0037. jablečná kynutá buchta od Janiko


foto: kattys
Jablková buchta

Autor: janiko
   Hodnocení: 85%  


Suroviny:
300 ml mléka
1 žloutek
100 g rozpuštěného másla
5 lžic cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
špetka soli
500 g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme hrst hrozinek a asi 200 g nadrobno nakrájených, oloupaných jablek


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Poznámka: některé pekárny nemají na program Rychlý signál pro přidání surovin. Proto jablíčka přidáme ke konci hnětení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
Jablečná buchta č.37

foto: Mum
Skořicovo jablečná dobrota č.37

foto: Svetluska78
č.37 jablečná buchta

foto: Luciferdík
č. 37 Jablečný kynutý

foto: mirka
037.jablečná kynutá buchta od janiko

foto: ganymeda
jablečná buchta č.37

foto: Inez
pečení v pekárně

foto: ostruzinka
037

foto: veru.s
Jablečná kynutá buchta č.37

foto: alaqa
Jablečná buchta č.37

foto: PekařMotorkář
jablečná kynutá buchta od janiko r.č. 0037

foto: aja-andrejka
kynutá jablečná buchta č.037

foto: koplik
č.37

foto: BARTICEK
č.0037

foto: anurtep
0037.jablečná kynutá buchta od Janiko

foto: azdenka
Recept 037

foto: zlato18
jablečná kynutá buchta č.37

foto: NelaH
kynutá jablečná buchta

foto: budulinka2
0037. Jablečná kynutá buchta

foto: IVČA-SUSOVA
0037.jablečná kynutá buchta od Janiko

foto: Hejenka
0037.jablečná kynutá buchta od Janiko

foto: sokotanek
č.0037 - jablečná kynutá buchta od Janiko

foto:

foto: Zelena.Zabka
0037. jablečná kynutá buchta_2

Názory čtenářů

Anndy 27.2. 18:25  

Slávička - 1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí na 500 g mouky moc není

Slávička 25.2. 19:18  

tak právě peču a větrám, šílené! půlka čerstvých kvasnic je podle mě moc, těsto hrozně nakynulo, přeteklo z vaničky na rozžhavené těleso a toho spáleného smradu bych vám nepřála... zkouším dopéct, spálené z tělesa jsem seškrábla, ale tím,že jsem pekárnu otevřela, těsto splasklo a kdo ví, co z toho bude...

Zelena.Zabka 15.2. 20:06  

http://foto.dama.cz/foto.php?f=1160921
Vykynula naprosto skvěle, skoro mě zdvihla víko, ale pak se z ní upekl exceltní ušák. Chuťově skvělá. Do těsta jsem nastrouhala 300g jablíček, před koncem hnětení dala namleté oříšky, rozinky, brusinky a jablíčka obalená v mouce. Hnětače mě to i za tu chvilku docela rozmlátily :(. Příště použiji polohrubou mouku a zapracuji jen vařečkou jablíčka po konci hnětení. Jinak mohu doporučit. čím se stane, že je z buchty ušák ?

Zelena.Zabka 15.2. 14:03  

Právě zkouším v pekárně. Uvidím jak dopadne, protože až při dávání surovin jsem přišla na to že mám jen hladkou mouku. Tak jsem ji trochu namíchala s celozrnnou. Tak uvidím zda ta změna mouky nebude velký zádrhel. ¨Jinak jablíčka, rozinky a oříšky jsem přidala těsně před koncem hnětení . program kynuté těsto a trochu zapracovala vařečkou. Ted čekám jak nakyne a upeču na prog pečení cca ¨1hod. myslím že pekárna peče méně, musím dopékat i chleba, mám ho stále nahoře světlý a to i když zadám tmavší propečení. Mám Moul XXL od kamarádky, takže z 2 ruky, ale jí pekla hezky.

Mišule 6.11. 19:34  

Recept super, jen jsem ho trochu vylepšila : nastrouhala jsem zhruba 300 g jablek přímo do těsta. buchta je sladší, není tak suchá a celkově nám doma chutná takhle víc :)

Huriva 21.8. 20:43  

Místo hrozinek jsem dala mleté ořechy. Jablka jsem nasbírala pod stromem, takže je buchta jemně navinulá a příjemně nakyslá:-)

Anneetta172 8.5. 11:14  

Včera jsem poprvé zkoušela a musím říct, že se buchta moc povedla. Těsto nakynulo, příště jej ale víc osladím. Jablíčka jsem přidala až po zaznění signálu, malinko jsem dosypávala mouku. Ale výsledek perfektní. Děkuji.

