0014. tomášův chléb


foto: jajiti
14. Tomášův chleba-řez

Autor:
   Hodnocení: 82%  


Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce kmínu
1 lžička soli
1 lžička cukru
200 g hladké mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g grahamové mouky (nebo špaldové)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme slunečnicová semínka, může být i hrst ovesných vloček


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:






foto: cigorka
014 tomášův chléb

foto: jakubi
14. Tomášův chléb

foto: ivulka6
č. 014 Tomášuv chléb

foto: invarka
ošatkový chlebích 014

foto: pipicjukova
14 tomášův chléb

foto: Kátˇa
Tomášův č. 14

foto: majka163
0014 Tomášov chlieb

foto:

foto: garfula
č.14 Tomášův

foto: zulan
182 sádlové od EVY a Tomášův chléb 14

foto: kuddit
chleba č. 14 - první muj doma vážený

foto: Kuchařík
14.Tomášův chlebík

foto: štáblice
14. tomášův chléb

foto: kolobezka1.
Variace a la Tomášův chléb 014

foto: kolobezka1.
014-Tomášův chleba

foto: Demoniaque
tomášův chléb - 14

foto:

foto:

foto: minja
0014.tomášův chléb

foto: aluvi
014. tomášův chléb

foto: acvi
č.014-TOMÁŠŮV CHLÉB

foto: Judina1
č. 014 ošatkový

foto: Paa
Tomášův chléb se slunečnicovými semínky

foto: matysek8
014.Tomáškův chléb

foto: budulinka2
014. Tomášův chléb

foto: ivulka6
moje dnešní dopolední pečení:

foto: mlíčko
celý je 9. chléb od babičky Evy a nakrojený je 14. Tomášův chléb

Názory čtenářů

allbii 20.3. 15:54  

Musela jsem přidat 70g mouky, zvláštní,říkám si u některých receptů, jak je vůbec možné ,že se jim chlebík mohl podařit, když těsto je úplně řídké. Měla jsem za to, že jsou o ozkoušené recepty, možná je to jen od někud přepsané.. U jiných receptů je až o 50 ml méně vody na 500 g mouky, to zřejmě tak odpovídá lépe :)

Marcin 6.2. 20:13  

Dnes jsem ho upekla a byl mooooc dobrý!Ale trošičku jsem si upravila recept místo vody jsem dala kefír a ocet jsem vynechala .Vřele mohu recept doporučit je fakt 1.

humanbeing 5.1. 15:11  

Tak tenhle chleba vážně nemá chybu. První jsme snědli hned večer, takže na ráno jsme rychle připravili nový. Už ho pečeme třetí den. Úžasný.

Zaneta98 30.12. 20:56  

Skvělý a výborný :)

nightmoth 9.3. 22:17  

Musím jenom a jenom doporučit! Výborný chlebík, který skvěle chutná, je nadýchaný a není potřeba nic přidávat ! Díky za receptík a rozhodně se k této dobrotě budu vracet !

lekorka 25.1. 21:37  

Dneska jsem chlebík pekla, dle rady Muckerka jsem dala jen 330 ml vody, a je to úplně super! Chlebík mi vůbec nepřijde těžký, je vláčný. Dala jsem 200 g chlebové hladké, 200 g celozrnné pšeničné a 100 g celozrnné žitné. A hodně slunečnicových semínek. A fakt je skvělý!

Muckerka 8.1. 12:52  

Tento chleba je výborný,jen místo grahamové mouky dávám celozrnou žitnou a poté, co jsem četla komentáře, že velká část z pekařů či pekařek přidávala více mouky, ubrala jsem vodu na 330 ml a těsto mělo ideální konzistenci :)

Vlaďka 7.1. 18:59  

Dnes jsem chléb pekla, povedl se skvěle, je to můj čtvrtý pečený chleba a první, který se skutečně povedl!!

danessa 17.12. 15:51  

Chléb je opravdu výborný.

Ivulisek 8.3. 21:20  

výborný chlebík!! sice sem musela přidávat dost mouky, ale krásně nakynul a jak chutnal!!

Tina.74 8.2. 17:14  

Moc dobrý chlebík.Jen jsem také musela přidávat mouku,těsto se lepilo na stěny.Jinak jsem byla s výsledkem spokojená.Všem nám moc chutnal!!!Děkuji za recept.

Sini 7.1. 19:30  

Včera jsem ho pekla, ale poměr surovin nám moc nevyhovoval. Jak už tady někdo psal, bylo těsto řidší a musela jsem několikrát dosypávat mouku a to jsem místo 2 lžic octa dala jen 1, takže poměr tekutin byl vlastně ještě menší a přesto jsme dosypávali, aby se těsto převalovalo jako taková ta hutnější koule a ne, aby to u těch hnětacích háků bylo jen takové blátíčko... Navíc jsme dali kromě celého kmínu i další lžíci drceného kmínu - chytnul pak krásné aroma a ještě koření na špagety s bylinkama. Nakonec byl výsledek fajn a chutnal mě i manželovi a krásně voněl. Příště rovnou navážím víc mouky a bude to. Grahamovou mouku jsme nahradili chlebovou žitnou, pekárnu máme Moulinex XXL.

sk8mamina 18.3. 12:05  

Vynikající chlebík, krásně nakynul, trochu jsem ho obměnila, nedávala jsem žitnou mouku, místo ní jsem dala 3 lžíce kvásku, přidala jsem bramborovou kaši v prášku.

skvrnilmiky 15.3. 19:46  

Super chleba!!Můj první pokus s pečením bez směsi a hned jsem slavila velký úspěch!!:-)) Zrovna se ho chystám upíct ještě jeden aby zbylo i na ráno!!

