0023. chléb jemný grahamový


foto: Anndy
23.Chléb jemný grahamový

Autor:
   Hodnocení: 98%  


Suroviny:
350 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
300 g hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
100 g grahamové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Těsto lze použít i na odložený start.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






foto: štáblice
23,grahamový chléb

foto: babca52
0023 chléb jemný grahamový

foto: zulan
23 jemný grahamový chléb

foto: renam
Grahamový č.23

foto:

foto: zulan
23 chléb jemný grahamový

foto: budulinka2
0023. Jemný grahamový chleba

foto: minja
č.023 grahamový jemný chleba

foto: itty
č.23 jemný grahamový chléb

foto: JarkaS
0023.chléb jemný grahamový

foto: JarkaS
0023.chléb jemný grahamový

foto: nametelka
č. 23 grahamový

foto: milagros3
chléb 23

foto: Kuchařík
23.chlebík jemný grahamový

foto: dubaci_jmj
chlebík 0023

foto: budulinka2
0023. Grahamový

foto: Topolka
23 Jemný grahamový

foto: Luciferdík
č. 23 Jemný grahamový

foto: acvi
č.023-chléb jemný grahamový

foto: Ringana
jemný grahamový chléb č. 023

foto:

foto: pipicjukova
23 jemný grahamový

foto: šebik
0023.chléb jemný grahamový 001

foto: Želka
0023.chléb jemný grahamový

Názory čtenářů

Zdenduli14 17.5. 22:19  

Také tento chlebíček je moc dobrý,vyzkoušela jsem ho a také bude můj oblíbený.Rodina taká chválila.Dělala jsem podle receptu,vyšel moc pekně.Mám pekárnu měsíc a tak zkouším různé z receptů co jsou tady v nabídce.Mám DOMO 3990.

Lucie 26.3. 14:34  

Chlebík opravdu výborný,nadýchaný. Super recept :-)

ronomato 22.2. 20:29  

Ribanno ja používam výhradne hladkú T650 to je velmi dôležité.

Fialína 23.11. 16:35  

Moc dobrý chlebík, vydrží dlouho měkký.....pokud se hned nesní na posezení :) Přidala jsem dýňové semínko a slunečnici. Zatím nejlepší, co jsem pekla.

AKristynka 16.5. 7:11  

skvělý chlebík.Dělala jsem podle receptu a vyšel úžasně.Ještě jsem přidala černý sezam, slunečnici a dýňové semínkoa neměl chybu :-)

RYpqjwxFImRHYrpL 21.11. 0:03  

This “free sharing” of infromtaoin seems too good to be true. Like communism.

w.carol 20.10. 11:54  

Dala jsem jen 300ml vody a stejně musela troch dosypat, příště zkusím ještě méně.

kozlovka 24.6. 22:40  

tak jsem taky včera udělala tenhle chlebik a byl moc dobry , chutnal všem i manžel chvalil určitě doporučuji vyzkoušet a určitě ho upeču zase

budulinka2 1.6. 16:32  

Přidala jsem dvě lžíce kvásku a musela jsem pak přidat i trošku mouky. Chleba je opravdu moc dobrý, nadýchaný. Pekla jsem v římském hrnci, tak je povrch "nádherně" křupavě popraskaný.

ufa 24.5. 13:26  

Byla jsem teď nějakou dobu skoro zoufalá, protože každý chléb, který jsem zkusila mi nějakým způsobem nevyšel...ale teď jsem zkusila tenhle, a vyšel krásně. Místo grahamové mouky, kterou jsem neměla, jsem dala to samé množství celozrnné, jinak vše podle receptu, a ještě jsem přidala pár lžiček semínek vlastně. No, a je z toho krásně nadýchaný bochník voňavého chlebíka. Teď jen počkat až zchladne, a pustíme se do něj...:-) Myslím, že bude na delší dobu mým nejpreferovanějším...:-) Díky za recept.

Tina.74 25.1. 13:47  

Tento recept jsem dělala poprvé na odložený start a dopadl skvěle.Byl výborný!!!Děkuji za super recept :o)

nellyka 25.11. 12:52  

Dievcata chcem upiect druhy chlebik tento, ale neviem co je zitna muka, nakupila som rano gramanovu, celozrnnu a T650, tak ktorou ju mozem najradit? Dakujem. Mam Concept5010, dufam, ze sa podari, vcera sa mi ten kminovu biely nepodaril, dala som vela drizdia, kvoli preklepu.

