0067. honzovy plněné buchty od Uursik


foto: droběna
0067. buchty

Autor: Uursik - další recepty
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml vlažného mléka
150 g rozpuštěného másla
2 žloutky
špetka soli
50 g krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce citronové šťávy (nebo citronky)
strouhaná kůra z jednoho citronu (nebo 1 lžička sušené citronové kůry)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: ProgramTěsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na cca 24 ks nebo postupně odkrajujeme stejné kousky těsta, které rukama roztáhneme tak, aby se daly naplnit. Plníme tvarohovou náplní (tvaroh smíchaný s cukrem, rozinkami, zahustíme 1 – 2 lžícemi vanilkového pudinku v prášku nebo 1 žloutkem), povidly, makovou náplní, džemem, Nutelou apod. (různé typy náplní pod receptem č. 515).
Kraje spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala. Spojem dolů skládáme nejlépe do pekáčku nebo na plech s vyšším okrajem a vždy každou ze všech stran pomašlujeme rozpuštěným máslem. Říká se, že každá buchta by se v másle měla „vykoupat“. Neskládáme moc vedle sebe, ještě nakynou! Necháme cca 45 minut kynout pod utěrkou, pak potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby při 190°C / cca 20 minut.


foto: LenkaVaj
0067. honzovy plněné buchty

foto: Yvay
Buchty 0067

foto: zulan
067 Honzovy buchty od Uursik

foto: Ala.Faba
mé první buchty- 0067. Uursik

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

foto: Toms
0067. Honzovy plněné buchty

foto: tissue
Honzovy buchty č.0067

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

foto: Lorrain
0067. honzovy plněné buchty od Uursik

foto: Moniik
DNEŠNÍ PEČENÍ 5.3

foto: kucharinecka
Buchty č. 0067

foto: JanaR
č. 0067 - Honzovy plněné buchty od Uursik

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

foto:

foto: mirka79
0067 buchty od Uursik

foto: mlíčko
Honzovy buchty 67.

foto: pajinka22
č. 067 Honzovy buchty

foto: Sysina
č. 67 Honzovy buchty

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

foto: cigorka
067 buchty od Uursík

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

foto: Lida008
Honzovy buchty č.67

foto: mlíčko
67. Honzovy plněné buchty od Ursik

Názory čtenářů

jerabka 13.7. 18:57  

Moooc děkuji za tento recept, poprvé co se mi buchty povedly. Jiný už dělat nebudu.

pwpavla 24.5. 13:35  

perfektní recept...

Jiřina 3.3. 20:59  

Recept na buchty je super.Po upečení je to bezva natřít domácím sádlem,to je potom mněmka.

Jana 4.2. 11:45  

Vynikajuce, teda moje prve buchty v zivote, ale cesto bolo vyborne, dobre sa s nim pracovalo, dala som viac cukru a este sa mi trosku ziadalo - nabuduce pridam. Zajtra idem robit zas :-)

šutryska 29.1. 21:20  

Těsto vynikající , buchty krásné nadýchané :-) Doporučuji :-)

Anndy 25.1. 20:00  

Veronika - pokud se ti těsto nechtělo spojit a vracelo se, měla si ho příliš hutné, při hnětení možná stačila jen lžíce vody

Veronika 24.1. 18:25  

Velké zklamání, zatím vše, co jsem ze zdejších receptů vyzkoušela, to se povedlo, ale tento recept je příšerný, těsto mělo konzistenci hezkou, vykynulo také hezky, to ano, ale absolutně se s ním nedalo pracovat. Buchty se nedaly zabalit, jelikož se těsto nedalo slepit, neustále se vracelo, nedala se z toho udělat ani kulička,prostě nic...Hrůza.....Jak živa jsem, toto se mi s jinými recepty nestalo..... Možná jsem měla dát na vlastní rozum a dát do těsta celé vejce
...Pozdě, těsto leží v koši a já jsem výsostně naštvaná......

