0012. veka


foto: NikaV
Veka 012.

Autor:
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
290 ml mléka
500 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička citronové šťávy (může být citrónka)
2,5 lžičky sušeného nebo větší 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Poznámka: těsto může být hustější, proto případně dolijeme trochu mléka nebo vody.

Pokud chceme péct veku v troubě, droždí stačí 1,5 sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého. Program Těsto.

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvarujeme dvě veky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Můžeme použít větší bagetový plech.
Pak pomašlujeme žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 15 - 17 minut.
Hotové veky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Andinka
Opět můj milovaný recept č.012

foto: ivulka6
rohlíky z č. 12 a rohlíčky s marmeládou č. 32

foto: Andinka
č. 012

foto: ivulka6
veka č. 12 ako rohlíky a brioška č. 1520 jako bulky

foto: tissue
veka 0012

foto: zulan
Veka 12

foto: borovec
č,012 veka

foto: nejdeto
Veky podle receptu č. 0012

foto: Andinka
JOGURTOVÝ GIGANT

foto: itty
Veka číslo 12

foto: Andinka
Má oblíbená veka 012

foto: Kirri
č.0012 veka

foto: Xxx.klarka
Pár bagetek :-D

foto: Andinka
č.012

foto: itty
veky č.12

foto: zulan
Mazanec č.4,večky č.12

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
012. veka

foto: borovec
1/2 dávka jen pro nás dva na chlebíčky

foto: Nelinka
Chleba 16, veka 12

foto: Lida008
veky č.12

foto: Ria
druhý pokus č 0012

foto:

foto: Ria
veka č .12

foto: gumovy-medvidek
Veka č.0012

foto: Ria
Celozrnný chlieb č.receptu 17.Veka č.12.

Názory čtenářů

neo029 21.4. 10:08  

mam dotaz - s jakym programem a jak dlouho tuhle veku pecete?! mam starickou Moulinex XXL... a mam na vyber jen super-rychly 1h20min nebo dalsi kratky program 2h20min... pak uz jen klasika 3h20min+...

Béda Kalivoda. 26.9. 22:39  

Nesmí se dávat moc tuku a nedávat vajíčko protože to brzdí kynutí ,trochu cukru je prospěšné kynutí a droždí musí být čerstvé jinak je veka těžká a to není ono.Aby nepraskla tak než ji dáme péct tak ji necháme ještě klidně púl hodiny kynout na plechu.Veka praská v troubě když ji dáme nedokynutou do trouby. Béda.

tereza h 12.5. 15:39  

Je to výborny

Majka2401 4.2. 12:28  

výborná veka,zadělávala jsem poprvé v nové pekárně a musím říct,vše se zdařilo na jedničku...děkuji za recept

Uhlik.mk 25.6. 18:26  

Dekuji za vyborny recept. Po dlouhe dobe se mi povedlo upect v domaci pekarne nakynuty a chutny vyrobek :-) .

jarko 20.2. 9:10  

Používám toto těsto na bagetky, které pak rovnou upeču v nástavbě v pekárně a krásně se povedou. Vyzkoušela jsem i jiné těsto, ale bagetky rozhodně nebyly tak dobré, jako z tohoto těsta na veky.

Vlaďka 31.12. 10:38  

Těsto je skvělé. Veka úžasná. Díky za recept. Vlaďka

konrade 3.1. 16:31  

Dostala jsem od ježíška pekárnu. Hned jsem zkoušela chléb, rohlídky, vánočku, atd... Ale toto je to nejlepší těsto, jaké z mojí pekárny zatím vypadlo :D. Dělám jí místo rohlíků či chleba ke snídani. Je opravdu moc výborná a děkuji za recept.

Bobik2 31.12. 13:23  

Dobrý den, tak jsem letos upekla na silvestrovské chlebíčky. Je úžasná a skvělá. Zkoušeli jsme ještě teplou. Už se těším na večer, až si je dáme s naší oblíbenou pomazánkou.

03janina 3.11. 14:31  

Dobrý den, dnes jsem poprvé navštívila tyto stránky a hned jsem vyzkoušela recept na veky. Peču je v troubě a jsou nádherné, určitě i budou velmi dobré.Zatím jsou ještě horké a tak nemohu ochutnat. Dík za recept.

olga 28.10. 8:54  

no v pekárně se mi nějak nedaří upect dobry cléb

Anndy 28.8. 18:56  

Šárka - těsto vykynulo krásně? Nebylo hutné, těžké...? Jak dlouho ti veky kynuli na plechu před pečením?