Joško 12.9. 20:02  

Prvý náš chlieb a chutil. Tešíme sa

epatchwork 9.9. 20:28  

Skvělý recept, byl můj první a povedl se ukázkově!!! Díky za recept.

štáblice 16.5. 22:10  

je fantastiský křupavý ještě teplýho jsme půlku snědly mnam

meegí 14.5. 20:08  

je moc dobrý byla jsem překvapená :-)

Romana61 20.4. 17:21  

Ahojky.
Koupila jsem pekárnu Eta Delicca a zkoušela jsem tento chlebík a je opravdu vynikající,všem doporučuji

jjjj 15.2. 19:10  

grahamova muka.. normalni psenicna celozrnna(myslim ze predmericka), ktera je v tescu, ale neni zluta, je cervena - ta je grahamova.. je to napsane na zadni strane dribnym pismem tusim, je teze na to prijit.. nevim proc to nenapisou normalne. jinakja mam mouku spaldovou, na ktere je nalepka graham nebo special, z obchodu se zdravoy vyzivou, bez toho prelepni bych to nepoznala

Laivae 12.2. 15:55  

MZbožňuji tenhle chleba...to je neuvěřitelná bašta.. to vám povím, zkoušela jsem jich asi deset druhů, ale o tenhle se rvem, miluji jak je tepplá kůrka, ffakt paráda

Anndy 10.2. 11:28  

Ribanna - nevidím 300g pšeničné mouky:
300g hladké mouky
100g celozrnné žitné mouky
100g grahamové mouky

Ribanna 9.2. 20:50  

Jenom by mě zajímalo-těch 300g pšeničné mouky se myslí normální hladká nebo pšeničná chlebová?

Anndy 1.2. 9:00  

odamín - na sušené ne, na čerstvé / 1 lžička

odamín 1.2. 0:02  

cukr kvůli kvasnicím být nemusí ?

pipicjukova 24.1. 10:05  

děkuji za recept,je moc dobrý

Mirka_brno 22.1. 13:58  

chlebík jsem vyzkoušela a upekl se krásně, i chutnal skvěle, ale bohužel jako všechny, kde je celozrnná mouka, tak se hrozně drobí a láme:-)
přesto doporučuji:-)

b.obinka 1.1. 14:15  

Chleba jsem pekla hned jako druhý, přidala sezamová a slunečnicová semínka, a musím říct, že je opravdu skvělý!!! Určitě ho budeme dělat častěji

Anndy 29.12. 19:47  

lucy - použila si opravdu vše tak jak je v receptu? Tento recept je několikrát vyzkoušený a měl by vyjít na 100%

lucy 29.12. 19:41  

dneska jsem pekla chléb, vše podle návodu, hezky nakynul, po dopečení jsem ještě nastavovala na 20min, protože ještě nebyl...když se dopekl, vyndala jsem ho, chléb se celý propadl, vypadal ošklivě a navíc nebyl vůbec dopečený, musela jsme ho vyhodit, nevím, co jsem udělala špatně

lakren 2.12. 14:28  

Chleba je super, pekla jsem ho jako první u nové pekárny Moulinex a moc se povedl,je podobný chutově grahamovému rohlíku.Do přísad jsem přidala sezamová semínka, dýňová semínka a ovesné vločky.

čekanka 18.11. 16:04  

Peču dnes a moc se na něj těším

Ringana 1.10. 20:08  

chleba je moc dobrý, mírně jsem ho poupravila a dopadl výborně, je v galerii. Obohatila jsem ho trochou ovesných vloček, sušené bramborové kaše,semínky a žitnou mouku jsem použila celozrnnou.

parta 20.8. 19:39  

Ahoj,taky jsem zkusila...je dobrý a velmi jemný

rákosníček 17.7. 7:57  

Tak včera odpoledne jsem tenhle chlebíček upekla a dneska ráno nebylo co snídat prostě byl mňam mňam.

Lusil2005 3.7. 0:15  

makucky, vyborny! urcite ho budem robit casto.

Jacky34 25.5. 22:39  

Děkuji Andy a příště vyzkouším

Anndy 25.5. 14:53  

Jacky34 - zkus přidat lžíci sušené bramborové kaše nebo otrub

Jacky34 24.5. 23:34  

Výborný chleba zatím nejlepší co jsme jedli.Jen bych potřebovala radu.Druhy den se mi drolil.Zadělávala jsem ho na odložený start.Jestli v tom nebude nějaký problém???!!!