Eva 1.5. 21:09  

Strasne sucha tedy :((

AKristynka 29.4. 13:49  

tak jsem ji teď dopekla a jsem zvědavá jak bude chutnat.Ale vykynula pěkně a i se krásně upekla.Jen jsem ji nechala ještě chvíli dopékat.

lekorka 3.1. 21:52  

Tak tato buchta byl můj třetí pokus v pekárně. Asi jsem dala stále malé kostky jablíček (cca 2x2 cm), pže mi spadly na dno, a držej "pospolu". Příště to bude chtít asi ještě větší kusy. A možná přidat trochu mouky, aby byla maličko sušší. No a také přidám cukr, ačkoliv moc nesladím, tak se mi zdála málo sladká :-) Ale jinak super, určitě ještě vyzkouším, nevzdávám se!

Anndy 15.11. 16:54  

alenstan - tak super!

alenstan 14.11. 22:04  

Tak jsem vyzkoušela ten program bezlepkový i na tuhle buchtu i na rychlochleba a bylo to super ,akorát jsem přidala 5 minut pečení.Děkuji moc za radu :-))

alenstan 4.11. 17:33  

Děkuji moooc,po neděli vyzkouším a napíšu.Díky

Anndy 4.11. 17:04  

alenstan - noooooo to by vlastně i šlo! Zkus. Bezlepkový by měl mít delší kynutí a pečení by mělo být taky 1h!

alenstan 4.11. 10:01  

č.5 je jenom 1,20 to už jsem zkoušela a výsledek špatný.Ale 6.má 2,10hod.Tak mám zkusit?Moc děkuji za snahu poradit:-))

Anndy 3.11. 16:01  

alenstan - aha, ten č. 5 má jak dlouhý program? Rychlý by měl mýt cca 1:50 h
Pokud tam prostě program Rychlý nenajdeš, nechala bych těsto umíchat. Pekárnu vypnula, nechala nakynout a pak zapla program Pečení

alenstan 3.11. 14:16  

1 Standard/základní/, 2 White Bread/francouzký chleba/,3.Wholemeal/celozrný pšeničný chleba/,4.Cakes with yeast/koláče z kynutého těsta/,5.Extra short/obzvlášť krátký program/,6 Gluten-free /bezlepkový chleba/,7.Dough/těsto/,8.Pasta Dough /příprava těsta na těstoviny/,9.Jam,marmeláda,10.pečení, 11.Biskuitis ,pastry /pečení těsta připraveného s použitím prášku do pečiva.

Anndy 2.11. 16:38  

alenstan - vyjmenuj mi prosím programy, na netu vidím, že jich má 11

alenstan 2.11. 13:37  

Je to severin 3991 a ani ten program tam není.Je tam pouze EXTRA SHORT -obzvlášť krátký a potom na marmeládu a na těsto s práškem do pečiva BISKUITS,PASTRY :-(

Anndy 1.11. 17:13  

alenstan - pekáren Severin je několik typů.... není tam program Rychlý / Sprint / Quick?

alenstan 31.10. 22:21  

Na jaký program mám péct,když nemám rychlý?Mám pekárnu Severin.Děkuji za radu:-))

Soník21 6.4. 17:55  

dobrý recept :-D

Veronika 4.10. 8:26  

výborná, recept ukládám do mých oblíbených :-)

Hejenka 1.5. 19:01  

Jablíčka jsem krájela na větší kousky, ale stejně jsem mouku musela přisypat. Buchta vcelku nakynula dobře. Pekla jsem na program rychlý a musela ještě pečení cca 1/2 hod. přidat. Celkový výsledek mě ale moc neoslovil.

