0017. chléb celozrnný s vločkami


foto: Ayleen
17. Celozrný s vločkami

Autor:
   Hodnocení: 84%  


Suroviny:
500 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
350 g hladké mouky
40 g jemných ovesných vloček
1/3 lžičky práškového vit. C
1 lžička cukru
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
350 g směsi celozrnné špaldové a celozrnné žitné mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka dle chuti


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký


Postup:
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ria
č.17

foto: Ria
chlieb č.receptu 17 a rohliky

foto: Ria
chlieb č.receptu 17

foto: Ria
chlieb č.receptu 17

foto: Ria
Celozrnný chlieb č.receptu 17.Veka č.12.

foto: Ria
č.17

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
017. chléb celozrnný s ovesnými vločkami

foto: Ria
č.17

foto: rapeva
0017.chléb celozrnný s ovesnými vločkami

foto: alus.s
chléb celozrnný s vločkami č.17

foto: xxxkaťaxxx
č.17 Celozrný chléb s vločkami

foto: shaula
017 celozrnný s vločkami

foto: erika153
0017.chléb celozrnný s vločkami

foto: Ringana
č. 017 chléb celozrnný s ovesnými vločkami

foto: ovčí.babička
17.chléb celozrnný s vločkami

foto: Kuchařík
17.celozrnný s vločkami

foto:

foto: mlíčko
17. chléb celozrnný s vločkami ze 2/3

foto: modrina
0017 Celozrnný s vločkami

foto: Tallu
0017. chléb celozrnný s vločkami

foto: jirina27
0017.chléb celozrnný s vločkami

foto: Farmářka
0017. chléb celozrnný s vločkami

foto: Ria
prvý z ošatky č.0017

Názory čtenářů

Michaela 11.1. 10:56  

Dobrý den, vejde se mi teto chleba do pekárny max 900g? Včera jsem ho zkoušela udělat, přepočítala jsem si teda gramáž na menší a je velice dobrý ale nezdá se mi že by mi nějak extra nakynul tak si nejsem jistá jestli jsem to přepočítala dobře nebo ne. Měla jsem 350ml vody a 500g mouky... Děkuji moc

rapeva 29.5. 16:18  

Chlebík se mi povedl, krásně nakynul, chutná skvěle.

exilia.8 23.3. 15:37  

Výborný, jeden z našich oblíbených :)

allbii 18.2. 17:00  

P.S.celaskon jsem nepoužila, nemám ho a nějak jsem nepochopila, proč ho do chleba dát :) ??

allbii 18.2. 16:59  

Nevím nevím, zkoušela jsem tento recept přesně podle receptu, musely jsem dosypávat hoooodně mouky (dosypávala jsem hladkou)už jsem to pak nevážila, protože to min. dalších 150 g bylo.
Chléb se zdál i tak trochu lepkavý. Nakynul opravdu hodně, tak tak, že nepřekynul a to mám pekárnu na 1300 g. Příště dám z poloviny, ale zdá se mi hodně vody :(
Někdo podobná zkušenost? Chlebík pak byl dobrý, jen tak 1/3 byla hodně zhutnělá, ale zbylé 2/3pěkně nadýchané. Tak jsem to odkrajovala. :)

Ria 4.2. 18:43  

tak som si zamilovala tento chlebík.Výborne cesto ani podsypávať netreba dosku.

Ria 1.2. 17:27  

piekla som 2x z tohoto receptu a je fakt dobrý.Ďakujem.

Avobar 6.9. 15:14  

Tak...druhý pokus dopadl výborně. Krásný nadýchaný a velmi chutný chléb. Děkuji za recept..každopádně ale dávám program základní. Těsto nepřekyne a ani neuteklo. :-D

Avobar 6.9. 12:34  

Tak jsem dnes vyzkoušela tento chleba. Udělala jsem malou dávku,mám malou pekárnu. Uf..chleba mi "utekl" do pekárny...a protože jsem byla venku,tak jsem doma měla pěkně načouzeno a pekárnu jsem drhla 30 minut. Neodradilo mě to. Už se tvoří nový...pohlídám si ho. A dala jsem program základní..celozrný má dlouhou dobu kynutí. Jsem zvědavá na utíkánka...:-D :-D

Anndy 13.6. 16:06  

Alena - tekutiny jsou správně, je tam 700 g mouky + vločky. Na 700 g pekárnu je to hodně těsta

Alena 12.6. 19:44  

Tenhle recept je do pekárny na 700 nebo 900 g?? Není to moc vody 500ml?? Je to správně napsaný recept?? Prosím o zkušenosti. děkuji

