0030. celozrnné rohlíky od monikahor


foto: udivena
30. Celozrnné housky od Monikahor

Autor: monikahor
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
200 g pšeničné celozrnné mouky (lze použít i grahamovou)
100 g hladké mouky
50 g žitné celozrnné mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
koření (např.Vegeta)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220°C / 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: xysa1
0030.celozrnné rohlíky od monikahor

foto: lebahu
č. 30+31

foto: budulinka2
030. Celozrnné rohlíky od monikahor

foto: Liuška
0030. celozr. chlebík

foto: tissue
celozrnné housky 0030

foto: Liuška
0030.celozrnné rohlíčky od monikahor

foto: Sysina
č.30celozrnné rohlíky od monikahor

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
30. celozrnné rohlíky od monikahor

foto: Nika32
Rohlíčky podle těsta č:30

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
30. celozrnné housky od monikahor

foto: daffne
Celozrnná bageta (celozr. rohlíky 30 podle úpravy kolobezka1)

foto: balajne
0030. celozrnné rohlíky od monikahor

foto: Ria
recept č.30

foto: D.a.n.k.a.
Celozrnné rohlíky č. 30

foto: cigorka
recept č. 030 od monikahor

foto: j.jaru
0030.celozrné rohlíky od monikahor

foto: evik22
celozrnné rohlíky 0030

foto: Demoniaque
0030.celozrnné rohlíky od monikahor

foto: Sysina
č. 30 celozrnné rohlíky

foto: nellyka
Moje prve grahamove rohlicky podla receptu 0030

foto: zulan
celozrné rohlíky od monikahor 30

foto: Zdendax
celozrnné housky a bagetky č.030

foto:

Názory čtenářů

jana-jana 29.3. 19:54  

Tak jsem právě vyzkoušela houstičky podle tohoto receptu a rovnou ze dvou dávek,a musím říct,že jsou prostě luxusní.Akorát místo oleje jsem dala roztopené sádlo a dala jsem na jednu dávku 2dcl vody místo 2,5dcl a nemají chybu.Houstičky jsou lehoučké,s těstem se perfektně pracovalo,ale musela jsem malinko podsypávat moukou.Nic víc.Manžel si hnedka jednu ještě mírně teplou dal a jen jsem viděla,jak se usmívá a sám řekl,že jsou báječné.Takže moc děkují za tento recept.

Anet 29.9. 19:22  

Jsou skvělé!! :) Také jsem přisypávala mouku a přidala slunečnicová semínka. Jiné už dělat nebudu.

Vít Rýznar 17.11. 21:28  

Mě připadá skoro každý, kdo jakože žije zdravě za nesvéprávného. Celozrnné pečivo je takové, které obsahuje minimálně 80% celozrnných mouk. A v tomto receptu je jich jen 70%. Proto nemůžete tento recept uvádět jako celozrnné pečivo. Nelžete lidem, kteří o tom nic neví pls .... :( :( :(

Dudyna 6.1. 9:24  

Teda musím říct, ze uz hodně dlouho jsem nejedla tak dobre housky. Všem doporučuji.

Míša 12.7. 16:39  

Dnes jsem dělala. Po přidání mouky se s těstem moc dobře pracovalo a rohlíky byly vynikajicí, musím dělat druhou várku, protože to bylo hned pryč. Doporučuji tento recept

Katka 24.3. 17:46  

Recept je dobrý. Peču pravidelně. Dnes jsem zkusila místo vody mléko a nedala ocet, aby se to nesrazilo. Byli mnohem měkkčí a nadýchanější.

Renata 5.12. 15:17  

naprosto skvělé zítra peču další

Martina 28.8. 21:34  

Musela jsem dosypávat mouku, ale chuťově jsou naprosto vynikající.

jájouch 21.3. 12:12  

suprový já přidala jen špaldovou mouku a kmín a jsou výborné mňam

evka19 18.12. 7:44  

už se zadělávají vody sem dala enem 2 deci super :))))))

jirina27 4.9. 16:00  

těsto bylo výborné, trošku jsem jen dosypala mouku, rohlíčky moc dobré, jeden jsem schovala a i druhý den byl dobrý, chválím

raddoslava 9.4. 14:27  

tej muky urcite aj o 100 gramov viacej, lebo sa to lepilo, lialo, skoro som to vyhodila!!! az ked som si precitala par recenzii, tak som dosypala a nechala este mimo podkysnut!som ich akurat vybrala z rury, tak hadam budu dobre.

MladkovaZuzana 8.4. 19:37  

Výborné pečivo, chuťově nemají chybu a hezky se s těstem pracovalo, ale musela jsem do pekárny přisypávat ještě docela hodně mouky, pořád bylo ,,matlavé,, ale to nevadí :-)výsledek byl i přesto super!

