0062. slunečnicový chléb od ostruzinka


foto: Martis
62. Slunečnicový chléb od Ostruzinky

Autor: ostruzinka
   Hodnocení: 70%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
1 lžička soli
2 lžíce rozpuštěného másla (tuku, oleje)
1 lžíce medu
1/2 hrnku slunečnicových semen
280 g žitné chlebové mouky
125 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: veverkaAnicka
62. Slunečnicový chléb

foto: perla

foto: janniska
62. slunečnicový chléb

foto: acvi
Chlebík č.062.

foto: vanny
slunečnicový chléb

foto: Sumec
SLUNEČNICOVÝ CHLEBÍK Č.62

foto: BARTICEK
č.0062

foto: Saly22
Slnečnicový chleba č.062

foto: zajíc
0062 slunecnicovy chleb II. - obracene pomer mouky

foto: jen.tak
62.SLUNEČNICOVÝ CHLÉB

foto: Jajík
c0062.slunečnicový chléb od ostruzinka

foto: minja
0062.slunečnicový chléb od ostruzinka

foto: MartinaP.
Slunečnicový chléb podle receptu 0062 od Ostrzinka

foto: Degres
0062 Slunečnicový chléb od ostruzinka

foto: jirina27
0062.slunečnicový chléb od ostruzinka

foto: jirina27
0062.slunečnicový chléb od ostruzinka

Názory čtenářů

Edita 18.2. 10:41  

Ještě k doplnění místo hladké mouky jsem dala stejnou gramáž špaldové jemně mleté mouky+ 100 ml mléka a super.

Edita 18.2. 10:39  

Nejlepší chleba, který jsem prozatím upekla. Pořídila jsem si domácí pekárnu Eta Harmony, dávám program klasik. Nechala jsem všechny ingredience dle receptu, akorát opakovaně přidávám 100 ml mléka a konzistence těsta je tak akorát, vykyne přiměřeně, chléb je velmi chutný. U nás je to také THE BEST chléb.

patricie 2.12. 20:08  

Gramaze u mouk jsem prohodila,resp. 170g zitne chlebove a 325g hladke m. a misto medu trtinovy tm. cukr. Chleba je luxusni.Vlacny a chutove vyborny. MYSLIM,ZE HO BUDU PECT CASTEJI!

berunk 2.12. 9:06  

můj první chleba a dopadl skvěle

elida 22.9. 12:18  

piekla som ho predvčerom, skvele sa vydaril a chutil, už ho nemáme

Degres 21.6. 12:45  

Pekl jsem včera, upravil jsem poměr mouky a trochu i množství a chlebík se povedl a je moc dobrý. Droždí nesmí být víc!!!

Lada 20.6. 7:05  

Vody jsem ubíral, ale asi moc droždí.

Anndy 19.6. 18:01  

Lada - zkus ubrat tekutiny

Lada 19.6. 16:43  

Pekl jsem ho dvakrát a pokaždé se propadl. Tak nevím???

Eva 4.6. 18:56  

Dobrý podvečer všem,)
dnes jsem našla tento receptík a musím říct,že človíček ,který jej sem vložil je geniální:)))Pekárnu nemám a proto peču v troubě...dnes upečený-není už- a i dětem strašně moc chutná....je vyníkající..i přesto,že jsem přidala trošku pohanky a neměla jsem žitnou mouku,ale pšeničnou,)
Nejlepší recept na chlebík,co jsem kdy zkusila

AKristynka 30.4. 20:34  

je luxusní, nemám slov :-D.Prostě mňamóznííííí

danessa 3.2. 18:16  

Pekla jsem na program celozrnný. Slunečnicová semínka jsem opražila na suché pánvi. Chléb byl výtečný.

babucha 21.1. 14:21  

Tak jsem pekla tento chlebík, ale med jsem sice nedala a mouky jsem pozměnila,ale byl moc dobrý a voňavý.Už ho mám napsaný ve své kuchařce.Díky za recept

Martina 17.8. 9:45  

Slunečnicový chléb je můj druhý výrobek v pekárně ETA Dellica a povedl se. Akorát místo hladké mouky jsem dala hladkou chlebovou mouku.

