0038. celozrnný mňam chlebík od monikahor


foto:

Autor: monikahor
   Hodnocení: 84%  


Suroviny:
350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
1,5 lžička chlebového koření (stačí pouze kmín)
1 lžička soli
1 lžička cukru
100 g hladké mouky
200 g žitné celozrnné mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka slunečnice a sezamu


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: modrina
0038 Celozrnný chlebík

foto: lekorka
chlebík č.38 od monikahor

foto:

foto: Nika32
První chleba z domácí pekárny

foto: jirina27
0038 celozrnný mňam chlebík od monikahor

foto: erika153
0038. celozrnný mňam chlebík od monikahor

foto: haicle
Celozrnný č.0038

foto: RendulaP
č.38 celozrnný chlebík od monikahor

foto: vladka
038. celozrnný

foto: chladam
038.celozrnný mňam chlebík od monikahor

foto: girlnikol
Celozrnný mňam chlebík od monikahor(0038)

foto: Rusalka
0038. Celozrnný chlebík

foto: vichricek
celozrnný mňam chlebík od monikahor č.38

foto: zulan
celozrnný chleb od monikahor 38

foto: Kátˇa
celozrnný od Monikahor č.38

foto: patek
č. 0038 celozr. mňam chlebík od monikahor

foto: patek
č. 0038 celozr. mňam chlebík od monikahor

foto: pipicjukova
38 tmavý

foto: Aida01
Celozrnný chléb od monikahor č. 38

foto: Erulienocka
0038.celozrnný mňam chlebík od monikahor

foto: IVČA-SUSOVA
0038.celozrnný mňam chlebík od monikahor

foto: Liuška
0038. celozrnný chlebík od Monikahor

foto:

foto: JaLentilka
chlebík jako od pekaře

Názory čtenářů

Akculka 2.8. 21:27  

Holky zdravim, poradte mi prosim, zkousela jsem tento receptik..ale nevyslo mi to ani po druhe. Z testa se vytvorilo cosi...jko velkej zmolek, kterej nesel propracovat v pekarne..proste pekarna hnetala ale nedelo se vůbec nic.Zkousela jsem davat vodu, pk i mouku..ale stejne nic. Nevite cim by to mohlo byt?? Mam pekarnu goreneje BM 900 WII

Akculka 2.8. 21:24  

Holky, jk je možne ze kdyz jsem zkousela tento recept, tk se mi z testa utvorilo cosi...jko zmolek a vubec to neslo zpracovat v pekarne, pekarna hnetala ale vubec se to nemenilo..ani pridanim vody a ani mouky, tk nevim kde je chyba.😑😑

halajuka 17.12. 14:28  

holky myslíte, že bych mohla dát místo pšeničné celozrnné, kterou nemám, špaldovou celozrnnou? Špadla je pšenice,tak by to vyšlo nastejno? Peču chleba poprvé

dreamerCZ 5.7. 18:51  

Tak bohuzel. Uz jsem zkusil uplne vsechno. Pridat drozdi, ubrat drozdi, vic vody, min vody, pridat cukr, ubrat sul atd. Pokazdy se uvaly patvar a tim to taky defacto zustane. To jsem celkem zklamanej. Pekarna Panasonic SD-ZB2512.

Anndy 26.6. 19:52  

Daniel - pekárna nebo robot vymísí těsto tak dokonale, že podpoří i kynutí

Daniel 17.6. 20:41  

Jendy veci nerozumim. Je psano jedna lzicka drozdi. Ale skoro na kazdem drozdi, ktery ma 7g pisou vetsinou "vystaci na 500g mouky". Tak jak muze stacit jedna lzicka, kdyz podle toho popisku na drozdi bych to tam mel vysypat cely?

MoniKoli 8.1. 12:16  

pekla jsem už 3x a pokaždé výborný

Marci 21.11. 15:52  

Asi nejlepší recept na chlebík na který jsem narazila. Peču podle něj i bezlepkovy chleba z jizerky a je vyborny :-)

matula2308 9.7. 14:43  

výborný chlebík. robila som 2x a vždy sa podaril. ďakujem za recept :)

Eva 23.4. 21:59  

Výborný chlebík, robila som ho prvý krát, dokonca som nastavila odložený štart a krásne sa nadvihol a upiekol. Odteraz ho budem piecť pravidelne.
Použila som hladkú múku, 100g, pšeničnú celozrnnú 200g, ražnú celozrnnú 200g a 2 lyžičky morskej soli. Tiež som piekla na programe celozrnný chlieb, veľkosť 900 g ( mám prkáreň Moulinex)

zlobidlo79 12.1. 17:17  

úžasný chlebík, chutná všem :) už jsem ho pekla 5x a vždy paráda :) a budu péct dál :)

spejlik 8.1. 14:28  

Vynikající,krásně se mi povedl!!!!!!!!Doporučuji,,,

Anndy 30.12. 18:46  

Nikol - v zásadě, z cca 500 g mouky nastavuješ vždy střední velikost, tedy 1000 g