Anndy 29.4. 15:43  

zira - tento recept je přesně akorát, ale pokud se změní mouky, je potřeba si těsto ohlídat.
viz. ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

zira 29.4. 12:35  

zkusila jsem místo grahamové mouky pohankovou. Chuťově byl dobrý, ale trochu se propadl

zuninka1 19.3. 18:01  

já dávám místo grahamové mouky špaldovou...jinak je tento chleba úžasný!!!!

zuka 8.3. 15:26  

Pekárnu mám od ledna ale ještě se nezastavila.Na gfahamový chléb nedám dopustit.Je prostě skvělý.Zkouším recepty z těchto stránek a musím říct že se bez nich neobejdu.Je to super.Dík všem.

Anndy 5.3. 9:06  

Jani - ano můžete, jen si ohlídejte konzistenci těsta při hnětení

Jani 4.3. 14:09  

Ahoj, můžu nahradit grahamovou mouku moukou špaldovou? Jsem začátečník a v moukách zatím dost tápu. Díky.

lup 2.3. 16:01  

povedl se mi a je dobrý

OK 28.2. 10:18  

Konečně jsem sehnala graham.mouku a mohla si upéct tento chléb.Jen jsem upravila poměr mouk a dala více té grahamové a SUPER!!! Poraďte mi prosím,která váha digit.je nej,nej?

Jana 27.2. 15:34  

Výborný chlebík. Peču ho skoro každý den a na tento recept nedám dopustit.

*michelle* 19.2. 12:50  

Na radu zkušenějších :) jsem dala 200 ml vody a 100 ml mléka (místo sušeného) no a bylo to úúúúžasné! Tak nadýchaný chlebík jsme snad ještě nejedli!

feliberi 5.2. 13:24  

xhleba vypadá nádherně, jako všechno od Cínie, musí být super, jen ta grahamová mouka u nás už 2 měsíce není, asi bude dobrá ta pšeničná celozrnná, možná i pšeničná chlebová

Jirunka 10.1. 13:28  

je skvělej:o))

Anndy 3.12. 19:59  

zv - grahamová mouka je v Kauflandu běžně. Jinak bych nahradila asi celozrnnou žitnou nebo pšeničnou

zv 3.12. 13:51  

Chystám se vyzkoušet tento chlebík, ale chci se zeptat jakou moukou nahradit grahamovou, nepodařilo se mi ji sehnat. Díky

safik 12.11. 18:01  

Výborný. Přidala jsem lněná semínka. Zatím nejlepší, co jsem pekla.

Milča 26.10. 11:24  

Chleba je opravdu výborný přidávám do něj i semínka.

Nick2 21.10. 17:14  

21.10.07.Ahoj,pekl jsem poprve chleba super.Honza.

Jířa 29.8. 12:55  

Výborný a nadýchaný chleba.

Jířa 29.8. 12:54  

Ahoj, mám taky pekárnu bm07, a chleba se mi - až na jeden (moje chyba) vždy povedl. Takže pekárnou to určitě není. Suroviny musí být vždy pokojové teploty, všechny se musí dávat v tom pořadí, jak je v receptu - nejdřív tekutiny, pak sypké hmoty...a pak jen stačí zapnout pekárnu. Suroviny přesně vážit! (Nejlépe na digitální váze). A hlavně neotevírat víko-můžete se přece dívat na ten zázrak přes sklíčko. Když vyzkoušíte na těchto stránkách např. podmáslový chléb, chléb pivní, chléb od Yvik, jemný grahamový, Tomášův, chléb babičky Evy...ty všechny mám zatím na mojí pekárně odzkoušené a jsou super. Ahoj-jdu hledat další recept.

MARKÉTA 25.7. 22:13  

ahojte , mam VELKY PROBLEM, ja si už nevím rady mam pekárnu bm07 a porád mi padá chleba , už jsem vyzkoušela snad všechno , co jde, i změnu surovin a postupy, ale chleba mám vždy poloviční v poměru s nádobkou, prosím poradte mi , co mam delat? je to tou pekárnou nebo mnou?
DEKUJI

sole 13.7. 21:33  

Výborný chleba, opravdu jemný

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.