0025. chléb tmavý se semínky


foto: zindule
tmavý se semínky

Autor:
   Hodnocení: 67%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
60 ml vody
6 lžic oleje
1 lžíce octa
1 lžíce kmínu celého
1 lžička cukru
2 lžičky soli
200 g hladké mouky
200 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme:
3 lžíce dýňových semínek
3 lžíce slunečnice


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






foto: NikaM
chléb č. 25

foto: Beruš
025

foto: luslik
025.chléb tmavý se semínky

foto: matysek8
025.Chléb tmavý se semínky

foto: Kyša
tmavý chléb se semínky 025 ,pol.dávka

foto: vanny
025 chléb tmavý se semínky

foto: nejdeto
Můj první chléb z domácí pekárny

foto: kohicz
0025 chléb tmavý se semínky

foto: šneček.pomalý
Chléb tmavý se semínky č.0025

foto: štáblice
25. Chleb tmavý se semínky

foto: iveta40
TMAVÝ CHLEBA-JEN Z CHLEBOVÉ MOUKY 0025

foto: bejbyk
recept 0025

foto: štáblice
25.chléb se semínky

foto: MamčaDáša
0025 Chléb tmavý se semínky

foto: Demoniaque
chléb tmavý se semínky - 025

foto: renkaa
0025. se semínky

foto: mlíčko
25. chléb tmavý se semínky

foto: jirina27
0025.chléb tmavý se semínky

Názory čtenářů

Věra 12.6. 21:13  

dnes jsem pekla,fakt moc dobrý.........chválím

Lucik.kop 17.2. 14:52  

Jde mi o to, že na mojí pekárně Zelmer 43Z011 nelze nastavit velikost chleba. V návodu sice stojí že ano, ale nejde to.

Lucik.kop 17.2. 14:11  

Právě jsem dala do pekárny suroviny na chlebík, ale peču jen z poloviční dávky. Dala jsem na program celozrnný, ale teprve teď mě napadlo, zda nebude potřeba zkrátit dobu pečení, když je z poloviční dávky. Poradíte?

MoniKoli 9.2. 17:48  

povedl se a je výborný

Lucie 21.3. 21:10  

Chléb je opravdu výborný :-) Nadýchaný a velice chutný :-) Recept jsem nezměnila a krásně vykynul. Recept doporučuji :-)

EvaO 4.11. 0:52  

Výborný, první "bezsměsový" pokus a byl skvělý :-)

jirina27 29.10. 13:55  

Výborný chleba, přidala jsem ještě lněné semínko, nemá to chybu, skvělý !!

Iduš 2.10. 18:03  

Práve sme vo fázi druhého kysnutia, vyzerá to výborne. Je to náš prvý chlebík, dnes nám prišla pekáreň :)

Tereza K. 17.8. 17:13  

Dneska jsem ho pekla, jen jsem přidala daleko víc semínek a vloček. Možná bych příště přidala více soli, ale jinak je výborný.

Avobar 17.8. 16:12  

Ještě chci napsat,že jsem úplně nadšená z pekárny a domácího pečení chleba. Konečně nemusím kupovat pečivo,které mě mnohdy nechutnalo. Nejspíš už nekoupím ani rohlík. :-D Chléb si můžu upravit podle chuti a potřeby. Nechápu,proč jsme pekárnu nekoupili už dřív. :-D

Avobar 17.8. 16:05  

Výborný chlebík. Pekla jsem včera. Můj druhý v nové pekárně. :-D Děkuji

Ospala 12.4. 14:57  

Výborný chlebík, moc nám chutnal, určitě budu péct opakovaně :-)

macekpr 2.4. 20:22  

tak mě se nepovedl :-(( po upečení a vyndáni se mi rozpadl na 2 části :-((( nevím v čem se stala chyba :-(( tak jsem se na něho těšila :-((

eliska 9.3. 18:04  

uz se pece a pekla ho moje 11 letá dcera tak nevím jaký bude výsledek a rikala ze tam dala vsechno tak nevim :-DDDDDDDDD

Jakub 26.1. 14:05  

Velmi dobrý chleba, dávám jinak stupeň propečení dark

Jana 2.1. 16:51  

tak dopečeno,je strašně dobrej,vřele doporučuji a děkuji za receptík :-)

Martina 24.8. 13:51  

Chléb jsem pekla v pekárně Eta Dellica, přidala jsem trochu lněného semínka. Chlebík byl velice dobrý.

Willa 19.4. 19:53  

Tak jsem dělala poprvé a naposledy ta celozrnná mouka nám vadí a nechutná.No naše chyba.

vercahi 26.3. 10:50  

Výborný chleba!

danzou 25.3. 15:26  

uvidim jakej bude a jak bude chutnat

renkaa 1.5. 15:45  

Moc dobrýýý , včera sem pekla poprvé a ted jdu znova...

cjmaserka 19.2. 20:05  

Je výbornýýýýýýýýýýý už ho jdu péct po 3. Foto nestiham.....

cjmaserka 16.2. 21:09  

Jdeme do něj moc se na něj těšíme :))

pipicjukova 10.5. 18:01  

Výborný chléb,děkuji za recept.Foto dodám příště.