Anndy 30.12. 18:45  

Nikol - jak nejenom na první chléb
V článku se píše: Taková malá rada: součtem všech surovin, které jdou do pekárny v gramech, zjistíme cca celkovou váhu chleba po upečení - tedy i velikost nastavení při startu.

Nikol 29.12. 21:24  

Na jakou hmotnost je recept? moje pekárna má 750,1000,1500gramů.
Díky

Lenka P. 26.11. 10:43  

Zdravím, zkusila jsem tento recept a povedl se celkem dobře, narozdíl od většiny zde jsem ho nijak neupravovala (to je vždy vtipné, že: super recept, ale přidala jsem to a tamto, toho dala míň, to nahradila tím... takže úplně jiný recept.).. Myslím, že kdyby droždí nestačilo, nebude to sem autorka takto psát, počítám, že má recept sama vyzkoušený... mě vyšel hezky, jen mi taky připadal málo slaný, ale to ej asi na chuti. V poslední době jsem pekla jen kvasové chleby s malým množstvím druhů surovin (kvas, voda, mouka, sůl, kmín), tak má pro ěm tento chleba takový "bábovkový ocásek" na konci (co se chuti týče).. zřejmě dík mléku.

Zdenka 11.10. 21:38  

včerá jsem ho pekla a je to dobrý chleba

vanessa 16.8. 21:43  

Luxusníííííííííí chlebík !!! akorát více soli, než 1 čl. . Jinak dávám za 1 ! a budu péct určitě zase :))

listr2310 23.4. 21:16  

Tento chlebík jsem dnes pekla, ale musela jsem přidávat dost mouky. Chuťově výborný, jen mi na vrchu těsto popraskalo, nevíte někdo čím to může být??? Díky.

erika153 28.3. 16:39  

ďakujem za úžasný recept,, chlieb je fantastický,,, / jediné čo som zmenila je že som dala 400g celozrnnej žitnej múky lebo pšenicnu celozrnnu som nemala doma a 100 hladkej/ ale dozvedela som sa že odteraz domov chlieb už nekupujeme :D Piekla som ho už druhý krát. ďakujem

Lenule76 1.1. 21:41  

Tak tento chléb dělám už několik měsíců a je úžasný. Zatím nejlepší ze všech co jsem zkoušela. Recept jsem si mírně upravila, dávám více soli (2,5 KL), nedávám chlebové koření, ale pouze kmín.
Po různých obměnách mouk používám pouze mouky od firmy Bio Harmonie, prodávají je v Kauflandu.
http://www.bio-shopping.cz/bio-shopping/eshop/52-1-Obiloviny-a-vyrobky-z-obilovin/221-2-Mouky/5/5382-Celozrnna-bio-mouka-psenicna-jemne-mleta-Bioharmonie-1-kg
http://www.bio-shopping.cz/bio-shopping/eshop/52-1-Obiloviny-a-vyrobky-z-obilovin/221-2-Mouky/5/5384-Celozrnna-bio-mouka-zitna-jemne-mleta-Bioharmonie-1-kg

miloš 3.10. 9:39  

tak tento chlebík u nás vede na celé čáře,velmi chutný a pěkně propečený

Tereza 1.9. 14:56  

Pekárnu používám pár měsíců, ale tenhle recept byl jednoznačně nejlepší ze všech, které jsem zatím zkoušela!! Krásně křupavý, šel dobře krájet a ta chuť, zmizel za pár hodin. Celá rodina si pochvalovala. Díky za rcp.

xmiku 1.7. 7:46  

Tohle je můj jednoznačně nejoblíbenější recept na domácí chléb. Trochu jsem ho i vylepšil - místo části mléka používám acidofilní mléko (obvykle 150 ml acidofilního + 200 ml obyčejného).

lekorka 16.5. 18:24  

Tak ho mám právě v pekárně, uvidíme, co z něj bude. Můžete mi prosím poradit, kde se hodnotí recepty? Mám už pár oblíbených, které točím dokola, a ráda bych je ohodnotila. Děkuji :-)

LadyJane 21.4. 21:02  

Naprosto skvělý chlebík ! Dala jsem více droždí- 1/3 a pekla na program celozrnný

Huriva 14.3. 10:09  

Přišlo mi,že druhý den byl lepší:-)Sama jsem ho skoro snědla a nemusela jsem mít k němu nic:-)

marťans 22.2. 19:08  

Tak jsem dneska pekla tento chlebík přesně podle receptu a když jsem vytahovala háky před kynutím, těsto bylo šíleně lepivé, i když ze začátku vypadalo moc dobře. Nakonec moc nenakynul a uvnitř je zdrclý. Tak nevím kde může být problém.

