnadka 5.3. 17:50  

můžu tam dát i sušené droždí a kolik

alibabka 29.2. 22:20  

Rohlíčky jedna báseň, co se na jazyku rozplývá. Jen jsem je pekla 12 min.

Anndy 18.2. 20:41  

LOLA - plecháček s vodou do trouby

LOLA 18.2. 19:38  

Chystám se na ně, ale nechápu tu páru.

Slávka 11.2. 19:52  

Opravdu super, ještě z plechu mi je rodinka pojídala.Na zkoušku jsem je udělala z poloviční dávky a jen s po nich zaprášilo. Dcera prohlásila, že jsou lepší než z obchodu. I s těstem se pracovalo výborně. Takže díky za recept a koncem týdne peču nanovo.

Dzuli 10.1. 12:17  

Výborné rohlíčky,rodinka je hned slupla,dík za receptík:-)))

karmala 9.10. 19:18  

Tyto rohlíky jsou výborné

feliberi 10.5. 17:50  

Zítrka budu již podruhé péci tyto rohlíky, protože celé rodině chutnaly.EVA

Petr Řezáč 28.3. 12:08  

chtěl bych receptůry na výtěžnost mouky a kvasu do těsta a do omládku.

uursik 19.1. 17:15  

LENULI - ty jsou jako malované. krása

LENULA 19.1. 14:26  

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.