Šárka 28.8. 4:13  

Nevím, kde byla chyba, ale veky byly strašně tuhé. Předpokládám, že zítra se nebudou dát ukousnout. Snad to byla jen chyba droždí, ale dávala jsem sušené, 2,5 lžičky...Každopádně chuťově jsou dobré, tak je zkusím udělat ještě jednou.

Mercy 17.2. 19:40  

Děkuji :))Vyzkoušela jsem a musím říct,že je skvěla! :))

Anndy 16.2. 17:32  

Mercy - klasicky z trochy mléka, droždí, cukru a mouky zadělat kvásek, nechat vzejít, vlít do důlku v mouce, dát vše ostatní a promíchat.
Pokud použiješ sušené droždí, pak rovnou vše smíchat.
Pak nechat na teple kynout.
Propracovat, vytvarovat dvě veky, zase nechat kynout, pomašlovat a upéct

Mercy 16.2. 8:32  

Mohu se zeptat,jak se těsto zpracovává, pokud nemám pekárnu ?

Huriva 4.1. 21:24  

Nevěřila bych,že to jde tak snadno udělat si doma veku:-)Akorát musím příště vypilovat ten tvar.

Martin 31.12. 19:12  

super veka díky moc

Ria 30.12. 20:42  

urobila som ich prvý krát a sú fakt výborné.Nedá sa to porovnať s kupovanými.Ďakujem za recept.

Acetom+R+M 30.12. 13:36  

No parada...dekuji za tento recept...veky jsou nadherne...nikdy uz nekoupim ty s E a s dalsimi smakuladami typu zlepsujici kvalitu mouky z kopyt nehtu a vlasu....

Pekla jsme je v troube a fakt naaaadhera..... dekujuuuuuu

jejda 4.11. 18:07  

jsem velmi spokojená!Krásně mi vyšli 2 veky a moooc dobrý!

Avobar 11.9. 9:54  

Veka je výborná.Dala jsem rovnou 300ml mléka a místo citrónu limetkovou šťávu. Trošku cukru(používám čerstvé droždí)...výborná,křehká a zaručeně čerstvá veka. Mňam...díky.

Janulka 26.8. 13:40  

děkuji za výborný recept!těsto luxusní a večky nemaj chybu ještě jednou děkuji!!

Heligon 13.8. 20:22  

vynikající - povedlo se ..... z uvedeného množství byly dvě menší veky - chuti a konzistence luxusní .... doporučuji

Stefi 31.12. 13:19  

Andy dík, dala jsem lžičku, ještě než jsem si to šla ověřit sem, myslela jsem si, že jsem špatně opisovala, už kynou, jsem zvědavá jaké budou.

Anndy 31.12. 12:32  

Stefi - nevadí. Já dávám cukr na čerstvé droždí, pokud používáš sušené, cukr není třeba a když ho nedáš vůbec, také se nic nestane

Stefi 31.12. 11:38  

Mám dotaz, nevadí, že tam není cukr ?

Veronika 30.12. 11:24  

Výborná, jinou už nedělám, ani nekupuju.

Farawel 22.12. 22:41  

Veky už vůbec nekupuju, peču si je podle tohoto receptu sama (jako i jiné pečivo), jsou výborné, s kupovanými se to nedá srovnat.

jarmule 6.12. 10:39  

Veky už dlouho nekupuju, tenhle recept je výýýýbornýýý ... jednoduchý a veky jsou moc dobré. Skvělý recept :-) Díky za něj :-)

cokyna68 26.4. 14:26  

Dnes jsem pekla poprvé a veky nemají chybu krásné nadýchané těsto už veku nekoupím :-)

aiduska 16.4. 19:11  

dnes jsem poprvé zkusila tyto veky a nemůžu si je vynachválit,jsou super,konec kupování vek,i manžovi chutnají víc než obchodní a nádherně vykynuly,měla jsem toho plnou formu-super receptík

Anndy 28.2. 14:11  

hopa - těsto rozdělím na 2 díly a z každého uválím váleček. Někdo motá jako bagety - viz zde vlevo nahoře v sekci POSTUPY

hopa 28.2. 7:52  

chtěla jsem se zeptat jak se potom vypracuje těsto, abych měl správný tvar veky

Ivinoka 19.1. 15:21  

Zkoušela jsem veku na chalupě,přidala jsem 2 lžíce oleje,zadělala v domácí pekárně a veka byla vynikající.

