0075. božský perník od zindule


foto: moncicak4
božský perník č.75

Autor: zindule
   Hodnocení: 93%  


Suroviny:
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku
1 vejce
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
1 hrnek cukru
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový pudink v prášku
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu


Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník


Postup:
1 hrnek = 250 ml
Program Dort / Moučník (pečení s práškem do pečiva - těsto nekyne!) pokud nemáme, zvolíme program Rychlý, necháme cca 15 minut umíchat. Pekárnu přerušíme přidržením tlačítka Start / Stop, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme.
Formu vytáhneme z pekárny a necháme vychladnout, až pak vyklopíme.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: IVČA-SUSOVA
0075. božský perník od zindule

foto: B-u-f-y
První perník č. 0075

foto: mlíčko
nedělní pečení, bábovka, mufinky, 4. mazanec, 75. božský perník

foto: swadlenka
0075.božský perník od zindule

foto: beruš.ka
Recept 0075

foto: smarjorie
75. božský perník od zindule

foto: Jajík
0075.božský perník od zindule

foto: tissue
božský perník č.0075

foto: hlemyzdik
recept č. 75 božský perník od Zindule

foto: Damina
Pavlův chléb a 75,božský perník od zindule

foto: réňa

foto: réňa
vylepšený perník

foto: sokotanek
č.0075 božský perník od zindule

foto: ožamar
Božský perník od Zindule č. 0075

foto: zajíc
0075.božský perník od zindule

foto: PavelX
0075.božský perník od zindule 02

foto: pule
můj první perník

foto: EXPA
75. božský perník od zindule

foto: olahr
75 perník od zindule

foto: lekorka
0075. božský perník od zindule

foto:

foto: IvaSv
0075. božský perník od zindule

foto: patek
č.75 božský perník -pomerančové řezy

foto: LenkaVaj
0075. božský perník

foto: Toms
0075 božský perník od Zindule

foto: cigorka
Božský perník

Názory čtenářů

kateem 23.12. 20:35  

Peču ho podle tohoto receptu asi 5 let a je prostě božský!

Helenn 3.7. 9:42  

Dobrý den, dnes jsem pekla perník, pečeme často tento recept je výborný. Neměla jsem prášek do pečiva, riskla jsem to a upekla bez prášku do pečiva a je stejně výborný což mám radost a už budu péct bez prášku do pečiva. Jinak peču vždy 1hod 20minut a je super.

misa39 26.5. 15:17  

Zdenka-Concept 5060
Mřížkou projel, protože tenhle perník je takový hodně nadýchaný a pokud se z formy vyklopí teplý, tak je ještě měkčí. Já ho peču už několik let, ale raději na plechu - rychleji se propeče a nakrájím z něho úhledné kostky, ne vysoké čtverce,jaké mi vyhovují u chleba do toustovače.A olej do koláčů a sladkých těst je OK, já zase nemusím Heru, to raději máslo.

atekramz 25.3. 15:36  

Dnes poprvé na zkoušku :-) musím uznat, že perník překvapil a všem moc chutnal děkuji :-)

Anndy 20.3. 19:04  

Zdenka-Concept 5060 - nějak nechápu, co víc mám psát o postupu..... čím víc se rozepsat?
Suroviny do pekárny, nechat zamíchat. Po ukončení programu zkusit, zda je perník upečený, případně prodloužit čas pečení. Po celkovém upečení nechat částečně vychladnout a až pak vyklopit.
Co tam chceš víc?
Ano, postupy se kopírují, protože na nich fakt není nic světobornýho a ono vymyslet 1637 různých postupů..... no nevím.
Čím je škrob špatný?
Dala jsem ti odkaz na různé možnosti mašlování, tak zkoušej