Tallu 28.4. 9:54  

výborný chlebík, rozhodně 5*

modrina 26.4. 15:19  

Jak jste tenhle chleba zvládli upéct v pekárně? Mám velkou pekárnu, ale tohle by asi nezvládla. :) Překřtila jsem chleba na uprchlíka - nejdřív chtěl utéct z pekárny, pak z ošatky, a ani v bravosce se mu moc nechtělo zůstat. :) Je to 1160 g nádhery. :) 200 ml vody jsem nahradila podmáslím a na celaskon jsem zapomněla, jinak podle receptu. Je opravdu vynikající!

lenonjohn 25.1. 21:21  

Vyborny, vykynul az moc, vlastne pretekal prez okraj pecici formy, je obrovský tak pozor na kapacitu Vasi pekarny !

stirinka 14.8. 19:05  

k čemu je tu ten vitamin C? Raději bych ho tam nedávala....zbytečná chemie, je možné ho něčím nahradit?

aiduska 11.7. 16:12  

včera jse ho pekla poprvé a povedl se,moooc dobrý

Lumprcajtle 25.5. 14:13  

recept jsem si musela upravit,mám malou pekárnu,tak tekuté vždy kolem 300 a mouky do 500 g,jinak mi to všechno nakonec spadne.Ale vyšlo to, juchů-další dobrotka. Díky... Lumprcajtle

kukulik 11.4. 13:53  

ahojte, vcera sme tento chlebik robili prvykrat, a nemozeme si ho vynachvalit, vysiel krasny velky, lahucka, nadychany...SUPER...akurat som troska zmenila recept, robila som ho bez Ccka a dala som 350 hladkej T 650 a 350 celozrnnej psenicnej, kedze spaldovuci raznu sme doma nemali..ale aj tak na chuti neubralo...

Anett 8.1. 10:19  

Dobrý den, prosím vás, nevíte někdo, jestli stejný objem celozrnné mouky váží stejně jako klasické? A co vločky, kolik je 40g, půl hrnku? Nemám váhu a vše jedu na hrnečkovou měrku.

ovčí.babička 1.12. 20:44  

Vynikající,nádherně kyne. Prostě super!!!

Pepka 29.10. 15:35  

luxusní, peču jen tento a je vždy výborný !!!

Ringana 28.8. 20:18  

chlebík je moc dobrý, tentokrát kynul v míse a upekla jsem ho klasicky v troubě

erika153 3.6. 18:09  

Tak nedá mi nepridat este jednu pripomienku,,, ked som pisala ze chlebik je malo slany, tak chybu som spravila ja!!Pretoze som prehliadla ze tam ide lyzica soli a ja som dala iba lyzicku. :(

erika153 3.6. 17:35  

Nemám slov!!Tento chlebík je úžasný!!!Krásne vykysol, pridavala som len trolinku viac muky ale kôrka je chrumkavá, vobec nieje ťažký je vzdusny a vynikajuci...Na moj vkus len malo slany nabuduce skusim pridat viac soli.Hodnotim najvyssie a davam do oblubenych!

jarmule 2.6. 9:44  

Tak přidávám pozitivum :-) Chleba je výborný, krásně naběhnul a vůbec nebyl hutný, ale nádherně nadýchaný, místo vody jsem dala uvařenou vychladlou meltu a nedávala jsem céčko. Moc nám chutnal.

helusa80 29.5. 21:48  

Zatím se mi vždycky propadl, ale nevzdám to, zkusím to doladit :-)

Adika299 4.4. 14:37  

Akurát ho peciem,cize chutovo som este neskusala,ale cesto bolo na zaciatku prilis huste,pridala som este trosku vody a moc nakyslo a chlieb sa prepadol.Nestacila by stvrtina cesrstveho drozdia?

shaula 30.1. 23:19  

Naďa T. - a nebylo jen moc droždí? To by se asi na "lepivosti" nepoznalo, resp. těsto by vypadalo normálně, akorát by moc vykynulo a pak se propadlo. Já už jsem ho pekla několikrát (Moulinex XXL OW50030) a vždycky byl pěkný a moooc dobrý. Patří k mým oblíbeným.