Míša 11.1. 15:31  

dobrý den, dnes jsem zkusila recept přesně dle návodu. A vše je v naprostém pořádku, těsto jak peříčko. Doporučuji

Lenka 11.1. 14:30  

nejlepší recept na buchty,jaký jsem zatím vyzkoušela, jsou opravdu luxusní, s těstem se pracovalo nádherně....udělala jsem tvarohové a makové a jen se po nich zaprášilo

Rony 28.12. 9:09  

Někdy je problém v mouce,jindy v droždí ale pokud jsou suroviny čerstvé a pokojové teploty tak máslo ani nerozpouštím jen ho nakrájím na malé kousky pekárna si s tím 100% poradí a v tomto receptu doopravdy je umění udělat chybu.hezký den a dobrou chuť

Kamila 20.10. 15:17  

Opravdu vynikající recept - jako od babičky! Buchty jsem plnila vanilkovým pudinkem a všichni si je moc pochvalovali.

mlíčko 19.9. 22:56  

to jsou prostě TOP buchty - TOP recept díky moc.

Yvay 8.6. 14:54  

Tak z nepřeberného množství receptů jsem sáhla po tomto a nelituji.Moje první kynuté buchty se povedly.Jsou jako peříčko.Jen místo 150g másla jsem dala Heru.Zblajzli jsme je ještě teplé.Jednu jsem uchovala do zítřka, abych věděla jestli se nevysuší.:-)

marsi 5.6. 19:02  

luxusní, dělala sem poprvé a neměly chybu!! :)

Lucka 11.5. 15:33  

Vynikající. Dala jsem jen 80g másla a o trochu víc cukru. Plnila jsem tvarohem a povidly. Půlka plechu zmizela ještě za tepla.

Veronika 5.5. 11:45  

Vůbec mi to nevykynulo,mastná koule :-(

Anndy 15.2. 16:24  

micmic - ano, vždy tekuté, sypké a nakonec droždí.
U pekáren Panasonic se doporučuje obrácené pořadí.

micmic 14.2. 16:31  

suroviny jste přidávaly dle uvedeho pořadí?

LenkaVaj 12.2. 14:32  

Tyhle buchty už jsem pekla několikrát, teď jsem přidala i foto, jsou skvěléééééé

Renca 14.1. 16:23  

Tak buchty jsou luxusní,poprvé jsem se pustila do kynutých a dopadly skvěle,ani marmeláda nevytekla,prostě super recept,krásně nadýchané,mockrát díky.

gabiiiina 21.11. 20:50  

máslo bylo vlažné - má být studené? a suroviny jsem dala přesně, mašlovala sem olejem, na plechu kynuli cca 15min

Anndy 21.11. 15:32  

gabiiiina - nedala si máslo hoké?Nevykynutí mohlo být zapříčiněno tarším droždím. Tolik toho másla není, aby to bylo mastné. Dala si opravdu všechny suroviny? Po upečení jako beton - jak dlouho naplněné buchty kynuly na plechu před pečením? Na kolik °C a jak dlouho si pekla? Mašlovala si je před pečením?

gabiiiina 21.11. 6:57  

no právě že jsem to tak udělala a těsto ani nevykynulo, bylo tam strašně moc tuku po upečení jak beton

Anndy 20.11. 16:07  

gabiiiina - kostka másla má 250 g , půlka z něj je 125 g. V receptu je 150 g takže půlka a kousek másla... na to váhu nepotřebuješ.

gabiiiina 20.11. 14:46  

nemám váhu

Anndy 14.11. 16:13  

gabiiiina - není jednodušší máslo odvážit? Jak se strefit do ml? Budeš postupně odkrajovat a rozehřívat?

gabiiiina 13.11. 22:46  

kolik ml je 150 gramu rozpusteneho masla?

