0073. chleba od sovicka16


foto: sovicka16
73.chleba s bramborou rozkrojený

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 18%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 ml podmáslí
180 ml vody
1 lžíce oleje
2,5 lžičky soli
1 uvařená, najemno nastrouhaná brambora
300 g chlebové pšeničné mouky
200 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné mouky
400 ml kvásku (recept č.98 nebo č.627)
po zvukovém signálu přidáme:
1 lžičku sezamu
1 lžičku lnu
2 lžičky kmínu
1/2 lžičky anýzu
2 lžičky vloček
1/2 lžičky sušeného droždí nebo půlku ze 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Anndy 21.11. 19:51  

kotice - upravím...jinak je to tak, že po ukončení kynutí (na základní program) pekárnu vypnout. Zapnout na 2minuty program Pečení (pekárna se nahřeje) vypnout a nechat cca 40minut kynout. Pak zapnout program Pečení a nechat celou hodinu péct. Je tam vlastně prodloužené kynutí

kotice 21.11. 18:14  

Není mi jasný ten postup. Jinak vypadá krásně.

mk1510 1.3. 15:05  

Vypadá skvěle,jenom ochutnat!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.