Anndy 25.1. 17:13  

Naďa T. - mezi celozrnnými musíš hledat, ne vžy je celozrnný opravdu bez hladké mouky.... třeba můžeš zkusit recept č. 697, 634, 570, 435 a mnoho dalších, co jsem právě podle zmíněného postupu našla

Naďa T. 25.1. 8:54  

Chleba jsme včera vyzkoušeli a bohužel s přesně takovým výsledkem, jako tu psala sstevens. Těsto není řídké, po vymíchání úhledný pružný bochníček, hezky vykyne, ale při pečení se totálně propadne. Vypadalo i jako když se při pečení srazilo. :( Moc dobře mě nenapadá, jak upravit tekutiny, když těsto po vymíchání vypadalo a i na omak bylo pěkné a pružné. Kdyby bylo vody moc, bylo by přeci řídké a lepivé. Netuším.

Anndy - díky za tip. Vyhledávat v receptech zvládám, akorát že ve většině těch celozrnných receptů je stejně i podíl světlé pšeničné nebo pšeničné chlebové mouky a já bych potřebovala buďto pšeničnou úplně pryč a když ne úplně, tak nejlíp v celozrnné podobě. Proto jsem se ptala, jestli někdo netuší, jak se to pak v těstě chová. Ale dík za snahu pomoci mě nasměrovat. :)

Anndy 24.1. 14:43  

Naďa T. - HLEDÁNÍ V RECEPTECH
Zde vlevo klik na RECEPTY, dole HLEDÁNÍ
a zadám část názvu do
Text v názvu receptu: CELOZRN
a NAJDI

Naďa T. 24.1. 12:36  

Hezký den, s domácí pekárnou teprve začínám, vybrala jsem si tento recept pro můj první pokus s celozrnným chlebem. :) Nemáte někdo zkušenost s úplným nahrazením hladké mouky v receptu za celozrnnou přeničnou hladce mletou mouku? Vím, že celozrnné chleby jsou ve výsledku hutnější, ale aby při komplet celozrnných ingrediencích nebyl místo hutnější alá tvrdá placka. :o) Poradíte? Děkuji moc!!

shaula 10.1. 23:05  

Výborný recept!!! I když já jsem vlastně pekla úplně jiný chleba:-) Nedávala jsem vitamín C, došla mi hladká mouka, tak jsem ji nahradila chlebovou, místo špaldové jsem dala celozrnnou pšeničnou, a ještě jsem to dělala jen ze 3/4 dávky a dala méně octa:-) Ale byl super!!!

Květule 8.1. 11:27  

chlebík dopadl dobře pekla jsem ho už vicekrát protože nám chutná ,ale někdy dobře nevykyne a jakoby spadne ale vždy ho sníme vřele doporučuji

alus.s 26.12. 23:29  

tentokráte jsem pekla pouze ze 2/3 celkové dávky. Použila jsem hladkou, celozrnnou špaldovou a celozrnnou pšeničnou mouku, přisypala ještě lněné semínko. Chlebík byl výborný, ještě druhý den krásně měkký.

Květule 21.12. 12:36  

ted ho peču, potom pisnu jak dopadl

jarmila 18.11. 16:05  

Chlebík je opravdu výborný, zatím nejlepší, co jsem kdy pekla, díky!!!!!!!

sstevens 5.11. 21:01  

tak jsem tento chleba dělala už podruhé a vždy se mi nepovede,těsto jsem ohlídala,nebylo řídké,hezky vykynul a pak se totálně propadl,a není ani tak nadýchaný jak píší jiné pekařinky,ale budu zkoušet dál a zkusím upravit tekutiny

Ringana 26.10. 19:41  

je fakt moc dobrý, hezky vyběhl. Příště zkusím dát misto vody kefír, či podmáslí a dám pak vědět, jak to dopadlo.

alus.s 15.10. 20:36  

pekla jsem z hladké m., mouky na pečení chleba a žitné tmavé chlebové. Asi tak 2O min před koncem K3 jsem musela DP vypnout a dát pečení. Chleba málem nadzvedal víko. Pekla jsem 70 min a ještě bych klidně 10 min přidala. Příště udělám z menší dávky. Chléb je výborné chuti, nadýchaný, určitě ho ještě upeču :-)

droping 9.8. 13:24  

Zatim nejlepší chleba, byl hodně velký, takže jsme ho jedli týden a celou dobu byl měkký a vláčný, to se u kupovaného teda stát nemůže, ten buď ztvrdne nebo zplesniví.
"Céčko" jsem nedávala.

