0003. chléb podmáslový


foto: jen.tak
3.PODMÁSLOVÝ CHLEBÍK

Autor:
   Hodnocení: 91%  


Suroviny:
310 g podmáslí
50 g bílého jogurtu
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 vařená nastrouhaná brambora
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
380 g hladké mouky
120 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky cukru
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka nebo oříšky, otruby, klíčky, ...


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou grahamovou, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: cigorka
podmáslové č. 003

foto: alena62
0003.chléb podmáslový

foto: helca66
podmáslový chleba 0003.

foto: MamčaDáša
003 chléb podmáslový

foto: Judina1
č. 003 podmáslový

foto: MarunaS
0003 Podmáslový chléb

foto: minka
Chléb podmáslový 0003

foto: Kuchařík
003.podmásláček z římáčku

foto:

foto: minka
Podmáslový chleba s cibulkou a slunečnic.semínkem 0003

foto: jen.tak
3.CHLÉB PODMÁSLOVÝ

foto: minja
chleba č.0003

foto: lekorka
0003. podmáslový chlebík

foto: zeuwicka
03.chléb podmáslový

foto: xxxkaťaxxx
0003. chléb podmáslový

foto: MamčaDáša
003. Chléb podmáslový

foto: eva76
Chlebový dort III. (korpus č. 3 - podmáslový)

foto: minja
č.0003chléb podmáslový

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
Podmáslový chlebík č.003

foto: mlíčko
3. Chléb podmáslový od Jen.tak

foto: alena62
0003.chléb podmáslový

foto: ruzenaz
podmáslový chléb recept 0003 pro domácí pekárnu

Názory čtenářů

Anndy 29.12. 15:22  

Ladin - moc tekutin nebo droždí

Ladin 27.11. 17:22  

Dobrý den.Pekljsem tento chleba 2x ale vždy mi propadl i když jsem zkusil jiné kvasnice.Před pečením byl pěkně nakynutý až po okraj nádoby.Kde dělám chybu?

Spark 28.12. 19:43  

Pekla jsem dnes jako svůj druhý chléb, vše dle receptu, jen místo brambory jsem dle rad níže dala bramborový škrob. Je výborný, rozhodně doporučuji ;)

Soník21 29.10. 22:52  

Pekla jsem ho dnes, místo bramboryjsem dala Solamyl, neměla jsem jogurt, takže jsem dala 360g podmáslí a jen 1/2 lžičky octa. Chléb je vynikající! Doporučím ho všem známým. :-D

Lulucinenecka 5.10. 22:12  

Tenhle chlebík jsem pekla jako můj úplně první v pekárně a je opravdu výborný....měkoučký, s křupavou kůrkou, jen během večera se snědla rovná půlka...:-)

čekanka 28.10. 20:41  

Pekla jsem dnes, trochu jsem pomíchala mouky, ale výborný. Díky za receptík.

perca 6.3. 12:02  

chléb je výborný, pokud nemám žitnou mouku tak dám 500 g hladké. do těsta jsem přidala i lněná a sezamová semínka, bramboru dávám syrovou. děkuji za recept!:-)

Muckerka 14.1. 22:41  

Musela jsem sice přidávat dost mouky, ale výsledek byl fenomenální!

lekorka 14.1. 19:39  

Pekla jsem teď v týdnu, a byl fakt moc dobroučký.

Anndy 9.1. 16:59  

Mura - odměrky je možné použít, stejně je nutné si těsto během hnětení ohlídat, aby mělo spránou konzistenci - tedy kdyžtak přisypat mouku nebo dolít trochu vody..... Doporučuji si přečíst článek jak nejenom na první chléb / klik

Mura 8.1. 21:50  

komu chlebík nevyjde, hlavne nováčikom ako som ja, dajte pozor. Múku nesmiete vážiť v odmerke, tá je na tekutiny - mililitre. Aj my sme sa skoro pomýlili pri prvom pečení a do odmerky od pekárne sme dali aj múku. Ale mililitre sa nerovnajú dekagramom. Takže na tuhé veci použiť inú váhu alebo odmerku.

