0020. pivní chléb


foto: Ayleen
20. Pivný chlebík

Autor:
   Hodnocení: 87%  


Suroviny:
250 ml piva
asi 5 lžic vody
1,5 lžičky soli
2 lžíce oleje
1 lžička kmínu
350 g pšeničné chlebové mouky
150 g grahamové (nebo špaldové) mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme slunečnicová semínka


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kirri
č.0020 pivní chléb,č.0068 s nivou a česnekem

foto: dada90701
0020.pivní chléb

foto: joja17
0020. pivní chléb

foto: Lida008
chleba pivní č20

foto: jen.tak
20.PIVNÍ CHLÉB

foto: ganymeda
pivní chléb s uzeným, recept č.20

foto: eledhwen
020. pivní chléb

foto: aanuska
020.pivný chlebík

foto: Katt
0020 - Pivní chléb

foto: aanuska
020.prvý pivný ošatkový

foto: pipicjukova
20 pivní chléb

foto: vitas.07
0020 pivní chléb

foto: smrzka
pivový chlieb 20

foto: Želka
č.20

foto: verunka.nika
Pivní chléb č.20

foto: dandy28
020,pivný chleba

foto: Dutch
pivní chléb 020

foto: budulinka2
020. Pivní chleba

foto: feliberi
Č.020 PIVNÍ CHLÉB

foto: ddidi
0020 Pivní chléb

foto: Mystery.ous
020 Pivní chleba

foto: Aida01
Pivní chléb č. 20

foto: zdenka2009
chlebík 0020

foto: Marsi*Alfik
0020. pivní chléb

foto: PavelX
0020.pivní chléb 03

foto: PavelX
0020.pivní chléb 04

Názory čtenářů

Štěpánka 7.7. 10:26  

chleba jsem zkusila a je opravdu moc dobrý,vodu jsem nahradila pivem,dělala jsem z chlebové žitné a hladké mouky,dala jsem lžičku chlebového koření a slunečnicová semínka,akorát chlebík je menší,ale vubec nevadí

Zdenduli14 17.5. 22:09  

Tak dnes jsem vybírala z pestré nabídky chlebíků v tomto receptáři a zvolila tento pivní chlebík a musím říci,že je opravdu výborný a hezky se mě povedl.Zařadím ho mezi své oblíbené,stojí opravdu za to .Dávám 5 hvězdiček.

HaGr 3.1. 16:20  

zkusím :-)

Fialína 27.11. 21:28  

Úžasně dobrý chleba :) Přidala jsem lněná semínka a o trochu víc piva - krušovické černé. Povrch jsem potřela rozšlehaným vajíčkem s mlékem a chlebík byl pěkně upečený ze všech stran.

Anndy 13.6. 16:05  

ika - pokud má pekárnu s předehřevem, můžeš studené

ika 13.6. 12:53  

to pivo se tam může dát normálně studené? Nebo taky vlažné, jako když se dává voda. Díky za odpověď.

Jana 23.2. 18:44  

Chleba je dobrý,jen bych přidala více soli. Použila jsem pivo,které bylo zrovna doma a to - kozla 11°.A myslím,že příště ho zkusím s více propečenou kůrčičkou.

lekorka 6.2. 6:13  

Tak ten se mi taky povedl, byl mooooc dobroučkej!

sob22 13.1. 21:48  

Pivní chléb? Dám echo spolubydlícímu, určitě se toho chytne :))

hanesko5@gmail.com 20.12. 14:16  

Skvelý chlebík,nadýchaný.

Ivulisek 1.5. 18:43  

vynikající, pivo nejde vůbec cítit (pro mě škoda), dávám si ho k oblíbeným

Elevil 9.3. 9:45  

Výborný!!! Dělala jsem ho jako můj úplně první chléb a od té doby ho dělám nejčastěji. Dávám ještě i část žitné chleb. mouky.

kaldik 10.2. 21:18  

Tak jsem dnes taky neodolala a vyzkousela. Musim rict, ze super, jen se po nem zaprasilo...

myša 30.12. 18:53  

Taky jsem ho včera upekla a všem nám moc chutnal :-)

Anndy 3.11. 17:44  

j.j. - světlá kůrka je hlavně zhora, není tam topná spirála, která by dopomohla k lepší barvě. Pokud se ti zdá kůrka tvrdá, zabal chléb ihned po vyklopení do vlhké utěrky

j.j. 3.11. 15:12  

Poraďte jak udělat lepší kůrku v pekárně? Já jí mám vždycky světlou a dost ztvrdne, když vystydne. Děkuji

t.sašenka 3.9. 17:22  

Chleba je nejlepší co jsem pekla :-)

Marsi 14.7. 19:31  

Výborný chlebík. Použila jsem špaldovou hladkou mouku a po přečtení komentářů jsem dala 2 lžičky soli a na čerstvé droždí dala lžičku cukru. Zařazuji ho mezi své oblíbené a hodnotím 5 hvězdiček.