Zdenka-Concept 5060 15.3. 20:05  

Ceranda, nevím úplně, za co se mám omlouvat? Zas ty snoby? Dobrá beru zpět snoby. Co jsem napsala o chuti a postupech platí. Ani Andy neupřesnila, co jsem udělala blbě. Mé tvrzení o pachuti kypřidla v podstatě potvrdila. Mimochodem pro všechny pekařinky, já používám kypřící prášek do pečiva o obsahu 20 g, který je určený na 1/2 kg mouky, takže dvě kypřidla prostě neberu. Škroby do domácího pečení? To si to můžu koupit v supermarketu. Když se podíváš do receptů na rohlíky a housky, tak tam uvidíš, že popis pečení je hodně strohý a kopíruje se stále jen stejný postup. Rohlíky, když umotám, tak samozřejmě nechám kynout cca 40 minut. Zkoušela jsem potřít jak rozšlehaným vajíčkem, tak jen vodou. O neúspěchu se asi špatně píše, když navíc dopředu přijmu, že jsem chybu udělala já, asi se tím ani chlubit nebudu. Ale já pekla podle receptů a nedaří se. Tak je buď špatný recept, nebo odfláknutý popis postupu. Jestli tady jako zkušené kuchařky víte, že se při pečení rohlíků musí současně vložit do trouby nádoba s vodou, tak je to sice pěkné, ale v kolika receptech je to uvedené?

Vieruna 14.3. 18:50  

Nam nechutna nas je tam moc chemie...dva prasky do peciva jeste pudink v prasku...moc umela chut

ceranda 13.3. 11:30  

Zdenka-Concept5060:
V prvé řadě hledej chybu u sebe.
Nejdříve vychladni, a pak popros o názor a radu druhé-zkušenější.
A krom toho by se z tvojí strany hodila omluva a pro příště více pokory a slušnosti.
Jinak budeš, s odpuštěním, za blbku.

Anndy 13.3. 10:34  

Zdenka-Concept 5060 - registraci provedeš na http://www.dama.cz/
Slané drobné pečivo mašluju žloutkem smíchaným s mlékem, ale různé typy máš popsané zde.
Chuť prášku do pečiva občas u některých sladkých moučníků taky cítím na zubech.
Na kolik a jak dlouho péct uvádím vždy jako "cca", protože každá trouba peče jinak. Dotaz na kolik a jak dlouho se prostě nedá přesně zodpovědět.
Teplé pečivo se sice jíst nemá - kvůli nadýmání, ale prostě je výborné a neubráním se.
Před samotným pečením, po umotání je potřeba těsto ještě nechat dostatečně nakynout, aby právě nebylo hutné, těžké nebo gumové.

Zdenka-Concept 5060 12.3. 23:04  

Ahoj Andy, díky za nabídku. Už jsem vychladla a naporcovaný perník se nakonec snědl skoro celý. V receptu jsem dodržela vše kromě oleje. Nahradila jsem ho rozpuštěnou Herou a nebyl to ani 3/4 hrnek.Bohužel mi opravdu dost vadilo to kypřidlo. Možná zkusím příště dát jen ten prášek do perníku. Nevím, jestli mastnotu zavinila Hera zaměněná za olej, ale olej do sladkého pečení mi prostě nepřijde úplně fajn. A ještě bych se chtěla zeptat na rohlíky a housky. Mažu je vajíčkem a jsou po upečení na povrchu jakoby nalakované, ale vůbec ne křupavé. A jsou taky takové hutné. Dívala jsem se na různé recepty jinde a používají při pečení zapaření trouby nebo vodu v nádobě v troubě, taky teplota je jiná než se na tomhle webu uvádí. Zjistila jsem, že se tu snad ke každému receptu kopíruje "pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut". No a pak se všichni pod receptem rozplývají jaké je to báječné a že to snědli ještě teplé. Nevím, co má za smysl jíst teplé pečivo. Já ho potřebuji třeba až ráno na svačinu do školy a to už je gumové. Tak pokud mi poradíš budu ráda. Ještě nejsem registrovaná. Zatím jsem nenašla, kde a jak to udělat a po tom perníku jsem na tyhle stránky chvíli zanevřela.

Betyyna 12.3. 17:30  

Zdenka-Concept 5060: ale přece tady vidíš fotky hotových výrobků takže je jasné, že nám se(nejen) perník povedl! Chyba bude někde jinde a ne tady. Myslím tím přímo že chyba bude u tebe... U všech receptů jsou přece fotky a je vidět jak vypadá finální výsledek a žádný propadnutý mřížkou tam nevidím - to se zatím povedlo jenom tobě. Buď jsi špatně přečetla recept, nebo máš špatnou pekárnu nebo máš špatnou váhu.