Anndy 30.12. 18:07  

Hugo - doporučuji přečíst článek

JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik

Hugo 30.12. 16:17  

Chci se zeptat ty lžíce jsou kávové nebo jaké? Děkuji

Anndy 11.9. 10:15  

tessika - u receptů, kde je jiná tekutina než voda a mléko, kde jsou brambory, vejce, kvásek.... je těžké napsat přesně množství mouky, to je opravdu na ohlídání si konzistence. Např. podmáslí vyrábí více firem, každé má tedy jinou hustotu, vejce jsou každé jiné, atd.

tessika 10.9. 17:29  

Tak teprve ho mám v pekárně, ale chci se optat - musela jsem přidávat skoro 150g mouky, aby z toho vzniklo aspoň něco podného nelepivé kouli (ale i tak to bylo ještě lepivé). Jsem začátečník a tohle je můj 3. chleba, ale do každého receptu jsem musela hodně mouky dosýpat.. A potom jsem měla hrubý vršek chleba, což je údajně dáno moc hutným těstem.. Tak si s tím nevím rady..

Petra 22.4. 19:08  

Mjam...:-). Právě jsem dodělala a neodolala jsem neochutnat patku. Výborné. Můj první chléb v naší nové pekárně. Trochu jsem se bála - improvizovala jsem (nebylo podmáslí dala jsem kefírové mléko), mouku mám chlebovou a chleba je úžasný. Ještěže nikdo není doma, myslím, že za chvilku z něj už nic nezbyde. Děkuji

Petřice:-) 25.8. 16:18  

Tenhle chlebík je opravdu výborný zkoušela jsem ho poprvé a zatím vede před ostatníma moc doporučuji :-)

Laki 16.8. 17:51  

já dávám místo brambory lžíci bramborové kaše v prášku- někdo to tu už dříve uváděl

jarmule 22.5. 1:07  

edask- páni :-) fakt dobrý nápad s tím škrobem, ten mám doma pořád a taky už dlouho :-)použiju ho tak jednou za uherský rok, ale takhle ho využiju a nemusím se dělat s bramborou :-):-)Zítra vyzkouším nejen ten škrob, ale i tu smetanu ... díky za bezva TIP:-):-)

edask 23.2. 20:25  

Jo a ještě jsem zapomněl.Já dávám namísto jogurtu jednu až dvě pol.lžíce zakysané smetany.Chleba je delikatesa,třeba i jen namazaný máslem.

edask 23.2. 14:14  

Já na místo brambory či sušené bramborové kaše používám pol.lžíci bramborového škrobu.Nemá to chyby.Tuto bramborovou moučku používám i do jiných receptů na pečení chleba.A navíc bramborová moučka se přece jen více vyskytuje v každe kuchyni než sušená bram.kaše a není s ní žádná práce narozdíl od vařené brambory.Vyzkoušejte a sami uvidíte.

jaandy 31.1. 9:12  

skusila som a je to mnamka, zjedli sme ho dvaja na ranajky :-) nedavala som ocot a muku som nakombinovala takto 200g hladkej muky 650T, 100g spaldovej muky a 200g raznej muky, a vela tekvicovych semienok, konecne pomer kory mi vemi chuti, dik za tecept

honbri 20.1. 21:34  

Díky za "útěchu", ale těsto bylo perfektní - ve srovnání třeba s těstem na "pivní chléb", který peču už více než rok bez problémů.
Asi zkusím ještě prověřit různé druhy podmáslí a pak bych možná zkusil buď vynechat ocet (jako Nikusia), nebo nahradit podmáslí mlékem, jak psala "Lucik33".
Jinak pokud se to podaří "vyladit", tak bych asi zkusil nahradit brambor dávkou škubánků, které již dávno používám s úspěchem na "zvlhčení" střídky u pivního chleba a u bábovky.

