0052. dort od Kovářky

Autor: Kovářka
   Hodnocení: 24%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
I TO JDE!!!
4 vejce
150 g změklého másla
150 g cukru
1 vanilkový cukr
450 g hladké mouky (nebo 300 g hladké a 150 g polohrubé)
1 prášek do pečiva


Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník


Postup:
Pokud nemáme program Dort / Moučník, zvolíme program Rychlý, necháme cca 15 minut umíchat. Pekárnu přerušíme přidržením tlačítka Start / Stop, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme.
Formu vytáhneme z pekárny a necháme vychladnout, až pak vyklopíme.
Po upečení a vychladnutí piškotu rozkrojit, dát ovoce, zalít želatinou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Pavla.40 6.12. 8:47  

Na dort a podobný druh pečiva musíte použít polohrubou mouku. Hladkou používám jen na rolády, aby se lépe rolovaly. Proto byl dort tvrdý. Bílky bych tam nedala vůbec a nebo jen polovinu a předem ušlehanou.

Kimona 12.4. 23:22  

Kovářka:No proti gustu žádný dišputát(sorry jestli to mám špatně napsané,ať někoho zase neurazím!).Holt jsem na dortíky více naročnější. Dort má být nadýchaný,lehký a né jak beton. A na příště se moc nečerti,protože ty tvoje loupačky-108 a bulky-074 byly výborné. Na loupáky se chystám znova. Holt každému chutná něco jiného a my jsme spíše na slané a sýrové.

Zuzi 26.2. 13:06  

nebyl špatný, snědli jsme ho, ale asi už ho péct nebudu.

Kovářka 2.2. 15:58  

Kimona:No...co dodat?Mně se povedl a většině z těch co ho pekli,tak taky.Kde je teda chyba?????To,že je hutnější jsem psala v diskusi a je to snad jasný-pekárna to tolik nenašlehá jako šlehač,ale rozkrojený na několik plátů,pokladený ovocem a želatinou byl dobrý a jako rychlovka,když není čas,dostačující.

Kimona 3.1. 22:09  

Byl hnusný ani psi ho nechtěli-šel rovnou do popelnice,škoda jen toho krému byl výborný-banánový. Už bych ho nepekla,ale ostatní recepty co jsem zkoušela byly super. Už mi někdo z vás radil,že se mám na recepty z receptáře ETY vykašlat,že jsou nepoužitelný!!! TAK pečení třikrát zdar!!!

Magdala 15.9. 9:09  

je to dobrý - recept z receptáře ETA.

těsto je hutnější, připomíná mi to těsto na biskupský chlebíček, příště zkusím přidat ovoce a oříšky a polít čokoládou.

lulu 25.7. 19:17  

jo to je dobry ;)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.