Sunny 18.10. 20:37  

"Honzovky" jsem dneska zkoušela úplně poprvé a měla z nich strach. Ukázalo se, že strach vůbec nebyl na místě. Těsto je perfektní, skvěle se s ním pracuje, buchty nádherně vykynuly a po upečení nemají jedinou chybu. Zase jeden úžasný recept... Děkuji = )

cigorka 3.9. 23:36  

Buchtičky jedna báseň, pěkně nadýcháne, prostě těsto nemá chybu.

Kamila 15.8. 8:35  

Tak musím vzít zpět, tohle je první těsto, které se mi v pekárně nepovedlo.
Na začátku to vypadalo skvěle, ale myslím, že je tam hodně toho tuku a do kynutí se tomu taky nechtělo, lépe řečeno vůbec.
Nechápu, kde se stala chyba, když jsme postupovala přesně dle návodu...trochu mě to mrzí.

Kamila 15.8. 7:14  

Zrovna se mi mísí těstíčko, zatím to vypadáa voní báječně, tak doufám, že se i povedou. Podle prozatímních recenzí věřím, že jo :-)
K.

DANČE 26.4. 17:06  

Vypadají nádherně asi se do nich také pustím. Ale podle recenzí prý dlouho nevydrží,teda myslím proto že jsou tak jsou dobré.
Už se na ně těším.

Šárka 23.4. 18:05  

super recept,děláme z něj i koláče a jen se po nich zapráší:-)) jsou z toho 4plechy,každý kluk sní jeden plech a na mě,manžela a dceru zbyde podělit se o jeden:-) kluci si je přejí i k svačině do školy:-) určitě doporučuji!!!

žirafka81 31.1. 10:03  

Vypadají luxusně. Určitě je brzy vyzkouším :-)

Vašek 24.1. 7:09  

Dělám ze 600g. hl. 1/4lt. ml.,100g cukru.42g. Noli, 3 žloud.,20ml. oleje + 50 ml. na plech , 1 van. cuk.1člž. soli .
Vychází mi 30 buch. na hl. plech , asi dělám menší . Jsou vynikajací .

Anndy 18.1. 17:21  

Hana - těsto po vykynutí bylo lehké, ale nelepivé? Jak dlouho po naplnění a naskládání na plech - před pečením, si nechala kynout ? Čím si mašlovala? Př kolika °C si pekla?
Cukru vždy podle chuti, ale většinou je sladká náplň

Hana 18.1. 14:44  

buchty byly tvrdé a málo sladké, docela zklamání :-(

Patricie21677 8.1. 20:35  

Buchty jsem delala na prani moji 86 lete babicky.... pry neco k melte:-) Tak jsem je zkusila. Dopadly slusne na to,ze jsem je delala poprve,mela jen jedno vejce a mouku jsem musela nastavit chlebovou psenicnou,nebot hladka dosla:-(Preplnila jsem je povidly, takze mi skoro polovina buchet vytekla,ale ty ztrestal manzel s dcerkou. Snedly je rychlosti bleskovou. Pro priste vim, kde neudelat chybu a jak na ne. Aspon doufam:-D

Huriva 26.10. 21:46  

Dost mastné,ale vydrží dlouho vláčné.

Tančí Mezi Pomeranči 13.10. 13:49  

Moje první buchty z pekárny a úžasné, těsto se nelepilo,hned jak se daly odlamovat, jsem snedla 4 až jsem si spálila pusu od povidel, s těstem se krásně pracovalo, už jsem si recept opsala a založila mezi svoje :-)

Radka 16.4. 19:00  

Tak asi budu jediná, které se buchty nepodařily. Postupovala jsem přesně podle receptu, vše jsem vážila, ale jak jsem již tušila těsto bylo hodně mastné a vůbec nevykynulo. Myslím, že kdyby bylo méně mléka a tuku tak jen 50g tak by to bylo dobré. Jinak bohužel totální fiasko. Všechny recepty které zde jsou vystaveny mají podle mého názoru hodně mléka.