Samar 1.2. 9:36  

Krásný zmrzlý den, prosím o radu. Tento chléb jsem zkoušela upéct již 2x, pokaždé se stejným výsledkem - "cihla". Během kynutí pěkně vyskočil, ale během pečení spadnul. Mám pekárnu Kenwood BM450, pokaždé jsem pekla na program 3 - celozrnný chléb, který na střední velikost a střední kůrku trvá 4hod 30min (30min předehřívání). Je možné, že program trvá dlouho a těsto "překyne"? Jak dlouho Vám trvá program Celozrnný chléb?

Anndy 27.12. 17:22  

bobule001 droždí asi budeš muset vyzkoušet sama, každému vyhovuje něco jiného. Já kupuji čerstvé droždí Linco a mrazím ho.
Velikost chleba: součtem všech surovin, které jdou do pekárny v gramech, zjistíme cca celkovou váhu chleba po upečení - tedy i velikost nastavení při startu.
Doporučuji přečíst článek

JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik

bobule001 27.12. 5:01  

Dobré ráno,
jsem úplný začátečník,tak prosím o radu,jakou velikost chleba mám zvolit - 700 nebo 900 g? Droždí sušené nebo čerstvé? Jaká značka droždí bude asi nejlepší?
Děkuji

Anndy 11.7. 18:28  

PROSÍM ZAŘAZUJTE FOTKY DO SPRÁVNÝCH KATEGORIÍ.
U nás to znamená kategorie:
VAŘENÍ A RECEPTY
Nově také foto zařazujte do diskuse:
DOMÁCÍ PEKÁRNA
K NÁZVU fotky pište i ČÍSLO receptu (pokud nebude, nedám pod recept – NEHLEDÁM!!!)
Do okénka POPIS případné změny v receptu (později lze vložit pomocí EDITACE pod fotkou) nebo ještě lépe:

VYUŽÍVEJTE komentáře přímo pod daným receptem.

Fotky dejte do diskuse, já je vždy najdu, pod recepty je dávám já.
Komentáře pod receptem na našich stránkách
domácích pekáren / klik
NEJSOU URČENY PRO VKLÁDÁNÍ FOTEK!!!

Fotky ze svých fotogalerií pokud smažete, zmizí nám i pod recepty!!!

Pokud nechcete, abych fotky dávala pod recept, připište si to prosím pod fotku
Děkuji

JaLentilka 11.7. 13:44  

Včera jsem ho upekla a vůbec jsem nečekala,že to dopadne tak dobře :) Jenom jsem trošku zaimprovizovala,protože jsem neměla všechny mouky,takže všechno podle receptu,jenom hl.mouky 200g,150g žitné celozrnné,75g hruhé a 75g polohrubé =)a dala jsem trošku víc soli. Chlebík krásně nakynul a je prudce žravý :)

Petulchen 5.7. 13:30  

Tak tohle je zatím nejlepší chleba, jaký jsem upekla dle zdejších receptů...chutná skvěle v obou variantách, tedy jak v původní se 100g bílé mouky, tak i s úpravou 200g hladké bílé a po 150g celozrnných mouk. Poprvé jsem zkoušela péct na program Základní, ale s programem Celozrnným je chléb nadýchanější a chutnější

Anndy 17.5. 12:51  

Míša - na 500 g mouky 1/4 kostky čerstvého nebo 1 lžička sušeného opravdu stačí. Více v článku JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik

Míša 17.5. 7:38  

Holky zkuste dát 20 g droždí, na půl kila mouky mi 1/4 přijde málo...

aiduska 3.5. 13:47  

dnes jsem poprvé pekla tento chlebík a je vynikající,akorát sem tam dala jen 300ml mléka a 100ml kvásku a nádherně se povedl-dala sem 5 hvězdiček

Ivulisek 13.3. 12:30  

tak těsto bylo krásné, ale nenakynul, jen trošičku a to sem dávala čerstvé kvasnice, tak nevím, ale je dobrý.

milagros3 15.1. 20:05  

Výborný,výborný,výborný....