Hejenka 12.3. 14:07  

Zdenka-Concept 5060 - reakce na příspěvek: Nevím, z jakého důvodu nás, členy na Dámě urážíš, že jsme snobský spolek, ale pokud se ti něco z receptů, tady na Dámě nepovedlo, nebylo to tím, že by byly recepty špatné. Tvůj nezdar se dal napsat jinak a mohl se řešit. Vždycky se tu najde někdo (většinou více zkušených pekařek najednou), kdo hned reaguje a snaží se radou pomoci. I mě se ze začátku něco z receptů odtud nepovedlo a vždycky to byla moje blbost. Neohlídala jsem si konzistenci těsta, použila jinou mouku, nahradila ingredienci a na malér bylo zaděláno. Děvčata zde mi ale vždy ochotně pomohly. Nejsme spolek snobů, ale obyčejných ženských (občas i mužských), kteří si nezaslouží abys nás tu tak zkritizovala. Laskavě si, než něco sem napíšeš, zameť nejdříve před svým vlastním prahem.

Anndy 5.3. 11:13  

Zdenka-Concept 5060 - i negativní reakce přijímáme a snažíme se řešit, kde nastala chyba. Pokud máš zájem, můžem to probrat

Zdenka-Concept 5060 3.3. 18:44  

Tak mám upečíno. Pekárna Concept 5060, program "Dort". Pekárnu mám necelý měsíc, takže se považuji za začátečníka. Od těchto stránek očekávám blbuvzdorné recepty. Takže jsem podle pravidla "nejdřív tekuté a navrch sypké" vložila do pekárny ingredience a spustila program. Občas jsem při míchání pomohla stěrkou. Pekárna perník upekla. Jenže vzhledem k tomu, že tu zdaleka není nic blbuvzdorné, vyklopila jsem horký perník na mřížku, aby vychladl. Divte se, jak chcete. Z bábovkový formy taky vyklápím bábovku teplou. Perník projel mřížkou jako nůž máslem. No když už jsem to měla tak naporcované, ochutnala jsem. První, co mě napadlo, že je to nějaké vlhké a mastné. Další dojem byl z přemíry kypřicích prášků. Drhnul mi jazyk o zuby, hrozný pocit a chuť. Čím víc receptů odtud zkouším, tím víc mám pocit, že jsem v nějakém snobském klubu, kde nikdo nenapíše nic proti, aby nepřišel o členství. Mé jediné povedené pečení byly zatím chleby "z pytlíku" a mazanec z webu recepty.vareni.cz.

Zdenka-Concept 5060 3.3. 15:09  

Hledala jsem nějaký mlsek, který bych nechala připravit svoji novou pekárnu a našla jsem tento perník. Doufám, že se podaří a bude vhod i mým chuťovým buňkám.
Mám ale otázku. Víte někdo, jaký účel v receptu plní ten škrob? Mám na mysli, proč se přidává čokoládový puding?
Díky za odpovědi.

Henriete 24.6. 22:01  

JIný už léta nedělám :-))

Lucie 20.5. 8:11  

Jiný perník už asi 4roky nedělám,pekárnu nemám a dávám ho normálně na vymazaný plech. Je výborný a vysoký

Komar 2.3. 11:58  

Vynikajici! Nikdy jsem nebyla na perniky, ale toto je jina:) kdyz dam kakaa o lzicku vice, chutna skoro jako cokoladovy dort;) a vanilkova zmrzlina navrch, parada!!! pecu bez rumu a deti ho miluji

Helenn 18.1. 3:54  

Výborný perník, peču pravidelně. Děkuji za recept!

Xenule 27.12. 22:05  

Tento perník byl můj 3 pokus pečení v pekárně. A musím říct, že se povedl skvěle a skvěle i chutná. Určitě jej udělám znovu. :) Oleje jsem dala půlku hrnečku a těsto jsem nechala umíchat v Eta Delicca na program těsto 20 min.(jelikož pekárna nemá program na pečení s PrDoPečem) a pekla cca 80 minut. Mám tam sice hrudečky mouky, ale na chuti to nic nemění....