kucharinecka 16.4. 15:29  

Super receptík, výborný buchty, děkuji za receptík :-)

Rose M. 18.3. 20:14  

Ahoj.tak jsem zkusila tyto buchty upéct v USA,v Alabamě.jelikož tu nemáme tvaroh,použila jsem cheasee cream,jinak vše jako v Cechách..a jsou výborné,možná lepší než ty,co jsme pekla v bývalém domově:-))) Děkuju!! Rose M.

kovbojka 5.3. 15:48  

ahojky delala jsem dnes po delsi dobe nebot mi ma pekarna eta harmony stavkuje a buchty jsou uzasnacky takovy nadychany jsem jeste nemela takze urcite budu pouzivat casteji moc diky za rady a za to ze se clovek muze poradit uz jsem pekarnu zavrela do linky a kdyz vas tady ctu tak jsem si rekla ze to nevzdam pa kovbojka

Tony 2.3. 18:12  

takové věci u nás snestíhají ani vystydnout a to to děláme ještě o 1/4 větší dávku

Lorrain 26.2. 18:21  

Neumím kynutý těsto, takže jsem k pečení přistupovala s tím, že to hold zase jednou zkusím.POVEDLO SE.-))Povidla dovnitř a mňam.Díky za recept.-)

Anndy 23.2. 15:02  

PavLee - foto vlož prosím do diskuse domácí pekárna / klik, připiš číslo receptu a já umístím pod daný recept. Děkuji

PavLee 23.2. 13:29  

Luxusní recept, povedly se! Díky!

Prosím poradíte mi, jak přidat fotku?

Nadea 4.2. 17:24  

Buchty jsou vynikající,s těstem se krásně pracuje.Dělala jsem je s tvarohem a jsou neodolatelné.Moc děkuju za skvělý recept.:-)

Heja 3.2. 17:15  

Buchty sú báječné, baštili sme ich ešte horúce. Plnila som ich tvarohom s hrozienkami a nemali chybu.

kucharinecka 29.11. 17:01  

Buchty byly výborné, děkuji autorce za recept.

Máža 20.9. 22:11  

Těsto vyzkoušeno na buchty plněné povidly,také na buchtičky s krémem - v obou případech vynikající! :-)

killinka 16.9. 13:52  

Buchty byly vynikající, celý plech jsme snědli dřív, než vychladl :)

tissue 29.8. 16:00  

Právě jsem je vyzkoušela,těsto je krásné....díky Dámě se mi i krásně povedlo...chutnay nám,protože nejsou suché

pajka 2.8. 16:03  

fantastické!

Džordža 24.7. 13:40  

Těmto buchtám jsem se vyhýbala.Dříve jsem zkoušela,ale nebyly nic moc.Tento recept vynikající.Peču pořád dokola.Doma se jen zapráší.:-)

JarkaS 9.6. 7:40  

úžasné těsto na všechno

gonce 29.3. 8:16  

Super recept.Při zpracování jsem nemusela použít ani zrnko mouky a povidla taky nevytekla.

Mondri 22.3. 20:14  

opravdu vynikající!!

Zuzi-M 16.3. 18:59  

Moje první pečení dopadlo výborně, buchtičky jsou už i snězené :) S těstem mi pomohla moje pekárna, takže vše OK. Řídila jsem se radami a dala o něco více cukru a 1dcl oleje. Děkuji za báječný recept, myslím že u nás budeme často využívat. Nejsem žádná extra pekařka, ale tohle se mi opravdu povedlo, takže dávám 5 hvězdiček!!!

Zuzi-M 16.3. 12:07  

Takže zkouším moje první buchty, tak uvidíme jak dopadnou..potom dám vědět!

amazonk@ 9.3. 11:24  

Tento recept je naprosto úžasný.Krásně se s těstem pracuje,buchty jsou krásně nadýchané a výborné,dělala jsem už několikrát,zkoušela jsem z těsta i ořechové záviny (z jedné dávky jsem měla 4),byly naprosto skvělý!!!Přidávám do těsta lžíci rumu a víc cukru.Moc děkuji za receptík fakt BOMBA!!