Xxx.klarka+Natka 9.1. 10:22  

Dělala jsem na silvestra prvně, a jsou vynikající. Rozhodně lepší jak z obchodu.

nejdeto 31.12. 15:55  

letos jsem je taky vyzkoušela, po pravdě řečeno jsem si docela oddychla, když pekárna přestala míchat, přece jen je těsto trošku tužší, držela jsem se přesně receptu a veky jsou vynikající, opravdu lepší než z obchodu.

Macik74 31.12. 14:02  

Tak jsem též vyzkoušela! a opravdu chutná báječně! už kupovat nebudu! Super receptík! Jen jsem přidala na vláčnost tři lžíce kysané smetany

kozlovka 19.11. 15:34  

dnes jsem pekla veku podle tohodle receptu a je vynikajici , určitě upeču zase

Skaredka 4.11. 17:02  

pekla jsem dnes a mela jsem je strasne slane. 2 lzicky soli jsou moc, priste dam jen jednu a vynecham ten citron.

IvanaJ 21.8. 22:49  

veka je úúúžasná. dá se jíst jen tak samotná.

amazonk@ 14.7. 23:37  

kucharinecka: Nech veky na plechu dostatečně vykynout :-))

kucharinecka 26.6. 20:06  

Veka super, ale na bocích praskla, ví někdo proč? Dík

JarkaS 18.6. 16:09  

moc dobré, už nikdy nekoupím, vychytaný recept, nemusela jsem nic přidávat

lukas1000 4.6. 15:24  

Delali jsme veky po druhe a porad je mame strasne malo vysoke. Poprve bylo testo ridsi nez ted, ale i pres docela huste testo se veky zvedly jenom cca 5-6 cm vysku. Asi delam neco spatne.

Lucwia 14.5. 22:47  

Vynikající už nikdy veku nekoupím:o) navíc zasytí o mnoho víc než kupovaná a je opravdu senzační:o)

amazonk@ 28.4. 13:47  

Naprosto úžasný recept!!! Přidala jsem jen trochu víc mléka.Těsto bylo super vláčné a nelepilo se,krásně se s ním pracovalo.Potřela jsem po vykynutí žloutkem smíchaným s mlékem,upečeno do zlatova!Veky byly krásně nadýchyné,chuťově mňam,no prostě super,kupované už nééééé.Moc děkuji za receptík:-

lenka.kam 12.3. 7:20  

Včera jsem veku pekla,těsto v pekárně a veky v troubě.Jsou vynikající,už veku v obchodě nekoupím.

Anndy 22.2. 12:55  

JanaT. - těsto nemá být tuhé, ale krásně vláčné, příště během hnětení přidej malilinko tekutiny

JanaT. 22.2. 9:42  

Těsto jsem zadělala v pekárně, bylo strašné tuhé, bála jsem nezdaru, i moje kvalitní pekárna s ním měla co dělat. Dělala jsem veky a pekla v troubě - super pečivo, opravdu, i za dva dny. Dávám 1*. Druhý den jsem nechala upéct v pekárně a není to ono.

Iveta-K. 30.1. 20:54  

...omlouvám se...ne vody, ale mléka :-))

Iveta-K. 30.1. 17:16  

Ahoj, mám pekárnu Eta 1147 - krásná, úpně poprvé jsem vyzkoušela recept přiložený u pekárny - katastrofa...dnes jsem vyzkoušela tento - veka je nádherná, výborná, začátečníkům, jako jsem já doporučuji nejdřív pročíst diskusi :-)...začala jsem nejdřív s menším množstvím vody, nakonec jsem stejně skončila u doporučeného...perfektní...Všem pekařkám skládám poklonu :-)

chechta 5.1. 13:27  

výborná, nejdřív jsem ji nechala upéct v pekárně a dopadlo to skvěle a na silvestra jsem dělala veky a musím vychytat pečení v troubě moc brzo mi ztmavly

dobrota 8.10. 18:11  

Musím taky pochválit!!! Je vynikající,ještě musím dokoupit větší bagetový plech a bude to super!

KACULE22 2.10. 14:42  

bomba recept!!! i druhý den je veka vláčná a měkká.dělala jsem i plněnou a taky super.doporučuji vyzkoušet!!!!!!