Jarča 16.2. 14:24  

Děkuji za recept.SUPER!!!Včera jsem je dělala poprvé,dnes jsem si dala opáčko,z dvojité dávky.Dcery i vnoučata,ale i já,prostě nadšený.Jen místo oleje dávám 3lžíce domácího sádla.Vyzkoušejte,porovnejte.Jinak nic neměním.Mám z tohoto receptu radost.Díky.Jarča.

w.carol 30.9. 8:34  

Jsou dobré, ale pekla jsem jen 15min. na 200°C a bohatě stačilo ;-)

w.carol 29.9. 15:21  

Těsto bylo šíleně lepivé, musela jsem přidávat mouku jak hl. tak celozn., podle mě je v receptu moc vody:-/ jsem zvědavá jaké budou.

Anndy 2.9. 16:40  

Soňa - 1/4 čerstvého droždí se myslí 1/4 ze 42 g kostičky.
JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik.
Kváskem - recept č. 98 - samozřejmě můžeš zcela nahadit droždí, ale musí být dost zralý, silný - tedy několik týdnů odebíraný a přikrmovaný. Množství záleží na kvásku, mohlo by ho být od 250 ml víc.

Soňa 2.9. 11:20  

Dobrý den, z tohoto těsta už jsme doma upekli ledacos (veku na chlebíčky, pletýnky, rohlíky...") A vždy moc dobré. Mám dva dotazy, zkoušel někdo místo droždí použít kvásek? Jaký a v jakém množství? Stejně tak by mě zajímalo i množství kvasnic. 1/4 je množství nepřesné, každé balení je jiné:-) Děkuji za odpovědi Soňa

katkaty 6.5. 16:43  

Vyborne rohlicky, akorat priste musim dat na min minut pac je mam trochu cerne :)) Dala jsem tam suseny cesnek a nema to chybu!

nametelka 18.10. 19:27  

Dnes jsem dělala jako bagetky (8ks). Hodně jsem dosypávala, ale to je moukou, dosypávám teď snad úplně všechno. Přidala jsem chlebovou pšeničnou mouku, kmín a semínka (sezam a slunečnici) a musím recept pochválit, naprostá pohádka!

Liuška 28.8. 9:56  

Udělala jsem opět ale jako chlebík, protože nebyl čas na přípravu rohlíčku a pečení v troubě. A vyšel skvělě. Je báječný a křupavý. Doporučuji skusit i tak! :) Díky za skvělý recpet.

Liuška 22.8. 18:36  

Udělala jsem pletenky a byly vynikající.
Nakynuly krásně, jediné v čem je chybyčka a to se mi stáva docela často, že jak je vyndám z trouby jsou krásně křupavé a celkem lehké, ale po vychlazení jsou téměř tvrdé, vůbec ne nadýchané, jak by měly být.
Nechápu, co dělám špatně?
Díky.

babucha 10.5. 16:43  

Tyto rohlíčky jsem pekla v neděli po nepovedeném chlebu a musím moc pochválit,jsou fakt skvělý.Těsto bylo opravdu řídké,tak jsem přidala hladkou mouku a i to těsto bylo tak zvláštně měkké,ale dobře se pracovalo a rohlíky zůstaly měkké ještě druhý den.Už jsem si je napsala do svého receptáře,že se budou dělat často.Děkuji!!!

budulinka2 17.4. 14:43  

Výborné těsto, nelepilo mi, ale obrátila jsem poměr. 200 g hladké a 150 g celozrnné pšeničné a jen 200 ml vody. Rohlíky jsou moc dobré!!

kakas 2.3. 13:29  

Výborné rohlíčky,musela jsem jen přisypávat mouku.

Dádulka 19.2. 19:41  

Hm, tak se mi bagetky nějak moc nepovedly. Dělala jsem je ze sušeného droždí a jsou trochu přízemní-nějak špatně mi vykynuly. Zřejmě dělám někde chybičku

Dádulka 19.2. 18:06  

Právě mi kyne těsto, tak jsem zvědavá jak to dopadne.