Anndy 8.5. 20:12  

Romana61 - z 500g mouky nastav raději velikost Velkou (900-1000g)

Romana61 8.5. 10:46  

Ahoj.
Právě zkouším tento chlebík,ale mám menší problém s volbou pečení.Pekárna Eta Delicca,kterou mám nemá
velikost chleba střední :-(Je možno jen malý,nebo velký.Poradí někdo která velikost je lepší?
Předem dííík

misplys 28.4. 22:28  

Dělala jsem odpoledne a nemá chybu. Sice jsem neměla celozrnou mouku, dala jsem chlebovou pšeničnou,ale nemusela jsem ani dosypávat mouku,těsto se vůbec nelepilo, krásně vykynul, nádherně se upekl a chutnal fantasticky. Prostě výborný. Už ho mám v oblíbených receptech. :)

iveta40 30.3. 14:08  

super chleba moc nám chutnal

štáblice 27.3. 10:56  

dobrý chlebíček fakt nám chutnal

Kajka5 4.3. 15:31  

Výborný, krásně vykynutý, propečený, chuťově bez chyby. A to je teprve moje třetí zkušenost s pekárnou.

markyta1 10.2. 17:26  

Zkusila jsem,upekla jsem a tento chléb nemá prostě chybu!!!Je naprosto fantastický,rozplývá se na jazyku :-))

Anndy 5.2. 18:34  

DUDUNKA - určitě bych ze začátku nepekla pouze ze žitné mouky. Doporučuji přečíst jak nejenom na první chléb / klik

DUDUNKA 5.2. 9:31  

PROSÍM PORADTE MI,PEČU CHLEBA Z ŽITNÉ MOUKY ,ALE PO UPEČENÍ JE CHLÉB SRAŽENÝ A NECHUTNÝ.NEVÍM ZDA MOUKU NAMÍCHAT S BÍLOU....JSEM ZAČÁTEČNÍK TAK JSEM JAK V LABORATOŘI.PŘEDEM DĚKUJI ZA RADY.

SALTY 6.1. 23:14  

Vyborny chlebicek,pridavam 3lzice lnenych seminek,3lzice slunecnicovych,3lzice dynovych seminek a 1lzici sezamu.Vzdy se povedl!!!

Evča 4.1. 20:54  

Je to asi náš 5 pokus a tento chléb je výborný. Poslechla jsem radu že stačí méně oleje a přidala jsem pouze 5 lžic oleje. I tak nádherně vykynul a vůbec se nepropadl. Opravdu super recept

nejdeto 27.12. 20:05  

Byl to můj první pokus v domácí pekárně, taky se mi trochu propadl, ale chuťově je výborný, myslím, že to nebude poslední pokus.

Marfík 29.10. 18:28  

Tento recept je vynikající, již pekárnu používám půl roku a ještě se mě nestalo, že by se chlebík nebo mazanec nebo jakékoliv těsto nepovedlo. Nejlépe je se držet přesně receptu.

vanny 29.9. 21:13  

Chléb nás chutově moc nenadchl.
Za vyzkoušení, ale určitě stojí.

menhet 31.7. 10:54  

Můj první chleba, který se opravdu povedlo, konečně žádný ušák. :)
Jen jsem nedala ocet, který nemám, a kvůli chlebu ho ani kupovat nehodlám. Ale dávám 2 lžíce slunečnic, 2 lžíce lněného semínka a 2 lžíce sezamu a přítel si ho nemůže vynachválit :)

rejt 22.7. 21:22  

Výborný. Děkuji za recept.

Bigina 26.3. 15:11  

Moooooc dobrý, krásně nakynul,100 bodů!!!!!!

Anndy 2.3. 20:05  

klarica - v tomto chlebu je větší podíl celozrnné mouky, takže těsto nevykyne tak jako "normálně"

klarica 2.3. 13:33  

dnes jsem ho pekla ze sušeného droždí na program celozrný(Moulinex) a skoro mi nevykynul, nevím kde se stala chyba :-( snad příště...