Anndy 20.1. 21:01  

honbri - v podmáslí by problém být mohl, ale pouze v tom, že nebyla uhlídaná konzistence těsta při hnětení.
Já většinou kupuji podmáslí v krabičce, ale neřeším, zda šlehané nebo kysané.

honbri 20.1. 20:52  

Bohužel mne chléb zklamal... Těsto i průběh v pořádku, ale málo upečený i po přídavku 10 min. Ale hlavně MOC KYSELÝ a "těstovitý" (nedopečený) - ani manželka ho nechtěla jíst (ale je invalidní s demencí a možná si "vybírá"). Nemůže být chyba v podmáslí? V Albertu měli jen "podmáslí kysané", což asi je něco jiného než "normální" podmáslí? Nemám v tom zkušenosti. Má smysl shánět jiné podmáslí?

MarunaS 14.1. 18:39  

Výborný chléb, musela jsem ale přidat trochu podmáslí. Poprvé jsem použila chlebové koření a krásně teď chléb voní, budu ho teď používat pokaždé. Díky za recept.

Anndy 26.12. 21:30  

pupína - moc vody nebo droždí. Konzistenci těsta při hnětení musíš ohlídat.
Přidáním kvásku (recept č.98 nebo 627) je chlebík opravdu chlebovitější.

pupína 26.12. 21:03  

hezký večer...dnes jsem zkoušela tento recept v pekárně...máme ji od vánoc:-) takže se učím...těsto nádherně vykynulo, ale když pekárna začla péct, tak trochu spadlo, prostředek se malinko propadnul..kde se stala chyba? jinak je moc dobrý, kůrčička křupavá...ještě se chci zeptat, zda přidáním kvásku, získá chléb pravou chlebovou chuť (nakyslou), děkuji..

viktor 19.12. 17:57  

Dobrý chléb

Mystery.ous 7.12. 18:34  

Nejlepší chleba, jaký jsem zatím upekla, ta brambora má asi něco do sebe. Neměla jsem podmáslí, dala jsem malý jogurt a doplnila vlažnou vodou, přidala jsem spoustu semínek, škoda že jsem nevychytala vyndání háků, krátery po nich mi kazí vizuální dojem.

Jozko 12.11. 21:25  

Ak nestihnete uvarit zemiak, dajte ho do mikrovlnky aj so supkou na 5 minut a je hotovy.

ZorkaHorka 11.10. 12:19  

Moc dobrý chlebík! Náš nejoblíbenější. Díky za recept.

čekanka 21.7. 10:34  

OPRAVDU DOBRÝ

Lenka 11.5. 14:20  

Vynikajícíííí!!!!!!

ja.nus.ka34 5.5. 15:48  

tak skusala som dat namiesto uvareneho zemiaka surovy,len som ho nastruhala,lebo som nestihala a chlebik je vyborny....mne sa zda,ze vobec nezalezi na tom ci je zemiak uvareny,alebo surovy.....my uz robime len zo suroveho....setri cas.....a vyskusajte aj pivovy,ten je tiez vyborny....

katule 25.4. 19:20  

tak to byl múj 1.chlebík a povedl se.To jsem šikulka,teda já ne,ale moje nová kámoška pekárna.

Anndy 30.3. 11:31  

tilopa - ano, v našich receptech je hladká VŽDY pšeničná a je jedno jestli 00, výběrová apod.
http://domacipekarny.dama.cz/suroviny.php?d=5
Místo cukru se dá použít med, Sladovit, Sladěnka.....

tilopa 30.3. 8:55  

A ještě ta hladká obyč, to je pšeničná že, a dá se místo cukru dávat med ?

Anndy 30.3. 8:31  

tilopa - ano, jedná se o "obyčejnou" hladkou mouku. Nahradila bych jí maximálně pšeničnou chlebovou moukou. Ono to podmáslí je ost těžké a už tak spousta pekařů má problémy s konzistencí těsta. Poměr hladké a žitné mouky v receptu bych tedy zachovala.

tilopa 30.3. 7:38  

A musí se tam dávat ta hladká mouka ? předpokládám že to je ta bílá klasická co mají všude v supermarketech, nedá se místo ní dát plně jiná hladká jako třeba hladká špaldová nebo pšeničná ebo grahamová ?

sarka 29.3. 14:22  

Supr chlebík náš nejoblíbenější.

betka18 19.3. 11:49  

Výborný chlebík :o) je takový vláčný, opravdu hrozně dobrý :o) Děkuji za tyto super stránky, pekárnu mám chvíli ale pořád zkouším nové recepty :o)

AVERENA 4.3. 11:32  

moje prví pečení s pekárnou..výborný..