čekanka 1.3. 17:39  

Také se mi stalo, že těsto bylo řidší a musela jsem přidat mouku, ale už jsešm pochopila, že ty odměrky mají určitý smysl, když jsem používala svoje lžíce a lžičky, nikdy jsem se netrefila, ona je totiž každá lžíce i každá lžička jinak velká. Tšeď jsem se naučila používat odměrku., která byla jako příslušenství pekárny a je vše v pohodě.

Anndy 21.2. 10:41  

Komentáře pod receptem neslouží ke vkládání fotek. Vaše foto vložte prosím do diskuse domácí pečení chleba / klik, připište číslo receptu a já umístím pod daný recept. Děkuji

scherrmartina 15.2. 12:19  

delam to presne podle postupu :-( nez jsem zacala peci , tak jsem si vse precetla. Zrejme neumim dobre odhadnout kvalitu testa. Nektere recepty nemusim vubec menit (mnozstvi vody ani mouku nepridavam ). U nekterych mam problem s propadnutim chleba. Behem hneteni hlidam testo a podle potreby pridam hl.mouku. Tak nevim kde mam hledat certa.

Anndy 14.2. 22:06  

scherrmartina - doporučuji přečíst článek PRVNÍ PEČENÍ - zde nahoře vlevo, sekce RADY

scherrmartina 14.2. 17:46  

dnes jsem tento chlebik delala poprve. Testo jsem mela dost ridke a tak jsem pridala hladkou mouku. Testo krasne nabehlo ale po upeceni se me chlebik propadl. Uz se me to stalo pri jinych receptech. Muzete me poradit co je spatne? Ma byt testo tuzsi nebo ridsi?

majka163 7.2. 15:47  

Pečiem ho už dlho,občas je nízky,inokedy krásne vysoký. Ale chuťovo veľmi dobrý. Patrí medzi moje najobľúbenejšie.

jarmiZ 27.1. 9:23  

Tento chlebík jsem včera pekla dvakrát. Soli dávám také dvě ČL a mouku 300 g hladké a 200 celozrnné žitné. Je perfektní. Musím jen chválit a bude určitě můj oblíbený.
Děkuji autorovi receptu.

janulik 23.1. 14:14  

Výborný chleba,skvěle se mi povedl,jen jsem dala 300g hladké mouky a 200g chlebové žitné a je prostě výborný!!

Jíťa M. 21.1. 22:18  

Chuťově výborný chlebík, ale nechce mi nevím proč vykynout. Zkoušela jsem už i jiné kombinace mouky. Droždí používám pořád stejné jak i na jiné chlebíky a ty vždycky vykynou super. Můžete mi někdo prosím poradit, protože chuť má tento chlebík opravdu vynikající.

pipicjukova 17.1. 16:07  

chléb je hotový,vypadá krásně a určitě tak bude chutnat.Děkuji za recept-.

Janulaa 14.1. 14:57  

Výborný chlebíček,dnes peču již druhý,první hned zmizel.Děkuji za recept.Hezký den

ditiska 13.1. 15:37  

zkusila jsem již spoustu receptů, ale tenhle je zatím nejlepší. Chutná hodně jako chleba z krámu. Doporučuju všem!!

Ijajeki 12.1. 11:37  

chlebík jsem zkoušela chu'tově byl dobrý, ale takový moc hutný a trochu lepivý, něco bych pozměnila , ale nevím v čem je problém ještě jsem toho moc nenapekla

lebobo 9.1. 13:37  

Tento chlebík je výborný,je to můj druhý výtvor v pekárně a povedl se na jedničku.Asi před hodinou jsem ho vyndala z pekárny a už je půlka pryč.Takže asi půjdu péci druhý.Takže doporučuji všem.

Elza 16.11. 9:36  

Tento chléb peču nejčastěji ! Je skvělý !!!
Udělala jsem jen drobné změny.
Dávám 2ČL soli místo jedné
Méně kmínu a mouku: 400g hladké a 100g chlebové žitné

Má skvělou konzistenci, chuť, prostě super !!!!!!

Claris 7.11. 23:22  

taky patří tento chleba mezi naše oblíbené, různě střídám mouky tak je pokaždé trošku jiný a super. vody dávám ale míň tak 320 ml nejvíc.

LenkaK 13.10. 23:12  

Chleba jsem dneska upekla, ale zdá se mi zbytečně moc vody. Sice mi krásně nakynul, ale když se začal péct tak spadl. Jinak chuťově výborný.

maminka2 11.10. 20:13  

Chleba je moooooooc dobrý.

zachariasovamartina 30.9. 21:22  

chléb je dobrý,akorát mě mrzí že při pečení mi vždy drobet spadne.Místo grahamové jsem dala chlebovou mouku.