Greydy 28.2. 17:17  

Naprosto perfektní, dnes jsem je pekla podruhé, jen místo másla jsem dala Heru a taky paráda.MOC děkuji za tento recept

mašule1 26.2. 13:29  

Buchty nemají chybu, díky autorce za recept.

IVČA-SUSOVA 18.2. 13:52  

dala jsem jen 100g tuku na pečení
300g LIVA mouky+ 200g hladká 00
190°C/15min=SUPER nadýchané

kuli1 10.2. 13:30  

Tak moje první kynuté buchty honzovky jsou na světě.V receptu jsem zkusila použít dle rady olej místo rozpuštěného másla(aby to bylo rychlejší a míň nádobí) S těstem se výborně pracovalo, balení mi šlo samo od sebe, mám z toho velkou radost. Naplnila jsem je makem,tvarohem a povidlem. Upekla v troubě na 190 C ,20 min a jsou mňam!!!! Opět moc děkuji za výborný receptík od UUrsik a Vám všem za přínosné rady.Dávám 1 *

xany 7.2. 19:26  

Skvělé, není co dodat :-)

MarunaS 13.1. 14:08  

Super těsto, nakynulo jedna báseň, jsou moc dobré. Místo másla jsem dala 1 deci oleje.

hhanina 10.1. 19:16  

Výborný recept,už jsem zkoušela,recept zařadím mezi oblíbené:-)

Timea32 5.11. 10:33  

ďakujem za receptík, už som tieto buchty piekla 5x a sú vyborné. A pečiem ich zas:-D

Saly22 24.10. 8:10  

Vynikajúce cesto,dala som 11ogr.masla,a jedno celé vajco-miesto 2žltkou.S cestom som nemusela nič dělat,malo výbornú konzistenciu.Dík za recept!

Lencul 5.9. 21:11  

Vynikající těsto.Zkusila jsem z něho plněné rohlíčky,jablkový štrúdl i skoŕicové šneky.Výborné!Děkuji za recept.

nejdeto 17.6. 13:34  

Výborné buchty podle výborného receptu ať jsou plněné čimkoliv, dělám je dost často.

B.IDRIS 8.6. 8:40  

Vynikající těsto a dobré buchty. Vynikající, děkuji za recept. Ani jsem netušila, že to není až tak těžké :)

makouska22 22.4. 19:46  

a chutove jsou vynikajici

makouska22 22.4. 18:54  

supr recept, s testem se mi krasne pracovalo a krasne nakynulo. moc doporucuji!

AJA 18.3. 10:56  

VYBORNE TESTO!

Anndy 1.3. 12:04  

Komentáře pod receptem neslouží ke vkládání fotek. Vaše foto vložte prosím do diskuse domácí pečení chleba / klik, připište číslo receptu a já umístím pod daný recept. Děkuji

paveljr 28.2. 20:21  

Tak tyto buchty jsem dnes dělal podruhé a jsou vynikající. Všem moc chutnali.

kralicek35 18.2. 12:03  

ahojky všem,tak jsem zkusila buchty a byly výborné,krásně se s těstem pracovalo a po upečení byly krásně vláčné,ale asi tak po pár hodinách úplně ztvrdly,tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo nevíte proč!!!!!!!Díky moc

VeronikaP 16.2. 9:14  

Buchtičky skvělé!!! Včera večer jsme je zkoušela a můžu říct, že moc nepeču, takže zkušenosti nula a byly úžasné. Trošku jsem si recept upravila - pro dělenou stravu: místo ckuru fruktóza a místo mléka sojové mléko a místo másla Rama a i tak mňamka. :-)

soukupec 15.2. 23:25  

Musím pochválit.Ta pekárna je zázrak. Tak nádherně vykynuté těsto jsem snad ještě nikdy neměla. Recept super - moc nám chutnaly!!!