IVČA-SUSOVA 13.4. 8:12  

na program 1 rychlý: celé vejce +zlatka mouka =lepší polohrubá , nadýchané super vylezla z pekárny téměř :-))

jerabka 16.1. 13:24  

Výborná buchtička, pěkně nakynula, dala jsem 200g celozrnné mouky a zbytek polohrubé. Děkuji za recept, budu dělat častěji.

Sharah 14.12. 22:46  

Výborná buchta.Jen se po ní zaprášilo.

kika 20.10. 20:07  

Pekla jsem po prvé sladké.Povedlo se.Pekla jsem přesně podle receptu.Akorát jsem přehlídla že se má péct na program rychlý a pekla jsem na program
sladké v pekárně Kenwood

Lenťule 5.9. 16:08  

Tak jsem ji dnes také vyzkoušela v Moule XXL a je výborná, nadýchaná a voňavá. Děkuji za dobrý recept! Určitě se k němu budu vracet.

1313 17.4. 16:34  

dnes jsem pekla první sladké ve své nové pekárně a musím říct nádhera,trochu mi praskla nahoře,ale polila jsem jí čokoládovou polevou....akorát ta jablíčka jsem mohla dát ještě na menší kousky ....jinak paráda,rychle hotovo a upečeno

Anndy 19.2. 20:29  

Ivulacek - ono dost záleží na jablíčkách. Chce to krájet na větší kostk, aby nepustili tolik šťávy a přidat až těsně před koncem hnětení. Mouku každopádně nepřidávat!

Ivulacek 19.2. 19:59  

Pekla jsem 2x a dopadlo to hrozně. Napřed trochu vykynula,ale spadla a byla z toho taková těžká nedopečená cihla:-( A to jsem přidávala 30 minut pečení. Nevím, co mohlo být špatně. Jablka jsem obalila v mouce a přidala jsem je asi 3 minuty před koncem hnětení. Asi to bylo moc brzo, protože je stejně háky rozmašírovaly. Přidala jsem taky dost mouky. Poradíte někdo, čím to mohlo být?Děkuju.

zlato18 11.2. 19:00  

Dělala jsem přesne podle receptu, jenom jsem pomoučila jablíčka a přidala rozinky a kandované ovoce máčené v rumu. Vyšlo vše na jedničku. Super recept.

Jaaniinaa 5.2. 13:42  

Tak,je asi půl hodinka,co jsem jí vytáhla z pečky a už jí baštim a je vynikající!!!Ani suchá,ani mokrá,fakt dobrá:-).Jablíčka jsem nakrájela na docela kusance=1/4.jablíčka na půlku,obalila ve skořicovém cukru a poté v mouce,ještě přihodila po pípnutí nahrubo nasekaný ořechy a dobrůtka veliká:-).Jo,ještě jsem musela 9.minut dopékat,vykynula mi až k víku a zvrchu byla ještě lepivá,ale super se podařilo.Místo vanilkového cukru jsem dala skořicový cukr a skořici potom už nedávala.Doporučuju,moc dobré:-)

Markéta 4.2. 13:29  

Výborný receptík, byl to můj druhý sladký pokus v pekárně. Rozinky jsem přes noc naložila do rumu(pak je nutné je pořádně vysušit papírovou utěrkou), jablka pokrájet na větší kusy a obalit v mouce. Bylo nutné dosypat ještě trošku mouky, aby se těsto nelepilo. Pekla jsem v Moulinex XXL na prog.5 Super rychlý,nebyla jsem si jistá dopečením, tak jsem ještě přidala 10min. Božská vůně při pečení a výsledek úúúúúžasný.

anurtep 31.1. 21:18  

Tak jsem tu s druhým výrobkem...
Nandala jsem tam vše podle recepisu nahoře a výsledek opět skvělý... buchta se povedla na jedničku, je krásná a výborná, vyběhlá, nadýchaná, vláčná a světlounká, prostě super... příště jí zkusím taky trochu orumovat a dám k rozinkám sušené brusinky...
Jen jsem se nějak nedomluvila s nastavením pekárničky a kolaborovala jsem s časováním u pečení... ale nakonec to moje Moula XXL zvládla - použila jsem nejprve program KYNUTÉ TĚSTO a pak 45 minut PEČENÍ.
Moc díky za super receptík... ale mám ještě dotaz... nějak mi sem nejde vložit fotečka, chtěla sem se pochlubit, ale jde mi to vložit jen do mé galerie, sem ne... sím sím - jak na to??? Moc díky.

jájouch 31.1. 20:40  

Vynikající záležitost!! úžasná jemňoučká a vláčná, parádní akorát pro nás!! Přidala jsem trošku rumu a citronovou kůru a úžasná!!

