0010. chléb Martinův - pozměněný


foto: Beru3ka
010. s uherákem na řezu

Autor: jitula
   Hodnocení: 56%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vlažného mléka
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička pizza koření
360 g hladké mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme:
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
cca 3cm nahrubo strouhaného Loveckého salámu


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ganymeda
č.10 Martinův chléb

foto: atina1
Chléb Martinův - pozměněný 10

foto: garfula
č.10 Martinův

foto:

foto: beladami
0010. chléb Martinův - pozměněný

foto: iveta40
0010 CHLÉB MARTINŮV

foto: garfula
č.10 Martinův pozměněný

foto: sigi1
Chléb Martinův 0010

foto: mlíčko
10. Chléb Martinův a zavařené masíčko kuřecí a vepřové Radu k moři

foto: mlíčko
10. Chléb Martinův s osmaženou cibulkou

foto: Kirri
010 martinův pozměněný

Názory čtenářů

Tereza 23.4. 16:44  

Tento chleba jsme si doma moooc oblíbili. Přidávám sice jen semínka a naloženou kapii, ale moc recept chválím. Navíc přítel se jmenuje Martin, takže už si chleba hned přivlastnil :)

sagy-2 28.1. 16:33  

tak už se v pekárně snažím o tento chlebík tak snad se povede..vypadá lákavě a chutně
dala jsem půl na půl mléko a podmáslí

Martina 4.11. 21:18  

Naproste úžasný ! děkuji z super recept :) Snězen teplý :D

mmarch 13.12. 9:16  

chlebík jsem o víkendu vyzkoušela, jen místo loveckého jsem tam dala anglickou slaninku a byl úúúúžasný, děkuji za receptík

Kirri 10.4. 19:49  

Výborný chlebík,dělala jsem přesně podle receptu,nic jsem nemusela přidávat ani ubírat,jen jsem před pečením ještě dala na chlebík plátky anglické a eidamu,byl skvělý,dala bych fotku,ale nevím jak

Ivulisek 24.2. 15:09  

dneska sem dělala, chleba je výborný, sice ho nemám takový celistvý, sem tam dala asi málo kvasnic, ale je výborný, rozhodně příště zase udělám

Lola.Sv 14.1. 8:02  

Taky jsem vyzkoušel tento recept je výborný. Chleba je takový jiný než ostatní. Mám pekárnu Eta Harmony a už delší dobu chleba peču místo na program č.1 na program č.2 a chleba je perfektní.

Vlaďka 23.11. 19:46  

Výboný chleba,před chvilkou jsem ho vytáhla z pekárny a už je skoro celý snězený,prostě nemá chybu

Míša 30.8. 18:56  

Andy-mockrát děkuji!

Anndy 30.8. 18:24  

Míša - vítej, podle návodů NEPÉCT. Doporučuji si pročíst náš článek jak nejenom na první chléb / klik
Zde vlevo v sekci SUROVINY najdeš i druhy a typy mouky i s obrázky.
Hladká mouka je vždy klasická hladká, použít ale samozřejmě můžeš místo hladké / chlebovou hladkou mouku.

Anndy 30.8. 18:22  

omylem smazaný dotaz (omlouvám se a vkládám)
Od: Míša
Text: Prosím vás,pekárnu mám novou,dělala jsem v ní jen jednou podle receptu v navodu-bílý základní chléb a moc nám nechutnal.Proto chci vyzkoušet jiné,tento mě zaujal,jen mám dotaz na tu mouku...hladka obyčejna mouka nebo ta chlebová??? dekuji za odpoved!

Anndy 28.8. 22:27  

Jesicca - součtem všech surovin v gramech zjistíš cca výslednou váhu chleba +-

Jesicca 28.8. 21:03  

nevítě někdo na jakou je to hmotnost chleba?

