0015. česnekovo-nivový chléb


foto: Romana32
Česneko-nivový chléb 15

Autor:
   Hodnocení: 66%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vody
1 lžička soli
1 lžička cukru
1,5 lžíce oleje
1/2 hrnku rozdrobené Nivy
4 - 5 rozmačkaných stroužků česneku (podle toho, jak ho máme rádi, může být i méně)
540 g mouky (např. 140 g hladké, 200 g celozrnné pšeničné a 200 g celozrnné žitné, ale zase záleží na chuti, když je víc světlé mouky, lépe vyniknou chutě a také lépe kyne)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Nahoře se těsně před pečením může potřít olivovým olejem, takže se pak pěkně leskne

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: udivena
15.tmavý se semínky

foto: jen.tak
15.ČESNEKOVO-NIVOVÝ CHLÉB

foto: aluvi
015. s česnekem a Nivou

foto: mirka
č.015-česnekovo-nivový chléb

foto: hekute
015 - česnekovo-nivový chléb

foto: marbes
15 chleba niva/česnek

foto: sophieczech
015. česnekovo-nivový chléb

foto: Lucik33
Můj první chlebík :-) recept 0015 - jen s Eidamem

foto: eiculinda
česnekovo-nivový chléb č.15

foto: GeorgiaG
Chléb s česnekem a nivou recept 0015

foto: beladami
0015. česnekovo - nivový

foto: jana.h
Česnekovo-nivový recept č.15

foto: Kuchařík
15.česnekovo-nivový chlebík

foto: MartinaP.
0015.česnekovo-nivový chléb

Názory čtenářů

nina100 9.9. 23:02  

chlebík jíme fakt má zvlastnu chut ale dá sa, len teda taky pekne nadychaný a s velkýma okama neni...ako na to aby stred nebol vždy taky lepkavý?

Petíček 1.1. 13:43  

Zatím jediný chleb, kterého se u nás doma nikdo ani nedotkl. Zkoušela jsem mu dát šanci, ale ani me příliš nesedl. Má zvláštní pach i chuť. Rozhodne už ho dělat nebudu.

Kateřina 9.6. 15:06  

U nás to byl první chleba, který nikomu nechutnal...

elis.pv 24.5. 15:01  

překynul mi, teď se dodělává v kasické troubě tak uvidíme

Nikit89 13.7. 22:52  

vyzkoušela jsem ho a opravdu byl výborný !!!! :)

MartinaP. 12.5. 17:04  

Děkuji za bezva recept... Chlebík je moc dobrý a úžasně provoněl celý dům... Určitě jsem ho nepekla naposledy...

Lucmik 11.1. 14:41  

Ahojky, chlebík je chuťově velmi zdažilý. Celkem i pěkně nadýchaný(mohl by být i víc). Mám stále problém s tzv. ušákem.Jsem začínající nadšenec domácí pekárny a prosím o radu. Drožní i vodu jsem dodržela přesně podle receptu. Díky

kvetinka6 28.7. 9:08  

výborný chlebík, povedl se jedna báseň, krásně vyběhl, pekla jsem ho předevcčírem, voněla celá kuchyně. Dávám 5 hvězdiček :-)

babucha 10.5. 16:38  

Tak jsem si na nedělní ráno upekla tento opěvovaný chleba.Krásně voněla celá kuchyně česnekem,ale výsledek nebyl vůbec dobrý.Byla jsem zklamaná,protože to byl můj první chleba,který skončil v koši.