BaraMM 10.2. 17:25  

chleba je opravdu vynikající! dělala jsem ho tedy jen z hladké mouky, ale je opravdu skvělý!

Caniche 8.2. 14:47  

Tak tento chlebík je opravdu super, krásně vláčný a moc dobrý!

Kuchařík 6.2. 23:03  

moc dobrý,ale nesehnala jsem podmáslí tak je z kefíru a místo brambory mám bramborovou kaši,je krásně nadýchaný a chutná úžasně-velkou pochvalu autorovi

ja.nus.ka34 6.2. 8:11  

tak vazeny,tento chlebik je fantasticky.......je to moj asi piaty kus,ale tento recept je zatial najlepsi....este vyskusam recept,kde ide pivo a potom napisem,ci je tiez taky dobry,lebo ma tiez vyborne hodnotenia....

Jaaniinaa 5.2. 13:17  

Tak jsem ho je to přez 2.hodinky dopekla a už ho je jen polovina,neb je prostě vynikající,nemá chybičku.dala bych mu minimálně ještě jednu hvězdičku:-).Chladnul mi pod vlhkou utěrkou.

Jíťa M. 21.1. 22:12  

Zatím nejlepší chlebík co jsem pekla, většinou se rychle sní. Ale když ne, tak klidně vydrží i 3 dny krásně čerstvý. Možná i delší dobu, ale dýl nám nikdy nevydržel. Mňam

Hanka08 19.1. 23:10  

Tak jsem ho taky zkusila. Ale moc mi nevyběhl. Nevím kde se stala chyba ... :-(((( Ale i přesto je úžasnej! Pekárnu mám od Vánoc a tak jsem trochu začátečník. Už je to třetí recept, který zkouším z těchto stránek a zatím se všechno povedlo. Předtím jsem hodně pekla z kupovaných směsí, ale to se teď změní, protože mě to vážně začalo bavit.:-) Je to super, že tyto stránky existují. Díky za ně.

jayjayka 18.1. 11:11  

Super mňamka ;) ...

Januska 16.1. 20:48  

skoda, skoda...ten akurat doma nemam :-) dakujem za odpoved. zajtra dokupim.

Anndy 16.1. 18:15  

Januska - podmáslí je slovensky "cmar"

Januska 16.1. 14:16  

Zdravim vsetkych nadsencov pecenia! Tento chlebik by som chcela vyskusat, mam vsak jeden problem. Mohli by ste mi prosim niekto vysvetlit, co je to "podmáslí"? Nie je to sladka smotana z ktorej sa da robit slahacka? Dakujem za odpoved!

Lucik33 15.1. 16:48  

Prozatím náš favorit, i když lépe nám chutná jen z mléka a jogurtu (nouzovka, když nebylo podmáslí :-) )
Krásné vláčný, chutný a voňavý.

vichricek 13.1. 21:42  

opravdu výborný chléb, vláčný a chutný...

cammelia 12.1. 8:15  

Výborný chleba, podmáslí dělá své :-)

Sylva 11.1. 21:46  

Boží chleba!!! Budu ho péct s obměnami velmi často... Povedl se na 1. pokus, a to i přesto, že jsem dala více podmáslí (330ml) i jogurtu (o lžíci), přidala jsem 2 lžíce lněného semínka. Chutný, nadýchaný...

Nuala 9.1. 11:49  

Tento chlebik sa nam moce nepodaril, piekli sme ho 3 krat, vobec nechcel kysnut a po upeceni bol velkmi vlhky, chutil ako oriesky :)

famfara 9.1. 8:23  

Výborný chlebík. Byl to můj druhý pokus a všichni se olizovali. Přidala jsem sezamová semínka,cibuli, vynechala bramboru a mouka byla jenom hladká (jiná doma nebyla,ale už jsem zakoupila i jiné)

Anndy 8.1. 20:17  

Fanda - já jí dávám do tekutiny, ale někdo i na mouku, je to asi jedno

Fanda 8.1. 18:15  

Ahoj, chystáme se na něj a rádi bychom místo brambory dali instantní kaši. Kam kaši dáváte? Do vody nebo na mouku?