MartinaP. 8.1. 11:04  

Dobré ráno všem... Dnešní ráno nám provoněl byt tento slunečnicový chlebík...Vyzkoušeli jsme odložený start na pekárně a zatím co my jsme spali, tohle nám vyrostlo v pekárně... Je výborný a všem ho mohu jen a jen doporučit...Děkuji za úžasný recept, určitě ho budeme péct často... Ještě, že mě napadlo, upéct ho z 1,5 dávky. Jinak by se po něm při snídani jen zaprášilo...:-)
Máme pekárnu Eta Harmony a vyšel podle mě naprosto úžasně.

shenna 12.9. 8:25  

Opravdu výborný chlebík.Chutná jako z krámu je prostě nejlepší slunečnicový chléb co jsem pekla. Včera jsem pekla a dneska peču další. Moc chutnal i dětem:-)Děkuji za recept.

graszka 17.8. 16:59  

Chlebík je vynikající, přidala jsem skleničku namočeného bulguru a nemá chybu :-) Moc děkuji za recept.

bledulka1 27.6. 15:37  

Chleba jsem pekla přesně podle receptu. Nic jsem neřidávala a je super.

Marta263 13.6. 14:48  

Dnes jsem chlebík pekla, je výborný. Díky za recept

zajíc 25.5. 13:51  

chleba vynikajici, zena poradila priste dat vice soli a min medu ....dnes tedy vyzkousim znovu, je fakt SUPER!

brábule 7.5. 22:59  

Tak jsem právě upekla tento chlebík a nemá chybu.

terezzz 9.2. 15:25  

Musím říct, že jsem ho zkoušela poprvé a byl výborný, z tekutin jsem dala polovinu mléku a ještě trošku cukru přímo na droždí. Samozřejmě nenakynul jako z bílé mouky, ale i tak je výborný. Pekla jsem v pekárně Eta Duplica na program Celozrnný.

Peprmintka 16.3. 19:05  

Z mnoha vyzkoušených druhů patří tento ke špičce

Cattlass 30.1. 10:06  

Také jsem zkusila tenhle chleba, je to můj druhý pokus :) a dávala jsem tam špaldovou mouku a je výborný a jdu měnit semínka ;-)

martina24 30.1. 8:31  

ahojky, mám pekárnu ETA, a vůbec se mi to nepovedlo, nespojilo se to,a po upečení byl tvrdý, tak nevím, asi na to nemám vlohy. :-)

BARTICEK 25.1. 16:57  

Tak jsem dneska pekla tento chlebík,musím mu dát jedničku,je vynikající.připomíná chleba z obchodu a to syn pořád chtěl-dělá to asi ta mouka.Budeme měnit semínka a bude pokaždý jiný.Med mu dává dobrou chut i vůni.Děkuji za recept :-)

daloula 3.1. 11:27  

Tak jsem včera zkusila upéct tento chlebík (můj druhý pokus v nové pekárně). Ingredience jsem dala podle návodu a chleba je super. Jen se po něm zaprášilo.

krizaci 14.11. 8:18  

Tak jsem také zkusila tento chlebík s obráceným poměrem mouky a dopadlo to dobře. Chlebík není moc velký, ale chuť výborná! Tak dneska znovu,asi přidám i jiná semínka.

Anndy 25.7. 18:59  

cihelinka - moc vody! Chtělo si to ohlídat konzistenci během hnětení.

cihelinka 24.7. 23:43  

tak jsem zkoušela také s soporučenou obměnou mouky ale bohužel chleba sice nakynul ale při pečení se celý propadl.Chuťově mi přijde takový nevýrazný-možná tím medem,příště zkusím dát cukr a sůl.Jinak je ale chlebík krásně měkounký

malyLibor 14.7. 13:37  

Tak jsem dnes poprvé pekl chléb podle tohoto receptu. A musím říct, že nemám slov. Dodržel jsem zcela přesně poměry surovin, jen jsem místo medu dal lžičku cukru a místo 125 g slunečnice jsem dal 75 g slunečnice a 50 g dýňového semínka a musím říct, že chleba je naprosto vynikající. Když jsem viděl těsto, tak jsem se hrozil, ale výsledek je naprosto skvělý. Jen příště dám barvu kůrky světlou, aby byla trošku méně silná, ale poměry mouky i droždí jsou naprosto OK. Aspoň pro mou pekárnu ETA Siesta.