čekanka 2.7. 20:03  

Moc dobrý, ale nevydrží, brzy je snědený. Určitě patří mezi ty, které se budou péci často

vierca 3.6. 12:03  

druhy pokus bol lepsi, nedala som sice menej vody, ale dosypala som muku. este by som pridala 10 minut na pecenie.

vierca 27.5. 8:23  

moj celkovo stvrty pokus, chutovo vyborny, ale nejaky tazky a po upeceni trochu lepkavy, hoci bol vykysnuty.... nabuduce skusim dat menej vody ;-)

Štěpa 20.4. 17:30  

Ahoj děkuji za recept.Pekla jsem dnes poprvé v pekárně a chléb se povedl.Těším se na další pečení v pekárně.

acvi 4.4. 17:08  

Výýýbornej !!!

marcela.c 20.3. 23:27  

Je opravdu výborný. Mouku jsem použila 200 g hladké, 200 g žitné celozrnné, 100 g špaldové jemně mleté. Místo vody jsem dala meltu a dala dvě lžičky soli místo jedné. Dala jsem klíčky, asi tři lžičky a nedávala už semínka ani vločky.

q 4.3. 0:48  

je suprovej

ivulka6 21.2. 18:03  

Chlebíček je naozaj chutný! Trošku som zmenila pomer múk, aby som ho odľahčila..

jarina.mala 16.2. 22:42  

Jarko,já tě zdravím a odpovídám na tvé přání,co se týče chleba s kváskem.Ráda ti předpis napíši ale je pečený v troubě. Já sama mám pekárnu též,peču často ale tento je nejlepší v troubě.Jarina.mala

Proch 3.2. 17:16  

Tento chlebík je můj několikátý pokus, pekárnu mám Domo 3955 (od pondělka) a tento chléb nemá chybu - podle manžela a syna, já mám bezlepkovou dietu. Zatím je bezkonkurenčně nejlepší. Peču každý den nejméně dvakrát, chleby lepkové i bezlepkové, snažím se přijít na nejlepší recepty a vychytávky, hlavně v těch bezlepkových, ale i tam jsem úspěšná. Tento vypadá i voní nádherně. Jako chleba.

fialuska 2.2. 9:52  

Pekárnu mám doma asi týden. Zatím jsem s ní moc spokojená. Dělala jsem chlebíky ze dvou již hotových směsí a dva chlebíky podle receptů, které jsem našla tady na Dámě. Nejvíce z nich mi chutnal tento. Stále jsem ale nepřesvědčila manžela. Prý je už přechlebovanej. Stále zkouším nové recepty a hledám takový, který by se co nejvíce blížil klasickému chlebu z obchodu. Bydlíme totiž na vesnici a neustále řešíme problém s pečivem.

Taňule 31.12. 12:12  

Přidala jsem lžičku soli a špetku chleboveho koření, ubrala jsem lžící octa a kmínu, mouky dávám hladkou s vlákninou LIVA, žitnou celozrnou a špaldovou a cleba je jedinečný. Zatím nejchutnější co jsme si upekli :-)

Lentilka11 13.12. 19:34  

Nám tento chlebík moc nechutnal,zdál se nám moc kyselý,ale kdyby místo 2lžíc octa byla jen jedna,možná by to bylo lepší,ale ještě ho jednou zkusím a malinko poopravím.Dám půl napůl vodu a mléko a snížím ten ocet.Pak písnu.

majka123 30.11. 12:47  

prave jsme ho dopekli dala jsem z celk. mnozstvi vody 100ml mleka a mouky: 100g psenicne, 200g spaldove a 200g zitne, vyborny a v BIO kvalitě.. fakt doporučuji...dobrou chuť....

witule 7.11. 10:03  

chlebík je opravdu výborný u mně jednička,pekla jsem i podle jiných receptů 003,009,017,018,023všechny jsou velmi dobré doporučuji vyzkoušet:-)

Jitka 28.10. 18:32  

Chleba je výborný.Když jsem pekla podle tohoto receptu podruhé tak jsem dala 200g chlebové pšeničné a 200g chlebové žitné mouky a 100g hladké mouky.Pokaždé chleba zmizel ještě teplý.

Kramila 10.9. 11:48  

Opravdu výborný!!!

leyden 16.8. 11:24  

Tento chleba je SUPER, peču ho 2xtýdně.Přidávám také různé druhy semínek.Pekárnu bych nevyměnila.Jsem na ní závislá,

syberie 1 12.8. 11:39  

Ten chlebík je opravdu skvělý.Pečeme ho denně.

Chilli 16.5. 12:38  

Tak tenhle chlebíček je výborný!

jarka 15.12. 0:43  

Loni na vánoce jsme dostali pekarnu,peče pravidelně každý den chlebik,vodu davám napůl s mlékem,použivám otruby,suš.syrovátku,chtěla bych se naučit péct s kvaskem chystám se to zkusit.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.