Bubetkaa 16.9. 9:49  

super recept! I mne jako začátečníkovi se povedla z těsta ta nelepící koule!-držela jsem se přesně receptu, jen nivu jsem dala odhadem.Příště přidám víc česneku :-)A kůrka je dost vysušená a trochu nahoře popraskal...asi málo vody.Ale opravdu je moc dobrý :-)

Martinika 24.8. 18:10  

upekla jsem už dva a jsou výborný,do druhýho jsem dala víc česneku a trošku vegety a chuť je výborná

beladami 22.6. 12:47  

je výborný, krásně naběhl ... místo stroužků česneku jsem dala 1 lžičku česnekového koření od Justu a taky přidala dýňové a slunečnicové semínka, kmín

Lenka P. 5.5. 21:00  

Zatím nejlepší, co jsem vyzkoušela. Změnila jsem poměr mouky - 200g celozrnné špaldové + 340 hladké mouky a i přesto byl chléb skvělý!!! Moc díky za recept!!!

jájouch 31.1. 20:47  

Včera večer jsem ho pekla, slintali jsme tady jen jak voněl a ráno?? no padl do nás celý:) úžasná záležitost!! Přidala jsem lněná semínka. Fakt luxusní chlebíček!!

BARTICEK 19.1. 17:31  

Výborný,doporučuji.Byt voněl po česneku.Byl hned snědený.Děkuji za mňamku.

Anndy 14.1. 10:52  

Zdeňka - Hnětací metly lze vyndat po druhé fázi hlazení těsta. V době kynutí těsta jsou tři fáze, kdy se hnětače několikrát protočí, těsto splaskne, v časové tabulce je to nazváno - splasknutí - hlazení těsta. Opatrně pekárnu otevři, nejlépe mokrýma rukama vždy z jedné strany těsto nadzvedni a vydej hnětače. Také je možné mokrýma rukama těsto uhladit, případně posypat semínky apod. Pekárnu opatrně zavři, neměla by být otevřená dlouho a neměla bys ničím bouchnout.

Zdeňka 14.1. 10:08  

Chtěla jsem se zeptat.Mám pekarnu ETA_HARMONY mohou se před pečením vy tahnout haky nebo je lepší tam nechat.

atafle 4.1. 17:51  

tak tenhle chlebík je bezkonkurenčně nejlepší, jaký jsem zatím jedla. Dala jsem 140g hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky a 200g žitné tmavé chlebové. Je krásně nadýchaný. U nás nestačil ani pořádně vychladnout - jak to šlo hned jsme zakrojili a jedli ještě vlažný - určitě budu brzy pect znovu

Zemanova-Pietsch 31.12. 19:19  

Ještě jsem to nezkusila, zatím jsem si jen vyjela recpt, tak ted jdu na to - zítra řeknu své ano nebo né.

Henry. 29.11. 23:29  

Chlebík se povedl,je moc dobrý,přidal jsem sezamová semínka a trochu slunečnice...

Káčula 1 13.11. 22:15  

Cleba nám moc chutnal, dala jsem od oka světlou a tmavou mouku, chleba je výborný, děkujeme za recept.Máme Panasonic,tak jsem to dala na pečení s rozinkama a načasovala jsem si to.Cleba byl výbornej, určitě zopakuju, jen jsne tam přidala kmín, děkuju za recept, Katka

Anndy 11.11. 18:17  

Mykes - můžeš, ohlídej si konzistenci

Mykes 11.11. 17:31  

Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat,jestli můžu dát jen hladkou mouku?
Radka

blondska 20.10. 21:01  

Dobrý,ale pro nás stačí jeden stroužek česneku.

Roma 24.8. 11:37  

Nemá chybu! Když jsem ho upekla, nakrájela na plátky tak jsem ho potřela máslem, dala na něj plátky rajčat a zapekla se sýrem. Opravdu byl super

mmmm 22.8. 21:00  

no mne se nejdrive udelala nelepiva koule, takze fajn, ale kdyz zacal kynout tak testo strasne zvlhlo a stalo se v podstate skoro tekutym, nejak to nechapu, poradi nekdo?