IVČA-SUSOVA 8.10. 18:53  

perník je dobrý,oleje 2dc, voní ,lepší s marmeládou promazat , pekla jsem na plechu 180°c 38min posypané plátky mandlí

VeTi 22.2. 18:46  

Název perníku je opravdu trefný :-) Sladké jsem pekla v pekárně poprvé a dopadlo to na výbornou. Měla jsem doma balíček sušeného barevného ananasu, v perníku krásně změknul a nabobtnal, byl fak úžasný. Nastavený čas pro DOrt nestačil, dopékala jsem ještě asi 10 minut programem Pečení :-) Už se těším až vyzkouším další receptík

Andrey 21.2. 14:44  

Naozaj skvelý perník!!! Robila som ho už viac krát, raz som zabudla dať pudingový prášok a vôbec nevadilo.

gabika9 1.2. 18:35  

Nejchutnější perník jaký jsem kdy pekla a jedla!!! Přidala jsem ještě jedno vejce a dopékala také tak 20 min. na Domo 3990.

martin voldrich 28.10. 11:22  

superrrrrrrrrrr

lucinka 7.10. 10:49  

Perník je chuťově výborný, ale hodně mastný a to jsem nedala ani 3/4 hrnečku oleje, takže příště uberu a věřím, že to bude ono :-)

Barbuchaa 16.8. 7:35  

výborný perník, děkujeme

Mona 26.4. 19:30  

Pekl nekdo tento pernik v pekarne ETA Delicca?
Zrovna ho pecu, ale nemam tu program na peceni s kypricim praskem...skoro vsude je kynuti :-( Tak jsem to nejak nakombinovala a cekam co z toho bude, pak dam vedet :-)

Anndy 17.2. 8:51  

berunk - Bohužel u některých pekáren nelze po ukončení Pečení program spustit znova, bliká.
Je potřeba formu vytáhnout (pozor, je horká!!!), přikrýt třeba utěrkou a dát např. do trouby.
Otevřenou pekárnu postavit někam, kde rychle vychladne. Po cca 10.ti minutách zkoušet program nastavit znova.
Někdy ale lze i toto obejít – pár minut před koncem programu pekárnu vypnout a program zapnout znova – u některých to opravdu funguje!!!

berunk 16.2. 19:56  

Pořebovala bych poradit..když dám péci-na Pečení,je to pouze hodinka,a potřebuji péci 1:20min,jenže pekárna řve,že je horká,a já musím dost dlouho čekat,než ji zase můžu zapnout...nějaká rada,či mám prostě čekat?Mám Bomann..děkuji Monika

LenkaVaj 12.2. 14:58  

Právě jsem tenhle úžasný perník vytáhla z pekárny, no něco božského,,,,,jiný už dělat nebudu.... prostě není co dodat PARÁDA.. fotku jsem dala k sobě do alba

Alfina 27.1. 10:03  

Tento perník je vážně výborný!!!!! Vůbec není suchý, a to jsem dala jen 1/2 hrnku oleje. Pekla jsem na program pečení s prdopečem a přidávala jsem 20 min. Ani jsem nechtěla věřit tomu jak hodně vyběhl :-). Jen uvnitř občas byly nerozmíchané kousky mouky, ale to samozřejmě není chyba receptu, ale přípravy. Přece jen pekárna míchá asi jen 7 min. a pak hned peče. Ale i tak je vynikající!!!

ovčí.babička 10.1. 14:05  

Opravdu božský perník. Lepší jsem zatím nejedla. Dělám ho ale raději na plech, rozpůlím na půl,ještě promažu marmeládou (nejlepší je borůvková)a navrch čokoládovou polevu. Vždy má obrovský úspěch. Moc díky za recept!!!

humanbeing 7.1. 0:07  

Tak hned napoprvé se povedl. Neměla jsem prdoper, tak jsem dala 2 prdopeče. Bez toho koření to moc perníkové nebylo, ale perfektně vyskočil a je dobrý. Pekárna Domo, umíchané na jedničku (vše jsem prosála), upečeno až za hodinu 40 minut.

nora 2.12. 8:51  

tak upeceno.musela jsem si pomoci ručním šlehačem bo tam i po třetím hnětení byly žmolky.pelka jsem to přes 2hod.dnes rano jsem to měla k snídani a při rozkrojenì tam byly hrudky mouky.chutově dobry ale ta příprava.

nora 1.12. 19:44  

teda uz po třeti to hněte pekàrna a furt tam jsou žmolky.Zatim to nevzdávám

Jikon2 19.11. 19:19  

Vynikající perník a hlavně je vláčný. Prostě super.

zuza 14.11. 17:30  

bozsky pernik a kdyz se drobi,pridat vejce a nechat ho dele pect,ja ho pekla az 1h 30min,skvely pernik,diky

bobo 14.11. 17:27  

cauky je to moc dobry jeste se teply snedl,moc dobre,

štěp 25.10. 12:30  

Perník jsem pekla již několikrát, naprosto dokonalý a bez chyby!!