Petra 1.3. 9:20  

Tak jsem chléb zkusila znovu a tentokrát se povedl. Minule jsem dala na názory, že je v návodu moc oleje a tak jsem dala jen 3 lžice - chléb se propadl. Nyní jsem chléb udělala přesně podle receptu s 6 lžicemi oleje, nemusela jsem přidávat během míchání ani mouku a výsledek - chléb se krásně povedl - nepropadl!!!

misulka 17.2. 13:45  

Zdá se mi, že dáváte málo droždí. Já dávám 1,5 kostky nebo 1,5 sáčku (s modrým ptákem).
Nebo také 1 kostku a 1 lžičku sušeného.

misulka 17.2. 13:42  

Také peču chleba již 3 roky. Chleba se propadá, když je moc tekutin. Všechny druhy i celozrnné peču na "Rychlý" program. Tekutiny dávám teplé.
Po uhnětení těsto urovnám po celé ploše.
Celý program trvá 2 hodiny a výsledek je stejný.

marie69 30.1. 18:51  

moc se povedl

Petra 25.1. 10:33  

Předevčírem jsem také poprvé dělala tento chléb. Chuťově moc dobrý,jen se také trochu propadl. Dala jsem lžičku sušeného droždí a při hnětení ohlídala - dosypala hladkou mouku,takže se nelepil a byla z něj krásná převalující koule. I krásně nakynul,jen při pečení se trochu propadl. Kde je problém?

Anndy 25.1. 8:46  

Aenja - droždí jak sušené, tak čerstvé se dává o důlku do mouky. Čerstvé se ještě zasype lžičkou cukru a pak zahrne moukou. Ani se nemusí drobit, stačí dát na 500g mouky 1/4 kostky nebo již zmíněná 1 lžička sušeného droždí. Každý zkoušený nový recept na chléb by se měl během hnětení ohlídat. Těsto nesmí lepit a musí z něj být krásná převalující se koule

Aenja 24.1. 21:15  

Chlebík výborný,ale taky se nám propadl,ještě se mi to nikdy nestalo:dala jsem 12 g čerstvých kvasnic...Jak je tam přidáváte?

serzantka 21.1. 17:15  

Je fakt výborný, syn s ním sklidil úspěch i u učitelky takže jsme předali recept dál

marie69 20.1. 17:39  

zítra vyzkouším pak napíši jak dopadl

zitis22 8.1. 17:57  

díky moc za radu, hned zítra vyzkouším :-)

Anndy 8.1. 17:22  

zitis22 - při hnětení všech kynutých těst je potřeba si ohlídat konzistenci a opravdu dát jen 1 lžičku sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí.

zitis22 8.1. 16:46  

Děláme ho nejčastěji, ale hodně se nám stává, že krásně vykyne, ale když je dopečený tak nahoře spadne:-( Pekárnu máme od Vánoc, takže nejsme úplně profíci, tak jen jestli někdo víte co s tím, nebo co můžeme dělat špatně??? díky za radu, jinak chuťově je vynikající:o)

leny_en 7.1. 18:14  

tak hlásím dnešní postřehy:-) Programovala jsem na ráno, abych se probouzela vůní chlebíku a ten mě opravdu nezklamal:-) Dala jsem jen tři lžíce oleje(úplně to stačilo), místo tří druhů mouk jsem dala středně celozrnou( nevím co je to za typ, ale máme toho doma balík, tak jsem zkoušela trochu zaexperimentovat:-)) a do toho pár lžic slunečnice a pár lopat lněnýho semínka-výsledek je noblesní, opravdu lepší než kupovaný, takže dávám jedničku se spoustou hvězdiček:-)

leny_en 6.1. 14:53  

Zkoušela jsem péct včera a dneska se na něj chystám znovu. Je moc dobrý! Jen mi tam přijde zbytečně moc oleje, zkusím ho trochu ubrat...a slunečnice jsem dala celý pytlík a výsledek opravdu mňamka!

Anndy 5.1. 21:13  

Mirek - máte správnou konzistenci těsta? Recepty nejsou vždy 100% a během hnětení se musí zkontrolovat. těsto nesmí být lepkavé a musí být v konzistenci "koule"

Mirek 5.1. 18:27  

Ahoj, zkoušel jsem již nekolikrát, ale chléb se ve prostřed stále propadá a nedrží...:-( Copak dělám špatně...

Vituska 30.12. 9:40  

Včera jsem upekla dle tohoto receptu.Můj 3 chlebíček. Zatím nejlepší. Krásně vykynul,krásně propečený, vláčný.Prostě výborný.

Venda1 15.12. 0:33  

Delala jsem ho vcera, byl bezva. Upravila jsem ho ale trochu, jen 3 lzice oleje a drozdi jen 1 lzicka, zdalo se mi toho drozdi v receptu moc. Vysel nadherne, vyborne naskocil a hlavne- prvni chleba v pekarne, co ma tmavsi kurku nahore. Mnam.

holčička 9.12. 12:31  

Dělala jsem jej, ale zdá se mi, že mi málo vykynul

M+M+M+T 14.11. 20:33  

Výborný chleba, už jsme ho pekli několikrát a stále se k němu vracíme :)

Katka 25.8. 23:32  

Můj první chleba a je fantastický!!!!!

Zuzka 11.8. 10:02  

Vyzkoušeno. Moooc dobrý :o)))

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.