Nikita007 31.12. 23:33  

Chlebík jsem pekla jako svůj druhý a dopadl výborně,chuťově eňo ňuňo,snědli jsme ho ještě ten den a musela jsem upéct další.Doporučuji Všem, co začínají.

Anndy 25.12. 15:24  

labakan82 - to je super video! Krásný mazanec!!!

labakan82 25.12. 15:14  

Nas prvni mazanec http://www.youtube.com/watch?v=k7aMCcU-4CU

lacenka 21.11. 12:22  

úžasný chlebíček, jen jsme místo podmáslí dala 200ml zakysané smetany a zbytek byl bílí jogurt. DELIKATESA

sstevens 26.10. 19:45  

tento chleba je můj nejoblíbenější,je nadýchaný a pěkně vláčný,nedrobí se druhý den a pěkně kyne

ruzenaz 23.9. 21:37  

Je to moc dobrý chlebík,chutnal celé rodině.

vita.synek 17.8. 14:09  

zatím nevím,právě ho dělám a zatím !!! na pohled po prvním hnětení se mě rěsto moc nezdá.tak uvidím.

Svetluska78 14.8. 9:53  

Výborný chleba, i když má jen malé póry a díky podmáslí a jogurtu je takový těžší

vanny 12.8. 15:17  

moc moc moc dobrý chlebík, určitě budu péct častěji.
nebyl doma jogurt tak sem dala celou dávku jen podmáslí a vyšel taky skvěle, ale dosýpala sem trošku hladké mouky navíc.

jujinka0406 11.8. 8:01  

Je opravdu skvělý, všichni si pochutnali. Žádné suroviny jsem nemusela upravovat, jen jsem přidala 1 lžíci slunečnicového semínka a 1 lžičku sezamu. Zaprášilo se po něm během jednoho večera u grilování a abych ho už dělala znova. Nadýchanější chlebík jsem ještě nepekla.

jujinka0406 11.8. 8:01  

Je opravdu skvělý, všichni si pochutnali. Žádné suroviny jsem nemusela upravovat, jen jsem přidala 1 lžíci slunečnicového semínka a 1 lžičku sezamu. Zaprášilo se po něm během jednoho večera u grilování a abych ho už dělala znova. Nadýchanější chlebík jsem ještě nepekla.

budulinka2 7.8. 17:25  

Super recept. Přidala jsem 120 g kvásku a po 1 PL lněného a slunečnicového semínka. Chleba je vynikající!!!

čekanka 2.8. 15:45  

Právě jsem dopekla pomáslový chlebík, ale místo podmáslí dala kysanou smetanu a bílý jogurt (nebyli jsme doma, tak ze zásob/, je hotový, vypadá a voní skvěle, určitě bude chutnat

nenyso 7.7. 21:55  

Náš chlebík se taky povedl,jen nevím jestli je dobrý.Zapomněla jsem ho totiž osolit a neslaný nám tedy vůůůbec nechutnal :-(

vrtelka 3.7. 21:43  

Tenhle chlebik je fakt super tak se nám zatím žádny nepoved jak tento .

xxxLenka 29.5. 22:55  

Chlebík je super!první pokus a zadařilo se.Jinak dík za předešlé rady ohledně kynutí,fakt byl problém asi jen v tom droždí.Ted používám jen čerstvé a povede se každý den ,je nás 5 tak hned zmizí.

gabinca1 20.5. 13:42  

díky za receptík,chlebík je naprosto úúúúžasný,krásně vykynul a chutnáááá....mohu doporučit i začátečnicím :o))....

Jitisek 19.5. 22:15  

hodnotím 1* fakt super a vypadá, že zatím taky nejlepší co jsem upekla

Jitisek 19.5. 19:16  

zatím vypadá skvěle,... mouku jsem taky namíchala pšeničnou hladkou a grahomovou celozrnnou,..krásně kyne, tak snad nezklame

eva1970 15.5. 20:51  

Neměla jsem podmáslí, tak jsem dala jen jeden jogurt a dolila vodou. Je moc dobrý!!!!