Sys 1.10. 12:28  

Ahoj,perníček jsem pekla už 2x a pokaždé byl hodně drolivý,pomalu nešel ani uříznout..Neví někdo,v čem dělám chybu?:(Jinak chuťově je výborný!

Anndy 17.9. 9:50  

Míša - Recept je na lité těsto, tudíž má být řídké, není to těsto kynuté.
V receptu se píše:
..... Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme.....
Já dopékám ještě asi 20 minut.

Míša 16.9. 17:50  

Tak dělala jsem vše podle receptu a těsto bylo moc řídké, tak jsem přidala mouku ale asi i to nestačilo. Bylo to nedopečené:(

Avobar 22.8. 15:23  

Perníček voní...jsem zvědavá,jak bude chutnat. Vykynul krásně.

LibisekRadilek 22.7. 12:56  

Já jsem do formy nalila pulku těsta-podotýkák,že jsem si těsto upravila- a pokladla piškoty namazanými dva vždy marmeládou a zalila druhou polovinou těsta. nahoru jsem dala čokoládovou polevu a byl dobrý....

maddíí 27.6. 21:49  

Perník nám chutnal, mně velmi, jen mi přišel mokřejší. Pekla jsem z polovičního množství, místo kakaa dala karob, mléko dolila pohankovým zajícem, vynechala jsem skořicový cukr a zavařeninu, co jsme neměli. Dál jsem místo cukru použila sladidlo s fruktózou a oproti rumu dala trochu griotkového nápoje. Příště si nebudu hlavu lámat se zavařeninou a rumem a myslím, že perník bude ještě povedenější.
Pekla jsem v Etě Duplice 55 minut na program Dezert.

Yennifera 3.6. 15:30  

Tento perník nám teda vůbec nechutná. Asi proto ho musím jít dělat potřetí za posledních 8 dnů :D Jediný malý problém je jeho rozmíchání, občas narazím na nerozmíchanou mouku - hrudku, ale nikdo zatím neřekl ani popel. Dnes poprvé jsem udělala těsto ručním šlehačem a zkouším péct na plechu. Snad vydrží aspoň do večera :D Moc díky za recept!

ovčí.babička 2.6. 13:05  

Tento perník jdu péct podruhé, je opravdu božský! Velice chutný, po prvním se zaprášilo...

žůža 23.5. 13:13  

tak jsem ho dala péct a jsem strašně zvědavá jak dopadne.....pak napíšu jak se mi povedl a jak chutnal rodince

Barkl 22.5. 7:57  

Perník jsem pekla z 2/3 dávky v pekárně Tesco BM10. Místo marmelády jsem dala povidla, puding jsem měla jen karamelový, a neměla jsem skořicový cukr, navíc jsem přidala rozinky a ořechy.Po dvojitém zamíchání těsta jsem pekla programem 12 pečení a pak jsem ještě přidala 25 minut pečení. Perník je dobrý připadal mi jen málo sladký (asi chybějící skořicový cukr) pocukrovaný byl super. Děkuji za tento recept.

BeastDemon 29.4. 10:03  

Perník jsem zkoušel poprvé, měl jsem z něj strach protože v pekárně to byl můj teprve 2. kousek. Zapoměl jsem tam dát čokoládový puding, ale chuťově byl dobrý, ani se nikde nespápil. Pekl jsem v pekárně Tesco BSM1 an program Cake, pak jsem ještě tak 20minut dal dopékat zvlášť na programu pečení. ALe příště dám místo 20 min 30 minut. A přijde mi dost hutný, ikdyž hezky naběhl. A já trouba ho vytáhl z formy ven když byl ještě dost teplý a nechal ho ležet, on spadnul a ten spodek se srazil:( Ale příště vím, že ho mám nechat ve formě do schládnutí:)

Černou kávu ti uva 28.4. 14:59  

Přidávám 3 lžíce škrobu, Jemný bramborový Solamyl, kdysi za komouše 2,3 Kč za 250 gr, bez rumu a bez marmelády, míchám 30 min v pekárně VEGA a peču jednu hodinu 45 min. Při pečení jednu hodinu by byl uprostřed tekutý a nebo mazlavý, Takhle je príma. Místo skořicového cukru dávám polovinu sášku skořice.
Je fajn, pro opuštěného chlapa ideální pečení.

lenička 21.4. 14:41  

hura konečně na podruhé se mi povedl.trošku jsem ho pozměnila dala2 prašky do perniku více kakaa jenom pul pudynkua přdala nasekané ořechy.2 jsem míchala a nemam hrudky je tak nakynutý že mi málem nevešel do pekárny pekla jsem 1hodinu a dvacet minut.