Demoniaque 1.11. 18:13  

těsto bylo hrozně moc lepivé, už se mi to dlouho nestalo, špatně se s ním pracovalo kvůli jeho lepivosti. Příště dám určitě méně vody

lebahu 3.7. 16:28  

Dnes jsem naplnila salámem, sýrem a kečupem, zabalila jako knedlíky a frkla na plech na mufinky. Vypadá to pěkně a ještě líp to chutná.

ovčí.babička 3.6. 17:17  

Jsou opravdu úžasné!!! Na radu jedné pekařky jsem dala ztužený tuk místo oleje a myslím,že tak jsou naprosto dokonalé!!!

dejna11 16.5. 8:48  

Jsou dobré, ale na druhý den mi připadaly už suché, tak nevím v čem byla chyba??

ajur 23.4. 15:38  

Dneska už po druhé jsem pekla z tohoto těsta.Dělala jsem z dvojité dávky a přisypala trochu chlebové hladké mouky a šoupla do něho i nějaká semínka.Těsto nemá chybu a dobře se s ním pracuje.

dedulka 20.4. 13:12  

Potvrzuji výbornou chuť !! Práce s těstem ale byla obtížná, lepilo se. Stává se mi to takřka vždy, když je velký podíl celezrnné mouky. Příště proto přidám hladké a uberu celezrnné, asi tak 50g.

Petal76 30.3. 15:05  

Jsou výborné, škoda, že jsou hned fuč :-)

Renatka1970 28.3. 19:51  

To jsem znovu já,musím se opravit,1* je hrozně málo:-),úplně se rozplývají na jazyku:-),těch 10 housek se rána nedožije:-):-):-)

Renatka1970 28.3. 17:06  

Tak tedy druhý pokus,tentokrát plněné sýrem a salámem,nevím proč-ale znovu jsem musela dosypávat,jinak je to opět 1*

Renatka1970 5.3. 20:05  

udělala jsem 16 mini rohlíčků, docela dobrý, už se těším na další várku...

myfca 4.3. 14:05  

Jsou moc dobré, jen jsem taky přidávala mouku a na tvarování jsem musela hodně podsypávat moukou, ale výsledek byl super. Moc nám chutnaly

jitumo 15.2. 21:26  

Výborné houstičky, přisypávala jsem mouku, ale i tak mi těsto ve finále trošku lepilo.Při tvarování jsem si trošku pomoučila ruce.
Takže super. Nakynuly krásně. Celkově hodnotím na 1*.Z jedné dávky jsem měla 6houstiček a 3rohlíky po cca 70g.

Peťka 4.2. 11:22  

Vážně výborný recept, udělala jsem housky a neměli chybu. Určitě to budeme ndělat častěji.

BARTICEK 1.2. 13:45  

Recept nemá chybu,Pridat jen trochu mouky a nic víc.Tyhle u nás vedou!!!!!Jsou výborné,budu je dělat často.Chlapy doma chtějí tyto tvary a já mám méně práce.Děkuji za supr recept.

Tapi 30.1. 17:21  

dala jsem jen 200 ml. vody a nastrouhala 1 brambor jinak vše podle receptu,z těstem se dobře pracovalo,rohlíky jsou naplněné uzeninou a housky jsem motala poprvé.Jsou výborné - podruhé udělám jednou tolik.

DanielaŠ 30.1. 15:55  

Z davky je 6 vetsich rohliku. Takze rychle zmizely. Vyborne.

blizenec 28.1. 20:45  

Jsou výborné,nemají chybu...

lebahu 5.1. 19:50  

Vynikající, ale přisypávala jsem dost mouky.

Iivetata 10.12. 13:30  

už jsem je dělala 3x a jsou výborné

housmen 4.11. 14:53  

I když nejsem přímo čtenářka, jeden názor bych zde zkusil dát taky k dobru. Díky určitým zkušenostem s těstem na pizzu vím, jak opradu moc záleži na typu použité mouky. U nás dostupné celozrnné mouky jsou většinou hrubé a i ty s označením "jemně mleté" jsou spíš jen polohrubé (v současnosti znám jen jedinou skutečně hladkou celozrnnou mouku: špaldová hladká z ProBio, cca 50Kč/kg). Hrubší mouka jednoduše asi pojme o něco méně vody než ta hladší a těsto může vyjít řídší než je potřeba.

Existuje taky jeden záludný problém s moukou na těsto - některé běžné mouky mají nedostatečný obsah lepku pro těsto na pečení. Tuhé těsto z nich nedosáhne pevosti a trhá se i po nekončném prodělávání, při pečení také snáze ztratí tvar a rozteče se (okraje vykrajovaných perníčků). Lék je na to ale zcela jednoduchý, stačí použít bílou mouku s označením "00 speciál". Není to ale dogma protože ne všichni výrobci toto označení používají.

Uvedená špaldová mouka má i přes její šílenou cenu něco do sebe, na mé zatím nejmilejší těsto ji míchám s 00 v poměru cca 2:1. Na pohled vypadá zde uvedený recept velmi dobře - díky za typ.