Pišpunta 26.9. 11:16  

I já jsem se stala hrdým vlastnikem domácí pekárny. Hned po chlebu jsem vyzkoušela tento recept na veku a bylo to super. Veky jedna báseň. A tak jsem dneska zkusila plnit nivou a anglickou. Teď veky chladnou na mřížce a na plotně je uvařená držková z hlívy ústřičné. Držte mi palce, ať má "domácí armáda" jen chválí. Zatím vše do vzešlo z pekárny jim chutnalo.

dika 16.9. 16:57  

Je výborná a zůstává dlouho vláčná,jinou už nepeču

boxina 20.7. 11:21  

výborná, naplnila jsem je - byly z toho množství 2 veky - dušeným mletým masem
( na cibulce s trochou kečupu a 2 lžicemi šlehačky), a strouhaným Eidamem. Chutnalo i v práci, nejen doma








moravsky.trdlo 27.6. 10:43  

taxem to taky zkusila, jsem trdlo zacatecnicky a jo! je to tam .o) povedlo se - drzela jsem se navodu a do trouby pomašlovala olivovým olejem

lebahu 1.5. 18:17  

Těsto jsem vylepšila lžičkou pizza koření a upekla jako závin s anglickou, kečupem a nivou. mňam.

pečinka 26.4. 15:33  

Super,veku už nekupuju.

misplys 17.4. 20:17  

Tak se před chvíli dopekla. Nechala jsem ji ve formě v pekárně a pekla na program Toast. Sice je po stranách tmavší než nahoře, ale jinak suprová, křehká a nadýchaná. Díky za fajn recept. Míša

jejda 11.4. 18:19  

Veka je úúúúúžasná,jen ji musím péct znovu,protože mi ji SEŽ....

trnovacka 10.4. 20:28  

Děkuji za výborný recept.Jsem jako pekařka teprve v záběhu,ale veky se mi povedly na výbornou.

Paxima 18.3. 9:55  

Výborný recept!Veku už nekupuji.

kokollarinka 12.3. 10:42  

je važně moc dobrá,dávám velkou jedničku a pět hvěězdiček.super

maryjana1 6.3. 22:16  

Výborná, dávám 5 hvězdiček... :-)

Ribanna 9.2. 13:57  

Pekla jsem ji jako svou první veku-je super,doporučuju!

martas 7.2. 20:19  

je opravdu výborná!!!

Eliska31 26.1. 20:51  

před chvílí jsem je vytáhla z trouby, první jsme snědli hned teplou.kdyby nás nedržela váha, padla by i ta druhá.jsou opravdu dobré.poprve se mi podařilo těsto, která je vláčné a vlhké.

Demoniaque 24.1. 15:00  

veka je hrozně moc dobrá, všem moc chutnala, jen se po ní zaprášilo

I.v.k.a. 14.1. 8:05  

Výborný !!!! :-)))

LEJLA37 6.1. 10:05  

veka se mi povedla dobrý recept

renamala@seznam.cz-ano množství se má dodržet ale i tak si musíš pohlídat koezistenci těsta víš? pokud lepí dosypat troičku mouky a pokud je to tuha koule dolet vodu či mleko. Já taky svůj první chleba nehlídala těsto myslela jsem si že nemusím a lila jsem to do zachodu ,ale byla to moje chyba nepřečetla jsem si tady rady z diskuze

apipa 4.1. 17:26  

Veku jsem pekla už třikrát, včera jsem do ní dala uzené a klobásu. Všechno se snědlo a ještě bylo málo. Jen tam dávám míň citronu.

handula 1.1. 22:44  

Dělala jsem veku poprvé a spokojenost veliká

Petra M. 1.1. 21:19  

Druhá dávka nebyla tak nadýchaná jako první,těsto bylo hutnější.Opravdu hodně záleží na tom,jak je těsto pružné.Nesmí být moc hutné a nesmí být ani lepivé.Chce si to vychytat,ale já už veku v obchodě rozhodně kupovat nebudu:-D

Kilia 31.12. 22:23  

veka je výborná. robila som ju prvá krát, a keďže som dávala robiť cesto a išla som von, tak som hneď dala o trochu viac mlieka (300ml). A keďže som z nej spravila len jednu, tak som piekla 10min. na 200st a 10min. na 180st. a vydarila sa na jednotku. Je rozhodne lepšia ako z obchodu, jemnejšia, nie tak vysušená a nedrobí sa.
Moc odporúčam.

Jagea 31.12. 19:56  

Veka byla super,i když se mě povedla poněkud obézní vyřešilo se to,prostě se rozkrájela na na malé kousky.Nejlíp mi na tom chutnala sýrová pomazánka s česnekem.Jediné co tomu přítel vytknul bylo že není tak nadýchaná jako z obchodu a je víc chlebová.