nejdeto 31.1. 18:41  

Těmito buchtami jsem se rodince moc zavděčila, byly výborné a manžel byl spokojený, že mu zase ubyla trocha jablek, protože jsem je plnila dušenými jablíčky. Mňam.

petrunka95 24.1. 13:48  

teď jsem je dodělala a jsou výborné :-)

Anndy 18.1. 20:25  

Firstovka - ano, vše co je ve sloupečku SUROVINY patří do těsta

Firstovka 18.1. 19:18  

Mám prosím dotaz: celé množství másla 150g se dává do těsta? Nebo se něco nechává na pomazání? Mám obdobný recept ale másla je tam jen 50g. Moc děkuji za odpověď. Dana

*Kamila* 16.1. 21:31  

Perfektní, chutné těsto. Pekárnu mám od vánoc. Buchty jsem už dělala 2x a koláče taky. Podařilo se mi vyfotit jen zbytek druhé várky koláčků. Všechno ostatní zmizelo dřív, než jsem se rozkoukala.

jířa35 1.1. 21:01  

Bombové těsto! Udělala jsem pekáček buchtiček na šodooo a zbytek plněné buchty...hned zmizelo vše!!!

GAZ 15.12. 0:30  

vynikající recetpt - všem moc chutnalo

mlik 28.11. 21:48  

To jsou nejlepší buchty, jaké jsem kdy jedla!!! Recept 208 je moc suchý. A přidávám do obou receptů víc cukru.

jarmila 16.11. 14:43  

Výborný recept! Nestačila jsem vyfotit, jak se po nich zaprášilo!!

MíšaS 12.11. 14:02  

Skvělý recept. Konečně se mi povedly buchty. No bylo na čase. :-)

Ringana 8.11. 11:42  

Bezvadné,chutnají skvěle. Těsto krásně vykynulo,pěkně se s ním pracovalo,je velmi pružné.
Nemají chybu.

zrustice 17.10. 10:12  

Moc ráda dělám buchty z kynutého těsta a tyhle byly naprosto super!

Zdeenja 15.10. 0:11  

Moje první povedené kynuté těsto! Díky za úžasný recept! Vychází mi většinou cca 25 menších buchet, před skládáním do pekáče je namáčím v rozpuštěném másle, po upečení potřu teplým máslem s trochoou rumu.

Anndy 20.9. 13:11  

Jsem zvyklá dávat do těsta sádlo, proto jsem dala 100g másla a 50g sádla. Asi to byla chyba, těsto bylo šíleně mastné.
Koláčky jsem mašlovala žloutkem smíchaným s mlékem a trochou rumu, plnila povidly, do důlku jsem dala makovou náplň nebo borůvkový džem, zasypala drobenkou.

beruška007 16.9. 17:10  

Výborné,děkuji za recept.Dělala jsem s čokoládovou náplní-jen se po nich zaprášilo:)

štětinka 25.8. 18:57  

tento recept mám moc ráda, používám na buchtičky, buchty, koláče ale pokud uberu cukr a přidám sůl, tak dělám i rohlíky: Dovnitř zaroluji kousek šunky a sýra, plus pizza koření a je to tak mňamozní!

modrina 11.8. 16:26  

Dělala jsem opět - jeden den tvarohové buchty, druhý den makovo-švestkové koláče. Těstíčko úžasné, úspěch zaručen. :)

vojtal 8.8. 16:56  

Tenhle recept je naprosto úžasný...na buchty i na koláče...jakékoliv...malé i přes celý plech (ty mimochodem z toho množství udělám 2)...bála jsem se kynutého...až pekárna mi pomohla...a oslňuji....díky za supr recept....vždy se vyvede

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.