Cannel 17.10. 12:10  

Tak jsem právě v pekárničce zadělala toto těsto a už mi pěkně kyne. Musela jsem přidat ještě 50 g hl. mouky, protože bylo dost řídké, tak uvidím, jaké z toho budou rohlíčky.

kopretinnka 6.10. 15:45  

jsou vynikající,všem chutnají,jakmile zkouším nový recept nosím vzorky do práce a tam taky holky chválily

aslunecnice 19.9. 8:38  

Naprosto luxusní, nádherné těsto, akorát jsem tam ještě přidala sušený česnek. Vřele doporučuji...

droping 29.8. 21:46  

Jsou skvele.
Dosypavam tedy cca 50-70 g mouky a pridavam psenicnou trhanku, ta je v tom vynikajici.
Nechavam kynout 1 - 1,5 hodinky a mam z toho male bagetky, mnam.
Maly je miluje.

Francis.Ha 20.8. 23:43  

místo oleje je mnohem lepší přidat 100= ztužený tuk - rostlinný. Těsto je pak vláčné a jako "z obchodáku".

ruzenaz 9.8. 14:06  

Jsou vynikající

Vuruk 31.7. 11:27  

Jsou výborné!!!

Markéta 14.6. 15:20  

Jsou moc dobré, také jsem přidávala mouku a do těsta místo vegety: kmín, majoránku, a semínka: sezamové, slunečnicové a dýňové. Taky malou lžičku instantní kávy, dodá výbornou chuť i barvu. Vytvarovala jsem rohlíky a ty naplnila párkem, na bulky jsem dala anglickou slaninu a sýr. Ale i samotné pletýnky jsou výborné!

Jana&3 21.5. 16:47  

Výborné, díky za skvělý recept, Jana

Imraz 1.4. 7:20  

S těstem se výborně pracuje, dosypávala jsem při hnětení mouku a drcené vločky. Vypekli se krásně asi za 15 min.

Anndy 6.2. 14:15  

Mirka_brno - každému dporučujeme si přečíst na zdejších stránkách JAK NA PRVNÍ CHLÉB. Tam je napsáno, že není až tak dobré se držet přesně receptu. Během hnětení by se měl každý na těsto podívat a případně dosypat mouku nebo dolít tekutinu, aby pak právě s tím daným těstem šlo pracovat:-)

Mirka_brno 6.2. 11:56  

Těsto mám řídké,takže z toho nic vypracovat nejde, ale nevadí mi to, protože jsou chuťově super! Těsto dávám lžící do formy na muffiny:-)Mám to bez práce a tvarově vypadají rozkošně:-)
Vřele doporučuji!

Martina35 18.1. 1:51  

Super!!! Právě jsem dopekla, rodina bude mít snídani a já břichabol, protože jsem je nemohla nezkusit. Díky za recept - moje první rohlíky (a asi 8. pečení) Zkusila jsem různé tvary a velikosti, posypy, všechny poživatelné!! Při hnětení jsem přidávala mouku, protože těsto bylo řidší a lepivé.

zitis22 9.1. 11:38  

Výborné, včera jsem je pekla poprvé a teď si zrovna jednu dopřávám, než budou všechny pryč:-)

mich 6.1. 16:03  

Nemaji chybu,s testem se vyborne pracovalo, jen jsem trochu ubrala teplotu pri peceni.

Inuska:) 4.1. 21:12  

Výborné!!!!Křehké a mňamoooozní!!!!!

Venda1 15.12. 0:44  

Byly fakt vyborne!

pecajka 9.12. 21:08  

Jsou moc dobré. Jedl i náš nejmeší, který normálně celozrnné kupované nikdy nejedl. Doporučuji.

Rendous 7.12. 7:38  

Vyzkoušené a jsou výýýýbornééé!!!!

Netta12 15.11. 10:34  


vynikající

Anndy 9.11. 14:49  

safik - více méně, každé těsto které děláš v pekárně si musíš ohlídat a to tak, že případně dosypeš mouku, někdy doleješ vodu. těsto na cokoliv, co budeš dále zpracovávat rukama by mělo být nelepivé

safik 7.11. 9:29  

Taky jsem je zkoušela, ale těsto bylo řídké a po nakynutí jsem to vůbec nemohla zpracovat. Čím to může být?

Kramila 21.10. 13:19  

Tak tyhle u nás zatím vedou!!!!

luslik 29.8. 17:53  

Naprosto skvělé! Dělala jsem je už dvakrát. Jednou s 200g celozrnnou pšeničnou a podruhé místo ní s grahamovou a v obou případech mňamka! (mojí mamince chutnaly s grahamovou o fous více). Během hnětení jsem musela dosypávat mouku aby těsto nelepilo, ale jinak žádný problém ani zádrhel. Z jedné várky mi vyšlo 10housek. Podruhé už jsem zadělavála rovnou z dvojité dávky(tři dávky najednou už by se mi asi do naší Siesty nevlezly;-));-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.