Petra M. 31.12. 15:59  

Včera zřejmě v celé republice doprodali všechnu veku i rohlíky. Už dva dny tu všichni jen brejlili do regálů, tak mi nezbylo nic jiného než vygooglit recept a upéct. Vybrala jsem nakonec tenhle recept a na poprvé se veka povedla absolutně perfektně. Je vláčná, měkoučká, krásného tvaru. S těstem se výborně pracovalo, vlastně nepracovalo, skoro všechno udělala pekárna a pak trouba:-D Také jsem hodně dosypávala mouku, během půlhodiny jsem veku skoro celou sežrala a pro návštěvy nezbylo, jdu zadělávat na 2. várku! Držela jsem se rady: těsto nesmí lepit! Díky!

Sehnalinka1 31.12. 15:26  

těsto bylo hodně řídké, musela jsem dost dosypávat mouku, na druhý pokus jsem jednoduše ubrala tekutinu.

jakkar 30.12. 15:26  

Máte u mě jedno velké nesmazatelné plus. Díky vám se mi poprvé podařilo udělat kynuté těsto, které neobsahuje ani tuk, ani vejce. Zkoušela jsem spoustu receptů na rohlíky a veky, i na chleby, ale ani jeden mi nevyšel, s těstem jsem se nemohla domluvit. Nemám domácí pekárnu, a tak jsem se spoléhala na vlastní ruce. Veka je jedna báseň, pekla jsem poloviční dávku ve formě na biskupský chlebíček a teď abych šla dělat další, jelikož je zítra Silvestr a já nemám pečivo. Díky, díky, díky.

Jitisek 29.12. 13:18  

právě se mi dělá v pečce těsto, bude to moje malá premiéra

lebahu 21.12. 17:25  

Tak hlásím, že veka s klobásou nemá chybu (teda spíš neměla...už je fuč)

lebahu 21.12. 12:00  

Právě jsem to dala péct. Původně jsem chtěla normální veku, pak jsem to nervově nevydržela a do těsta zabalila kousky klobásy a šupla zpět do pekárny. Jsem zvědavá co mi z toho vyleze.

Anndy 20.12. 20:10  

soralka - tohle je u většiny velice oblíbený recept na základní veku, ale co člověk, to jiná chuť.
Jen dodatek k tužšímu těstu:
Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

soralka 20.12. 14:18  

me se moc neosvědčila.S těstem se příliš dobře nepracuje a zdá se mi tužší.Raději na chlebíčkovou veku dělám recept č. 83 Vaječný chléb.

scherrmartina 14.12. 21:50  

opravdu moc dobra..delala jsem ji poprve a byla lepsi nez z obchodu.

selma73 5.12. 16:36  

Je skvelá práve som ju dopiekla. Deti sa idú pozabíjať kto viac zje :)))

110864 15.11. 14:25  

Tak jsem ji včera vyzkoušela a na chlebíčky je výborná.Úplně jiná než kupovaná,ta se vždy drobila a tato je vláčná.

blizenec 1.11. 21:40  

Je to prostě skvělá záležitost,jinou už dělat nebudu...

Claris 1.11. 10:54  

dělala jsem tuto veku poprvé a přímo v pekárně DOMO B3955 a nevím, na to, že to je z hladké mouky, tak byla jakási hutná, nevyplnila ani celou formu, zkusím ji udělat ještě normálně v troubě, dobrá byla, ale nějak unešeni jsme z ní zatím nebyli.

vollpes 20.10. 15:59  

Také jsem ji dělala poprvé,manželovi chutnala
víc neš chleby.

Andrea* 12.10. 10:23  

výborná...udělala jsem z těsta spíš 3 bagetky,jak veky.Jednu jsem naplnila paprikášem a sýrem a s manželem jsme stihli každý jen kousíček ochutnat (nic moc jsme z toho neměli,protože byla úplně horká)...než jsme dojeli z obchodu, synátor celou plněnku slupnul:-) Jen ji příště při pečení přidám na stupních

Anndy 24.7. 19:29  

Janka - troška cukru není na škodu a ne-e tuk žádný

Janka231 24.7. 8:31  

V této vece nemusí být tuk ani cukr?

svabe 23.7. 7:49  

super veka a na chlebíčky je úžasná

Linnda 23.7. 0:15  

Úúúúžasná záležitost. Doporučuju!

paveljr 11.7. 19:02  

Právě jsem ji upekl. Test chuti proběhne až zítra na rodinné oslavě, ale vypadá skvěle. Příště ale udělám trochu hustější těsto. Při kynutí se mi začala trošku rozjíždět tak jsem ji upekl ve formě na chlebíček. Díky za recept

Anndy 14.5. 12:23  

Geve - peču jak vše ostatní cca na 170°C a dle barvy - 20 minut?

Geve 14.5. 5:54  

Na kolik a jak dlouho veku pect v troube>

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.