Barkl 16.4. 22:16  

Andy: děkuji za rady, už jsou receptíky přidané v oblíbených. :-) Já bych teď pekla pořád, jen manžel to nestíhá jíst :-)

Anndy 16.4. 16:22  

Barkl - mrkni na recepty č. 940. bábovka ze zakysané smetany od Baruše, 196. vánočka od EVA. a 1392. vánočka od cejen

Barkl 15.4. 22:49  

Andy: Děkuji ti moc za radu.:-) Už mám napečeny 4 chlebíky, zítra se pustím tedy do perníku a pak ještě najít recept na bábovku a vánočku a budu spokojena.:-)

Anndy 15.4. 18:22  

Barkl - pokud není v receptu napsáno přímo pro velké pekárny, měli by se všechny recepty vejít do všech typů pekáren.
U tohoto perníku bych asi zkusila spíš 3/4 dávky.

Pokud je v receptu "hladká mouka" pak je to opravdu úplně obyčejná, jakákoliv standartní, tedy nechlebová mouka.

Barkl 14.4. 21:57  

Jak je prosím perník velký - těžký?? Mám pekárnu na max. 900g a přemýšlím, jestli ho mám dělat z 1/2 nebo raději z 1/3 vašeho receptu. a pak ještě jeden úplně "blbý" dotaz (mám pekárnu 2 dny) ta mouka v receptu je normální NEchlebová??? Děkuji.

Olivera 10.4. 22:52  

Omlouvám se za chybu - nepekla jsem na program Sladký (ten je na kynuté těsto), ale na program Koláč (pečení s práškem do pečiva), mám Moulinex XXL.

Olivera 10.4. 22:50  

Perník nám všem moc chutnal, pekla jsem na program Sladký a pak 10 minut dopékala. Perník krásně voněl a byl výborný i na druhý den. Původně mě od tohoto receptu odrazovalo použití 2 balení prášku do pečiva, ale podle recenzí to tak má být, recept jsem dodržela a povedl se. Přeji nám všem, aby Zindule vymyslela nějaký další skvělý recept na buchtu z pekárny!

Lenka 10.4. 20:08  

perník užasně voní ale to je vše lepí se na patro a upečený je nevím čím to je že by moc tekutin?Mám pekárnu tesla exklusive perfektně zamíchanápečena na program s kypřicím práškem pak10 min. dopect.skuste mi poradit.děkuji

petra 30.3. 16:09  

tak,pernik se bajecne povedl,jen jsem ho musela pul hodiny dopikat!mam Kanwood BM250......jinak ok.

petra 30.3. 12:37  

zdravím vas,prave to zkousim.nemam program moucnik,dort...tak sem to zkusila na 'kolac' a uvidim co z toho bude,uz ted to ale bajecne voni.ozvu se s vysledkem.....

andrea 29.3. 17:52  

Perník je vynikající a jiný už ani nepeču, celou dávku si nechám vymíchat v pekárně a pak ji rozdělím na 2 plechy....je toho hodně na jeden plech.....určitě doporučuju, je to mňamka.

Eva 15.3. 14:20  

Výborný recept, moc děkuji, sama jsem slupla půlku během prvního dne :D Jinak pekla jsem v pekárně Moulinex OW6000.31 na program č. 18 (dort), váha těsta 1.000g, střední propečení a perník se krásně propekl. Možná příště dám mírné propečení, protože na jedné patce už byl maličko přičmoudlý, ale na to, že to bylo mé druhé pečení v pekárně, tak jsem byla nadmíru spokojená, takže ještě jednou děkuji za recept :D

Anndy 27.2. 16:40  

Hanka - cca 1:20 h

Hanka 27.2. 14:09  

Mám pekárnu bez programu na sladké či koláč,můžu nastavit jen hodinové pečení, jak dlouho prosím pečete?

lekorka 23.2. 9:21  

Včera jsem pekla podruhé, dala jsem babiččinu hladkou mouku, a tentokrát bez hrudek. Dala jsem více rumu a více zavařeniny, a perník mi mizel před očima ještě teplý! :-)