Hankafm 29.5. 22:52  

Je výborný,dělala jsem ho bez vit.C a moc nám chutnal.Dokonce i manželovi,který se onehdá vyslovil,že vločky teda nemusí.Chlebíček lupal a ani netušil,jak zdravě jí:-))

Anndy 29.3. 10:38  

Martina9 - respektive ano, bylo by v těstě zbytečně moc tekutin a pak by se mohl propadnout

Martina9 28.3. 20:08  

ahoj, chtěla jsem se zeptat , proč nesmí být těsto lepkavé? Byl by z něho ušák?

Mamina Jitka 15.3. 14:56  

už jsem psala, že tento chleba je super a po půlročním pečení musím znovu říct, že jsem už zkusila hodně receptů, ale tenhle je prostě jistota dobrého chleba!! děkuji autorce

nauriel 12.3. 18:18  

Moc dobrý. Nedala jsem vit. C, ale dost nakynul. Akorát jsem musela přidat dost mouky, těsto bylo řídké. Ale chlebík je fakt super.

EsterE 25.2. 17:38  

Skutecne vyborny. Ze vsech chlebu, ktere jsem kdy pekla, mi rodinka rekla, ze uz jiny pect nemam. Davam hodne seminek a pecu obden. Fakt super recept. Tento chleb se vzdycky podari.

Anndy 20.2. 9:04  

Jana FK - těsto být "řidší" nesmí!
Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Jana FK 19.2. 21:37  

tak nám se nepovedl, přetekl z formy, tak, že těsto dostalo i na topnou spirálu, takže jsem těsně před pečením program vypnula, vyčistila pekárnu, samozřejmě, že spadl, dala jsem to pak na program pečení, ale je uvnitř díra a je mazlavý. netuším, kde chyba je, peču už měsíc, povedly se mi tři ušáci, ale to bylo vždy, když jem pekla s víc kvasnicema...

pekly jste na program celozrnný? přetekl těsně před pečením, kdyby to bylo na klasik, tak se to asi nestalo... těsto se mi zdálo taky řidší...

Sabrila 30.1. 17:48  

Dělala jsem bez céčka a je vynikající.

Lendulinkcha 15.1. 18:19  

U nás nejoblíbenější, dělám bez Céčka a celá rodinka ho miluje ;-)

prodejantikoncepce 5.1. 19:10  

Super chleba, funguje i bez céčka.

Jana Váša 5.1. 19:04  

Výborný chleba, doporučuji. Byl to můj teprve 4. pokus a poprvé se mi podařilo upéct nadýchaný chléb, který byl dobrý i po 24 hodinách. Místo vody jsem dala 400 ml podmáslí a 100 ml vody. Vitamín C jsem neměla, ale vykynul dobře i bez něj.

Anndy 19.12. 19:13  

Swarrior - v lékárně, možná i v drogerii

Swarrior 19.12. 14:00  

PS Kde se da koupit přáškový vit. C, tedy kyselina ascorbová?

jorim 23.11. 15:23  

Vit. C se přidává jako oxidant. Účinek spočívá ve zpevnění lepku a zvýšení jeho schopnosti zadržovat kypřící plyny. Přidává se do mouk se slabým lepkem a do čerstvých mouk.
Chleba vypadá dobře, vyzkouším, díky !

Anndy 9.11. 14:43  

tava - někdo tvrdí, aby se potlačila chuť kvasnic, někdo zas, že těsto je nadýchanější.
Lze úplně vynechat

tava 7.11. 19:46  

proc se tam dava vitamin C

Mamina Jitka 16.9. 19:53  

tak tenhle chleba je nej nej nejlepší!!! dělala jsem přesně podle receptu, další den jsem místo vody dala podmáslí, další den jsem místo hladké mouky dala celozrnnou a vždy byl výborný a hned snědený.

Janusa 31.7. 9:09  

Ahojte!
Tento chlebik je vyborny, na druhy den sme museli spravit dalsi, lebo prvy uz bol zjedeny.Nemala som praskovy vitamin C, tak som donho rozdrvila 2 klasicke tabletky vitaminu "C"...

sole 13.7. 21:30  

Pekla jsem ho v jednom týdnu už podruhé. Je výborný, pro mě zatím chuťově nejlepší.

beruska2 3.7. 8:45  

Chlebík je moc dobrý, jen se mi těsto zdálo poměrně řídké, tak jsem přidala trošku mouky, ale nakonec dopadl na jedničku. Doporučuju.

wendik 30.6. 9:00  

Svata: ja davam kys. ascorbovu cili citronovu;-)

Sváťa 26.6. 20:23  

Prosim co je "práškového vit.C díky

Maky 10.4. 16:13  

je to fakt dobry

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.