BARTICEK 27.1. 10:10  

Buchta byla moc dobrá,místo rozinek jsem dala ořechy,jablka a skořice voněla po celém bytě.

MARKUR 25.1. 19:45  

Buchta nám moc chutnala, nedávala jsem rozinky a dala asi 4 střední jablka, nebyla vůbec suchá a krásně naběhla.

Anndy 20.1. 22:03  

Zaza - Rychlý / 5.superrychlý, Těsto / 13.kynutá těsta

Zaza 20.1. 20:22  

Mám dva dny pekárnu Moulinex OW500030XXL.jaký program mám použít,když je v receptu "rychlý,nebo těsto"?Díky moc.

PekařMotorkář 3.1. 1:11  

tak jsem ji zkusil je výborná jenom jablíčka jsem tam zahnětl ručně před posledním kynutím takže se nerozmašírovali a ostali hezké kousky,pak jsem ji v pekárničce dodělal .možna že by tam šli i ty banány na které se taky už někdo ptal

LuckaH 26.10. 17:31  

Byla výborná chutově, jen trochu sušší, ale s nutelou luxus:-)

Molly 30.9. 11:30  

když se dívám na ty fotečky tady, tak je to takové krásně nadýchané, a my to měly tuhé, husté... zkusíme ještě jednou, trochu hustší a jablka na větší kousky. DAly jsme je po pípnutí, tak snad příště přežijí .....

Anndy 30.9. 9:32  

Molly - já dávala kousky možná ještě větší než 1cm. Oni se pak rozmašíruj a stane se to, co tobě. Banán bych nedávala, nebude z něj nic, byl by tam asi pro vůni, ale co to udělá s těstem, to nevím. Spíš místo rozinek kokos neb ořechy

Molly 30.9. 9:28  

aha já komentáře nečetla, pekla se mnou holka a tvrdila, že má nastudováno, neměla. Jablka jsme nastrouhaly, a to byla chyba - musely jsme dopíkat, těsto tím pádem bylo moc mokré, zůstalo to "hutné" a propadla se - ušák. Jak velké ty kousky? jsou lepší kostičky hrana tak 1 cm nebo ještě větší? nebo plátky? a kdybych chtěla místo hrozinek banán (hrozinky holka nejí a ona je hlavní odběratel) na jak velké kousky a lze to vůbec? jinak určitě příště ovoce pomoučím. Jak moc má být to těsto hutné když se míchá? jak na chleba? měly jsme ho viditelně řidší....

miriam 6.9. 7:42  

vyborne, len treba dat asi viac soli, nielen stipku

Vojtinek 27.5. 14:57  

Výborná...povedla se!Přidala jsem trochu mouky a pomoučila jablíčka před zamícháním takže žádný problém,ještě že jsou tyhle komentáře:-))

Štěpa 10.5. 18:56  

Jablka mi došla, tak jsem nastrouhala hrušku a banán. Vynikající. Je potřeba přisypat trochu mouky.

danco 20.4. 21:28  

super buchtička!!! nemala som hrozienka, myslela som, že nebudú chýbať a.....chýbali :o) alebo by som dala nabudúce miesto nich o to viac jabĺk. piekla som ju 45min a bola akurát. mojej mamine sa ale za tento cas neupiekla....tak neviem, kde je chyba (v tej istej pekárni). dakujem, určite zostaneme tejto maškrtke verní!!!

Inez 19.4. 13:00  

...jen se po ní zaprášilo....bylo to mé první "sladké" pečení a myslím , že se vydařilo...tak se nebojte , zvládnete to také...

modrina 10.4. 11:31  

Těsto se mi zdálo hodně lepivé, tak jsem přisypala mouku. Musela jsem péct o hodně déle, než je uvedeno, ale buchta je moc dobrá a hezky vypadá.