Martina. 5.6. 12:00  

Obměnila jsem poměry mouky,dala o trochu víc droždí (půlku, chleba krásně nakynul a ani jsem ho nestačila vyfotit....

Anndy 28.5. 23:10  

sisinka207 - smím se zeptat, jaká to byla mouka "přímo z pekárny" ???

sisinka207 28.5. 9:40  

Zdravím všechny. předevčírem jsem si koupila- konečně,pekárnu Moulinex XXL a včera našla tento recept. od kamarádky mám mouku přímo z pekárny takže jsem dala 405g mouky co je na chleba a musím říct, že chleba se mi skvěle povedl hned na poprvé. kůrka je krásně křupavá a prostředek krásně nadýchaný. krásně nakynutý.takže kdo má možnost tak doporučuji koupit si mouku přímo v pekárně.

Janka 27.4. 9:25  

Chuťově byl výborný. Moc nevykynul,ale s opačným poměrem mouky by to mohlo vyjít. Hned na první pohled se mi zdálo té žitné mouky docela dost.Už ho běžím namíchat-dám vědět.

Jaffacake 12.2. 0:09  

S prohozenejma poměrama mouky je famózní !!! Právě se jím tu cpu :-)

Kocca 27.1. 13:43  

Tento chlebík nám zatím chutná nejvíc. Dávám do něho půl žitné a půl hladké. Je takový hutnější a moc nenakyne, ale chuťově je super.

Lenny 15.1. 14:54  

Tak jsem dle rady Andy prohodila poměr mouky a chlebík je úžasný, krásně nadýchaný. Jenom příště dám kůrku světlou, na můj vkus je chlebík příliš vypečený.

kat.ja 10.1. 12:55  

Taky mi moc nevykynul, ale na chuti mu to rozhodně neubralo.
Jen příště míň medu, zdál se nám sladší.

evinac 30.12. 15:09  

Zkoušela jsem a moc mi nevykynul.Byla z něj spíš cihla .Letěl do koše,ani jsem ho neochutnala.Vyzkouším příště změnit poměry mouky,jak tu radíte.Snad se zadaří.

veverkaAnicka 12.11. 17:25  

Dat mouky obracene pomohlo, chleba je diky seminkum porad takovy tuzsi, ale uz je nadychany, tak jak nam to doma chutna.

Anndy 10.11. 23:42  

veverkaAnicka - v tomto chlebíku je větší podíl žitné mouky, tudíž nebude nadýchaný, ale spíš hutnější. Pokud chceš nadýchaný, obrať poměry mouky. Droždí víc určitě nedávej, budeš mít "ušák" propadlý chléb

veverkaAnicka 30.10. 17:42  

Tak pokusy s drozdim se neosvedcily. Chlebik je jedlej, lepi se na zuby podstatne min nez ten upecenej presne podle receptu, ale chtela bych aby byl nadychanejsi.. Myslite ze by mohlo pomoct zmenit pomer mouky? Dat vic psenicny? Jsem pekar-zacatecnik..

veverkaAnicka 28.10. 9:13  

Mě chlebík taky vykynul malo, priste zkusim vic drozdi..

malina 14.10. 17:45  

tenhle chlebík peču již delší dobu a je úžasný....:-)je z menší dávky mouky,tak je i nižší,ale vykynul vždy...zkuste přidat o 1/2 lžičky kvasnic víc nebo dát čerstvé ;-)

leyden 16.8. 11:33  

Mám pekárnu Mulinex a také mi připadá nevykynutý,chuťově docela ujde,ale také myslím, že bude problém v receptu.

sole 15.8. 10:30  

Mě teda moc nevykynul,ani chuťově nic moc.Podle mě,v něm něco chybí.Nevím.

atram3774 29.6. 17:57  

zkoušela jsem 2x s mírnou obměnou, mám Alasku a chleba je "zdrclej" málo vyběhnul, chuťově vcelku OK, ale spíš tužší...tak nevím - málo vody, droždí...?

Tomáš 11.5. 19:06  

Tak jsem ho zkusil, ale nějak se nezdařilo, těsto bylo roztrhané a vůbec se nspojilo. Tak nevím co bylo špatně ???

Peeters 29.4. 20:03  

Ten je teda naprosto úžasnej.

Magdalene 15.3. 12:57  

tento chlebík je u nás BEST

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.