G79G 31.5. 9:17  

Tento recept jsem poprvé vyzkoušela asi před měsícem. Je to můj nejoblíbenější!!! Peču ho už asi po 6. Místo salámu dávám do chleba opečené kostky slaninky nebo uzeného a 1 cibuly nakrájenou na větší kousky a opečenou dozlatova. K cibulce dám po zhruba 2 minutách pražení ještě 1pol. lžíci javorového sirupu(lze nahradit medem nebo cukrem) a dělám ještě cca 30 sec. Cibulka má potom výtečnou karamelovou chuť.

garfula 17.4. 17:57  

pekla jsem ho včera,většinu mléka jsem nahradila kefírem,místo lověčáku jsem dala nakrájené moravské uzené a místo dýňových semínek nesolené sekané pistácie.Chlebík je to výborný,krásně nakynul a úžasně voněl ;-))

Peter z Trenčína 29.3. 21:22  

Práve som ho vytiahol z pekárne. Krájal som ho ešte úplne horúci, lebo rodina stála nastúpená v rade pri pekárničke. Celý byt krásne voňal. Popísať chuť je takmer nemožné, ale vyrovná sa to "nebičku v hube". Pekárničku som kúpil v piatok a dnes t.j. nedeľa som upiekol piaty chlebík (každý iný), všetky výbornej kvality. Tomuto sa ale asi nič nevyrovná.

Vrtělka 22.1. 13:48  

Chlebyk je vyborny pěkně plná pekárna opravdu dobry recept.

svata 2.1. 18:28  

Dostala jsem pekárnu k ježíšku tak teprve zkouším,dnes jsem pekla podobný jen jsem přidala česnek a nivu.Tento určitě taky vyzkouším.

MiladaB 10.11. 7:42  

Ani jeden z mých výtvorů nebyl tak super jako tento. Díky za rrecept.

Elina_V 12.9. 9:25  

Naprosto LUXUSNÍ chleba. Opravdu nádherně nakynul a byl měkoučký a vláčny, úplně se rozplýval na jazyku :-P

Zatloukalova1 28.4. 20:38  

Výborný naprosto úžasný chlebík. Akorát jsem dala mouku jen hladkou, protože jiná po ruce nebyla. Pekla jsem ho zrovna když přijela návštěva a pak jsem ho musela dělat znova, protože si ho sbalili sebou a na nás nezbylo. Ale ještě ten den se snědl i druhý výrobek. Moc děkuji za recept. Vřele doporučuji. Fakt moc dobrý. Hodně dalších úspěchůůů. :o))

atina1 10.4. 21:23  

Je moc výborný, tento týden peču už podruhé. Poprvé jsem přidala anglickou slaninu a dnes lovecký salám. Vynikající, patří mezi naše favority.

Blka 5.4. 8:13  

Chleba je vynikající. Nádherně voněl už v pekárně při pečení. Fakt nemá chybu.

Kimona 12.1. 12:21  

Mě se nepovedl,byl moc suchý a drolil se,asi málo tekutin nebo nevím.

pverica 5.1. 18:35  

pverica
Je moc dobrý!Krásně nakynul.Dělala jsem ho s kouskem uzeného.Fakt nemá chybu!!!!!

majka123 30.11. 12:52  

ale ne moc zdraví,...:-)) zkusime ho take uz urcite brzy..

macek44 6.11. 18:56  

dělám ho už potřetí.Krásně nakyne a je to bomba.Místo loveckého dávám uzené,je pak jemnější.

zippo 30.10. 1:21  

neskoušeli jdte někdo vařit rýži?zajímalo by mně jaké poměry-rýže voda a na jaký program.dík za radu,zippo.
tatazippo@seznam.cz

kukučka 26.9. 21:48  

hned zítra to vyzkouším

Liduš 5.7. 22:15  

dnes jsem ho dělala,je skoro pryč,fakt moc dobrý

Beru3ka 19.6. 15:42  

Výborný chleba, nadýchaný, prostě nemá chybu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.