Szoszi 22.4. 16:54  

vynikajici!!!! trochu jsem si ho zmensila pomerem surovin (nemame takovou spotrebu :-)) ale byl genialni. pivo vůbec neni citit - takze se neni treba bat. genialni.

floowy 1.2. 15:29  

Výborný, přidala jsem nastrouhanou vařenou bramboru...

ddidi 10.1. 23:07  

Výborný chlebík, určitě zkuste, je fakt bobovej.Místo oleje jsem dala domácí sádlo a nedávala jsem vodu, jen pivo.

feliberi 8.1. 11:47  

3 roky jsem se zdráhala jej upéct, ale včera jsem neodolala a upekla v troubě. Jen jsem nedala žádnou vodu a nechala to samé množství piva a dala grahamovou mouku. Je fakt velmi chutný. A doporučuji dvojitou dávku, chlebík je malý

Vendy 10.7. 19:11  

Ahoj, dnes jsem pekla chléb z kvásku od Mun, je výborný, kůrka krásně zabarvená, ale měkká, asi ještě někde dělám chybu.

Vendy 9.7. 21:08  

Ok, díky za rady hned zítra to vyzkouším.

Svetluska78 8.7. 17:40  

Vendy:chléb stačí potřít jen slanou vodou. Na kůrku to chce péct v závěru na plný výkon a hlavně ke konci nesmí být v troubě zdroj páry (kastrolek čí hrneček s vodou)

Vendy 7.7. 20:14  

Chleba je dobrý, peču v troubě, jen se mi pořád nedaří kůrka, poraďte prosím někdo čím a jak chléb pomazat. Díky

dafa 10.6. 11:00  

Pivní chléb-Ferdík peču už moc dlouho jenom v troubě a je fakt,že je nejlepší.Koupili jsme si pekárnu tak ho budu zkoušet. Jsem osobně zvědavá jak to dopadne! Dám vědět

ka69 3.5. 19:22  

chleba se podařil a je výborný!!Jenom jsem přidala trochu víc toho piva,protože se mi zdálo těsto tuhé.

jerabka 12.4. 10:25  

Je fakt dobrý a vydrží (teda pokud ho hned nesníte jako u nás). Moc díky za tento recept.

Tita 25.3. 13:59  

Tenhle chlebík jsem ještě nedělala, ale vypadá moc dobře. Tak jdu na to, doufám, že se podaří.

Lucie1711 25.3. 5:25  

Chleba je výborý, peču ho často, je takový hutnější a délei vydrží. Máme ho moc rádi.

Anndy 23.2. 18:46  

Pheta - součtem všech surovin, které dáváš do pekárny, zjistíš celkovou váhu chleba. Pokud chceš chléb velký...tedy větší, zvyš všechny suroviny aspoň o 1/3

Pheta 23.2. 17:14  

Zdravím! Mohl by někdo, kdo zkoušel/ví napsat poměry na chléb velký? cca 1,3kg?

Anndy 13.2. 21:22  

Ladka - každý samozřejmě solí jinak, proto sůl je jen orientační. Kdo má rád slanější, přisolí. To samé platí o sladkých receptech, kdo má rád sladší, dá více cukru.

Laďka 13.2. 10:08  

myslím že více soli by neuškodilo, byl neslaný, jainak se povedl

pipicjukova 5.2. 14:16  

moc dobrý je i z černého piva

Katt 31.1. 11:02  

Moc nám chutnal, jen se po něm zaprášilo...

ruzovka 29.1. 11:13  

mooc dobrý grahamový chlebík.***

aanuska 27.1. 21:01  

Super chlebík,naozaj odporúčam vyskúšať

Anndy 27.1. 19:39  

simos - doporučuji si ho nejdříve vykoušet. každý použijeme jiné pivo, jinou mouku (i když stejnou, jiný mlýn, jiné mletí), je i jinak skladovaná.... proto výsledné těsto při hnětení musíš sama ohlídat

simos 27.1. 19:03  

môzem dat tento chlieb dat piest na odlozeny start?

atka49 16.1. 22:24  

Chlebík je výborný,jen místo žitné mouky jsem dala pšeničnou celozrnnou.Jen se po něm zaprášilo.

