0022. knedlíky pro pekárnu


foto: jen.tak
22.KNEDLÍK

Autor: jitula
   Hodnocení: 61%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vlažného mléka
1 vejce
1 lžička soli
400 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
1 kostka čerstvého nebo 3,5 lžičky sušeného droždí nebo klasicky 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
před koncem hnětení přidáme na kostky nakrájené cca 2 rohlíky nebo zapracujeme ručně (rohlíky nemusí být)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto nesmí lepit!
Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát např. trojbodcem propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10. minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou cca 15 minut kynout. Pak opatrně olejem pomaštěnýma rukama, vložíme do napařovacího hrnce, kde jsme vymazali olejem jednotlivá patra. Zapneme časovač na 20 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.


Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.


foto:

foto: Dzuli
022.Knedlík

foto: Andinka
022. Knedlík

foto: RADKAv
022 knedlíky pro DP

foto: berulka
Houskové knedlíky z domácí pekárny č.22

foto: EsterE
Houskove knedliky - recept 022

foto: EsterE
Knedlik - recept 022

foto: HankaKráťa
knedlíky 022.

foto: Iivetata
Knedlíky č.22

foto: matysek8
022.Knedlíky pro pekárnu

foto: Nelca
dobře nakynuté knedlíky č.22

foto: Eliann
0022. Knedle

foto: hlemyzdik
recept č. 22 knedle v pekárně

foto:

Názory čtenářů

witalij 6.8. 12:31  

Zrovna je mám s koprovkou, jsou vynikající.

Huriva 25.1. 20:49  

Rohlíky jsem nedala.Napařovací hrnec nemám,vařila jsem v hrnci na pařáčku 30 minut.Jsem zvědavá jestli se mi povedou,až k nám dojde ženich:-)

sovulka 3.9. 13:28  

Mnam, výborné....moje první domácí knedlíky, podařily se :) Jen pořídit větší hrnec, hodně se nafoukly :)

marhok 26.3. 14:30  

Tyhle knedlíky nemají chybu,od té doby co jsem je objevila už knedlíky nekupuju :)). VÝBORNÉ! Dneska zase budou!!!

moncca 7.1. 15:29  

Tak mám hotovo,opravdu dobré.Děkuji

moncca 7.1. 14:52  

Tak zaděláno mám,ted budu vařit.Nevím jak to dopadne,ale zatím to vypadá,že to zvládnu.

bulisak 26.3. 21:46  

dělala jsem knedlíky už několikrát a pokaždé byly moooc dobré!!

OK-KO 25.3. 21:39  

Tak to u nás bylo jako v pohádce hrnečku vař.Knedlíky byly nádherné a ve vodě tak narostly,že se v tom největším mém hrnci tlačily jako 2přerostlé ledviny(stočily se podle hrnce).Po uvaření jsem je rozpůlila režnou nití a byly super!!!Všem chutnaly a obávám se,že kupované už nebudou chtít.

Iivetata 20.3. 18:33  

Knedlíky jsou super jen jsem dala více mléka.Vařim v páře

Mrs.Baker 15.2. 21:45  

Byl to můj první kynutě-knedlíkový počin v životě a vyšel na výbornou. Takže už se toho v kuchyni nebojím. Na pekárnu nedám dopustit, pěju na ni jen ódy. Už jen to, že do ní "naházím" všechny potřebné ingredience, zapnu, opustím ji a ona pracuje pro mne a hlavně za mne při 3 malých dětech, velice oceňuji.

zonbartos 10.2. 14:55  

Dobry den, jsem cizinka (z Holanska) a NEumim delat dobry knedlik. Nebo je tvrdy, nebo je malo uvareny nebo rozvareny... Jdu to skusit znovu a necham vedet jestli se me to povedlo, haha. Dekuji za nedeji!

EsterE 9.2. 7:43  

Jsou skvele! Delala jsem je uplne poprve houskove knedliky a v ocich mych milacku jsem hned stoupla na cene. Uz na me koukaji jako na opravdovou kucharku...

Reiki 2.2. 18:39  

Super knedlíčky.Skoro se mi nevešly do pařáku, jak krásně nakynuly.Máme to na 4 obědy.Skvělý recept.

ankaber 26.1. 21:18  

Já vařím knedlíky mezi dvěma většími hlubokými pekáčky tzv. na husu na pařáčkách.Jsou pěkně dlouhé ,vejdou se dva vedle sebe,dělám je z půl kila mouky.

janicka2 29.12. 21:24  

Super - knedlíky moc chutnaly. Jenom tu housku tam musím dát až po promíchání těsta - v Bomann 593 po 20 minutách míchání(program těsto)prostě zmizela.

radulik 26.12. 22:05  

Dnes jsem dělala, můj druhý výtvor v pekárně, byl super!!!

jine 18.10. 21:14  

Lze popuzit a je to pohodlnejsi ,misto uterky,:do kastrolu vodu neni terba mnoho ,a polozit na dno sito na naparovani,nebo jak se ta vec jmenuje,knedliky resp.testo dame do pomocnene ho ubrosku a vlozime na sito a prokryjeme poklickou

Dzuli 18.9. 11:39  

Jsou výborné,taky jsem je dělala k houbové omáčce.Děti je chodily i večer ujídat jen tak suché:-)

matysek8 7.9. 22:47  

zítra je zkusím k houbové omáčce

kokyna 18.8. 20:07  

Mám pekárnu od Ety,to tam mám dát prohram "zadělávání"? Možná se ptám hloupě,ale mám jí 2 dny a zatím teprve pronikám do pekárničky.

klokan5 7.8. 12:46  

Jsou moc dobré. Knedlíky jsem dělala poprvé a povedly se.

Natalie Slavikova 29.7. 9:08  

Vypada to moc moc moc dobre!!!!!!!!!!!!!!

tapka 10.5. 12:15  

Parádní, my normálně kynuté knedlíky nepapáme, ale tyhle jsou moooc dobré

xy 20.4. 14:41  

kdyby jste měl pekárnu, tak byste věděl, že program Těsto je i s kynutím...

jarekxxl1 18.4. 19:46  

To těsto se nenechá vykynout ?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.