0007. chlebík od Jituly


foto: Anndy
7.chlebík

Autor: jitula
   Hodnocení: 40%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vlažného mléka
2 lžičky soli
1 lžičky cukru
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chlebového koření
1 stroužek česneku
trochu dýňových semínek
250 g pšeničné chlebové hladké mouky
250 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme trochu slunečnice


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

lekorka 15.1. 19:26  

Tak jsem včera pekla tento chlebík, sice se mi zdálo, že ta uhnětená koule je trošičku tužší, ale nic jsem s tím nedělala, nechala jsem to tak. Chlebík se mi sice neroztáhl přes celou pečící nádobu, po těch užších stranách zůstal z každé strany asi 1 cm volný... ALE!!! Chlebík je MOC chutný, a určitě jsem ho nedělala naposledy. Dokonce i manžel si vychvaluje, že máme každou chvíli jiný chleba ;-)

Anndy 4.12. 9:22  

tina - určitě ne, suché droždí se sype do důlku na mouku a zahrne. Doporučuji přečíst JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik. Vidím to ve špatné konzistenci těsta nebo bylo droždí starší, déle otevřené.....

tina 4.12. 9:04  

...potrebuju pomoc,nemam skusenosti z pekarnou,dopadl chleb jako hlyna,pouzivala suchi drozdi rfh,treba drozdi rozpustit v malem mnozstvi vody pred pouzitim?nebi jen suchi drozdi?(nejde o ten to recept).Dekuji predem.

Petra 1.12. 10:36  

chlebik je wyborny

Petra 30.11. 19:59  

prosim poslite mi niekto emailom nawod pre pekaren hOmefruend

Anndy 27.2. 18:15  

Výborný! Přidala jsem necelou lžičku kuléru

alka 1.1. 21:48  

*Chutnal nám*

alka 29.12. 22:02  

Ahoj pekaři,máme teprve od štědrého dne pekárnu a jsme z ní nadšení.Zatím jsme vyzkoušeli 3 recepty z této stránky a vždy byl chlebík výborný.Zítra poprvé vyzkoušíme chlebík od Jitulky a už se všichni moc těšíme.Všem vám moc děkujeme za výborné a inspirující recepty.Taky jsme zjistili,že podle receptů přiložených k pekárně se nedá péct.

ivulka6 17.2. 21:40  

Tak trošku som si poopravila recept, dala som 300gr pšeničnej hladkej múky a po 100gr žitnej celozrnnej a pšeničnej celozrnnej múky. Miesto chlebového som dala jusťácke cesnakové korenie. A sledovala som cesto, zdalo sa mi suché, tak som pridala trošku vody. Chlebík sa podaril a je chutný!!

Anndy 17.2. 13:55  

ivulka6 - přijď za námi prosím na diskusi:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937

Jinak ano jsou dva druhy sušeného sroždí - 11g a 7g (na kilo a na půl kila mouky) já to neštuduju, prostě dám na 500g mouky 1 lžičku sušeného droždí.

ivulka6 17.2. 13:48  

Andy, tak teraz som pozerala na to sušené droždie čo máme- je to nejaké "fermipan"a je to 11g balenie. Obyčajne dávame asi 2 lyžičky droždia, neviem kolko by som mala dať na tento recepis?

ivulka6 17.2. 13:39  

Díky Andy! Moc sa tu neviem ešte orientovať, chodím spíš na fazolky- tak ani nevím jak a kde co napíšem a pak to hledám... akurát tu sa viem ešte dostať :o)))

Anndy 17.2. 13:34  

ivulka6 - tak přesně tak doporučuju! Dej 300g hladké a zbytek nějaké celozrnné, namíchej třeba 100g pšeničné a 100g žitné

ivulka6 17.2. 13:23  

Ahoj Andy, Siťa mi vravela, že máš tiež pekárnu profesor (ako my), premýšľam, či trošku nezmeniť ten pomer múk, menej tej celozrnnej- manža má tú skúsenosť, že jej treba menej...čo myslíš?

Anndy 16.2. 22:25  

ivulka6 - v ničem zádrhel není, jen je chlebík hutnější, tak aby ses nelekla:-)

ivulka6 16.2. 20:02  

Andy,díky, nuž niečo mám odpečené, ale viac môj manžel, ten už sirobí podla svojho, ja len chcem skúšať nebaví ma piecť stále to isté. V čom je teda zádrhel? Vďaka

Anndy 16.2. 19:51  

Ivulka - pokud začínáš, nedoporučuji tento chlebík, ten až později. RUF a SAF je klasické sušené droždí. Autorka receptu používá většinou toto množství, ale stačí i méně.
Doporučuji si pročíst článek
ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Ivulka 16.2. 18:52  

ahoj holky, na tento chlebík sa dávajú suroviny presne v takomto poradí ako sú tu uvedené? Ten strúčik cesnaku sa zrejme popučí? A aké je to droždie RUF a SAF? Vopred ďakujem za lopatistické vysvetlenie začiatočníčke v pečení na dom. pekárni.

jana308 14.1. 18:15  

moc nám chutnal,ani jsem nestačila vyfotit.
dala jsem 1 lžičku suš. droždí,bez chleb. koření,to jsem bohužel neměla.A kůrku světlou.

Lenka K. 12.10. 12:22  

Já také používám droždí RUF a dávám na 500gr mouky celý pytlík a zatím se mi chlebíky povedly :-)

Anndy 5.3. 13:45  

mikesandra1 - Jitula používá na všechno pečení v pekárně droždí RUF a vždy v takovémhle množství a chlebíky se jí vedou. Já osobně se u chlebů držím na 500g/1 lžička droždí SAF

mikesanda1 6.10. 14:41  

Andy, není tam moc droždí ? Já peču chleba ze 70 dkg mouky a dávám 2 kávové lžičky sušeného droždí a to se mi zdál teď naposledy moc nakynutý
a tak dám příště droždí méně.

Zdraví mikesanda1

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.