Huriva 8.2. 20:03  

Hledala jsem něco rychlého a našla:-)Za 45 minut byla buchta na stole.I bez pekárny to jde:-)

Iva 30.1. 15:57  

zdravím všechny, nenašla by se dušička, která by mi byla schopna poradit? Mám pekárnu ECG, zatím krátce a dělala jen chleba nebo rohlíky. To bylo vždy ok. Ale 2x jsem zkoušela výborný makovec, teď nevím od koho, jenže když jsem nechala dopéct prostředek, tak kraje se spodkem byli ošklivě spálené (hodně!). Poprvé jsem si myslela, že to byla třeba moje chyba, podruhé, že asi nemám dobrý recept na moji pekárnu, ale teď dělám tento receptík a zatím to vypadá úplně stejně, okraje jsou skoro hotové a prostředek úplně tekutý, zkouším tedy prostředek přesunovat do krajů, ale nevíte někdo co to způdobuje? Není třeba pekárna nějak vadná?

lola 29.1. 22:17  

pecie niekto v zelmer 43Z011?

Vláďa 28.1. 19:42  

Ahoj je fakt super manželka i děti se olizovali byl to můj první ale určitě né poslední perníček :) Díky Vláďa .

zuzike 21.1. 12:32  

Moja prax je taká, že miešať nechám pekáreň 2x, a ešte sa mi nestalo, že by som tam mala hrudky z múky. Mám Electrolux EBM 8000.

zuzike 21.1. 12:11  

tento perník je dovod prečo som pekárni dala druhú šancu :-) po počiatočných skúškach s chlebom, skúsila som tento recept a výsledok je super. Ani sa mi nechce experimentovať s nejakými ďaľšími pokusmi.

díky, díky.
všetkým moc chutí

lekorka 16.1. 17:16  

Perník jsem pekla dneska, chuťově je fakt vynikající. Sice tam mám pár hrudek od mouky, ale řekla bych, že pekárna prostě není všemocná. Když jsem ho dřív zadělávala ručně, taky jsem tam měla pár hrudiček. Sice jsem u toho stála se stěrkou, ale tak to nepomohlo, za to pekárna nemůže. Mě to rozhodně neodradilo, udělám ho příště znovu! :-)

hanka 31.12. 11:03  

Tento perník peču již leta,přesně podle návodu,vždy je super a hned snědený.Letos byla pod stromečkem nová pekárna(opět Eta Harmony)tak až bude po cukroví hned bude perník.Moc děkuji za recepty od Zindule

Eileen86 17.11. 18:20  

Ahoj, dnes jsem zkusila tenhle perník a je teda jedinečný....pekárna Eta Harmony +, program dort, čas 2 hod. povedl se na 100%, nestačil chudák ani pořádně schládnout a už ho byla půlka pryč :D bez hrudek, krásně vláčný, super!!!

monnaa 25.10. 10:13  

Včera jsem zkoušela poprvé a musím říct, žeje dokonalý! Opravdu jsem chutnější nejedla. Děkuji za super recept!

irenaw 6.9. 11:56  

Múku som skombinovala pšeničnú, špaldovú a ražnú a mali sme ho s čučoriedkovým džemom. Je vážne božský, už sa mi ani nechce skúšať iný recept. V našej pekárni Silver Crest program koláč, celkový čas 1:40h., veľkosť 1250g, kôrka stredná, perník upečený presne na konci programu a prepečený akurát. (Chyba užívateľa, zabudla som vybrať háky, tak som ho trochu roztrhla.) Ďakujem za fajn recept.

Anndy 23.8. 7:21  

Ivulisek - zkus jinou mouku - jiný sáček

Ivulisek 22.8. 16:39  

opět zkouším, minule sem prosála, dnes úplně vše co šlo a při míchání sem u toho stála se stěrkou a snažila se hrudky rozbít, ale přesto si myslím, že tam zase budou, jak to děláte ostatní, že je tam nemáte???

Deliminico 11.8. 6:19  

Perník měl (už není) velký úspěch, jen se chci zeptat, kde jsem udělala chybu, když se mi propadl prostředek? Ale ne celý, jen ten kousíček, který je nad hákem, tak asi 3x3cm velký a díra až skoro do poloviny, jinak okraje krásné nadýchané, těsto bez hrudek, prostě dokonalost.