Peka 27.3. 22:24  

Mňam, je výýborná. Po přečtení diskuse jsem přisypla trochu mouky a výsledek parádní. Díky.

Dufíno 15.3. 14:00  

Jsem sice chlap, ale povedlo se to na první pokus. Po přečtení diskuse jsem nakrájená jablka trochu zasypal hladkou moukou aby nesrážely těsto. Příště přidám víc mouky aby to bylo sušší.
Peču s ETA.

dagi25 5.3. 9:58  

vláčná, nadýchaná, doma měla ohromný úspěch :)

Orena 25.2. 19:44  

Pravě jsme ji dopekli...je vyborná....

Anndy 25.2. 16:01  

maca26 - sladké pečení nechávám v pekárně vychladnout, až potom vyklopím

maca26 24.2. 22:33  

No, voní krásně, ale jak jsem psala na konci se zdrcla, no na konci. Je možné, žeby se zdrcla vyklopením? Mě totiž krásně nakynula, a když jsem ji vyklopila, byla poloviční.

Reiki 22.2. 16:54  

Bezvadná buchta, nadýchaná, jak peříčko.Už při pečení nádherně voněla.Díky za recept!

Anndy 22.2. 8:58  

marcela.c - možná to byl kámen úrazu. Program Sladký je o více jak hodinu delší

marcela.c 21.2. 23:33  

Asi jsem udělala jednu zásadní chybu a to tu, že jsem to pekla na program "sladký" a ne "rychlý". Může to být tím? Jinak jablka jsem dávala až po signálu a byla na docela velké kousky.

Anndy 16.2. 16:23  

máš u programu Rychlý signál pro přidání? Jablíčka si měla nakrájená na větší kousky? Někdo přidává jablka až po ukončení hnětení - ručně pomocí stěrky promíchá do těsta. Že se nepovedl mě mrzí

marcela.c 16.2. 15:41  

Mě se bohužel jablka rozmatlala metlami při míchání i když jsem je přidala až po signálu, strašně mi to nakynulo a pak se uvnitř propadlo, takže ušák a taky tam kde byly zbytky jablek, tak okolo to bylo sražené. Těšila jsem se, ale byla jsem dost zklamaná.

maca26 14.2. 12:38  

tak mě se zdrcla, každá druhá se mi zdrcne, mám pekošku krátce, nevím, jakou dělám chybu.

Lucka001 10.1. 9:49  

Včera jsem upekla a musím pochválit, je to dobré, akorát jsem přisypala trošku mouky po přidání jablíček, protože se mi těsto zdálo moc tekuté, ale to je asi odvislé od toho, jak šťavnatá jsou přidávaná jablka. Je moc dobrá a i krásně vykynula. A pro zajímavost přidávám, že moje pekárny Domo B3955 i při rychlém programu pípá, 5 minut před koncem hnětení pro přidání jablíček, rozinek apod.

Anndy 18.11. 23:07  

krtinec - málokterá pekárna na program Rychlý pípne...

krtinec 17.11. 16:22  

on mi ten rychlý program na Moule prevít nepípne, jenom o ostatních chlebů

krtinec 17.11. 16:21  

Tak už je to upečené, perfekt!!! Ale příště zkusím dát tu čokoládu až fakt nakonec před pečením, aby tam byly kousky. A ještě jsem to mohla 5 minut dýl péct

Anndy 17.11. 15:11  

krtinec - to vůůůbec nevadí, bude výborná. Jedna pekařinka dala čokoládu do mazance a pak když dávala foto ubezpečovala nás, že není špinavý, že jí nespadl na zem:-) Chuťově byl ale prý skvělý!

krtinec 17.11. 14:02  

Tak jsem zkusila dát místo jablek a rozinek ořechy nahrubo a kousky čokolády, jenomže čokoláda se při míchání v teple rozmíchala, tak jsem zvědavá, jaká to bude hnědý zákalec, hlavně, že jsem pitomec začátečník na domácí peci

daililie 23.10. 22:12  

Moc dobrá,krásně nakynutá a chutná,přisypala jsem trochu mouky.

3.10. 15:31  

Pěkně mi sedla.

zajda 29.8. 10:15  

Na chuť o nebylo špatné, ale takový "zákalec" jsem snad ještě nevyrobila

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.