Anndy 2.1. 21:20  

petra - držím palce

petra 2.1. 21:08  

ahoj,dnes ho peču poprvé,tak jsem strašně zvědavá,

Nadulik 1.9. 13:13  

Omlouvám se už jsem to našla, akorát jsem při pokusu o bodování dala jednu hvězdičku, což mě mrzí.

Nadulik 1.9. 13:12  

Moc dobrý, dala jsem černé pivo a vynechala semínka. Poradí mi prosím někdo kde se dává hodnocení receptu? Nikde to nemůžu najít, děkuji.

Pezraella 29.7. 15:53  

Moc chutný chléb.

Anndy 17.6. 22:45  

krkovice - úplně tmavý chléb docílíš záměny tekutiny za meltu, špaldovou kávu a pod. Pokud myslíš jen z mouky, pak celožitný má složitější proces (najdeš v receptech - viz.HLEDÁNÍ) a ne vždy se každému podaří.

krkovice 17.6. 21:30  

hodně dobrý chleba,ale hledám recept na úplně tmavý
chleba,zkuste mi některá prosím poradit

marbrix 26.5. 10:26  

jdu péct,bude to můj první,tak doufám,že se vydaří.Pak napíšu

gabinca1 21.5. 12:10  

dobrý a snadný chlebík,přidala jsem dýni i slunečnici.....ňamkaaaaa....:o))...

osma 27.4. 20:21  

Vyborny chlebik,budem ho piect!

Barabaca 25.4. 22:55  

Vynikající, krásně nakynul. Jen se po něm zaprášilo.

Aado 14.4. 12:32  

Dávám 100%Je opravdu výborný

martina 14.4. 8:27  

Je výborný,dá se jíst i s medem.

teddy 24.3. 12:15  

Právě jsem ho vyzkoušela a je úplně super :-)

effatha 8.3. 10:02  

Opravdu vynikající. Doporučuji.

strahan 2.3. 9:12  

mnam,mnam, z trouby je jeste lepsi

Alena K. 29.2. 13:30  

Nemáte někdo zkušenosti s použitím obyč.mouky?

lup 25.2. 9:18  

Je výborný.Mńam.

*michelle* 18.2. 10:24  

už jsem napekla kde co, ale pivní chléb u nás jednoznačně vede .)

Anndy 18.2. 8:34  

Petrýsek - stále stačí Základní program

Petrýsek 18.2. 7:12  

Ahojky, dneska plánuju také vyzkoušet. jen jsme se chtěla zeptat, když dám celozrnnou mouku místo grahamové, asi byhc měla použít program na celozrnný chléb, že? Jsem začátečník:-)

Cherry111 14.2. 21:36  

Vynikající chlebík!!!

*michelle* 14.2. 13:09  

byl moc dobrý, jen jsem čekala větší chuť piva :))))))

Reiki 11.2. 9:54  

Výborný chléb, vřele doporučuju!

ivik68 12.1. 18:02  

mám etu siesta, dala jsem dvě lžičky soli a místo grahamové mouky pšenič.celozrnnou, tak uvidíme...

ada123 10.1. 17:03  

Tento chleba ma jednu velkou chybu. Je priserne DOBRY :-D

Julča 8.12. 13:07  

Nejlepší chleba jaký jsem kdy dělala!!!

jaruska 22.11. 20:31  

nejlepsi na nem je, ze tu druhou pulku piva muzu vypit :-)

Mirka25 7.11. 20:45  

Tak sem ho dala do pekárny....
Sem zvědavá

romanette 6.11. 23:16  

Dnes jsem poprvé zkoušela pekárnu a vybrala jsem si tento chléb. Je vážně moc dobrý, snad jen maličko víc soli, ale to záleží na chuti jednotlivce.

Ilona 3.11. 12:04  

Ja fakt výborný.

Saraa 26.8. 21:16  

Doporučuji je to mňamka.

Danka 2.8. 15:19  

Výborný, peču jej tento týden už podruhé, akorát jsem dala žitnou mouku místo grahamové.

E+M 8.7. 12:29  

taaak, prave ho ideme piect po prvy krat, tak drzte palce

svetluska 2.7. 9:21  

tak toto je fakt bomba, zatím nejlepší chleba co jsem upekla. Dávám 1*

mimi16 23.4. 22:41  

Je super,upiekol sa krásny tučnučký:-)) Ale soli by zniesol aj 2 lyžičky.

bambuca3314 3.3. 17:31  

ZKUSIM MUŽE BÝT DOBRÝ

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.