Anndy 11.6. 22:15  

aldinos - těsto mělo správnou konzistenci?
Tohle máš přečtený?
jak nejenom na první chléb / klik

aldinos 11.6. 21:25  

dvakrat jsme pekli a dvakrat bez cepicky, proste se propadl. prosim HELP

maajaxxx 30.5. 13:37  

Málem bych zapomněla napsat, jak to s tímto chlebem dopadlo. Těsto neudělalo žádnou neplechu, chleba byl výborný a všichni ho chválili. Jen pro mě osobně byl až příliš česnekový. No, nejlepší stejně byla ta uzená kýta :)

maajaxxx 23.5. 12:41  

Zrovna se peče, chystám ho na oslavu tetiných narozenin, kde se bude zakrajovat uzená kýta přímo z udírny :) tak jsem zvědavá, jak se povede. Pozměnila jsem trochu poměr mouky a po signálu přidala ještě jednou tolik nivy, což se mi možná vymstí, protože do té doby dokonalé těsto, se stalo velmi mazlavým.

mihala 16.5. 0:00  

Chléb se povedl.Můžu vřele doporučit ke grilovačce :o)))))

marbes 25.4. 9:50  

Tak chlebíku jsem musela dát 5 hvězdiček, my máme všichni moc rádi nivu i česnek, takže chleba nás nemohl zklamat.
Dodržela jsem poměry mouky podle receptu, nivy jsem dala kapku víc a chleba je skvělý! Na normální jídlo asi ne, ale třeba ke grilu ho určitě budeme dělat často!
A ještě pozn. - jelikož jsem ho dělala v DOMO3955 ve dvojité vaničce a ve druhé měla klasický chleba, tak jsme pekla na základní a ne celozrnný (a nechtělo se mi čekat o 40minut déle :-), pekla jsem v noci) a upekl se dobře

zira 9.4. 18:58  

tenhle chlebík mě nijak neoslovil ač vypadal lákavě

Anndy 15.2. 9:46  

darča - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

darča 15.2. 7:10  

včera jsem ho pekla ,byl dobrý ,jenom mám takový dotaz jsem začínající pekařka,krásně mě vyběhnul ,ale před dopečením mě spadnul,poradíte děkuji

Mária 6.2. 23:55  

Keď nie je cesto dosť husté, potom je ušaté,stalo sa tak aj mne na začiatku,teraz si dávam pozor.

trener 29.1. 21:58  

Tak takovýto chlebík jsem ještě nezkoušela
(myslím tím nivu).V pátek budem grilovat,tak ho určitě zkusím.Díky za tip.Martina

Dana Š. 22.1. 20:32  

Chleba se chystám vyzkoušet.Dobrá rada : jestli nechcete ušáky, během pečení vůbec neotvírejte pekárnu! I za cenu toho, že budete mít ve chlebu otvory po hnětacích hákách.

Anndy 12.1. 13:19  

Nynuna - nebo droždí

Nynuna 7.1. 9:56  

Ušák vyjde, když se dá víc tekutiny !

Anndy 10.11. 23:50  

Cannel - u většiny receptů pro domácí pekárnu je potřeba si těsto při hnětení "ohlídat". Těsto by mělo mít konzistenci "nelepivé koule"

Cannel 28.10. 22:07  

Pekla jsem ho 2x, ale pokazde mi z nej vznikl "usak". Kde by mohla byt chyba? Jsem zacinajici pekarka :)

Marsik 1.7. 16:52  

Zatím nejlepší, co jsem pekla - díky za recept :o)

Chilli 16.5. 12:40  

Dělám ho bez česneku (protože jsem ho poprvé neměla doma) a stejně je vynikající, vozím ho i rodině, když je chci potěšit nějakou mňamkou ;-).

Katka A. 27.4. 20:14  

chléb je výborný. Skvěle se hodí ke grilovanému masu, nebo jen tak. Měl úspěch.

MartinaJ 26.4. 14:14  

Neměla jsem tolik Nivy, tak jsem přidala balkánský sýr, 2 stroužky česneku, sezamová semínka a je naprosto super.

peta 8.4. 13:05  

Je super

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.