Judina1 28.4. 13:56  

je to výborný vláčný chlebíček, patří k našim nejoblíbenějším.

Anndy 29.3. 22:52  

Tereza - brambora nebo bramborová sušená kaše těsto zvláční

Tereza 29.3. 20:08  

Zdraví, cyhstám se vyzkoušet tento recept, jen by mě zajímalo, proč se přidává brambora? je to jen kvůli chuti?

pismanek 26.3. 20:44  

Před 10 minutami jsem ho vyklopila a napoprve mě vyšel krásně,ukrojila jsem si první krajíček,pak druhý,třetí...a dost musim nechat ostatnim,bohužel.Je výýýýýýýýborný,u nás bude určitě nejoblíbenější.

Nikusia 20.3. 22:36  

Skvělý chlebík, zatím nejoblíbenější, ale nedávám do něj ocet.

Pidlísek 20.3. 8:23  

občas ho upeču a je skvělý,nejradši ho má brácha.Peču mu ho místo dortu k narozkám na jeho přání :o)

vikiri 18.3. 23:36  

Nevím z jakého důvodu se ztrácí hvězdičky u tohoto receptu. To jste tak závistiví či co?? Tento chléb je skvělý a zaslouží si (už dle těch hodnocení) určitě pět hvězdiček, jak tomu ještě nedávno bylo. Nevím o co vám jde!!!

Bacounek 15.3. 9:07  

Bohužel, také se mi nepovedl, vypadla nízká úplně tuhá cihla.
Mám pekárnu teprve 3.den, toto byl 2. chlebík, ale i tak mě to zklamalo.
Chuť té hmoty je celkem dobrá, ale zlomil by se o něj i nůž.
Usuším ho a použiji na zahušťování guláše.

žůža 13.3. 7:50  

Tak jsem chlebíček pekla už třikrát a všem moc chutná, zatím nejlepší co jsem kdy zkoušela.

zblunkova 11.3. 9:14  

tak včera jsem se poprvé pokusila.....a špatný, vypadla mi nevykynutá tuhá cihla a fakt nevím, kde se stala chyba:-((

Anndy 9.3. 8:03  

vikiri - to víš, někdo závistivý si hrozně rád hraje s hodnocením, už jsem pár receptů opravila, udělám to i u tohohle

vikiri 8.3. 23:38  

Mám takový dotaz... Tento chléb měl ještě minulý zýden ohodnocení 5 hvězdiček a včera neměl žádnou...?? Jak to??

vikiri 5.3. 14:02  

Tento chlebík je opravdu úžasný. Trochu jsem si změnila poměr mouky, dala jsem 200g pšeničné chlebové, 250g žitné chlebové a 50g žitné celozrnné, přidala jsem v průběhu hnětění trochu mléka, jelikož mi těsto připadalo dost husté, přisypala sezam, lněné a slunečnicové semínko a výsledek je fakt SUPER!!! Jinak místo brambory jsem též použila bram. kaši a místo podmáslí kefír. Po posledním cyklu hnětení vytahuji háky, aby v chlebíku nezůstaly díry, ale to asi děláte taky. Já jen kdyby to někdo nevěděl.

Laki 27.2. 14:01  

opravuji 50 g = 2 lžíce

Laki 27.2. 14:00  

je vynikající!!!
pro ty co podmáslí neváží= je to 330 ml
a 50 mg jogurtu jsou 1 lžíce
;o)

Mrs.Baker 15.2. 21:51  

Vyzkoušela jsem ho již několikrát, ocet nahrazuji citrónovou šťávou, poměr mezi moukami si s radostí pokaždé upravuji dle nálady, dávám olivový olej, nepatrně více soli a hlavně hodně semínek. Je VYNIKAJÍCÍ a v rodině oblíbený. Děkuji.

lenulinka_m 13.2. 23:53  

Těsto krásně kyne a chleba je úžasně nadýchaný... Jen se mi tak trochu sešišatěl...;-) Ale chuťově je ňam...

atina1 11.2. 21:48  

Včera jsem pekla a povedl se uplně nádherně. Všem moc chutnal, určitě budu péct častěji.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.