Liuška 6.9. 19:08  

Byl pekfektní. Opravdu mňam! Asi nejlepší co jsme doteď měli. Budu ho péct častěji. Díky!

Demoniaque 15.6. 18:53  

místo pšeničný jsem dala grahamku a je výborný

IVČA-SUSOVA 14.6. 18:52  

mooooc dobrý

Mira80 1.6. 16:19  

Zkouším poprvé,zrovna kyne tak uvidíme,mám na něho chuť tak snad se povede:-))

keddie 16.5. 19:33  

Chlebík jsem dnes vyzkoušela, s pozměněným poměrem mouky (200/150/150 g) a krásně vykynul. Chuťově je moc dobrý.

Erulienocka 14.4. 22:47  

Chlebik soom prave dopiekla.Pekne vykynul. Pouzila som k 1 lyzicke sus. drozdia 1 lyzicku sus. kvasku.
Hladkej muky som dala 150 g. Celozrnne muky som dorovnala do zbylych 500 g.

krizaci 7.4. 7:17  

Dělala jsem chlebík podle girlnikol a je úžasný!Moc díky za recept!

Kamii 2.2. 11:37  

Včera jsem tenhle chlebík pekla, byl to můj první, předtím jsem zkoušela jen sladké a byl vynikající. Chuťově moc dobrý, dělala jsem ho přesně podle receptu a přidala slunečnicová a dýňová semínka. Mám pekárnu Moulinex XXL, pekla jsem na program č. 3 - celozrnný, střední velikost a střední kůrka a moc se povedl:-)

Tina.74 16.1. 21:26  

Dnes jsem vyzkoušela tento chlebík a byl výborný.Určitě ho přidám k našim oblíbeným.Děkuji za super recept!!!

vozlenka 13.1. 18:20  

Pekla jsem včera, dodržela poměr mouky, jenom místo mléka jsem použila mléko sojové, chleba je výborný, pekla jsem za základní program, po signáku přidala dýňová a slunečnicová semínka.

markyta1 9.9. 12:16  

výborný chléb!

Dadule 8.6. 20:13  

Chlebík byl můj první a je výbornýý!! díky :)

pipicjukova 10.5. 18:02  

Moc dobrý chléb,foto dodám až budu péct druhý.Děkuji za recept.

janulik 4.5. 21:19  

Tak jsem ho pekla poprvé a je fantastický.Dala jsem jen o trochu méně mléka.

0106 1.3. 9:32  

Super!!

babča 5.2. 16:12  

tenhle chlebík když jsem pekla na základní program byl výborný.Včera jsem pekla na celozrnný a je moc hutný a málo vyběhl.Čím to? Mám pekárnu Moulinex.

gygalka 2.2. 17:44  

Chleba byl moooc dobrý. Zkoušela jsem tu upravenou variantu.

Anndy 16.1. 11:29  

?uba - těsto je nutno si během hnětení ohlídat, nesmí lepit. Brambora ještě během míchání pouští tekutinu, tak pozor!

?uba 15.1. 19:15  

Ja žasnem, máte toľko skúseností. Ja som dnes piekla chlebík a po vykysnutí , ked začala pekárnička piecť , prostriedok sa prepadol a už sa nezdvihol. Kde som spravila chybu ? Robila som klasický so zemiakom.

girlnikol 29.12. 8:54  

Trochu jsem si recept upravila:
350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa jablečného
1,5 lžička chlebového koření (stačí pouze kmín)
1,5 lžička soli
1 lžička cukru
200g hladké mouky
150g celozrnné žitné mouky
150g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka slunečnice, sezamu a dýňová semínka

Byl vynikající, dělala jsem ho hned dvakrát a vždy se povedl

Anndy 5.12. 21:26  

ykeš - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Jozi Kis z Presova 5.12. 18:34  

bolo to velmi dobre

Mykeš 5.12. 17:35  

Ahoj.
Prosím o radu.Já ho pekla včera,dala jsem všechny ingredience přesně podle návodu,ale výsledkem byla jen hmota,kterou by se po upečení dalo zabíjet.Kde jsem udělala chybu?Já mám na něj takovou chut,ale ted mám starch jej udělat znova.
Radka

Ili 1.11. 9:49  

Včera jsme pekli, na radu dali 200 hladké a po 150 celozrnných, krásně vykynul a je výborný! Do semínek jsem přidala ještě trošku dýňových na zkoušku (je to teprve náš třetí chleba) a dopadlo to výborně. Pekli jsme v Moulinex 200030, kůrka tmavá, vel. největší. Díky za recept!