Deliminico 9.8. 17:20  

Tak jsem právě zmáčkla tlačítko start, je to můj první pokus o perník z pekárny, držte mi palce!

dada90701 29.7. 13:44  

Tak včera večer som piekla, dnes ráno vyklopila, žiaľ je to ušiak ako vyšitý, ale jedlý. Myslím, že by bolo vhodnejšie dať menej oleja. Ale prečo ten ušiak??? Určite ho ešte raz skúsim.

Haňule 30.5. 14:01  

Moc děkuju za skvělý recept. Včera jsem poprvé upekla a dnes už neníí... Pekla jsem na program dort v Harmony a je opravdu Božský.

majcule 27.5. 11:50  

Musím pochválit, jen bych přidala 2 lžíce cukru. V Domo 3955 jsem nastavovala 3O minut na pečení a při na začátek jsem dala 2x promíchat na programu sladké. Vždy po promíchání jsem program vypla a dala znovu start-vše krásně promíchané a žádné hrudky.

majcule 26.5. 22:42  

Zrovna jsem dala do pekárny suroviny a čekám na ten zázrak. Už jsem zkoušela jednou a opravdu je nutné dát 2 prášky do pečiva. S jedním jsem vyklopila tvrdou cihlu, která nebyla k jídlu. Takže opravdu dát dva. Dám vědět, jak dopadnu tentokrát.

karmala 21.5. 0:39  

můžu místo jednoho prdopeče dát sodu?

Šubřík 17.5. 10:54  

moc dobrý perníček, mohu jenom doporučit, mám Moulinex Home Bread XXL Baguette a nemusel jsem nic dopékat, nastavím program č. 10 koláč, 1000g, střední propečení a nechám pracovat

Evik 14.4. 16:02  

Dnes jsem dělala poprvé, je skvělý!!!

Ivulisek 15.3. 12:50  

tak do třetice :-) musela sem dopékat 10 minut, perník je dobrý jen tam mám sem tam hrudky z mouky, takže příště prosát. ale jinak je výborný!!!!

Ivulisek 15.3. 11:17  

no tak jsem tam dala jen kypřící prášek a po přečtení diskuzí sem tam (už teda do hnětení) přidala ještě ten druhý. tak uvidíme, co z toho bude :-), ale chci se zeptat, kdy se vytahují ty háky??? já je vytáhla po 15minutách, což sem si vyčetla tabulce, že pak už začíná pečení.

Ivulisek 15.3. 10:37  

je prášek do perníku to samé jako kypřící prášek do perníku?? a pokud ne, čím to mohu nahradit, už má polovinu věcí v nádobě, tak ať to nevyhazuju. děkuji

Anndy 7.3. 13:22  

Terka - spíš bych tomu pomohla při míchání stěrkou nebo mouku nejdřív prosila přes síto

Terka 6.3. 23:54  

Tak jsem ho včera upekla, byl výborný, dala jsem ho na program Koláč, přidávala jsem na konci ještě cca 15 min na dopečení, pak akorát, ale nebylo to dostatečně promíchané teda- docela dost hrudek mouky :(. Poradíte prosím- mám zapnout program, nechat míchat, třeba po 10 minutách vypnout a znovu zapnout, aby se to víc umíchalo nebo mám něčeho trochu ubrat z receptu? Dík

Anndy 4.3. 14:47  

Terka - u tohoto programu (pečení s práškem do pečiva) nikde nic nenastavuji - jen ho spustím

Terka 4.3. 11:17  

Prosím o radu, jsem úplný začátečník, recept se mi velmi líbí, ale nikde nevidím popis na pečení- pouze péct na moučník, ale jakou váhu nastavit, stupeň propečení? mám možnost 500g,750g a 1kg. Děkuji

broučice 7.2. 22:09  

Moc super recept!!!! Jen se po něm zaprášilo. Mám pekárnu Eta Delicca - program dort a dopekla jsem 10 min.

PavelP 7.2. 10:25  

Tento recept nemohu doporučit! Ťesto bylo tak řídké že to nešlo pořádňe ani rozmíchat Dodržel jsem přesňe recept ale i po hodiňe pečení byl perník stále uprostřed nedopečeny ale kraje jsou už černé, po nakrájení se rozpadá a chuť je taky nic moc, už si ho neupeču.

ajajanku 23.1. 23:19  

souhlasím je super,pouze jsem neměla pudink tak byl bez něj ale myslím si že to ničemu nevadilo

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.