RendulaP 28.9. 17:47  

Zkoušeli jsme ho dnes poprvé, trošku jsme improvizovali - měli jsme jen pšeničnou celozrnnou mouku, a tak jsme místo žitné celozrnné dali žitnou tmavou chlebovou a taky jsme kvůli naší malé dali jen slunečnici, ale i tak se nám krásně povedl a my máme další super receptík do pekárničky.
Skoro půlku jsme ho snědli na snídani.
Opravdu moc dobrý!

Anndy 24.7. 18:11  

pro milovníky celozrnných chlebů

Gabča.H 17.7. 11:41  

výborný mňam posílám i fotečku

Kamila 25.5. 23:24  

I já zkusila tento recept,sice trošku pozměněný podle rad čtenářek(200g hl.mouky+150g žitné+150g pšeničné tmavé ne celozrné)a musím říct,že tak dobrý chleba jsem ještě nejedla.
Zpočátku jsem si myslela,že to bude jen tuhá koule ale pěkně nakynul a výsledek je opravdu super!!!Příště si koupím celozrnou mouku a upeču ho znovu.

mopedak 13.3. 9:09  

Zkoušela jsem , je výborný.Jeden z nejlepších co jsme pekli. Celozrnné mouky jsem dala po 150g.

ganymeda 2.2. 18:13  

Tenhle chlebík je opravdu mňam mňam, mezi celozrnnými patří mezi mé nejoblíbenější :-)

Motlinda 1.2. 17:22  

tak nevím, co jsem zmastila, ale chleba nejen, že vůbec nevyběhl, ale i se i mizerně umíchal, resp. neumíchal se do koule, aby pak rovnoměrně vyběhnul a upekl se, ale do jakéhosi nízkého patvaru :-(
ale chuťově je ten nedomrlec dobrý :-))) pekla jsem na celozrnný s předehříváním...

Kvjeta 16.1. 23:27  

Chleba byl bomba,snad ani nestačil vychladnout.Pekárnu máme od dnešního dopoledne.Vřele doporučuji tento recept.Pekárnu budeme milovat.Jsem Eva,ale pod tímto jménem jsem se nemohla zaregistrovat.Tak jsem Kvjeta.Ahoj.

Michelle 2.1. 20:11  

Výborný, nyní se zařadil na první místo naší chlebové oblíbenosti. Dáváme tedy 200 g hladké mouky a obě celozrnné po 150 g. A k semínkům ještě dýňová.
Je opravdu velmi chutný a ta křupavá kůrka - no zkrátka opravdu MŇAM! :)

Majklta 14.12. 9:20  

Byl to můj třetí chleba. Začátek sice nic moc - vypadalo těsto dost divně a bylo malé, ale nakonec z toho vylezl výborný chlebík. Krásně vykynutý, hutný a moc mňam.

Mirka25 18.11. 13:48  

Jestli mužu poradit tak te celozrné mouky i té pšeničné dát o 50gramu míň a dát 200g hladké mouky.Vyzkoušela sem to a dopadl opravdu dobře.

Vlasta 11.11. 8:42  

Výborný chlebíček, pekla jsem v pekárně Domo 3975, program 2 pro celozrnný chléb, kůrka dark. Vyšel perfekně. Děkuji za recept

Kramila 21.10. 13:20  

Pro mě je úplně nejlepší! Opravdu celozrnný!!!

safik 27.9. 16:30  

Také mi připadá moc hutný - jak píše leyden. Málo naběhl a dost se drobí. Chuťově mi přišel nasládlý. Je to můj teprve třetí normální chleba - jinak peču bezlepkové - a zatím jsem zklamaná. Všichni píšou, jak domácí chleby jsou super a u nás zatím nic moc...

Ifusta 15.9. 19:07  

Je vynikající, fakt mňam, moc děkuji za recept. Povedl se mi překrásně, i když jsem zatím ještě pekárnový amatér. Pekla jsem ho ale na program Celozrnný chléb (mám pekárnu Moulinex, zde program 3) a kvasnic jsem dala malinko víc, asi lžičku a čtvrt.

Lorena 1.9. 1:32  

na co je tam to mleko?

leyden 16.8. 11:27  

Tento chleba jsem také zkoušela víckrát,ale připadá mi docela hutný,jako kdyby málo naběhl.Nevím,kde by mohl být problém?

Gabka 13.8. 13:58  

kolik těch semínek??

LucieLN 19.7. 7:40  

Moc dobrý

sjuzana 25.5. 21:15  

zkoušela jsem 2x, ale vůbec se mi nepovedl, už nevím kde může být chyba. Jakou používáš značku mouky? Diky Z.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.